Şimdi Ara

Klon Vu+ Solo2( Yalnızca klon cihazlar ) (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.393
Cevap
22
Favori
91.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Valla hiç bir bilgim yok bu konuda, satan var mıdır. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olacaktır size.

Aslında flashı, ürünü aldığınız yerden getirtirseniz daha iyi olur, farklı flashlarda uyumsuzluk sorunu da olabiliyormuş, bunu da öğrendik bugün. En garantisi bence böyle olur.
  • yaman21 Y kullanıcısına yanıt
    bozuk olan flashın resmini çeker misin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunhun34

Vu Solo2 Se ailesine katıldım. Dün Siparişimi verdim ve Cihaz yolculuğa başladı ,gelince bilgi vereceğim . Bu arada egitimlerime ve program arşivi oluşturmaya başlayacağım selamlar

Hayırlı olsun. Hangi siteden ne kadara aldınız? Linkini paylaşır mısın? Birde hangi üreticiden alsınız?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaman21

quote:

Orijinalden alıntı: artemes

quote:

Orijinalden alıntı: yaman21

quote:

Orijinalden alıntı: karandiru

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dekart

Abi, zamanla Solo2 lerin yazılım sorunu hallolacaktır, ancak CI modül girişi ve Display panel gerekliliğin yoksa SE şimdilik daha uygun.

Kernel yükleyince şu an yapamadığımız hangi işlemi yapabileceğiz? Bence hiçbirşey. Yani, bence kernel güncellemesi hayati önem arzetmiyor şimdilik. Yoksa benim gibi cihazı oyuncak gibi kullanan birisi çoktan denemişti ve belkide cihazıın flashını yemişti.

Ama her sürümde yeni yeni özellikler ekleniyor yazılımlara, bazı programlar eski yazılımlarda falan çalışmaybiliyor, görsellik artıyor, stabilite ve görüntü kalitesi artıyor. Teknoloji hep ileri giderken yerinde saymak biraz can sıkıyor doğrusu.

Bir de insanoğlu biraz kurtlu oluyor, şu anda iyi böyle deyip kullanıyoruz ama akşama dur bi deniyim bakim ne olacak kurtlanmasını yaşayınca olanlar oluyor işte

Şu cihazın chipini değiştirebileceğim adam gibi bir yer bulsam var ya, yeni eski, kernel mernel dinlemeden ne varsa denerim. Patlarsa patlasın, değiştiririm chipi olur biter.

çipi değiştirebileceğin adresi özel mesaj ile yolladım..

Benim cihazda çökük durumda, jtag ile olurmuş ama chip değişsede olur. Banada adresi veya telefon numarasını verirmisiniz.

Elinizde flash var mı? O adres bir tamircinin adresi flashı değiştirmek için. Flashınız yoksa elinizde işinize yaramaz, eğer varsa veririz adresi, sorun değil.

Chip yok elimde. Çin'den siparişte bayağı sıkıntı. Türkiye'de chip satan yokmudur.

http://www.szskyway.en.alibaba.com/ ben vu solo2 yi bu siteden aldım sizde buradan aldı iseniz destek vermiyorlar yeni bir cihaz satmaya çalışıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekiner57 -- 3 Aralık 2014; 15:43:04 >

• quote:

Öncelikle 3.15 kernel imajlar hiçbir şekilde çalışmaz.

http://www.tvimages.com/upload/index.php?action=downloadfile&filename=solo2_GIT-14913_PKT-2768.zip&directory=%20VuPlusSOLO%B2/Teamimages/PKT&
    PKTeam imajı, bu imaj boş geliyor, eklentilerikendin yüklenmelisin. FPT kullanıcıadı/şifresi root/pkteam

http://www.file-upload.net/download-8950976/vu-solo2-vti-6.0.8-26.05.14-backup-by-ekremtt.zip.html
    VTI 6.0.8 turk eklentilerin en düzgün çalıştığı imaj. Bu imajda da lib/run/resolv.conf dosyasını aç. içine
    nameserver 8.8.8.8
    nameserver 8.8.4.4
    satırlarını ekle. kaydet kapat. İnternete bağlantısı için yapman gerekiyor. VTI imajlarda böyle bir sorun varmış.

http://dosya.co/c5vdqf9404tp/BH.2.1.0.MyMetrixMOD.VU.Solo2.Backup.By.AYBERK.imajteam.com-24.05.2014.zip.html
    Bu imaj BlackHole için bizim kernellerde çalışan son versiyonu 2.1.0, bu imajdan sonra yeni driverlara geçtiği için biz şimdilik kullanamıyoruz.
    Bu imaj oldukça stabil ve Hbbtv dahi çok güzel çalışıyor. Tüm eklentiler sorunsuz. Tavsiye ederim. ftp içinşifre : imajteam.com

meobootta çalıştırabildiğim imajlar bunlar. Benc yeterli zaten. Bundan sonra kernel güncelleme işine yoğunlaşmak lazım :) o zaman imaj seçeneği daha da çoğalacak. Dreamboxlarda da önceleri
    driver güncellemelerde sıkıntılar vardı. Ancak bu sorunlar aşılmıştı. Vu Solo2 Clone cihazlarda da bu işin zamanla aşılacağını düşünüyorum. Çünkü bunu hak eden cihazlar. Bu konu dışında şu ana kadar cihazımın orjinallerden hiçbir farkının olmadığını söyleyebilirim.

Dostum, lib içinde run dosyası yok, yanlış yere mi bakıyorum acaba?

/var/volatile/run/resolvconf/interfaces/ içinde eth0.inet dosyası var. Ona edit yaptım, içinde;

# Generated by ifup for eth0.inet
    nameserver 8.8.8.8
    nameserver 8.8.4.4

satırları girilmiş durumda, ben girmedim bunları. Ama hiç bir şekilde TurkVOD falan çalışmıyor. Yapmam gereken başka bişey var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Asdaqq

quote:

Cihaz geldiğinden beridir içindeki ana kartın modelinin ne olduğunu öğrenmeye çalışıyorum. Maalesef satan adamların hiç bir bilgisi yok. Daha az önce board Solo 2 bordudur deyip çekildi kenara. 3 boardun ismini saydım, hangisi bilmem lazım, önemli dedim, sesi kesildi

Geçen hafta da mail göndermiştim, Lonrisun, Dragonworth, Sunray, bunlardan hangisi diye. Hangi yazılımları kullanabilirim, orijinalleri kullanbilir miyim, vs diye sordum, sadece Lonrisun yazmış, başka di bişi yok. Şimdi teyit etmek için online bağlantıda tekrar sordum, cevap veremedi, galiba işimiz tahminlere kaldı

Bu çinlilere gerçekten güvenilmez. Özellikle satıcılara. Board kesinlikle Lonrisun değil adam fena sallamış. Lonrisun olsa benim verdiğim backupları rahatlıkla yukleyebilirdin. Şurdaki Yazılımlardan openpli 4.0 olanı meoboota kurup bildirebilirmisin durumu.

openpli 4.0 yazılımını indireyim dedim ama inmiyor dostum, sayfa hata veriyor, bu sayfa kullanılamaz diyor. Deneyemedim.

• Jtag için alet nihayet bugün geldi. Şimdi gerekli bağlantı kablolarını ayarlayıp deneyeceğim. Umarım sonuç alırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Dostum sonuç alabildin mi?
  • artemes A kullanıcısına yanıt
    Doğrusu, Resimdeki işaretli dosya olacak. var/run/resolv.conf dosyasını edit edeceksin

• quote:

Doğrusu, Resimdeki işaretli dosya olacak. var/run/resolv.conf dosyasını edit edeceksin

Çok garip, bende resolv.conf dosyası yok, resolvconf klasörü var orada, onun da içinde eth0.inet diye bir dosya var, satırlar onun içine girilmiş ama dediğim gibi çalışmıyor.

DNSleri manuel olarak girdim ağ ayarlarında, girilmiş gibi gösteriyor ama sağ taraftaki bilgi kısmında 0.0.0.0 olarak görünüyor DNSler. Ağ testi yaptığımda da DNS hatası veriyor.

Akşam imajı silip tekrar deniyim, bakalım ne olacak.

Bir de şundan emin olmak istiyorum, hangi imajla receiver çalışıyorsa, ftp den bağlandığımızda ona erişmiş oluruz, Receiverin Flashına yükleniş ana yazılıma değil, değil mi?

Sonucu merakla bekliyoruz. İnsallah olumlu olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • RS 232 den usb ye baglantısı içinhttp://www.dx.com/p/usb-to-rs232-dongle-with-extension-cable-5859#.VIAU3dKsXlM sipariş verdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunhun34 -- 4 Aralık 2014; 10:03:01 >
    VTI imajlarda manuel DNS ayarı yapılamıyor, bu yüzden elle dosyadan değiştiriyoruz.

Dediğim dosyayı ana klasörden bulacaksın, meoboottaki imaj klasöründen değil.
    FTP ile bağlandığınızda cihazın flashindaki image' e bağlanmış olursunuz. Meeboot klasorunden USB deki imagelere giriş yapabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada Vu Solo2 ile ilgili bir deneyimim anlatayım, ilerde başına gelen arkadaşlara yardımcı olabilir .

Daha önce söylediğim gibi benim cihazın ön panelindeki ışıklı dokunmatik power çalışmıyor. USB den imaj atarken kullanılan, dokununca stanby konumuna geçilenbilen düğme. Ayrıca kumandadan standby konumuna geçince de hafif sönmesi gerekirken, olduğu gibi de kalıyor. Yani panel boardunda bir sorun var. VFN display, kumanda vs. sorunsuz bu arada.

Bende paneli söktüm, resimdekinin aynısı bir board var ve iaretlediğim bölgede yanan 3 adet led var. Orjinal vu Solo2 ler için verilen (yani patclenmemiş, safe olmayan) ve kernelime uygun BlackHole 2.0.9 imajı yüklemek istedim. USB yi takıp, cihazı açınca haliyle power tuşuna basmamı istiyor alet imajın yüklenmesi için. Bende yanan led lere parmağımla dokunarak bu işlemi yapabildim ve imaj yüklendi.

Flash' ta Orjinal yazılım şu an sorunsuz çalışıyor. bir süre cihazı meoboot'tan değil flashtan çalıştıracağım bakalım ne olacak . İyi ihtimalle bu imaj sorunsuz çalışıyorsa, yeni kernel orjinal imaj da çalışıyordur.

• Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için arkadaşlar.

Dekart, orijinal yazılımda inşallah bir sorun yaşamazsın, time bomb belirli bir tarihten sonraki sürücülerin yüklenmiş olduğu yazılımlarda flashları göçertmişti. Dilerim öyle bir sorun çıkmaz.
  • vu duo2 orginal cihazin fiyati almanyada dusmus. hm-sat-shop.de bu siteden vu duo2 1x dvbs2 dual tuner + 1 dvb c/t/t2 tuner icin free shipping de dahil toplam 373.92 euro odedim. yarini dhl track kodu beklerken parani iade ettiler. bu siteden cihaz alaniniz varmi. almanca bileniniz varsa bir inceleyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahil09

vu duo2 orginal cihazin fiyati almanyada dusmus. hm-sat-shop.de bu siteden vu duo2 1x dvbs2 dual tuner + 1 dvb c/t/t2 tuner icin free shipping de dahil toplam 373.92 euro odedim. yarini dhl track kodu beklerken parani iade ettiler. bu siteden cihaz alaniniz varmi. almanca bileniniz varsa bir inceleyin

iyi de o cihaz gümrüğe takılırsa ne yapacaksın? merak ettim
    paranı geri mi ödediler?
  • V4 Lonrisun cihazlar için;

HDMU_13363_vusolo2_OE_1905_Flash-V4
    https://www.dropbox.com/s/jgeem5h15i4n38b/HDMU_13363_vusolo2_OE_1905_Flash-V4.rar?dl=0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asdaqq -- 4 Aralık 2014; 13:56:58 >
  • 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.