Şimdi Ara

Klima - Tavsiyeleriniz lütfen !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar klima araştırmaya başladım ancak 0'dan başladığım için daha yeni yeni adapte oluyorum.

Bir tanesi 18m2, bir tanesi 21 m2 olan 2 adet odaya ( bu 2 oda altlı üstlü, ev dubleks) klima almayı düşünüyorum. Evim Ankara'da, cephe olarak da doğu cephe. Hem ısıtma hemde sogutma olarak kullanacağım. Normalde evim kombili, ancak bu 2 oda için kışın extra ısıtma ve yazın da 1-2 aylığına da olsa soğutma kullanmayı dusunuyorum.

Benim asıl tavsiye istediğim konu şu; odalar altlı üstlü oldugundan, tek dış ünite ile çözebilirmiyim. Maddi olarak veya elektrik sarfiyatı olarak avantajlı olur mu? Veya dezavantajları olur mu?

1 tanesini 9000btu, 1 tanesini 12000 btu düşünüyorum. İnverter mı, split mi alacağım konusunda da farklı yorumlar okudugumdan emin olamıyorum.

Bunun dışında sistem olarak tavsiyesi olanlar olursa daha da memnun olurum.

Şimdiden ilgilenen ve cevaplayan arkadaşlara teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdugan -- 15 Aralık 2011; 15:56:24 >

• güncel
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdugan

Arkadaşlar klima araştırmaya başladım ancak 0'dan başladığım için daha yeni yeni adapte oluyorum.

Bir tanesi 18m2, bir tanesi 21 m2 olan 2 adet odaya ( bu 2 oda altlı üstlü, ev dubleks) klima almayı düşünüyorum. Evim Ankara'da, cephe olarak da doğu cephe. Hem ısıtma hemde sogutma olarak kullanacağım. Normalde evim kombili, ancak bu 2 oda için kışın extra ısıtma ve yazın da 1-2 aylığına da olsa soğutma kullanmayı dusunuyorum.

Benim asıl tavsiye istediğim konu şu; odalar altlı üstlü oldugundan, tek dış ünite ile çözebilirmiyim. Maddi olarak veya elektrik sarfiyatı olarak avantajlı olur mu? Veya dezavantajları olur mu?

1 tanesini 9000btu, 1 tanesini 12000 btu düşünüyorum. İnverter mı, split mi alacağım konusunda da farklı yorumlar okudugumdan emin olamıyorum.

Bunun dışında sistem olarak tavsiyesi olanlar olursa daha da memnun olurum.

Şimdiden ilgilenen ve cevaplayan arkadaşlara teşekkür ederim.

Öncelikler Merhabalar.

Şunu Söyleyeyim ; Split ile İnverter Yoktur. Klasik ile İnverter Vardır. Split ( Ayrık ) 1 İç Ünite ve Bir Dış Üniteden Oluşan Demektir. Doğrusunu Bilmeniz İçin.

Tek Dış Üniteli Sistemler Multi Sistemlerdir.

Arçelik veya Beko Olabilir.

O Klimaları da inceleyebilirsiniz. Hem İnverter Hem de Multidir.

http://www.arcelik.com.tr/UPLOAD/graphics/kurumsalSatis/pdf/Multi-Inverter-katalog_subat11.pdf

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Klima Tavsiye Lütfen 28m2
    8 yıl önce açıldı
    Klima Önerisi
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.