Kesinlikle Apple earpods istemiyorum. tasarımını sevmiyorum ve herkesin taktığı şeylere alerjik bir tabiyatım var.
Bir çok forumda, yorumda okuduğum kadarıyla sony, sennheiser bu konuda iyi iş çıkarmış.
Sennheiser True Wireless var ama yenisi çıkacak. Sony var ama onun kulakta duruşu çok büyük (gürültü engellemesi olması hoşuma gitmedi değil)
Bir de arkadaşlar Klipsch T5 diye bir kulaklık var. Klipsch markasını bilirim. Harika horn hoparlörleri vardır. Bu ürünü bir inceleme yazısında okudum yazının linki bu Zippoya benzer bir taşıma kutusu var.
Hepsiburada.com da gördüm. Kim getiriyor türkiye'ye servisi nasıldır. Alınır mı? O parayı verene kadar sanki sennheiser almak daha mı mantıklı??
Alan oldu mu? Fikir rica ediyorum.
Evde canım sıkılıyor bir kulaklık almak istiyorum.
Öncelikle sıkı bir Apple airpods kullanıcısı olarak tasarım konusunda şöyle bir şey söyleyebilirim. Güzellik algısı tamamen özneldir bu yüzden tasarım konusunda herkes farklı yerlere evrilebilir. Ancak Apple airpods kendine has ve minimal bir tasarımı olduğundan dikkati üzerine çekiyor.
Ayrıca ses olarak şöyle bir düşüncem var genellikle kulak içi kulaklıkların pasif gürültü yalıtımı ve daha iyi bir bas tepkisi sağlar. İzolasyonu doğal olarak iyi olduğundan dolayı dinlediğiniz müziklerin seslerini daha sürükleyici ve dinamik bir şekilde sunar. Fakat burada yadsınamayacak bir gerçek var ki airpodslar gerçekten iyi bir ses kalitesine sahip ve işlevsellik konusunda ise telefon görüşmelerinde sunmuş olduğu rahatlık ve kendinize göre özelleştirebilme imkanı ile bir adım önde.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
mastella16
kullanıcısına yanıt
Hocam, hakısın. Airpods için biraz sert girmiş olabilirim. Kırdıysam kusura bakma.
AirPods'ların telefon görüşmesi konusunda rakibi halen yok gibi gözüküyor. Ancak bunun haricinde diğer markalar tabi ki AirPods'u alaşağı ediyor. Sennheiser neredeyse her kategoride en iyi ürünleri yapan firmalardan biri. True Wireless, bence kendi kategorisinde en iyisi. Ses kalitesi olarak daha iyisinin olduğunu düşünmüyorum.
Klipsch köklü bir marka. Ürünlerini detaylı olarak deneyemedim açıkçası ama okuduğum ve bildiğim kadarıyla pek çok patente sahip olan ve iyi işler çıkaran bir firma. Fiyat konusunda True Wireless'tan bile yüksek. Klipsch'in taşıma kutusu ve tarzı gerçekten çok şık ancak ses kalitesi olarak incelemelere bakarsak Sennheiser yine bir adım önde gözüküyor.
Burada biraz zevkler devreye giriyor. Kimisi farklılığa, tasarıma takıktır ve gider direkt Klipsch alır, kimisi en başa ses kalitesini koyar gider Sennheiser alır. Bu biraz size kalmış. Ama ben olsam Sennheiser alırdım, çünkü en başa her zaman ses kalitesini koyarım. Ki ürünleri de gayet şık zaten Sennheiser'ın.
Öte yandan Sennheiser'ın teknik servis hizmeti olağanüstü iyi. Bu konuda şikayetçi olanı görmedim desem yeridir. Bu da çok önemli bir kıstas bence.
Amerika'ya giden bir arkadaşım oradan Klipsch T5'i yakın bir zaman önce satın almıştı. Oldukça iyi bir kulaklık. Özellikleri çok iyi. Kullanım süresi, ses kalitesi piyasada duran ürünlerle kıyasla çok çok iyi. Yani o kulvarda benim deneyimlediğim ve herkesin övdüğü Sennheiser Momentum True Wireless mevcut. Bunun dışında sanırım B&O da var ama çok fazla tercih edilmiyor ve pek iyi değil gibi gördüğüm kadarıyla.
Arkadaşım servise yollamak istiyordu en son ürünü. Düşürdüğü için zippo çakmak kabı gibi olan taşıma kutusu biraz ezik falan oldu. Belki servis yenisini verir diye düşündü :)
Eğer oradan bir yanıt gelirse size de dönüş yapacağım.
Mail geldi markadan, Türkiye distribütörü olarak markayı Bircom firması almış. Sennheiser gibi birçok markanın da distribütörü firma. Bu açıdan güzel bir avantaj Klipsch'cilere. İstiyorsan mail at kendilerine.
NomadCRY
kullanıcısına yanıt
Bence de şuanda Airpods'ların telefon görüşmeleri konusunda rakibi bir süre daha olmayacak gibi gözüküyor. Bunun yanı sıra müzik kalitesi diğer markalara göre kötü olsa da ben Apple tarafından bu konu hakkında bir atak yapılacağını bekliyorum. Bu kulvarda rakipleri zor görünse de Apple kalitesini burada da yansıtacaktır. Eğer bu kaliteyi tutturduğu zaman ses tutkunlarının mutlaka dikkatini çekeceğine eminim...