Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3108. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: edd stark Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
62.190
Cevap
877
Favori
4.745.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
96 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 31063107310831093110
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yatak odası için Fairy tercih etmenizi önermem. Sizin de söylediğiniz gibi en düşük fan ayarında bile ses mevcut. Yalnız bu ses mekanik bir ses değil, iç ünitenin hava üfleme sesi. Hava üfleme debisi muadil cihazlara göre daha yüksek olduğu için bu sesi yapıyor. Bunun dışında performanslı ve verimli bir cihazdır, tercih edilebilir. @SS10

• Merhaba soğutma amaçlı kullanmak üzere bir klima önerisi almak istiyorum. Denizli’de yaşıyoruz evimiz 3 katlı binanın 3.katı. Mutfağa düşünüyorum mutfağımız aşağı yukarı 25m2, 2 tane büyük penceresi ve panjuru var. Ayrıca ve kapısı açık olarak kullandığımız bir alan. (7 aylık bebeğimiz de var). Evimiz 3 cepheden güneş alıyor, mutfağımız 2 cepheden (Güney-Batı). Elektrik tüketimi olarak cep yakmaması tercihim, 35bin₺ civarlarında olan bir ürün arıyorum, bütçemi çok da zorlayamıyorum. Hangi klimaları almalıyım arkadaşlar. Teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klongraffiti -- 24 Nisan 2025; 17:10:27 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 4 ay önce ha bugün ha yarın diyerek ME Noviro tavsiyenizi alamadım. Zamlandı uçtu gitti. Üzgünüm açıkçası 9000 btu 38 bin ve taksitli idi o zamanlar.

Şuan alabileceğim klimalar;

- Bosch 8000i (3000i ve 5000i’ye göre nasıldır? Kayseri’de Bosch klima servisi varmış)

- Samsung kamu indirimiyle 9000 btu windfree premium plus

İkisi de hemen hemen aynı fiyata denk geliyor. Hangisi daha iyidir? Veya bunları boşver şunu al dediğiniz bir klima var mıdır? Artık alıp bu defteri kapatmak istiyorum.
    Oturma odamız 12-13 metrekare ama yatak odasını soğutma şansımız yok sanırım. Uzak kalıyor.

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

Ev krokisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FatihMehmet* -- 24 Nisan 2025; 18:38:14 >

• klongraffiti kullanıcısına yanıt

Merhabalar, açıkçası koşullarınıza uygun bir klima önermek biraz zor olacak. En üst katta olmanız, mutfakta ısı üreten eşyaların bulunması ve aspiratör etkisi sebebiyle yüksek BTU'dan ziyade kompresör kalorisi yüksek bir cihaz almanız gerekiyor. Bütçenizi arttırma şansınız olursa Daikin Sensira 14.000 BTU işinizi görebilir. Ortalama 50 bin TL ve 9 taksit ile bulabilmeniz mümkün. Bunun haricinde 12.000 BTU Gree Fairy veya Midea Xtreme Save modellerini bütçeniz dahilinde bulmanız mümkün. Yalnız kapının açık kalması durumunda, hangi cihazı kullanırsanız kullanın elektrik tüketiminizi arttıracaktır. @klongraffiti

• FatihMehmet* kullanıcısına yanıt

5000i ve 8000i güncel modeller değiller sanırım. Bosch'un sitesinde de herhangi bir teknik veriye ulaşamadım. 3000i modeli için konuşacak olursak; Midea üretimi bir cihaz ve Xtreme Save modeliyle benzer teknik verilere sahip. Fiyat durumu göz önüne alınarak tercih edilebilir bir model.

Bütçenizi ve koşullarınızı tam olarak bilmiyorum ama oturma odanız için Gree Fairy ve Midea Xtreme Save modellerini önerebilirim. Performans ve verimlilik dengesi iyi cihazlardır. İşin içine ısıtma da girecek olursa Midea biraz daha ekonomik çalışır. Bu da ısıtmada inebildiği minimum watt değerinden kaynaklı. @FatihMehmet*

• J.Astb33 kullanıcısına yanıt
    https://klima*forumu.com/konu-bosch-climate-class-8000i-a-12000-btu.html

En net burda bulabildim ben de. Isıtma hiç kullanılmayacak. Bütçe 40 bin gibi diyebiliriz.

Edit: Linkten sansür yedik :) aradaki yıldızı kaldırarak bakabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FatihMehmet* -- 24 Nisan 2025; 20:34:34 >

Piyasada bulunan güncel modellerden almanız daha iyi olacaktır bence. Isıtma hiç kullanılmayacaksa Gree Fairy veya Midea Xtreme Save modelleri arasından tercih yapabilirsiniz. İki model de sizi performans ve tüketim anlamında memnun edecektir. Midea almaya karar verirseniz de resmi distribütör olan FG Europe'a bağlı firmalardan fiyat alın. İnternetten daha ucuza bulacağınız Midea klimalara montaj ücreti dahil olmuyor, bilginiz olsun. @FatihMehmet*

Hocam son olarak Samsung yorumunuzu merak ettim. Wind free teknolojisi klima çarpmaz diye düşünerek sevimli geliyor ama. Wind free premium plus da kamu indirimiyle düşüyor.

• panjurlu balkonda klima dış ünitesini zemine koymak bir sıkıntı oluşturur mu acaba? panjuru açarız elbette, o sıkıntı değil ama bel hizasına kadar kapalı sonuçta. atıyorum verimi %10 düşsün, idare ederiz ama kısa/uzun vadede teknik bir arızaya sebep olma ihtimali var mı bu durumun?

ikinci sorum dış üniteyi zemine koyarken dikkat etmemiz gereken birşey var mı? interneti biraz kurcalayınca zemin için özel takozlar gördüm. yine yerden yükseltmeye yarayan braketler var. servisler bu konuda hazır geliyorlar mı yada yardımcı oluyorlar mı? yoksa dümdüz takoz koyup giderler mi? yani duvara asmak için aparat varken yere monte edilecek cihaz için de çözümleri vardır diye tahmin ediyorum. tecrübeli ve bilgili arkadaşlar (evet size sesleniyorum sevgili @klima5505  ) fikir verebilirse sevinirim. muhtemelen bosch 3000i alacağım bu arada.

üçüncü sorum, balkonda kombi var. klima dış ünitesi kombiye bakacak. yani kombiye doğru üfleyecek. arada 3 metre falan var. klima 12binlik olacak. panjurlu yani yarı kapalı bir balkonda bu durumun kombiye bir zarar verme ihtimali var mı?

Samsung konusunda pek bilgim yok açıkçası. Bu sebeple iyi veya kötü yorum yapmam yanlış olacaktır. Sadece bazı modellerin dış ünitesiyle ilgili gürültülü çalışma şikayetlerinin olduğunu hatırlıyorum. Bu modeli de kapsıyor mu emin değilim. Eğer aradaki fiyat farkı çok değilse Gree veya Midea'dan ilerlemenizi önerebilirim sadece. @FatihMehmet*

Teşekkür ederim hocam

• Hocam merhabalar,

3000i tavsiye ettiğinizi görmekteyim. 8000i hakkında yorumunuz nedir? Aklıma 3000i, 5000i, 8000i şeklinde olunca klasik Bosch tanimlamalari geldi. Series 4, Series 6, Series 8 gibi. O mantıkla 8000i daha iyidir diye düşünmüştüm. Sanırım 3 yıl öncesinin kliması ama 35 bin bandına alınabiliyor suan. Onu bosver 3000i veya 5000i daha mı iyi dersiniz yoksa Samsung wind free premium plus’ı da 33 bin gibi alabiliyorum. Elite pm 1.0 da 39 gibi alınabiliyor. Bunları bosver Midea Xtreme Save mi al dersiniz? ME bu fiyatlarda kalmamış artık maalesef…

13 metrekare güney cephe, ara kat, sadece soğutma önemli. wifi şart. Yatak odası biraz terste kalıyor biraz olsun orayı da serinletebilmek isterdim. Krokiyi tekrar gönderiyorum.

• Multi klima kullanan var mı
    Tek motor çift başlık almak istiyorum balkonda yer kaplamamasi adına.
    Avantajları veya dejavantaklarini aktarabilecek arkadaş var mı acaba

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SS10 kullanıcısına yanıt
    Merhaba.

Bu cihazlar birebir Ururu Sarara serisinin özelliğini sunmasa da bir nebze faydalıdır.

Özellikle camları açma vb. yöntemlerle hava tazeleme imkanı yoksa tercih edilebilir.

Ama Ururu Sarara'nın adındaki gibi Nem alma ve nem verme gibi nem kontrol imkânı yoktur.

Estetik olarak da söz konusu cihazlar dış ünitenin tasarımına hiç uyumlu olmayan uydurma görünümlü bir yapıya sahip. Urururu Sarara'nınki dış üniteyle bütünleşik görünüyor.

Görseline buradan bakabilirsiniz örnek olarak bir video biliyorum.

TEKNİK BİLGİ Mustafayoutube
    ARÇELİK TEMİZ HAVA SİSTEMİ #kesfet #freshair #splitklima #klima #eniyiklima #duo fresh air system
    https://www.youtube.com/watch?si=cmj-umBwjfIO3A8i&v=cyax914dD7o&feature=youtu.be

Beklentiniz içeri taze hava girmesi ise uygundur. Ama bir Ururu Sarara performansı veremez. Nitekim bu cihaz çok tutulmadı.

Saygılarımla...

• asht A kullanıcısına yanıt
    Sizler de sağ olun.

Hayırlı olmasını temeni ediyorum. Memnun kalmanızı dilerim.

Saygılarımla...

• AÇILIN-BEN-MÜHENDİSİM kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

Samsung'dan memnun kalmanıza çok sevindim. Gayet iyi bir cihaz.

Kaira konusunda birden fazla görüş var. Midea üretim cihazların (GMCC kompresörlerin) hakkında bu tarz şikayetler olabiliyor. Ancak kronik olduğunu söylemem zor olur.

10m²'den küçük bir alan için 07325 gayet yeterli ve memnun edici bir tercih olacaktır.

Aradaki fiyat farkı sorun değilse aynı yere 09325 de sakıncalı olmaz.

Saygılarımla...

• Exnuc kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam.

Rica ederim. Portatif cihazlar duvar tipi cihazların tercih edilemediği yerlerde uygun olacaktır. Diğer türlü duvar tipi cihazlara alternatif olamazlar.

Isı kazancı çok fazla olduğu için 18000 sakıncalı olmaz. Ara kapasite bulunduran marka modeller için 14000 Btu da uygun.

En zayıf etki yatak odası ve civarında olacaktır maalesef,klimaya en uzak mesafede olduğu için.

Müteahhitin çektiği tesisat bazı riskler içerebilir.

Boruların uçları açık olarak 8 yıl beklediyse içlerine toz girmiş olabilir,duvarın içindeki kısmında yoğuşmuş nem,su damlacıkları bulunabilir.

Uçları kapalı,ezilmiş şekilde veya bantlanmış şekilde bekliyorsa sakıncası olmaz.

Ama buna ek olarak tercih edeceğiniz cihazın boru çapı 1/4 1/2 'dir.

Yani ince boru 6.35mm kalın olanı ise 12.7mm'dir.

12000 Btu inverter cihaz düşünülerek 1/4 3/8 (6.35mm ve 9.52mm) boru çekildiyse bu cihaz o tesisata uymaz. Bu nedenle mevcut tesisat kullanılacaksa boru çapını keşif hizmeti alarak öğrenmeniz gerekir.

Boruların uçları açık ise azot ile boru içine süpürme yapılarak boruların iç yüzeyi temizlenmelidir.

Daha önceden tesisatta klima çalışmış ise (boruların ucunda bağlantı rakorları varsa mesela)

Eski cihazın borularda kalan kompresör yağının ve yağın üzerine topladığı tozların borudan atılması için saf aseton ile temizlik + azot ile süpürme işlemleri gerekir.

Vakum için binbir mücadele verirken bunları yapacak elemanları bulmak çölün ortasında buz dağı bulmaktan daha zor olabilir.

Yani boruların ucu açıksa ve eğer estetik açıdan vs. sorun olmayacaksa bu risklere girmeden direkt yeni boruyla montaj yaptırmanız daha iyi olur.

Ama borular daha önce kullanılmamışsa ve uçları kapalı durmuş ise sorun olmaz.

Ama bu tesisatlarda kaçak riski her zaman vardır. Basınçlı azot ile borularda kaçak olup olmadığı tespit edilirse çok daha iyi olur.

Bosch 2000U modelini tavsiye edebilirim.

Midea üretimidir. Yani Midea markası üretir,üzerinde Bosch etiketini basar. Fason üretimdir.

Bu tabii Bosch'un Midea'ya sipariş vermesiyle olur.

B2B (Business to Business) bir ticarettir yani.

Kendi klima üretmeyen markalar bu tarz klima üreten markalarla anlaşıp siparişler vererek klima ürettirir.

Tabii servis hizmetleri vs. Bosch'a aittir. Midea üretti diye servis hizmetine karışmaz.

Bu klima sektöründe çok çok yaygındır.

Midea,Gree ve Haier fason üretim konusunda en büyük üç üreticidir.

Ardından daha küçük çaplı olarak AUX,Chigo,TCL gibi markalar takip eder.

15-20 sene öncesine kadar Kore menşeili firmalar fason üretimde söz sahibiydi.

Birçok cihaz LG ve Samsung tarafından üretiliyordu. (Eski Vestel , GE vb. cihazlar Samsung üretimiydi. Arçelik Beko cihazlar ise LG'nin Kore'deki fabrikasında üretiliyordu,sırasıyla Çayırova ve Gebze'deki fabrikalar kurulana kadar).

O zamandan bugüne ise Çin bu konuda da tahtı devraldı. Ve Çin menşeili markalar fason üretim konusunda söz sahibi olmaya devam ediyorlar.

Bosch 2000U gayet iyidir.

Alternatif olarak internetten alacaksanız Kaira DTXR50E bakabilirsiniz.

Ayrıca E.C.A Syplos Pro serisini tavsiye edebilirim. Fiyatı nispeten uygundur. Bu cihaz da Haier üretimidir.

Helal olsun hocam ne demek :))

Saygılarımla...

• Dzuth D kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam.

Soğutamadığı için arıza verme gibi bir durum olmaz.

Ancak kapılar açık şekilde kullanılırsa mümkün mertebe cihazlar kapatılmadan kullanılmalıdır.
    Fasılalı,aç kapa şeklinde kullanımda etki az olur. Ayrıca tüketum yüksek olur ve cihazlar daha çok yıpranır.

Sürekli yüksek frekansta çalışmaları doğrudan arıza sebebi olmasa da cihazın ömründen yer. Bu nedenle mümkün mertebe kapatılmadan kullanılması iyi olur. Bu daha uzun süre çalışmaya rağmen daha düşük tempolu çalışma sağlar.

Saygılarımla..

• darth hede kullanıcısına yanıt
    Merhaba.

Cihazın önü doğrudan açık olmadıkça performans düşecektir. Ön tarafa üflediği havayı öndeki engele çarparak yanlardan geri emecektir.

Bu nedenle maalesef tavsiye etmiyorum. Performans kaybı için yüzde vermek zor.
    Inverter cihazlar gereken hallerde fan devrini yükselterek durumu tolere edebilir ama en güzeli açıkta olmasıdır.

Bir de balkonun eni önemli yani dış ünitenin önü ile engel arasında kaç cm mesafe var? 30-40 cm vb. mesafe varsa sakıncası olmaz.

Servisler kolay kolay hazırlıklı gelmezler.

Bunun için servisle randevulaşrken önceden durumu belirtmeniz daha iyi olur.

Bu uygulama için yer takozu kullanılabilir.

"Klima Yer Takozu" olarak 4 adet alınması halinde yere irtibatlanabilir.

Ama çok daha özenli bir işçilik olsun derseniz

Zemine delik delip sabitlenebilir nitelikte klima braketleri satın alabilirsiniz.

Bu aparat biraz lükse kaçıyor. Servislerde bulunma ihtimali %1'i geçmez. Dilerseniz satın alıp hazır edebilirsiniz.

Dış ünitenin yerden yüksekte olması daha iyi olur.

Balkon yıkanırken dış ünite tabanına su gelmezse daha uzun ömürlü olur.

Veya hem yere sabitlenebilir olsun,hem de uygun olsun derseniz

"Klima Yer Takozu T" diye aratarak sabitlenebilir takozlardan 4 adet alabilirsiniz.

Klimanın üflemesi kombiye herhangi bir zarar vermeyecektir. Performans içi mekânın havadar tutulması iyi olacaktır.

Ayrıca kombiniz de %99 hermetik olduğu için içerideki havayla irtibatı olmayacaktır.

Saygılarımla...

Merhabalar hocam.

8000i çok iyi bir cihaz. 3000i ve 5000i'den farklı olarak 8000i Sharp üretimidir. 3000i ve 5000i Midea üretimidir.

Sharp'ın YMBT serisiyle aynı AH-XP10YMBT kodlu cihaz ile.

Çok üstün bir cihaz olmasına rağmen pek tutulmadı. O yüzden de piyasadan çekilmeye başladı.

9000 Btu için 35bin TL olan site konusunda emin değilim. 12bin olanı 72bin liradan pahalı iken bu 9bin olanının fiyatı şüphe uyandırıyor. Ama karalamak istemem , satıcı kimdir nedir bilmiyorum. Zaten tek satıcı var. Belki stokta olmayıp da güncelleme yapılması unutulmuş vs olabilir. 12binlik cihaz 72bin TL iken 9000 olanı taş çatlasın 60-65bin TL olurdu.

Alternatif düşünürseniz

En donanımlı özellikli cihaz Elite PM serisi.
    Hatta şimdi yenilendi o cihaz. Nem sensörü eklemişler. Odayı soğutmadan ortamın nemini almaya odaklı bir çalışma sergiliyor.
    Önceki Elite PM'e göre bazı yerlerden kırpmışlar ama yine de iyi cihaz.
    Dış ünite tasarımı değişmiş.
    32.7kg olan cihaz 30.7kg olmuş.
    965gr olan gaz 950gr olmuş.

Ama özellik konusunda ilaveler yapılmış. Şahsen iki versiyon da tercih edilebilir derim.

Sonrasında Bosch 5000i tavsiye ederim (5000RAC ile karıştırılmasın)

Ardından Midea Xtreme Save

Sonrasında Bosch 3000i tercih edilebilir.

Bu sıralamayı izlemenizi tavsiye ederim.

Saygılarımla...

• 
Sayfa: önceki 31063107310831093110
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.