Şimdi Ara

Klipsli Ets Ameliyatı oldum (el terlemesi için). (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
870
Cevap
42
Favori
393.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Refleks terlemeniz ne durumda acaba, ameliyattan memnun musun?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • emre510 kullanıcısına yanıt

Merhaba bende 17 yaşındayım el ve ayaklarım çok terliyo ameliyat olmayı düşünüyorum sizce olmalı mıyım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emre510 kullanıcısına yanıt

Bende aynı sorunu yaşıyorum . Ameliyatımın 3. Günü ellerim ve ayaklarım gece gündüz terlemeye başladı sizde 20 gün sonra terleme geçti mi ? Çok umutsuz durumdayım tekrar ameliyat düşünüyorum ama benim ameliyatım 6 saat sürdü ve çok zor geçti . 5. Gündeyim henüz toparlayamadım. Moralim çok bozuk dönüş yaparsanız sevinirim

• Sedaaa555 S kullanıcısına yanıt

13. Gündeyim ilk 2-3 gün kupkuruydu fakat yaklaşık 10 gündür ellerim hala ufak ufak nemleniyor ayaklarım da terliyor ama o dert değil zaten ameliyat ayak terlemesine bir çözüm değildi. El nemlenmesi insanı işkillendiriyor korkutuyor fakat okuduğum bazı yorumlara göre 1-2 hafta içinde kendiliğinden kaybolduğu söyleniyor umarım geçer. Gelişmeleri bildirin lütfen bende fırsat buldukça yazacağım.

• Ahmetpolar A kullanıcısına yanıt
    Eğer durumundan çok rahatsızsan olmanı öneririm ben oldum çünkü canıma tak etmişti ama bunun bi ameliyat olduğunu ve sonuçlarının kişiden kişiye değişkenlik göstereceğini unutma ve kararını ona göre ver beni soracak olursan olduğumdan bu yana neredeyse 3 hafta olucak ve halimden ziyadesiyle memnunum refleks terleme herkeste oluyor kiminde az kiminde çok benim bacaklarim ve sırtımda her insan gibi terlemeler oluyor fakat hava 25 derecenin altındaysa efor sarfetmedigim sürece hiç terlemiyorum şu ana kadar 30 derece havayı da 1 gün deneyimledim o havada da 1 kere atlet değiştirdim velhasıl kelam refleks terleme beni rahatsız etmiyecek düzeyde ama tabiki herkesin genetiği ve vücudu farklı beni etmiyor diye seni rahatsız etmeyeceği anlamına gelmez. Senin bu ameliyatın risklerini göze alarak kararını vermen lazım. Ben klipsli oldum ve bu işin ehli doktorlar klips tercih ediyor o da sana kalmış. Allah kolaylık versin kardeşim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lanterzz -- 28 Mayıs 2024; 13:8:21 >

• Merhaba arkadaşlar.

Size buraya karar verme aşamanız için yardımcı olacağım ve tecrübelerimi (ameliyat sonrası etkileri paylaşacağım)

2019 Ağustos ayında İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Hastanesinde aşırı koltuk altı terlemesi nedeni ile bu ameliyatı oldum. Gerçekten aşırı bir koltuk altı terlemem vardı.

O kadar çokterlerdi ki yorulurdum. T-shirt,gömlek asla giyemezdim. Özel günlerde ya da date'lerde Tereson kullanırdım ama o da çok tahriş ederdi ve zararlı olduğunu düşündüğüm için çok fazla tercih etmezdim.

Neyse, operasyon 40 dk sürmüştü, uyandıktan sonra hemen ayaklarımda soğuk terleme hissetmiştim.

Eve geçtikten sonra mevsiminde yaz olmasıyla birlikte gerçekten aşırı bir terleme baslamıstı meme uclarımında altındaki bütün bölgem terliyordu, memeucunun üstü ise aşırı kuruydu yüzüm dahil ve yanaklarım yanıyordu. (ASLA GEÇMEDİ)

Dikişler 10 gün sonra alındı. Doktor ile konustum zamanla alışacağımı reflex terlemeninde azalacağını söyledi.

Dikişler alındıkta sonra tekrar eve geçtim ve ilk duşumu aldım. Duş sonrası memeucumun üstü tamamen soyuldu resmen deri değiştirmiş gibi kurumuş derim döküldü.

Bir an kendime nasıl böyle bir şey yaparım diye ağlamaya başladım.

Daha sonra iş hayatına geri döndüm koltuk altı terlemem tamamen gitmişti hatta elimdeki terlemede tamamen gitti. Fakat reflex terleme aşırı yüksekti.

İçime atlet giymeme rağmen ıslaklık tişörtüme geliyordu.

Göğüslerimdeki ağrılar 2 ay sürdü. Sanki bir tel meme uclarımdan beni cevrelemiş gibiydi. 3-4 ay baya depresyona girdim hatta üst tarafımın hiç terlememesi rahatsız etmeye başlamıştı.

Yüzümde yanmalar hala sürüyordu ki hala var. Alın ve kafa derim aşırı kuruyor yanaklarımda kuru ve sürekli yanıyor özellikle baharatlı bir şeyler yediğimde.

İlginç olan bir olayda şu ameliyat sonrası karabiber ve baharatlar omuzlarımda ve kafa derimde uyuşmalara sebebiyet veriyor. Ekşi meyvelerde keza öyle. Garip bir durum.

Daha sonrasında geri dönüş ameliyatlarını vs. araştırdım pek önermiyorlardı çünkü sinirlerin iyileşmesi mümkün değildi hele ki yakılmış sinirlerin.

Araştırma yaptım Taiwan da bir doktor başarılı bir sonuç elde etmiş t2 t3 birbirine bağlayarak yeniden birleştirmiş vs. ama o zamanlar dolar kuru 7 falandı ameliyatta 30bin dolardı şu an uçup gitmiştir.

Mecburen yeni hayatıma alışmaya başladım. Reflex terlemeyi kontrol etmeyi nefes egzersizleri ile azaltıyordum ama stres altında ya da heyecanlandığınız hiç bir egzersiz bir işe yaramıyor.

Kışın mesela bir cafeye giderseniz bacaklarınız sırılsıklam olarak dışarı cıkıyorsunuz ve donuyorsunuz :D .

Gelelim şimdiki durumuma aradan uzun bir süre geçti.

Yüzümdeki yanma hiç bir zaman geçmedi belkide aşırı kuruluktan egzama oldu. Baharatlı ve ekşi şeyler yediğimde koltuk altarım kaşınıyor ve kollarımda kafa derimde karıncalanmalar hala yaşanıyor.

Bu sıcak havalarda çok zor reflex terleme geçmedi fakat azaldı şöyle ki koltuk altım ve ellerimde artık terleme var %10 civarı geri dönmüş durumda ensem de öyle ama alnım kafa derim kupkuru.

Şu an o kadar sıcak ki mesela ayaklarım, bacaklarım, bel bölgem ve özellikle genital bölge ter içinde.

Tekrar bu ameliyat olmak ister miydim ? Açıkçası istemezdim. Kimseye de önermek istemem. Ama yine karar sizin.

Giyim tarzımı değiştirip koltuk altımla başa çıkabilirdim ama insanın başına gelmeden anlaşılmazmış.

İyi forumlar.

• Bu ETS her insanın üstesinden gelebileceği bir ameliyat "DEĞİLDİR". Çok çok daha fazla yan etkileri vardır ve yaşanmış örnekleri mevcut. Kimin bedeninde nasıl bir tepki vereceğinin kesinlikle net bir sonucu yok, tahmin edilebilir de değil. Sorununuzla ilgili daha güvenli ve geri dönüşü olan alternatif çözümleri deneyin.
    ETS bir tedavi yöntemi de değildir. Paragöz doktorların süslü cümlelerine kanmayın.
    El ve ayak terlemesi olanlar İYONTOFOREZ tedavisini yapabilirsiniz. Nette nasıl yapıldığını anlatanlar mevcut.
    Ameliyat olmalı mıyım diye bana sormayın. "TAVSİYE EDİLECEK BİR AMELİYAT DEĞİLDİR."
    Şimdi bu ameliyatı olur muydun derseniz de cevabım; evet, el terlemesi için yine olurdum. Ama bu bir tavsiye değil. Bu söylemlerden olur payı çıkarmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlueDagger -- 8 Temmuz 2024; 0:17:9 >
  • Buraya kendi ameliyatımı anlatmak için kaydoldum. Belki içlerinden bir yorum bana umut olur diye sabahtan akşama kadar hepsini defalarca okuyordum.. Bu çaresizlik hissini bildiğim için başkalarına bir şeyler aktarmam gerekiyor dedim.

Ameliyat olalı üzerinden henüz 11 gün geçti, çok yeni ama vakit kaybetmeden yazmak istedim. Dr. Tamer Vardaloğlu ismini çok gördüğüm için ona olmaya karar verdim. Kendisi Medipol Hastanesinde. Çok güler yüzlü işinin ehli bir doktor. Ameliyat öncesi her şeyi tek tek açıklayıp anlatıyor ve hastasını önemseyip ilgileniyor. Benim ellerimden akan terler yere damlıyordu böyle bir ter düşünün, e tabii ayaklarım da nasibini alıyor onlar da terliyordu.. Öncelikle ben refleks terleme gerçeğini kabul ettim ve bunu göze alarak girdim ameliyata.

Ameliyat olma ve ameliyattan çıkma sürecince toplasanız 4 gün ağrılarım oldu ki bu çok çok normal. İlk iki gün ellerim çok kuru ve sıcaktı sonrasında o malum son ter boşalmaları oldu ve ellerim 2 gün nemlendi. Sonra çok şükür eski haline döndü. Ayaklarım hala terliyor, zaten benim amacım el terimin kesilmesiydi. Yazın ameliyat oldum ki her ihtimali görüp yaşamak istedim, böylelikle kış aylarına daha kolay girebilirim diye düşünüyorum. Refleks terlemeye gelirsek; ameliyatın ikinci günü iki kere üstümü komple değiştirdim. Sanırım anestezinin de etkisiyle aşırı bir boşalma oldu. Sonrasında yavaş yavaş azaldı. Şu anda ellerimin terlemesi gereken zamanlarda belim terliyor ve anlık bacaklarıma da ısı hücum edip terliyor. İlk günler çok garipsedim bu durumu, fakat çevremde de bu aylarda vücudu terleyen insanları gördükçe garipsenecek bir özellik değil diye düşündüm.. Bence bu durumun az ya da fazla olması cinsiyet, yaş ve kiloya göre değişiyor. Ben 25 yaşındayım ve 58 kiloyum. Şimdiden refleks terlemem artmasın diye kiloma dikkat etmeye başladım. Önemli olan artısını eksisini ölçmek, benim için bu ameliyatın yaşam kaliteme artısı daha fazla olacağı için refleks terlemeyi kabul etmek ve alışmak durumundayım.

Bir hafta dolunca dikişlerimi aldırmaya gittim. O yol süresince diğer insanların ellerini sürekli kontrol ediyordum, dokunuyordum ve onların ellerinin de hafif nemli olduklarını fark ettim. Benim de onlar gibi aşırı yoğun sıcaklarda nemli olacak. Benim için "Normal" olmak her şeyi göze alabileceğim bir durumdu. Evet, vücudumun verdiği tepkiler tamamen değişti. Yeni özellikleri olan bir insan haline geldim. Eğer siz de artı ve eksisini güzelce hesaplayıp, "ömrümün geri kalanını nasıl geçirmek istiyorum" sorusuna net bir cevap verebiliyorsanız, ve bazı şeyleri kabullenme konusunda kendinize güveniyorsanız bu iş için "hiç korkmayın" derim.

***GÜNCELLEME: Ameliyatımın üzerinden 2 buçuk ay geçmiş bile.. bu ameliyatı yıllar önce olmuşum gibi hissediyorum, rahata çabuk alışıyormuş insan:) refleks terlemem ne azaldı ne de arttı ben ona alıştım o da bana alıştı. Ve artık yadırgamıyorum bu durumu. Sırt ve bacaklarım için çözümler buldum teri emen pamuklu şeyler tercih ediyorum ve böylelikle benim için sorun kalmıyor. Rabbime sonsuz şükürler olsun, şu an gerçekten memnunum. Bu ameliyat için yeniden söylemek isterim ki; kendi durumunuzu, yaşınızı, kilonuzu hesaba kattıktan sonra "hiç korkmayın" :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vukufizamani -- 15 Eylül 2024; 1:9:30 >

• Vukufizamani V kullanıcısına yanıt
    30-40 derece ve üzeri havalarda ellerinizde nemlenme oluyormu terleme bende asla olmuyor ama arada nemleniyor normal mi ?

• Lanterzz L kullanıcısına yanıt

Evet aşırı sıcaklarda belli belirsiz bir nem oluyor, doktoruma bu durumu sordum ve bana "ellerin arada nemli olsun ki en azından diğer yerlerinden çıkan terlerin azalır, bu senin için iyi bir durum" dedi. Dediğim gibi etrafımdaki insanlarla aynı derecede nemleniyor bu da benim artık normal bir insan haline geldiğimi gösteriyor bu yüzden dert edilecek bir durum olduğunu düşünmüyorum:)

Aynen başlarda bende işkillenip dertlendim ama eski halimi düşünüp geriye dönüp baktığımda çok normal olduğunu ve durumu kabullenmem gerektiğni düşündüm fakat refleks terleme kabul edilmeli olan bir gerçek ve yazın fazla terliyorum bacaklarim ve sırtımdan damla damla su aktığı oluyor ama yine geriye dönsem yine bu ameliyati olurdum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lanterzz -- 12 Temmuz 2024; 13:40:30 >
  • El terlemesi bende artık tahammül edebileceğim seviyeyi çoktan geçmişti. Bu tamamen göze alabilme durumuyla ilgili.. insanlar da bu şekilde düşünüp karar vermeli. Ben ameliyat öncesi yazın yorganla yatan biriydim, çünkü vücudumun terlemesi gerekirken bu terler sadece el ve ayaktan çıkıyordu. Ve bu bile anormal çalışan vücudun göstergesiydi. Şimdi yorganı bir kenara fırlattım, herkes gibi belimden akan terlerden şikayet etmek (eski halimi düşündüğüm için şikayet etmiyorum) ve "normal" olmak güzel şeymiş :)

Evet kim ne derse desin en basit şeyler bile bizim için bazen kabus gibiydi örneğin tokalaşmak, kalem kağıt tutmak, kız arkadaşın veya erkek arkadaşın varsa elini tutamamak yada selamlaştıktan sonra insanların tiksinerek elini silmesi gibi dışarıdan bakıldığında basit gözüken durumlar ama maalesef elleri fazla terleyen insanlar için psikolojik bir problem haline geliyor bu problemi takıntı haline getiren ve psikolojik olarak etkilenen kişilerdenseniz yada yaşantınızı veya işinizi yapmanızı zorlaştıran bir duruma dönüştüyse ameliyat kaçınılmaz oluyor fakat tabii ki herkesin kendi kararı...

• Merhabalar yüz'den aşırı terliyorum Devlet hastanesinde hangi doktora olabilirim önerisi tavsiyesi olan var mı acaba

• merhabalar dostlar, yıllardır el hiperhidrozundan muzdarip bendeniz 3 hafta önce hiçbir ücret ödemeden şehrimin araştırma hastanesinde koterle yakılarak bu ameliyatı oldum. Neredeyse bir ay olacak, dolayısıyla bu ameliyatın sonuçları hakkında birtakım fikirlere sahip olacak kadar tecrübelendiğim kanaatindeyim. Bu arada ameliyatı olun ya da olmayın şeklinde ASLA sizi yönlendirmeyeceğim ben sadece yaşadıklarımı anlatacağım. Öncekile ameliyata karar vermemin en buyuk nedeni mesleki kaygılar olduğunu belirteyim. Bu ameliyata karar vermem yaklaşık 1 yılımı aldı bu süre içinde çok büyük umutlar beslediğim iyontoforez yontemini birkaç kez uygulasam da malesef bir sonuç alamadım. ameliyatla ilgili önceden yazılmış olan türkçe ve ingilizce çoğu kaynağı inceledim dh, facebook, youtubeden bu ameliyata ilgili ne varsa belki defalarca izledim, okudum. Hatta bu ameliyata karşı olan ve mağdurların kurmuş olduğu bir Facebook grubundaki gönderileri de defalarca incelemiştim. Gerçekten bu ameliyattan dolayı pişman olan binlerce insan olduğunu o zaman farkettim. Tabii ki bu ameliyattan çok memnun kalanların yorumlarını da gördüm ve -saçma olacak- onlar da etsden memnun kalanlar şeklinde bir grup kursalar sayıları epey fazla olur diye düşünüyorum. Evet, ameliyata karar verme sürecim genel olarak böyle geçti, tek bilgi kaynağım internetti. Tabii kafamda da az çok neler yaşıyacağımı bilerek girdim bu ameliyata, örneğin refleks terlemenin %100 olacağını biliyordum, siz de olacaksanız bu gerçeği sakın gözardı etmeyin. Refleks terleme bana göre muhakkak olacaktır -şiddetli veya hafif-. Sonuçta beyinden gelen terleme sinyalleri, yakılmış veya bloke edilmiş sinirden geri bildirim alamayınca alternatif sinirlere gidecektir. Her neyse ameliyatı olduk işte. Ameliyata kıdemli doktorların da olduğu ekip girdi. hepsinden Allah razı olsun sayelerinde başarılı bir ameliyat geçirdim, şükürler olsun beni korkutan motor sinirlerinde hasar ve pnömotoraks gerçekleşmedi. Sadece ilk hafta sağ el başparmak uyuşması ve vücudumun üst bölgesinde karıncalanma oldu ama o kadarını da çok önemsemedim zaten şuan bi şey kalmadı. Neyse işte ilk hafta full yatakta olduğum ve ağrılarımı düşündüğüm için reflex terleme namına pek bir şey anlamadım sadece stresli bir anda bacaklarım ve göbeğimin hafif terlediğini hatırlıyorum , o sure boyunca elim hiç terlemedi tabii ki gerçekten çok güzel bir hismiş anlatılmaz yaşanır diyorum 😁😁 reflex terlemenin farkına tam anlamıyla hastaneden çıktığım gün vardım(3 günün sonunda çıktım) çıktığımda hava güneşli ve sıcaktı 37 dereceydi yanlış hatırlamıyorsam. Arabaya bindik ve göğüs sırt ve bacaklarım eskiye göre epey bir terliyordu.hatta kıyafetten bakınca belli oluyordu fakat bu görüntü olarak önlenebilir olduğu için benim için hiç problem değil yeter ki elim kuru olsun.:) 2. Hafta dikişlerim alındı ve asıl o zaman rahatladım ağrılarım gün geçtikçe azalmaya devam etti ve dışarıya çıkıp yürüyüş yapmaya başladım ve reflex terlemenin ne demek olduğunu iyice anlamış oldum. Evet beklediğim gibi eğer çok sıcakta yürüyüş,koşu vs. yaptığımda özellikle sırt ve göğüste damla damla ter aktığını hissettiğim oldu. Bacaklarımda o kadar olmasada yine eskiye göre artış mevcut. Havalar serin olduğunda ise çok aşırı efor sarf etmediğim sürece terlemiyorum :) işin özü eskiden elimin terlediği yerde şimdi vücudum terliyor fakat hiperhidrozlu elim gibi sürekli terli olmuyor vücut bu açıdan çok memnunum. Şuan 3. haftadayım. Sanırım bu reflex terleme işi beklediğim gibi olduğu için hiç umursamadım bile. Zaten teri çok dert eden biri değilim. Size tek söyleyebileceğim şey reflex terlemeyi umursuyor musunuz? Ameliyattan pişman olanların çoğu bu dertten yakınıyor. Belki bu kadar terlemeyi beklemiyorlardı, tabii bir şey de diyemiyorum herkesin vücudu farklı işler. Belki onların teri benden çok daha fazladır. Demek istediğim bazı insanlar reflex terlemeden o kadar rahatsız oluyorlar ki psikolojileri altüst oluyor çünkü ameliyatın geri dönüşü yok, bu da büyük bir pişmanlık ve öfke yaratıyor daha sonra depresyona kadar gidiyor malesef. O yüzden size tek tavsiyem bu ameliyatı olmayı düşünüyorsanız çok çok iyi araştırın ki pişman olmayın sonra. Sonuç olarak bu ameliyatı olduğum için çok memnunum. Malesef, olmak için senelerce boşuna beklemişim. Bıçak kemiğe dayanınca oldum ben. Mesleğimi yapmamda ciddi engel olduğu için olmaya karar vermiştim ama şuan, keşke korkularımı yenip daha önceden olsaymışım diyorum. Üniversite sınavında, derslerde, sınavlarda, sosyal ilişkilerimde çektiğim zorlukları hiçbir zaman unutmayacağım. Bir dertten daha kurtulmuş oldum. Yüce rabbime sonsuz hamd olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaqzwsxedc -- 12 Eylül 2024; 1:15:10 >

• Merhabalar, ben 2 hafta önce el terlemesi için ets ameliyatı oldum fakat olduğumdan beri ellerim nemli dolayısıyla reflex terleme de yok ellerimin kuru olması gerekmiyor muydu hiç anlamadım bilgisi olan varsa yazabilir mi? Biraz daha mı beklemeliyim ameliyatın etki etmesi için?

• Arkadaşlar merhaba benimde ilk okuldan itibaren koltuk altı el ve ayaklarım cok terliyor. yaşım 33 oldu evde corapla geziyorum yaz kış, milletle selamlaşamıyorum yedikule hastanesinde ameliyat olan arkadaşlar var mı randevu aldım prof doktora levent cansever bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim

• Yilmazkbr Y kullanıcısına yanıt

Merhaba aynı durumdayım, güncel durumunuz nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lanterzz -- 8 Ocak 2025; 13:20:0 >
  • Herkese merhaba, öncelikle 25 yasinda bir kızım. El terlemesinden bende muzdaribim maalesef. Lisedeyken farketmistim olduğunu ama daha oncesinde yani cocuklukta felan var miydi inanin bilmiyorum dikkat ettigim birsey değildi ta ki terlemeyle tanışana kadar. Ben artık inanir misiniz elleri terlemeyen insanlara imrenerek bakıyorum, anormal terleyen ellerimin ayaklarimin yaninda hic terlemeyen insanların normal olduğunu bile düşünmüyorum bazen:) Sanki biz farklı doğmuşuz gibi o derece. O insanlara "ne güzel elleri hiç terlemiyor süper bişey bu" diye:) Bunun dertlerinden bahsetmicem biliyoruz hepimiz yaşayanlar çok iyi bilir.

Yazın sırf para uzatmamak icin dolmuşta ortalarda durmak istememe, basit bir resmi kağıda basit bir imzayı atamama, el temaslarindan kaçınma sürekli saklama hissiyatı daha neler neler dedim ya sizde biliyorsunuz:) Benim terlemem el ayak koltukalti. Koltukalti ayak bi nebze idare edebilirim ama el terlemesi elimi kolumu bağlıyo. Korkunç geliyo sürekli ıslak olması. Dikkat ediyorum hava 15derecenin ustune cikiyosa ben eyvah diyorum çünkü terliyo kışın hiçbişey yok nadir ama yaz ayları resmen ölüm. Yine dikkat ediyorum ayak terledigi zaman el de terliyo ayak kesilince el de kesiliyo. Yazın işyerinde bakiyorum hareketli oldugumuz zaman o insanların terleri tişörte geçiyo yüzleri terliyo elleri kuru, benim yüzüm terlemiyo sırtım hafif nemleniyo bacaklarımda da normal nemlenme oluyo ama ellere gelince çok terliyo. Herkesin ki farklı bi yerden çıkıyo. Şimdi buraya kadar okuduysaniz ameliyat olduğumu düşünmeyin, herkes herseyi yazmış ama kadin erkek bünyesi farklıdır reflex olayıda cinsiyete göre değişecektir diye düşünüyorum gören bilgilendirmek isteyen olursa lütfen gönülden yazsın:) Burda noktası virgülüne kadar yazım yanlışı yapılmamış doktor isimleri var eğer gerçekten yardımcı olunmak için yaziliyorsa ne mutlu çok sağolun ama sırf doktor reklamı yapmaksa lütfen elinizi vicdanınıza koyun kimsenin hakkına girmeyin bu arayışta:) Benim sormak istediklerim aslında

*aradan 3-5 yıl geçmiş arkadaşların elleri ne durumda merak ediyorum

*yazin reflex terlemede evdesiniz diyelim duşa girip çıktıktan sonra da durduğunuz yerde terleme oluyo mu?

*yüzünde terleme olmayıp ameliyattan sonra yüzünde belirti gören var mı (yüzüm rahatsiz etmiyo beni bu durumdan tedirginim) doktora zaten gideceğim ama bizzat ameliyatı olanların söyledikleri benim için çok kıymetli özellikle hemcinslerimin çünkü kadın-erkek vücudu farklı illa ki ter miktarı da değişecektir diye düşünüyorum. Okuduysanız cevaplarınıza şimdiden teşekkür ederim sağlıklı günlerimiz olsun 🙏

• Arkadaşlar selam öncelikle bende bu durumdam müzdariptim ameliyat olmaya karar verdim ve oldum suan 5. Gündeyim ilk gün ellerim kupkuruydu son 2 gündür ellerim terlemeye yeniden basladı sürekli terliyor bu geçiçimi biri yazabilirmi kafayı yicem tamamen gitmesi gerekmezmiydi

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.