Şimdi Ara

Knorr Çabuk Çorba.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
28.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mercimeklisini deneyeyim dedim. Beklediğimden çok ama çok daha başarılı çıktı. Var mı bağımlısı olan?

    İnternette (sözlüklerde vs) katkı maddesi içerdiği söyleniyor ama. Zararı var mıdır acaba
    İş yerine yakın biyerde doğru düzgün çorba yapabilen bi yer yok, sağlıklı bişeyse depo yapacağım.



    edit: Websitesi

    http://www.cabukcorba.com/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Majorümsü Minör -- 9 Eylül 2009; 17:30:42 >







  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Knorr Çabuk Çorba: Sağlıklı mı Zararlı mı?

    Knorr Çabuk Çorba, meşgul bireyler için hızlı ve kolay bir yemek seçeneği sunan popüler bir üründür. Ancak bazı kişiler, hazır çorbaların sağlığa zararlı olabileceği konusunda endişe duymaktadır.

    Knorr Çabuk Çorba Zararları

    Knorr Çabuk Çorbalar genellikle aşağıdakiler gibi potansiyel olarak zararlı bileşenler içerir:

    • Yüksek sodyum: Çoğu Knorr Çabuk Çorbası, önerilen günlük sodyum alım miktarının önemli bir kısmını içerir. Aşırı sodyum tüketimi yüksek tansiyon, kalp hastalığı ve felç riskini artırabilir.
    • Trans yağlar: Bazı Knorr Çabuk Çorbaları, kalp sağlığına zararlı olan trans yağlar içerir.
    • Yapay tatlar ve renklendiriciler: Bu katkı maddeleri, besin değeri sunmaz ve bazı insanlarda alerjik reaksiyonlara neden olabilir.
    • MSG (monosodyum glutamat): Bazı Knorr Çabuk Çorbaları, lezzet arttırıcı olarak kullanılan MSG içerir. MSG, baş ağrısı, mide bulantısı ve diğer yan etkilere neden olabilir.

    Knorr Çabuk Çorba Sağlıklı mı?

    Bazı Knorr Çabuk Çorba çeşitleri, diğerlerinden daha sağlıklıdır. Örneğin, "Az Tuzlu" çeşitleri daha düşük sodyum içerir. Ayrıca, "Sebzeli" çeşitleri daha fazla sebze içerir ve daha az işlenmiştir.

    Genel olarak, Knorr Çabuk Çorbalar ara sıra tüketildiğinde uygun bir yemek seçeneği olabilir. Ancak, düzenli olarak tüketilmemeli ve sağlıklı beslenmenin yerini almamalıdır.

    Sonuç

    Knorr Çabuk Çorbalar, hızlı ve kolay bir yemek seçeneği sunsa da, potansiyel olarak zararlı bileşenler içerebilir. Sağlıklı beslenmeyi desteklemediği için ara sıra tüketilmeli ve diğer besleyici besinlerle dengelenmelidir.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Tadı hoş beğeniyorum da ama sağlıklı olduğunu sanmam
  • KANSEROJEN KATKI MADDELERi

    (HACETTEPE UNIVERSITESI ARASTIRMA SONUCLARI)



    ***DOGAL GIDALAR TUKETELIM***

    PIYASADA SATILAN HAZIR GIDA MADDELERI ULKEMIZDE INSAN SAGLIGINI
    CIDDI BICIMDE ETKILEYECEK DERECEDE KATKI MADDELERI ICERMEKTEDIR.
    ANCAK BU MADDELER, TUM CABALARA RAGMEN MEDYA ARACILIGI ILE ILAN
    EDILMEMEKTEDIR.

    GUNUMUZDE GIDA SEKTORU BUYUK BIR TROST HALINI ALMISTIR.
    ORNEGIN,HICBIR YAYIN ORGANINDA COCA COLA'NIN ZARARLI OLDUGUNU
    GOREMEZSINIZ.ANCAK BIZ TUKETICILER, AILE FERTLERIMIZI, CEVREDEKI
    ARKADASLARIMIZI,HABERDAR EDEREK BILINCLENDIREBILIRIZ. SON YILLARDA
    KANSER VAKALARININ NEDEN DEVAMLI ARTIS GOSTERDIGINI HIC DUSUNDUNUZ MU?
    SIZ COCUGUNUZUN KANSEROJEN MADDE ICEREN GIDA ALMASINI ISTER MISINIZ?
    PEKI NIYE EVINIZE KETCAP ALIYORSUNUZ? SIZLERE ASAGIDA SUNDUGUMUZ
    TABLO, ALACAGINIZ HAZIR GIDA MADDELERINDEKI KATKILARLA ILGILI BILGI
    VERMEKTEDIR.

    SIZIN SAGLINIZ ICIN: LUTFEN HERHANGI BIR GIDA MADDESINI SATIN ALMADAN
    ONCE AMBALAJIN ÜZERINI DIKKATLICE OKUYUN.


    ZARARSIZ KATKILAR
    E100, 103, 104, 105, 111, 121, 122, 126,130, 132,140,
    151,152,160,161,162,163, 170, 174, 175, 180, 181, 200, 201, 202,203,
    236, 237,238,260,261, 262, 263,270,280, 281, 282, 290,300,301,303,304,
    305, 306,307,308, 309, 322, 325, 326, 327, 331, 332,
    333,334,336,337,382,400,401,402, 403, 404,405, 406, 408, 410, 411,
    420,421,422,440, 471,472,473,474, 475,480

    SUPHELI KATKILAR
    E125, 41, 150, 153, 171, 172, 173, 240, 241, 477,605
    E220,221,222,223,224, 338, 339, 340, 341, 460, 461, 466, 407 (MIDE VE
    BAGIRSAK HASTALIKLARI)
    E200 (VUCUTTAKI VITAMIN B12+YI YOK EDIYOR)
    E250,251, 320, 321 (KALP HASTALIKLARI, DAMAR SERTLIKLERI VE
    TIKANIKLIKLARI)

    TEHLIKELI KATKILAR
    E102, 120, E311, 312 (NOROLOJIK HASTALIKLAR)

    KANSEROJEN KATKILAR
    E102, 110, 123, 124, 131, 142, 210, 211, 213, 214, 215,216, 217
    ORNEGIN E211-SODYUM BENZOAT KETCAPLARDA BULUNMAKTADIR. 123,110
    ABD,INGILTERE, FRANSA, ALMANYA, RUSYA,JAPONYA VE DAHA BIRCOK ULKEDE
    YASAKLANMISTIR.FAKAT ULKEMIZDE RENKLI DRAJE CIKOLATALARDA VE KAYMAKLI
    BISKUVILERDE KULLANILMAKTADIR.

    EN TEHLIKELI KANSEROJEN KATKI:
    E330 ( NE YAZIKKI BIRCOK HAZIR GIDADA KULLANILMAKTADIR.)
    BAZI HAZIR GIDALARDA TESBIT EDILEN KATKI MADDELERI E330 -
    ULKER LUKS GOFRET, MEYSU (OZELLIKLE KAYISI),
    KNOR DOMATES CORBA,
    TUM TENEKE KONSERVE VE TURSULAR, 7UP,SCHWEPPES (TUM URUNLERI),
    JELIBON,TAMEK YAPRAK SARMA, PIYALE HAZIR CORBA,OLIPS,
    E250 - TUM SOSIS VE SALAMLARDA
    E300 - FANTA PORTAKAL, CINOMEL
    E320 - ETI PUFY, KNORR ISKEMBE CORBA
    E223 - ULKER HAYLAYF, ALBENI
    E322 - ULKER COKOKREM

    ************************************************** ********

    Bu (E) listesini yanınızda taşıyın

    E101 Bazı kahvaltılık mısır gevreği türünde bulunur. Önemli, faydalı bir besin.
    E102 Balık köftesi, füme balık,çeşitli pastalar, şekerlemeler, kek ve şeker süsleri, bazı dondurmalar, kahve için süt-krema tozu, paket hazır çorbalar, jöleler, hazır soslarda bulunur. Özellikle aspirine hassas kişilerde akciğerlerde, burun ve ciltte reaksiyonlar, hiperaktiflik, astım, egzema, alerji ve kaşıntıya sebep olabilir.
    E104 Limonlu pastalarda bulunur. Alerjik reaksiyon, hiperaktiflik ve aşırı duyarlılığa yol açabilir.
    E107 Şekerler, soslar, çikolatalarda bulunur. Şüpheli kanserojen olarak değerlendiriliyor. Deneylerde hayvanların böbrekleri etkilendi.
    E110 Meyveli yoğurtlar, reçeller, salam, pastalar, şekerler, bisküvi çeşitleri, dondurma, jöleler, ketçap, gazozlu içecekler. Şüpheli kanserojen; bazı kişilerde güneş ışığına karşı alerjik reaksiyon yapabilir.
    E122 Yoğurtlar, reçeller, kırmızı pancar turşusu, pastalar, şekerlemeler, dondurmalar, paket çorbalar, jölelerde bulunur. Etkileri kanser ve aşırı duyarlılık.
    E123 Böğürtlenli yoğurt, çikolatalı pasta, hazır çorbalar, jöleler, dondurmalar, ketçapta vardır. Etkileri kanser, aşırı duyarlılık, alerjik kaşıntı.
    E124 Çilekli yoğurtlar, salam, paket çorbalar, dondurulmuş pizzada bulunur. Etkileri kanser, aşırı duyarlılık.
    E127 Karışık meyve, kokteyl konservesi, salam, sosis, pastalar, dondurulmuş pizzada mevcuttur. Etkileri kanser, aşırı duyarlılık ve tiroid rahatsızlıklarıdır.
    E128 Sosisler, bazı çikolatalı pasta çeşitlerinde kullanılır. Etkileri kanser, aşırı duyarlılık.
    E131 Renkli şekerlemeler, bazı dondurmalar için tercih edilir. Etkileri, kanser, aşırı duyarlılık, sinirsel hastalıklar ayrıca mide bulantısı, düşük tansiyon bildirilmiştir.
    E132 Jöle şekerler, renkli şekerlemeler, çikolata kaplı bir takım yiyecekler, hazır soslarda kullanılır. Etkileri kanser, aşırı duyarlılık ve yüksek tansiyon.
    E133 Konserve bezelye, bisküviler, dondurmalar ve jölelerde yaygın kullanılır. Etkileri kanser, aşırı duyarlılık, alerjik reaksiyon.
    E140 Yağlar, bazı sebze turşularında bulunur. Güvenli.
    E142 Reçeller, konserveler ve çorbalarda bulunur. İngiltere’de yasak. Aşırı duyarılılık yapıyor.
    E150 Çeşitli konserve ürünleri, hazır et ürünleri, hamburgerler, kek, pasta, bisküvi, şekerleme çeşitleri, çikolatalı ürünler, hazır çorbalar, soslar, soya sosu, bazı viskilerde yer alır. Uzun dönemde kansere yol açabilir.
    E151 Bazı reçeller, meyveli soslarda kullanılır. Domuzlarda bağırsak kistlerinin oluşmasına sebep oldu. Etkileri aşırı duyarlılık ve sindirim problemleridir.
    E153 Çikolata kaplı yiyecekler, şekerlemelerde bulunur. Etkisi kanser. Bu maddeyle sıkça temasta bulunan işçilerde deri kanseri gözlendi.
    E154 Sosisler, şekerlemelerde kullanılır. Bazı ülkelerde yasak. Kanser ve aşırı duyarlılık yapıyor.
    E160 Margarinler, peynirler, kek, pasta, bisküvi çeşitleri, şekerlemeler, dondurulmuş pizza, paket puding karışımlarında kullanılır. Doğal bitki pigmentlerinden elde edilir. Güvenli. Ayrıca doğal A vitamini kaynağı. Alerjik reaksiyonlara sebep olabilir.
    E170 Kalsiyum katkılı ve sıkılaştırıcı madde olarak un, şekerlemeler, dondurmalar, vitamin haplarında kullanılır. Doğal mineral. Güvenli. Ancak çoğunlukla doğal gıdasal kalsiyumun yerini almak için yiyeceklere katıldığı için genel gıdasal değerler fakirleşir.
    E173 Haplar ve bazı şekerlemelerde çok ender kullanılır. Bazı ülkelerde yasaklanmıştır. Zehirlidir ve aşırı duyarlılığa sebep olabilir. Metal kaynaklıdır.
    E180 Bazı kaşar peynirlerin dış yüzeylerinde (kabukları) kullanılır. Aşırı duyarlılığa sebep olabilir. (Peynirin yüzeyi ayrılarak tüketilmediği sürece risk azalır.)

    HIFZISSIHHA RAPORUNDAN ALINMIŞ
    TEHLİKELİ KATKI MADDELERİ

    E 102 KANSEROJEN
    E 110 KANSEROJEN
    E 120 KANSEROJEN
    E 123 KANSEROJEN
    E 124 KANSEROJEN
    E 131 KANSEROJEN
    E 142 KANSEROJEN
    E 210 KANSEROJEN
    E 211 KANSEROJEN
    E 213 KANSEROJEN
    E 214 KANSEROJEN
    E 215 KANSEROJEN
    E 216 KANSEROJEN
    E 217 KANSEROJEN
    E 239 KANSEROJEN
    E 330 KANSEROJEN
    E 220 BAĞIRSAK BOZUKLUĞU
    E 221 BAĞIRSAK BOZUKLUĞU
    E 222 BAĞIRSAK BOZUKLUĞU
    E 223 BAĞIRSAK BOZUKLUĞU
    E 224 BAĞIRSAK BOZUKLUĞU
    E 230 DERİ VE DAMAR HASTALIĞI
    E 231 DERİ VE DAMAR HASTALIĞI
    E 232 DERİ HASTALIĞI
    E 233 DERİ HASTALIĞI
    E 250 DAMAR HASTALIĞI
    E 251 DAMAR HASTALIĞI
    E 252 DAMAR HASTALIĞI
    E 311 SİNİR HASTALIĞI
    E 312 SİNİR HASTALİĞI
    E 220 KOLLESTEROL
    E 221 KOLLESTEROL
    E 320 KOLLESTEROL
    E 321 KOLLESTEROL
    E 338 HAZIMSIZLIK
    E 339 HAZIMSIZLIK
    E 340 HAZIMSIZLIK
    E 341 HAZIMSIZLIK
    E 407 HAZIMSIZLIK
    E 450 HAZIMSIZLIK
    E 451 HAZIMSIZLIK
    E 461 HAZIMSIZLIK
    E 463 HAZIMSIZLIK
    E 465 HAZIMSIZLIK
    E 466 HAZIMSIZLIK


    Dünya ‘E’yi yasaklıyor

    Gıdalarda kullanılan katkı maddeleri ile ilgili düzenlemeler, bütün dünyada, BM’ye bağlı Dünya Sağlık Teşkilatı

    (WHO) ve Dünya Gıda ve Tarım Teşkilatı (FAO) liderliğinde yürütülmekte. Katkı maddelerinin insan sağlığına
    hiçbir zarar vermeden hangilerinde hangi miktar kullanılacağı (WHO) ve (FAO) tarafından tespit ediliyor. Ancak, önceden kullanılabileceği deklare edilen pek çok madde sonradan zararları tespit edildiği için aynı kuruluşlar tarafından kullanımı iptal edilebiliyor. Ayrıca yürürlükte olduğu halde, ülkeler tek taraflı olarak pek çok katkı maddesinin kullanılmasını kendi ülkelerinde yasaklamakta. Mesela; E123 ABD’de 1976’dan beri yürürlükten kaldırılmış. E104, E131, E154, E173, E174, E175, E180, E215, E217, E236, E237 gibi toplam 52 adet katkı maddesi WHO ve FAO listelerinde mevcut olduğu halde Avustralya geçersiz saymış, ülkesinde kullanımını yasaklamış.

    Edit : Alınıtıdır, ama bu katkı maddeleri ve GDO'lu gıdalar hakkında Konya Tüketici Hakları derneği başkanından çok daha dehşet şeyler duymuştum, onları da müsait bir zaman paylaşırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScramJet -- 9 Eylül 2009; 15:11:53 >




  • Bende bi ara kullanıyordum. Hakkaten içimi süperdi..

    Valla oruçlu oruçlu canım nasıl çekti..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: xweser

    Bende bi ara kullanıyordum. Hakkaten içimi süperdi..

    Valla oruçlu oruçlu canım nasıl çekti..

    En güzeli Domatesli olanı bence
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcmert

    En güzeli Domatesli olanı bence


    Aynen
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Solert

    En güzeli Domatesli olanı bence

    Alıntıları Göster
    Hepsi güzel bir tek domateslisini içmedim ama diğerlerlerinin hepsini tavsiye ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheNightTerror

    Hepsi güzel bir tek domateslisini içmedim ama diğerlerlerinin hepsini tavsiye ederim

    Alıntıları Göster
    Hep de zararlı olan şeyler lezzetli oluyor ya..

    Bu ne iştir...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xweser

    Hep de zararlı olan şeyler lezzetli oluyor ya..

    Bu ne iştir...

    Alıntıları Göster
    Peynirli makarnalı çorba var ben ona hastayım. Diğer hiçbirini beğenmedim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kaan*

    Peynirli makarnalı çorba var ben ona hastayım. Diğer hiçbirini beğenmedim

    Alıntıları Göster
    acılı domateslisine hastayım

    makarnaya sos olarak kullanmayı düşünüyorum bir ara
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ksk_mehmet

    acılı domateslisine hastayım

    makarnaya sos olarak kullanmayı düşünüyorum bir ara

    Alıntıları Göster
    bi de içinde kıtır ekmekler ivar ya o bitiriyo işi. ama sağlık konusunda da dikkatli olmak lazım

    edit:
    @ScramJet
    hocam o ne ya. o listedekileri çıkardık mı aç kalırız beh



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Majorümsü Minör -- 9 Eylül 2009; 15:38:15 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ksk_mehmet

    acılı domateslisine hastayım

    makarnaya sos olarak kullanmayı düşünüyorum bir ara

    Alıntıları Göster
    tadı güzeldir gerçekten soğuk havalarda birebir hem içini ısıtıyor hemde açlığını geçiriyor ekmekli olmasıda bir ayrı kıtır kıtır tanesi 50 krş heryerde (reklam gibi cümle yazdım sanki)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ksk_mehmet

    acılı domateslisine hastayım

    makarnaya sos olarak kullanmayı düşünüyorum bir ara

    Alıntıları Göster
    nefret ederim üniversitede okurken iğrenmiştim artık bu çorbalardan evde yapılana benzemıyor maalesef
  • quote:

    Orijinalden alıntı: !XiR

    bi de içinde kıtır ekmekler ivar ya o bitiriyo işi. ama sağlık konusunda da dikkatli olmak lazım

    edit:
    @ScramJet
    hocam o ne ya. o listedekileri çıkardık mı aç kalırız beh



    Aç kalmamız daha iyi aslında. Her gün boğazımızdan neler neler geçiyor da kimsenin haberi yok.
    Ev yapımı yemek forever
    Gerçi ev yapımı yemeklerin arasına da zararlı katıklar artık karışıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ScramJet

    quote:

    Orijinalden alıntı: !XiR

    bi de içinde kıtır ekmekler ivar ya o bitiriyo işi. ama sağlık konusunda da dikkatli olmak lazım

    edit:
    @ScramJet
    hocam o ne ya. o listedekileri çıkardık mı aç kalırız beh



    Aç kalmamız daha iyi aslında. Her gün boğazımızdan neler neler geçiyor da kimsenin haberi yok.
    Ev yapımı yemek forever
    Gerçi ev yapımı yemeklerin arasına da zararlı katıklar artık karışıyor.

    Alıntıları Göster
    Bugün aldığımız her nefes zararlı.. Bi çorba mı öldürücek insanı?
    Şapır şupur da içerim bu çorbaları valla, hiç de acımam zararlıymış bilmem neymiş..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: F0NDiP

    Bugün aldığımız her nefes zararlı.. Bi çorba mı öldürücek insanı?
    Şapır şupur da içerim bu çorbaları valla, hiç de acımam zararlıymış bilmem neymiş..

    Alıntıları Göster
    Hastasıyım , domates ve acılı domateslisine özellikle. Az dilimi yakmadım bu meretten.

    Ben zararlı olduğunu sanmıyorum , hele ki bugün yediğimiz içtiğimiz hemen hemen herşeyde zararlı maddeler varken , bu mu öldürecek insanı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MinusHuman -- 9 Eylül 2009; 15:49:19 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: F0NDiP

    Bugün aldığımız her nefes zararlı.. Bi çorba mı öldürücek insanı?
    Şapır şupur da içerim bu çorbaları valla, hiç de acımam zararlıymış bilmem neymiş..

    Alıntıları Göster
    bi yerde de girdiği gibi çıkıyo yazmışlar besin değerleri açısından
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcmert

    En güzeli Domatesli olanı bence


    bence en iğrenç olanı domates çorbası. sanki salcayı sulandırıp içmişsin gibi .. berbat.
  • Orijinalden alıntı: !XiR

    bi de içinde kıtır ekmekler ivar ya o bitiriyo işi. ama sağlık konusunda da dikkatli olmak lazım[/b
    üstündeki kıtır kıtır ekmek parçaları gerçekten süper ötesi bişey domateslisini içtim çok hoşuma gitti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SShady -- 9 Eylül 2009; 15:54:13 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ScramJet

    quote:

    Orijinalden alıntı: !XiR

    bi de içinde kıtır ekmekler ivar ya o bitiriyo işi. ama sağlık konusunda da dikkatli olmak lazım

    edit:
    @ScramJet
    hocam o ne ya. o listedekileri çıkardık mı aç kalırız beh



    Aç kalmamız daha iyi aslında. Her gün boğazımızdan neler neler geçiyor da kimsenin haberi yok.
    Ev yapımı yemek forever
    Gerçi ev yapımı yemeklerin arasına da zararlı katıklar artık karışıyor.

    Alıntıları Göster
    çabuk çorbaların tatları evde yapılan hazır çorba kadar güzel olmuyor. ama şu mercimek çorbasını merak ettim




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.