İndirmeye başladım şimdi ellerine sağlık,bu arada kliplerin seslerini nasıl düzeltebiliriz,bende görüntü sağlam sesi bozuk olan klipler var ,nasıl düzeltebilirim
virtualdub mod 1.5.4.1 i indir.. Elindeki klibi bu program ile aç
1. aşama (klibin sesini iptal etmek)
Streams menüsünden stream list e gir source 1 (açtığın klip) hoparlor simgesine tıkla silikleştir sonra source 1 üzerinde çift tıkla (çapraz şekilde taralı hale gelecek) bu şekilde klibin sesini kısmış oluyorsun.
2. Aşama (mp3 ü eklemek)
Streams list sağ taraftaki menüden add tuşuna tıkla ve aynı parçanın mp3'ünü aç (bunu da source 2 olarak gösterecek) hoparlor simgesine tıkla ve etkinleştir (silik olarak açılır çünkü) ve okeyleyip menüyü kapat
sonra klibi izleyip senkronu takip et.. tutmuyorsa tekrar stream list'e girip source 2 (eklediğin mp3) sağ tıkla INTERVIEWING'e gir. Delay audio track satırına 1500 yazarsan eklediğin mp3 1,5 saniye geç başlar -1500 yazarsan 1,5 saniye erken başlar.
(Örn. elindeki klibin başında 2 saniyelik bi eksiklik varsa -2000 yapacaksın)
Senkron tutturmak için birkaç deneme yapman gerekebilir (1500 ile 1600 arasında bile çok fark var yani)
Sonra file menusunden "save as" diyerek en alttan video mode kısmında direct stream copy diyerek kaydet (divx klipler için böyle , mpg kliplerde formatını değiştirmen gerekecektir)
Biraz uğraşırsan yaparsın , başta karışık gelse de birkaç tane yapınca çocuk oyuncağı haline gelecektir. NOT : bu açıklama alıntı değildir , kendim yazdım