Şimdi Ara

Klima Vakumlama ve Montaj ile İlgili Yardım Eder misiniz ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
5.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: unreleased

Olur.

benim klimamda düş ünitenin yeri değişecek

dış ünite yer değişikliğinde vakum yapmayız derlerse mh lerini arayıp dış motoru değişim talebi yapabilirmiyim
  • derya78 kullanıcısına yanıt
    Galiba siz sadece yönünü değiştirecektiniz.

Boruları sökmeden değiştirebilirlerse gerek yok ancak boruları sökeceklerse elbette tekrardan vakum yapılmalı. Yapmazlarsa müşteri hizmetlerini arayıp yapmalarını sağlatırsınız, neden dış üniteyi değiştireceksiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: unreleased

Galiba siz sadece yönünü değiştirecektiniz.

Boruları sökmeden değiştirebilirlerse gerek yok ancak boruları sökeceklerse elbette tekrardan vakum yapılmalı. Yapmazlarsa müşteri hizmetlerini arayıp yapmalarını sağlatırsınız, neden dış üniteyi değiştireceksiniz?

komşu rahatsız oluyor fanın üflemesi sıcak olarak komsunun balkonuna gidiyor oturamıyorlar
  • brkntb kullanıcısına yanıt
    Olur.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    valla bir klima aldık resmen dert sahibi olduk sizide resmen alıkoyduk
    bizim bebek sıcaktan ağlamasa böyle aceleye getirmez veya böyle bişey yaşayacağımı bilsem aylar öncesinde internetten siparişimi yapar mitsubishiyi alırdım 300-400 farkla ama bayi bana en iyi 700tl fark çıkarınca elimi kolumu bağlayıp bu hale soktuk kendimizi yok vakumdur yok soğutmadır sabahtan işi gücü bırakıp aldığım bosch klimanın artı eksilerini okumaktan gözümü kör edicem resmen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkntb -- 7 Temmuz 2017; 16:27:49 >
    Canınızı sıkmayın azizim. Biliyorum havalar sıcak, sinir katsayısı yüksek, ortam nemli ve bunaltıcı, lakin her şeyde bir hayır vardır diyelim biz.

Zannetmeyin ki ben oturduğum yerden klimalı ortamdan ahkam kesiyorum, daha kötüsü ben yeri geliyor güneşin alnında bu havada dış ünite monte ediyorum.

Her şey İnsanlar için hocam, sıcağı da soğuğu da çekilecek bir şekilde. Relax.
    estağfurullah işinizin gücünüzün arasında bize yardımcı olmaya çalışıyorsunuz ya ne diyelim sizde olmasaydınız hem cahilliğimizle kalır hemde derdimize çare bulamamaktan patlardık herhalde
    Allah sizden razı olsun, işinizi gücünüzü rast getirsin inşallah
    Mevlam hepimizden razı olsun değerli kardeşim. Umuyorum en kısa zamanda sorun çözülecek ve buraya nihayet memnun bir şekilde yazınızı yazacaksınız
  • baymak 12000lik klima aldım.vakum yapılmadı.2 gündür klimayı çalıştırıyorum.
    şu durumda ne yapmalıyım??
  • çoğu firma vakum işlemi yapmıyor yada yapmak istemiyor fabrikadan vakumlu geliyor yada yeni kliamya vakuma gerek yok diyorlar

zorla yalvarmak lazım vakum yaptırmak için

acaba vakum yapılmayan klima soğutmaz yada ısıtmaz mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: derya78

çoğu firma vakum işlemi yapmıyor yada yapmak istemiyor fabrikadan vakumlu geliyor yada yeni kliamya vakuma gerek yok diyorlar

zorla yalvarmak lazım vakum yaptırmak için

acaba vakum yapılmayan klima soğutmaz yada ısıtmaz mı

Yok hocam soğutmama veya ısıtmama durumu olmaz. Ama biraz verim kaybeder ve kompresörü klima her çalıştığı zaman daha çok yıpranır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ado

Umuyorum ki o klimayı servise fatura ederler. Servis müdürü de o klimayı, vakumu yapmadan monte eden personele hediye eder ücretini maaşından kesmek üzere.

Zamanında bir buzdolabını personele fatura etmiştim hiç affım yoktur bu konularda. (buzdolaını da kendisine verdim tabi)

Geçmiş olsun size.

İyi akşamlar Adem Hocam. Bugün yetkili servisi aradım, yarın değişim işlemini yapıp yeni klimayı takacaklarını söylediler. Klimanın sağ tarafı duvar ile neredeyse sıfır 2-3 santim boşluk var, üst tarafında ise kartonpiyerle arasında yaklaşık 15 santim kadar boşluk var. Kartonpiyerin yanı boş tavana kadar, orada da 10 santim kadar boşluk var. Bu söylediklerim iç ünite için herhangi bir sorun teşkil eder mi ? Dış ünitenin de bir kısmı üst balkonun tavanından biraz dışarıda ama o çıkıntı kalan kısmı da binanın çatısı koruyor. Hazır tekrar montaj yapılacakken balkonun tavanına gelmesi iyi olur mu ? İlk yapılan montajda iç ünite daha kutudan çıkarılır çıkarılmaz boruların ucu açılıp içindeki gaz çıkarılmıştı, bu gaz iç ve dış ünite takıldıktan sonra kaçak kontrolü yapılırken dışarı çıkarılıyor değil mi ? Son olarak Evinize Klima Montajına Geleceklerse Mutlaka Okuyunuz adlı konunuzu dikkatli bir şekilde okudum, not ettim. Başka dikkat etmem gereken bir şey var mı ? Çok soru sordum, rahatsız ediyorum kusura bakmayın. Yardımınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.

Klima Vakumlama ve Montaj ile İlgili Yardım Eder misiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vespapa41 -- 14 Temmuz 2017; 21:27:23 >

• vespapa41 kullanıcısına yanıt
    Hocam Dış ünitede sorun yok, Genelde ustalar sevmez ama ben balkon montajlarını hem güneş hem de kış koşullarında kuzey rüzgarına karşı koruma olarak kabul eder, severim.

İç ünitede kartonpiyer sanki bariyer etkisi yapacak gibi geliyor bana lakin göz yanılması da olabilir.

Rica etsem klimanın tabanının yerden yüksekliğini yazma imkanınız var mı?
  • quote:

Hocam Dış ünitede sorun yok, Genelde ustalar sevmez ama ben balkon montajlarını hem güneş hem de kış koşullarında kuzey rüzgarına karşı koruma olarak kabul eder, severim.

İç ünitede kartonpiyer sanki bariyer etkisi yapacak gibi geliyor bana lakin göz yanılması da olabilir.

Rica etsem klimanın tabanının yerden yüksekliğini yazma imkanınız var mı?

Adem Hocam öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Klimanın tabanı yerden 2 metre yükseklikte. Klimanın tavanı, kartonpiyerden 13 santim, kartonpiyerin arkasındaki tavandan ise 20 santim uzaklıkta. Bende sizin yazdığınız yorumları okuyordum demin. Şu bahsettiğiniz vakumlama işleminde ilave metre boru olmasa bile bu işlem yapılmalı mı ?

İLAVE GAZ ŞARJI YAPILMASI. Vakumlama işlemi bittikten sonra vanalar kesinlikle açılmamalı ve fazladan ilave edilmesi gereken gaz miktarları ürüne ilave edilmelidir. İlave gaz uygulamaları firmaların iç bültenlerine göre değişiklik göstermektedir.
    7. Alyen anahtar ile ünite üzerindeki 2 yollu (basınç) valfinin vanası açılarak dış ünitedeki gaz sisteme verilir.
    8. Dönüş vanası alyenle açılarak sistem çalışmaya hazır hale getirilir.
    9. Daha sonra, sistemin çalıştırılması esnasında, basınçları izlemek üzere manifold bağlı vaziyette bırakılır.
    10. İç ve dış ünite bağlantılarında kaçak kontrolü yapılır. Kaçak kontrolü gaz kaçak cihazı ve köpük ile yapılabilir. Vakum süresince ürünün elektrik kablo bağlantıları, iç ünitede su testi, uzaktan kumandanın duvara sabitlenmesi, dış ünite su tahliye hortumunun takılması gibi diğer işlemler tamamlanır.

Son olarak ilk montajda iç ünitenin daha kutudan çıkarılır çıkarılmaz boşaltılan gaz, en son vakum yapılırken mi sistemden atılıyor ? Bunu özellikle belirteceğim teknik ekibe.

Yardımınız için teşekkür ederim.

Buda klimanın tavanının, kartonpiyerin arkasındaki tavan boşluğu ile mesafesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vespapa41 -- 14 Temmuz 2017; 22:53:57 >

Hocam yerden 200cm aşağısı pek iyi olmaz zaten, ben montajlarımı ortalama 205cm ye yaparım yerine göre 3 aşağı 5 yukarı oynar tabi. Bu nedenle iç ünite kalsın yerinde, her ne kadar kartonpiyerin orada olmasından hoşlanmasam da, yanları açık, sorun yok.

Vakum her koşulda yapılmalı, İlave boruda metre başına ürün BTU suna göre ilave gaz verilmeli (Likit olarak ve ilk çalıştırmadan evvel)

İç ünitelerde bulunan Azot gazıdır, Her markada uygulama değişiktir ki günümüz ürünlerinde bir çok klimada artık çıkmıyor. O gazın montaj esnasında salınmasına yapacak bir şey yok zaten başka türlü işlem tamamlanamaz.
  • quote:

Hocam yerden 200cm aşağısı pek iyi olmaz zaten, ben montajlarımı ortalama 205cm ye yaparım yerine göre 3 aşağı 5 yukarı oynar tabi. Bu nedenle iç ünite kalsın yerinde, her ne kadar kartonpiyerin orada olmasından hoşlanmasam da, yanları açık, sorun yok.

Vakum her koşulda yapılmalı, İlave boruda metre başına ürün BTU suna göre ilave gaz verilmeli (Likit olarak ve ilk çalıştırmadan evvel)

İç ünitelerde bulunan Azot gazıdır, Her markada uygulama değişiktir ki günümüz ürünlerinde bir çok klimada artık çıkmıyor. O gazın montaj esnasında salınmasına yapacak bir şey yok zaten başka türlü işlem tamamlanamaz.

Adem Hocam çok soru soruyorum kusuruma bakmayın lütfen. Bir kere klima alıyoruz o kadar para verip, tam montajı yapılsın diye uğraşıyorum. İç ünitenin sağ tarafı duvara neredeyse sıfır sadece sol tarafı açık. Dış ünite de iç ünitenin hemen arkasında, yani çıkan standart boru uzun bile geliyor. İlave boru yok sistemde. O zaman sizin yazdığınız vakum işleminde ki ilave gaz maddesinin yapılmasına gerek yok sanırım. Salınan azot gazının montaj esnasında yani iç ve dış bağlantı elemanların birbirine montajı sırasında değilde daha kutudan çıkar çıkmaz hemen vanaların açılıp gazın salınması garibime gitti biraz. Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vespapa41 -- 14 Temmuz 2017; 23:15:54 >

Yok sayın hocam zaten işleyiş bu şekilde, iç ünite ile dış üniteyi birbirine bağlayabilmek için rekorları kullanmak zorundalar, rekorları kullanabilmek için de rekor tapalarını açıp gazı salmaları lazım zaten.

Ben, Eğer mecbur değilsem duvar kenarlarına klima takma taraftarı olmam, mümkünü var ise sıradışı yollar üretmeye ve alana daha hakim konumlar bulmaya çalışırım. Elbette olanak yoktur o halde başımla gözüm üstüne sorun yok.

Sistemde 5 metreye kadar uygun gaz zaten mevcuttur, klimada ise genelde 4 metre kit olur ki bu durumda zaten şarj ihtiyacı doğmaz.
    Çok teşekkür ederim Adem Hocam. Çok yardımcı oldunuz Allah razı olsun sizden
    Rica ederim azizim, Elimizden ne gelirse.
    Allah cümlemizden razı olsun.
  • Adem Hocam iyi günler. Klimanın montajını yaptılar bugün. Vakumda yapıldı sonunda. İlk aldığımız klima 18330 AA klimaydı ama ellerinde kalmadığı için 18340 numaralı klima taktılar. Eski klimanın BTU su 17076 yeni takılanınki ise 17060 bu farktan dolayı mıdır anlamadım ama sanki diğer klimaya göre daha az soğutuyor. Hava çıkışı gayet soğuk 18 derecede jet modda çalıştırıyorum ama odayı diğeri kadar soğutmuyor sanki var mıdır bir nedeni hocam yoksa bana mı öyle geliyor anlamadım. Teşekkür ederim şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vespapa41 -- 15 Temmuz 2017; 18:53:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.