Şimdi Ara

klimamdaki su damlacığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Beko 7000btu klimam yaklaşık 3 haftadır monte edildi.2 haftaya kadar bir sıkıntı yaşamadım buna havalarında serin olmasını ele alarak.Fakat bu son hafta klimam su akıtmaya başladı.çıkış borusnu kontrol ettim hava ların ısınmasından sebeb bidon daha çabuk dolmuş ,borunun suya batını gördüm çıkarıp drenaj borusnu vakumlama yaptım.İç ünitedeki bariz su akıtma olayı çözüldü fakat o günden beri klimanın alt kısmında su damlacığı birikip duruyo ben elimle alınca yarım saat içinde yenisi birkiyo.Klimamı yüksek çalışma kapasitesine aldımmı 18derece vs böyle bir sorun olmuyor.Ve klimam 23 25 dercelerindeyken çok buğulanma yapıyor panel vs. alta su damlacığı birkiyor.Bu normal bir durummdur yoğuşma nem vs.yoksa kliamm da su akıtma sorunu mu var.Servisi çağırdım çok nem vs klimayı sökmem lazım oda çok akıl erdiremedi.18 derecede deneme yap dedi yaptım su damlacığı birkmiyor.Sizce sorun varmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: cembond

Merhaba arkadaşlar.Beko 7000btu klimam yaklaşık 3 haftadır monte edildi.2 haftaya kadar bir sıkıntı yaşamadım buna havalarında serin olmasını ele alarak.Fakat bu son hafta klimam su akıtmaya başladı.çıkış borusnu kontrol ettim hava ların ısınmasından sebeb bidon daha çabuk dolmuş ,borunun suya batını gördüm çıkarıp drenaj borusnu vakumlama yaptım.İç ünitedeki bariz su akıtma olayı çözüldü fakat o günden beri klimanın alt kısmında su damlacığı birikip duruyo ben elimle alınca yarım saat içinde yenisi birkiyo.Klimamı yüksek çalışma kapasitesine aldımmı 18derece vs böyle bir sorun olmuyor.Ve klimam 23 25 dercelerindeyken çok buğulanma yapıyor panel vs. alta su damlacığı birkiyor.Bu normal bir durummdur yoğuşma nem vs.yoksa kliamm da su akıtma sorunu mu var.Servisi çağırdım çok nem vs klimayı sökmem lazım oda çok akıl erdiremedi.18 derecede deneme yap dedi yaptım su damlacığı birkmiyor.Sizce sorun varmı?

Aslında çoğu klimacının diyeceği bu çok nemli günlerde normaldir dicyecekler fakat bu tamamen plastik kalitesinden kaynaklanan bir durum.Eğer plastiği kaliteli yaparlarsa yoğuşmayı aşağıya vermez.Bir arkadaşım söylemişti takıyoruz bu cihazları berber dükkanına şıpır şıpr su akıtıyor yapıcak bişey olmuyor artık plastiği değişsede aynı olay demişti ki nitekim böyle ucuz etin yahnisi hesabı.

• quote:

Orijinalden alıntı: eina

quote:

Merhaba arkadaşlar.Beko 7000btu klimam yaklaşık 3 haftadır monte edildi.2 haftaya kadar bir sıkıntı yaşamadım buna havalarında serin olmasını ele alarak.Fakat bu son hafta klimam su akıtmaya başladı.çıkış borusnu kontrol ettim hava ların ısınmasından sebeb bidon daha çabuk dolmuş ,borunun suya batını gördüm çıkarıp drenaj borusnu vakumlama yaptım.İç ünitedeki bariz su akıtma olayı çözüldü fakat o günden beri klimanın alt kısmında su damlacığı birikip duruyo ben elimle alınca yarım saat içinde yenisi birkiyo.Klimamı yüksek çalışma kapasitesine aldımmı 18derece vs böyle bir sorun olmuyor.Ve klimam 23 25 dercelerindeyken çok buğulanma yapıyor panel vs. alta su damlacığı birkiyor.Bu normal bir durummdur yoğuşma nem vs.yoksa kliamm da su akıtma sorunu mu var.Servisi çağırdım çok nem vs klimayı sökmem lazım oda çok akıl erdiremedi.18 derecede deneme yap dedi yaptım su damlacığı birkmiyor.Sizce sorun varmı?

Aslında çoğu klimacının diyeceği bu çok nemli günlerde normaldir dicyecekler fakat bu tamamen plastik kalitesinden kaynaklanan bir durum.Eğer plastiği kaliteli yaparlarsa yoğuşmayı aşağıya vermez.Bir arkadaşım söylemişti takıyoruz bu cihazları berber dükkanına şıpır şıpr su akıtıyor yapıcak bişey olmuyor artık plastiği değişsede aynı olay demişti ki nitekim böyle ucuz etin yahnisi hesabı.

klimanın su damlacığı çıkardığı yer çıkış borularıın alttan verilmesi için kırılabilen kapakçık kısmındaki aradan.Ben arkdan direk duvar deldirdiğim için yandan alltan vs boru çıkmıyor.altttaki boru çıkışı yapabilmesi için bırakılmış kırılan plastik kapak kenarından geliyo.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eina

quote:

klimanın su damlacığı çıkardığı yer çıkış borularıın alttan verilmesi için kırılabilen kapakçık kısmındaki aradan.Ben arkdan direk duvar deldirdiğim için yandan alltan vs boru çıkmıyor.altttaki boru çıkışı yapabilmesi için bırakılmış kırılan plastik kapak kenarından geliyo.

tava dolmuş olabilir drenaj tıkaklı olabilir tavada kırık olabilir bunlar çoğalır gider.Su akıması en göreceli arızalardan birisidir.Birçok sebebi vardır fakat plastik kalitesi en önemli sebeplerden bi tanesi tabiki.

• tava kırık olsa ilk takıldığı gün itibariyle yapardı diye düşünüyorum ama drenaj borusnuda dediğim gibi içindeki suyu çektim üfledim vs. hakikaten nemmidr sebebi acaba.boru terlemesi vs gibitavadaki kırık çatlat boru tıkanıklığı vs gibi sorunları 18 dereceye alıp çalıştırınca çözülmesi zor gibi geliyo sizcede ölemdiir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cembond -- 24 Temmuz 2010; 14:47:54 >
  • quote:

tava kırık olsa ilk takıldığı gün itibariyle yapardı diye düşünüyorum ama drenaj borusnuda dediğim gibi içindeki suyu çektim üfledim vs. hakikaten nemmidr sebebi acaba.boru terlemesi vs gibitavadaki kırık çatlat boru tıkanıklığı vs gibi sorunları 18 dereceye alıp çalıştırınca çözülmesi zor gibi geliyo sizcede ölemdiir?

18 dereceye alınca çözülmesi ilginç gerçekten.Ben olabilecek sebeplerden bahsettim dediğim gibi görmeden su akıtıyor arızası biraz zordur.Şundan olabilir eğer klimanın içinde kalan bakır boru kısmının izlasyonu yoksa eğer soğutma yaparken değil durduğunda direk sıcakla temas ettiğinde yoğuşma yapmaya başlar ve su akıtaiblir.Dediğim gibi su akıtıyor arızası klimanın en çok arızalarından bir tanesidir ve çok farklı sebeplerden olabilir görmeden bişey demek pek mümkün değil.

• benim mantığımada biraz boru izalosyonu yattı.Heralde sıkıntı olmaz okadarcık su.artı bide vakumlama filanda yapılmadı bu klimaya gerek yokmuş r410 a mı ne yapılırmış bişiler dedi ama.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dış ünite su damlatma
    4 yıl önce açıldı
    silecek su püskürtme sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

benim mantığımada biraz boru izalosyonu yattı.Heralde sıkıntı olmaz okadarcık su.artı bide vakumlama filanda yapılmadı bu klimaya gerek yokmuş r410 a mı ne yapılırmış bişiler dedi ama.

Bu servisler gerçekten ilginç.Vakum demek bakır boruların içinde kalmış toz ufak taş hava vs gibi şeylerin temizlenmesi için yapılan bişey.Sanırım yanlarında makina yoktu adamlarda böyle birşey uydurdu gitti.R410A gaz değişmeside yalanları için iyi bi araç olmuş önüne gelene böyle diyorlar fazla çalışmamak için.
  • arkadaşlar servis geldi ve sorun neymiş biliyormususunz oynar kapapğın üstünde plastik kapağın içinde süngerimsi bir yalıtım bandı var o kalkmış dolayısıyla sıcak soğuk birbirine karışınca peteklerde nemlenme yapıp damlatıyormuş bandı yapıştırınca sorun bitti
  • halen o banttan olmadığını düşünüyorum ama deneyin bakalım...
  • benim klimam daha sıfır bantı vs kalkmış olma ihtimakliin zayıf görüyorum
  • ben aynı sorunu BEKO 15.000likte yaşamıştım 2 sene önce.Ön panelden, kapaktan nemli havalarda şıpır şıpır su akıtıyordu.Çok uğraştım sıfır cihazla aylarca antalya gibi bir yerde.Burası çok nemlidir ve klima resmen dış drenajı içeriye veriyordu hatta dışardakinden fazlaiçeri akıtıyordu. Bölge müdürleri geldi inceledi, kabullenemediler.Çok uğraştım ve çözemediler.Yedik birbirimizi Beko firması ile.Sonuçta serpantin ve ön kapak tasarım hatası olduğunu ispatladım belli serilerde ve paramı geri iade aldım.Şimdi kafam rahat, üstüne dünya para ekledim Mitsubishi Electric aldım kafam ço iyi.Bir daha beyaz eşya markasından Klima mı almak allah korusun.Bu işi bileninden alacaksın.Daıkın, Mitsubishi ELec. veya heavy, Hitachi, Fujitsu-General.

İnşallah sorununuz çözülür ama sizin de anlaşılan cihazınız sorunlu seriden....kolay gelsin...

• ya aslında rahatsız edecek kadar damlamıyo benim korkum ileride artarmı bu damlama şıp şıp suya dönermi?deiğim gibi damla birikiyo duruyo öle sora silince elimle yenisi geliyo.dereceyi düşürünce sorun olmuyo benimde aklıma borudaki nem yatıyo ama işte neden olsun azda olsa miğde bulandıryo.Kabul edicez böle dicez nem vs ama ilerde sorun artıp rahatsızlık verirse garanti süresi içinde sıkıntı yaparlarmı onu bilmiyorum.
  • valla yine sizinki iyi dun bir kullanici yeni konu acmisti, klimasindan su akmis ve klima plasmasinin uzerinde oldugu icin plasmayada su gelmis. Bazen kimsenin ayni model klimasi sorun yaratmaz piyango size vurur hesabi.
  • benimkinde de plasma sırılsıklam oluyordu.hadi plasmayı açık unuttuk ve orda yüksek gerilim mevcut, allah korusun dokunduk silmek için.O yüzden uğraştımya firma ile aman bir daha önünden geçmem dedim...
  • geçmiş olsun.Benimki hava koşullarına bağlı sanırım hava sıcaklığı çok yükselince oluyo bunu tespit ettim.
  • quote:

geçmiş olsun.Benimki hava koşullarına bağlı sanırım hava sıcaklığı çok yükselince oluyo bunu tespit ettim.

Öyle bir plastik yapıyolarki arkadaşım fiyatları düşürmek için insanlar ne yapar nasıl kullanır umurlarında değil sonrada böyle arızalar çıkıncada pişkin pişkin yok bunda sorun yok hava çok nemli diyip çıkıyorlar işin içinden.Hava nemli olacak tabi klimanın işi bu arkasını kovalarsanız değiştiriyorlar hoş yenisi gelse ne olucak oda aynı tas ay nı hamam.Bu yüzden anlatıyoruz klimayı klima işi yapandan alın koçtaş dan bilmem beyaz eşyacılardan almayın diye iki gün sonra plazmam gitti yok ev su oldu diye sıkıntı yaşıyoruz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.