Şimdi Ara

KM DÜŞÜRME HAKKINDA ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ışıklılımühendis20

quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: PLAYER66

quote:

Öncelikle selamlar. Km düşürme maalesef son dönemlerde sık uygulanan bir metod maalesef. Yetkili servislerde bakımı yapılmış bir aracı servise götürünce ortaya çıkar. Ayrıca kontağı açtığınızda km ekranında çizgiler yerine üçgen kare vs. çıkıyorsa da bu işlem yapılmış demektir. Başıma gelen bir olayı anlatayım. Babamın 4 ay kadar önce sattığı arabasını geçen pazarda gördüm. Yanına gittim. Taksi çıkması 220.000 km deki aracı hususi kullanım 149.000 km diye satışa koymuştu. Kansız çok kardeşim bu ülkede. Yapan çok Allah korkusu yok

servise gitmek şartmı

Servislerde bakımın kaç km de yapıldığı yazar veya yağ değişim kartında. Örneğin aracı aldınız 120000 km yazıyor. Ama araç 6 ay önce bakıma girmiş o zaman km 250000 imiş. Bu şekilde anlarsınız. Başka türlü zor. Ama metodu varsa illaki bilen biri vardır ve size yardım edecektir

Ancak adam servise hiç gitmemişse, ben mesela garantisi bittiğinde aracın 2 senenin sonunda servise hayatta uğramayanlardanım, dışarıda 100 TL lik işe 400 TL alan servise çoğu kimse gitmez zaten.

zaten asıl dolandırıcılar böyle araçları seçiyorlar. böylece hiç sorun olmuyor. ama Allah görüyor kardeşim elbet cezalarını bulurlar. bu arada servise gitmemek te haklısın fena bindiriyorlar fiyatta şerefsizler

Çok dikkatli olmak lazım o yüzden, Allah biliyor ya, o yeter. Bir yerden çıkar demekten başka birşey yapamıyoruz maalesef.

• aracımın garantisi bittikten sonra servise uğramayanlardanım. ama sırf km düşürme muhabbeti yüzünden bu sene hava filtresini değiştirmek için servise gittim 25 liralık filtreye 40 lira verip çıktım. sonuçta serviste kaydı yapıldı. artık bilmiyorum arabayı en az 5-6 sene daha kulanmayı planlıyorum sıfır aldım çünkü senede 10-12 bin km ancak yapıyorum 9 yaşında satsam bile 100 bini anca geçer.
    şahsen ben böyle bi arabaya bu ortamda şüpheli yaklaşırım.
  • Yetkili servise ek olarak artik tuvturk muayene kayitlari da var ama 2 senede bir muayeneye giren arac icin muamma bir durum. Muayene oncesi dusurulme olayi cok muhtemel. Ama yine de al-dusur-satcilari biraz olsun engelliyor bu da.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • USB vasıtasıyla araca bağlanan aletler var.

OBD üzerinden bağlanıp istedikleri gibi ayar çekebiliyorlar.

Aletler de çok ucuz.

Tek çözüm muayenelerde ve trafik denetlemelerinde km tutmak ama bu da bi yere kadar çözüm maalesef.
  • sigortaci ve tuv'da tanıdık olucak başka yolu yok.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.