Şimdi Ara

KOCA FORUMDA IELTS KURSU BULAMADIK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konular full reklamcı dolu bir tane kişi bile girdikleri kursların artılarını eksilerini yazmadıkları için yorumların hangisi Sahte kullanıcı hangisi gerçek anlayamıyoruz

• Sayın forum kullanıcısı, reklam konusu ne yazık ki kaçınılmaz. Ama şu noktada size şunu bilgi vermek isterim: TOEFL veya IELTS hakkında birilerinden tavsiye almayın bence...ben de bir kursta eğitim direktörüyüm ve sınav eğitmeniyim. Yıllardır verdiğim 2 tavsiye şu:
    1) siz ne tür bir öğrenicisiniz, hangi sınava kendi öğrenem stiliniz uygun?
    2) Altyapınız en az B1+ /B2 mi?
    Bu iki sorunun cevabı sizde tam ise, her kursu dolaşıp, sadece kendi aklınızla karar verin.
    Deneyimleyen insanların altyapıları ve öğrenme biçimleri farklı olacağından, herke kendine uygun olanı övecektir. Bu sebeple, siz kendinize ait en uygun olanı seçebilmelisiniz bence. Naçizane tavsiyemdir, saygılarımla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bircan.ingilizcehoca

Sayın forum kullanıcısı, reklam konusu ne yazık ki kaçınılmaz. Ama şu noktada size şunu bilgi vermek isterim: TOEFL veya IELTS hakkında birilerinden tavsiye almayın bence...ben de bir kursta eğitim direktörüyüm ve sınav eğitmeniyim. Yıllardır verdiğim 2 tavsiye şu:
    1) siz ne tür bir öğrenicisiniz, hangi sınava kendi öğrenem stiliniz uygun?
    2) Altyapınız en az B1+ /B2 mi?
    Bu iki sorunun cevabı sizde tam ise, her kursu dolaşıp, sadece kendi aklınızla karar verin.
    Deneyimleyen insanların altyapıları ve öğrenme biçimleri farklı olacağından, herke kendine uygun olanı övecektir. Bu sebeple, siz kendinize ait en uygun olanı seçebilmelisiniz bence. Naçizane tavsiyemdir, saygılarımla.
    Gittiğim kurslarda hocaların ne kadar iyi yada kötü bi eğitmen olduğunu nasıl anlayabilirim bu konuda önceden yapabileceğim birşey var mı o kadar para verip kendimi kuruma dava açmakla uğraşmak istemyorum. 6 milyardan aşşagı istemiyorlar az para değil. Bu kurs işini özellikle eve tek başıma istikrar sağlayamadğımdan istiyorum aslen.

• İnternette yeterince kaynak mevcut neden hem para verip hem de emin bile olmadığınız yerlere gidiyorsunuz kendiniz çalışın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VolcanoPower kullanıcısına yanıt
    Şunu iletebilirim bu noktada: gittiğiniz yerlerde eğitim danışmanları ile konuştuğunuzda 'dersi verecek olan hoca' ile görüşün; yani sonuçta öğretmenlik bölümü /dil edebiyat ya da CELTA gibi sertifika veya diplomalara sahip olsun...piyasada çok iyi üniversitelerden mezun diye öğretmen olarak dolaşan bir sürü mühendis doktor veya kimyager biyolog vs vs insan var.. bu insasnlara gerçekten itibar etmeyin. (haaa....istisna varsa şimdiden bu cümlem için özür ama ben 14 yıldır bu sektörde hocaları bulan ayarlayan seçen biri olarak, tecrübemi söylüyorum... istisnalar hariç. Öyle istisna varsa da zaten kendini doğru şekilde ifade eder.)
    En önemlisi, sınav detayları hakkında birşeyler sorun, mesela writing task 1 ve task 2 hakkında bilgi istiyorum gibi detay sorun; reading soru tiplerini sorun... ve en en önemlisi 5-6 ders parası peşin ödeyip, sonra karar vereceğinizi ve anlaşacağınızı söyleyin. Kendine güvenen her hoca bunu kabul eder, ben yıllardır böyle yapıyorum ve sonuç harika.
    Bu konuda zaten deneyimli hoca ise size çok önemli detaylar ile bilgiler aktaracaktır; ben sizi çok iyi anlıyorum ve bu tür öğrencilerin daima zaten akıllıca sorular sorması gerektiğini düşünüyorum...mesela sınav bölümleri hakkında detay bilgi isteyin.... sınav bölümleri işte sadece reading writing speaking var...şeklinde olan cevapları duyduğunuz anda o hocadan kaçının...bu konuda, danışılan hocalar, kesinlikle öğrenciyi iyi aydınlatmalıdır eğer işi biliyorsa...
    Belki biraz uçuk bir teklif ama bir de şu var: bu konuda ders verdiği öğrencilerinden bazıları ile konuşmak isteyebilirsiniz mesela...
    Yani bunlar benim görüş ve tecrübelerim. Umarım işe yararlar.
    Not: bu sınavlara daha önce girmediyseniz ve altyapınız gerçek bir b2 değilse, kitaplarla kendiniz çözemezsiniz bu işi. çözen varsa da istisnadır, tebrik ederim, dil becerisi açısından kutlarım.
    Tekrardan saygılarımla,

• quote:

Orijinalden alıntı: bircan.ingilizcehoca

Şunu iletebilirim bu noktada: gittiğiniz yerlerde eğitim danışmanları ile konuştuğunuzda 'dersi verecek olan hoca' ile görüşün; yani sonuçta öğretmenlik bölümü /dil edebiyat ya da CELTA gibi sertifika veya diplomalara sahip olsun...piyasada çok iyi üniversitelerden mezun diye öğretmen olarak dolaşan bir sürü mühendis doktor veya kimyager biyolog vs vs insan var.. bu insasnlara gerçekten itibar etmeyin. (haaa....istisna varsa şimdiden bu cümlem için özür ama ben 14 yıldır bu sektörde hocaları bulan ayarlayan seçen biri olarak, tecrübemi söylüyorum... istisnalar hariç. Öyle istisna varsa da zaten kendini doğru şekilde ifade eder.)
    En önemlisi, sınav detayları hakkında birşeyler sorun, mesela writing task 1 ve task 2 hakkında bilgi istiyorum gibi detay sorun; reading soru tiplerini sorun... ve en en önemlisi 5-6 ders parası peşin ödeyip, sonra karar vereceğinizi ve anlaşacağınızı söyleyin. Kendine güvenen her hoca bunu kabul eder, ben yıllardır böyle yapıyorum ve sonuç harika.
    Bu konuda zaten deneyimli hoca ise size çok önemli detaylar ile bilgiler aktaracaktır; ben sizi çok iyi anlıyorum ve bu tür öğrencilerin daima zaten akıllıca sorular sorması gerektiğini düşünüyorum...mesela sınav bölümleri hakkında detay bilgi isteyin.... sınav bölümleri işte sadece reading writing speaking var...şeklinde olan cevapları duyduğunuz anda o hocadan kaçının...bu konuda, danışılan hocalar, kesinlikle öğrenciyi iyi aydınlatmalıdır eğer işi biliyorsa...
    Belki biraz uçuk bir teklif ama bir de şu var: bu konuda ders verdiği öğrencilerinden bazıları ile konuşmak isteyebilirsiniz mesela...
    Yani bunlar benim görüş ve tecrübelerim. Umarım işe yararlar.
    Not: bu sınavlara daha önce girmediyseniz ve altyapınız gerçek bir b2 değilse, kitaplarla kendiniz çözemezsiniz bu işi. çözen varsa da istisnadır, tebrik ederim, dil becerisi açısından kutlarım.
    Tekrardan saygılarımla,
    hocam öğretmenin yerli yabancı olması önemli mi? benim speaking listening akıcı

speaking ve listening bölümünüzün iyi olması çok sevindirici ve diğer bölümler için, hızlı bir çözüm sunabilmesi ve hemen tak atk atk reading ve writing section hakkında size gerekli ipuçları ve teknikleri verebilmesi açısında türk hoca olmasını tavsiye etmekteyim. Türkçeyi bilen bir yabancı da olabilir ama 'zaman kazanmak' açısından reading ve writing bölümlerinde yabancı hocayla cebelleşmeye gerek yok bence. Ama dediğim gibi, mükemmel seviyede seviyeye inererek anlatan yabancı bir hoca ise, elbette evet derim.
  • bircan.ingilizcehoca kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkur ederim cok yardimci oldunuz konu boyunca

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Lafı bile olmaz; amacım zaten gerçekten önce yol gösterebilmek... süreç sonunda da güzel haberlerinizi alabilmek dileğiyle, başarılar dilerim.
    Saygılarımla,
  • bircan.ingilizcehoca kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.