Hadi çocuğu geçtim. 24 hükümet görmüş öğretmen ne biliyor? Bırak mevkisini yaşını ne biliyor? Mesela videoda nasıl bir tespiti var? |
Koca Koca Adamları Dize Getirdi.. (2. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: erkahnHocam yandas yaziyorsun belli ama disimizi sikarken hepbirlikte diyorsunuz paralari ezerken tek basinasiniz ( sozum meclis disi) kokolar cekiliyor en luks arabalar super villalar yatlar katlar ihaleler
millette dis birakmadiniz
insanlar ac
bebek mamalarina alarm takiliyor
Kesinlikle.
Ayrıca şu da var. Bugün akp için "destek olalım, dişimizi sıkalım, pkk var" falan diyen kesim 2001de tam tersini yapıp, dönemin siyasilerine yüklenip akpyi başa getirdi.
Ek olarak partinin başkanı dahil herkes dünya savaşı, ambargo gibi bugünkü durumdan çok daha fazlası varken yaşananlar için dönemin hükumetlerine yüklendi ve hala da devam ediyorlar.
O yüzden bir akpli böyle şeyler dediğinde hiç samimi olmuyor. Sadece işlerine geldiği şekilde davranıyorlar.
Mesela üstteki üye dahil bu konuda tutarlı olan, mantıklı cevap veren akpli görmedim.
-
Her sey bir yana su an patates ve sogan dagitiyorlar ve bununla ovunerek sov yapiyorlar. Yani halk mi patates ve sogana muhtac biraktilar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: ÖnerHocam çok yanlış biliyorsun ama artık cevap vermekten yoruldum.
Zira siz şartlanmışsınız. Ne göstersem, ne delil sunsam gözünüze görünmeyecek.
Ben "sen haklısın" deyip kesiyorum.
Bu arada Türkiye başbakanları kimler diye sıralarsan bir sürü ismin tekrar tekrar başa geldiğini görürsün.
Neyse , ben eskiyi de gördüm, yaşadım. Kılıçdaroğlunun yönettiği SSK zamanında süreyya paşa'da 1.5 ay yattım.
o sefilliği çektim.
sabah 5 de röntgen sırasına girmek için hastane kapısında, merdiveninde sıra bekleyen 60 yaşındaki insanları gördüm.
İnşallah sen o yaşlara geldiğinde hastane önünde sıra beklemezsin.
Dediğim gibi. Sen haklısın..
Alıntıları GösterSen yazdıklarıma cevap ver bırak geçiştirme cümlelerini. Sen yaşadıysan bende yaşadım o dönemleri. Ülkeyi ozamanın şartlarında değerlendiremiyorsun.
Gel yazdığın cümleleri de cevaplayayım,
Eskiden yapılan hata yüzünden millet 40 yaşında bile emekli olabiliyordu. Annem 42 yaşında emekli oldu, istemedi olmayı, çalışırım dedi, türlü engellerle emekli ettiler. Şimdi emekliliği hak edipte yaşa takıldığı için bir dolu insan var. Hakları gasp ediliyor, belki haklılar belki haksızlar. Ama şuan emekli olabilen sayısı az, haliyle sosyal güvenlik sistemi üzerinde baskıda azaldı. Ssk nın batması, siyasi politaksızlık ve ileriyi görememekten dolayıdır. Eğer emeklilik yaşı 55 li yaşlarda olmuş olsaydı ozamanlarda, şimdi milleti 65 lerine kadar süründürmek zorunda kalmayacaklardı. Eskiler hata yaptımı evet, akp hatayı düzeltti mi acı bir şekilde düzeltti ama düzeltti.
Ben ozamanlar ,özel hastanelerde de devlete hastanelerinde de bulundum, yeri geldi tedavimi de oldum, halende aynı şekilde devam ediyor. Eskiden mr, röntgen, vs. aletler bu zamanki gibi teknolojik değildi. Kan tahlili olsun diğer birçok konuda teknolojik ilerlemeler işleri de hızlandırdı. Cihazlar online olarak bağlı, e-devletten bile çekilen görüntüleri ve raporları görüyorsun. Şimdi ki gibi mhrs den sıra alma durumu da yoktu. O dönem internet bile yaygın değildi, milletin evinde bilgisayar bile yoktu. Sence yokluktan mı? Elbette hayır, ozaman yaygın değildi. Peki gelelim asıl meseleye, şuan sıra beklenmiyormu sanıyorsun. Pandemi zamanı özel durum onu geçtim. Pandemiden önce sen hemen her istediğim bölüme randevu alabileceğini mi zannediyorsun. Randevu aldın diyelim, doktor mr verdi, hemen gidip mr çekildiğini mi zannediyorsun. Yeri geliyor 1-2 ay zaman veriyorlar. Eskiden hastanede beklediğin sırayı şimdi evde bekliyorsun, farkı bu. Bak güzel kardeşim, o sıralarda bende büyüklerim için sıra bekledim, onları dışarıda oturtup doktor kuyruğu, tahlil kuyruğu, ilaç kuyruğu ayrı ayrı beklerdim. Bizde çektik ozamanın zorluklarını ama bazı şeyleri değerlendirirken zamanın şartlarını da göz önüne almasını biliriz.
Yani sadece sen yaşamadın o zamanda. Burada basit kelime oyunlarıyla insanları etkilemeye çalışmanın bir manası yok. Anlatacaksan enine boyuna anlat. Bak objektif bir şekilde yazdım, yanlışı da doğruyuda. Bu forumda beni herkes muhalif bilir, oysaki sadece 3 -4 sene öncesine kadar apolitik bir insandım, belki hiç akpye oy vermedim ama chp holiganıda olmadım.
-
Hepsi ayni hocam ekmekleri kesilmesin yeter, fanatik gibi savunmalar var ama ac halki gormezler bosverin boylelerini. Zaten hep kendileri hakli.
quote:
Orijinalden alıntı: erkahnHepsi ayni hocam ekmekleri kesilmesin yeter, fanatik gibi savunmalar var ama ac halki gormezler bosverin boylelerini. Zaten hep kendileri hakli.
Partiden doğrudan ya da dolaylı çıkar sağlayanları biraz anlıyorum ama sıradan birinin böyle fanatik olmasını, bu uğurda gerçeklik algılarının bozulmasını anlayamıyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ÖnerUmudunuz buysa işiniz zor.
Bu ağzı gevşek ve terbiyesiz çocuk, kendini bildiğinden beri ak parti hükümeti var. Başka hükümet görmemiş.
Karşısında 24 hükümet görmüş bir öğretmen var.
Bir halt bilmediği halde bildiğini sanan gerzek gençlik.
Karşında bir öğretmen duruyor, saygı ile konuşup bir şey anlatmaya çalışıyor.
Bu genç saygısızca karşısındakini susturmaya, söz hakkı vermemeye uğraşıyor.
Cidden sağdan soldan duyduklarınızla bir şey bildiğinizi sanıyorsanız bu ülkeye en büyük kötülüğü ediyorsunuz demektir.
Öğretmen terbiyeli biri ki terslememiş terbiyesizi.
Suç bu çocukta değil ama, ona terbiye ve ahlak öğretemeyen ana babasında. Hatta belki onlarda da yoktur ki çocuğuna verememiştir.
Bir şey öğrenmek istiyorsan dinle.
Bildiğinle var olanı kıyasla, eski ve yeni seviyeyi kıyasla.
Ne durumda olduğun değil, bu duruma hangi durumdan geldiğin önemli.
Ülkenin şu anki halini beğenmiyorsanız sizi 20 sene önceki Türkiyeye bir götürebilsek keşke..
Siz youtube'dan izlersiniz 20 yıl öncesini , bizler se yaşadık.
Karşısında 24 hükümet görmüş bir öğretmenin, kahvehane köşelerinde çay içip memlehett çohhh iyii yeaaa diyen kör cahil dayılardan farkı yok. Sadece onların okumuş versiyonu. Okumuş ama kafa sıfır. Bunun öğretim vereceği öğrenciye acırım. Akpartiyi savunurken yaptığı tek bir mantıklı açıklama yok. Hepsi ezber kelimeler. Bu ezber kelimeleri kahvedeki dayılarda söylüyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: ÖnerBu noktada yanılıyorsunuz.
İlk olarak bu köprü devletin değil.
Yap-işlet-devret ile yapılan bir köprü bu.
Üstlenici şirket vadesi dolana kadar bu köprüyü belli şartlar dahilinde işletir.
Bakımı, masrafları kendilerine aittir.
Dolayısıyla kendilerine ait olan bu işletmeyi vadesi dolana kadar biri ile ortak kullanabilir, bir kısmını satabilir.
Ne var ki, vade dolduğunda bütün borçlarından arındırılmış şekilde devlete bedelsiz olarak bırakılır.
Bununla ilgili aşağıdaki kaynaklardan bilgi alabilirsiniz.
11.sayfaya bakabilirsin.
Ya da bu belgedeki 35. dayfadaki devir kısmına bakabilrsin.
Her ne kadar inanmak istemeseniz de maalesef muhalif medya gazıyla hareket ediyorsunuz.
Şu an bu hükümetin başlattığı projeler ülke için iyi olan ancak masraflı projeler.
Ayrıca hadi AKP yi bu seçimde seçmedik. Sence bu projelere devam edecek ya da ülkeyi daha iyi duruma getirecek biri var mı?
Mesela İBB seçimleri öncesi vatandaşın verdiği vaatleri sıralayayım, hatta videolarını koyayım buraya.
Kaç tanesini yaptı diye sorsam bir elin parmakları kadar icraat sayamayacaksın.
Yaşın kaç bilmiyorum ama ben 44 yaşına girdim.
Bu ülke 17 senede 13 hükümet değiştiğini biliyorum. Bu durum istikrarsızlıktır.
2-3 senede bir hükümet değiştirilen dönemleri sizler görmediniz ama o dönemlerin daha iyi olduğunu sanıyorsunuz.
Arkadaş 3 araba parası verip 1 araba alıyorum diyor.
1961 yılında devrim arabasının üretimini durdurmak için "1 buçuk milyona bunu alacağıma 2 tane mercedes alırım" diyerek muhalefet olup halkı galeyana getirmişler ve aracın üretimini iptal ettirmişlerdi.
O zaman bunu yapmasaydılar 60 yıldır otomobil üreten bir ülke olurduk, sen de 1 araba için 3 araba fiyatı vermezdin.
Geçmişte yapmadığımız teknolojilerin bedelini 60 yıl kayıpla ödüyoruz. O nedenle bırakın bu dönem ne yapabilirsek yapalım.
Sen görmezsen çocukların görür ya da onların çocukları.
Ülkeyi bireysele indirmeyin.
Alıntıları GösterVay beeee. Yap işlet devret köprüymüş. 25 sene boyunca firma zarar ettirilmeyecek. Köprüden geçen araçların sayısı belli. Kalanı ise firma zarar etmesin diye devlet kendisi ödüyor firmaya. Firma 25 sene kesin kâr garantili bir köprü yapmış oluyor. Bu firmaya ödediğimiz sadece 3 senelik para ile zaten kendi köprünü yapabilirdin. Bunu araştirmiyorsun tabiki. Ezbere sağdan soldan duyduğun saçma sapan bilgileri anlatıp duruyorsun burada. Devletin, 3 senelik firmaya ödediği para ile bu köprüyü yapabilmek varken, 25 sene firmaya para ödemenin hiçbir mantığı yok.
-
anlayamazsiniz
Boşu kes vergiden alım gücünden bahset 98liyim doğduğumdan beri bunlar var her gün daha çok fakirleşiyoruz adalet hak hukuğa girmiyorum anca tatava yapıyorsunuz -
gerçekleri söylemek neden terbiyesizlik olsun , değişmeyen tek şey değişimdir akp olmasaydı bile bu ülke yine de bu seviyeler de hatta belki daha da
ileride olurdu ve ayrıca akpnin ülkeye verdiği zararlar günden güne büyüyor ne adalet kaldı ne ekonomi ,boş boş konuşmanın şimdiki kötü hükümeti
savunmanın mantığı nedir anlamadım ,akp iyi hizmetler etti ve bitti artık ülkeye zarar veriyor yaptığı iyilikler kötülük olarak dönmeye başladı artık
değişim vakti geldi
-
Geç bunları çocuk doğru söylemiş saygısız bir tarafida yok napmis hakaret mi etmiş kör olmayın sağır olmayin
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Önerİyi de bu vergileri akp mi getirdi?
Akp den önce bu vergiler yok muydu?
Sence chp basa gelince bu vergileri iptal mi edecek?
Ya da chp basa gelince sen sadece 1 araba parasi odeyip 1 arac alacağını mi düşünüyorsun?
Neyse size hayal dunyanizda mutluluklar.
Cin olmadan adm carpmaya calisan kisilere bisey anlatilmaz.
Alıntıları GösterTarım bakanının alamayanlar için dağıttı patates ile mi besleniyorsunuz anlamadım ki kafa çalışmıyor?
Konu verginin olması mı yoksa vergi sisteminin adaletli olmaması mı? Vergi denen şey dünyanın en gelişmiş ülkelerinde de mevcut. Ne geçmiş hükümet ne de gelecek hükümet bunu kaldıramaz. Hele hele bizim gibi gram üretim olmayan, ilerlemeyen ülkelerde vergi kamu ve devlet için en büyük kazanç.
Biz geçmişi veya gelecek, doğmamış çocuğa don biçemeyiz. Bu günü yaşıyoruz, bugünün yönetimini konuşacağız tabi. AKP fahiş vergiler ile halkı resmen eziyor. Halk artık vergi ödemekten, alınan hatalı kararlar yüzünden temel ihtiyaçlarını bile karşılayamıyor.
Cin min demiş bir de. Utanma arlanma yok ki patatesseverde.
-
Özelleştirme adı altında yandaşa peşkeş çekilen 560 milyar dolarlık devlet malını geçtim, 128 milyar dolar nerede?
Şu hayırlı iş için kullanıldı deyip bir açıklama yaparsan artık en büyük akpli ben olacağım söz. Ama açıklama falan yoksa geleceğe hangi mantıkla olumlu bakabileceksin?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben gördüm 20 yil oncesini, daha oncesini de gordum. 2001 yilinda bundan cok daha iyi bir ulkeydik. Turkiye hic bu kadar kotu hale düşmemişti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hulkibey -- 16 Nisan 2021; 18:23:0 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: ÖnerBu noktada yanılıyorsunuz.
İlk olarak bu köprü devletin değil.
Yap-işlet-devret ile yapılan bir köprü bu.
Üstlenici şirket vadesi dolana kadar bu köprüyü belli şartlar dahilinde işletir.
Bakımı, masrafları kendilerine aittir.
Dolayısıyla kendilerine ait olan bu işletmeyi vadesi dolana kadar biri ile ortak kullanabilir, bir kısmını satabilir.
Ne var ki, vade dolduğunda bütün borçlarından arındırılmış şekilde devlete bedelsiz olarak bırakılır.
Bununla ilgili aşağıdaki kaynaklardan bilgi alabilirsiniz.
11.sayfaya bakabilirsin.
Ya da bu belgedeki 35. dayfadaki devir kısmına bakabilrsin.
Her ne kadar inanmak istemeseniz de maalesef muhalif medya gazıyla hareket ediyorsunuz.
Şu an bu hükümetin başlattığı projeler ülke için iyi olan ancak masraflı projeler.
Ayrıca hadi AKP yi bu seçimde seçmedik. Sence bu projelere devam edecek ya da ülkeyi daha iyi duruma getirecek biri var mı?
Mesela İBB seçimleri öncesi vatandaşın verdiği vaatleri sıralayayım, hatta videolarını koyayım buraya.
Kaç tanesini yaptı diye sorsam bir elin parmakları kadar icraat sayamayacaksın.
Yaşın kaç bilmiyorum ama ben 44 yaşına girdim.
Bu ülke 17 senede 13 hükümet değiştiğini biliyorum. Bu durum istikrarsızlıktır.
2-3 senede bir hükümet değiştirilen dönemleri sizler görmediniz ama o dönemlerin daha iyi olduğunu sanıyorsunuz.
Arkadaş 3 araba parası verip 1 araba alıyorum diyor.
1961 yılında devrim arabasının üretimini durdurmak için "1 buçuk milyona bunu alacağıma 2 tane mercedes alırım" diyerek muhalefet olup halkı galeyana getirmişler ve aracın üretimini iptal ettirmişlerdi.
O zaman bunu yapmasaydılar 60 yıldır otomobil üreten bir ülke olurduk, sen de 1 araba için 3 araba fiyatı vermezdin.
Geçmişte yapmadığımız teknolojilerin bedelini 60 yıl kayıpla ödüyoruz. O nedenle bırakın bu dönem ne yapabilirsek yapalım.
Sen görmezsen çocukların görür ya da onların çocukları.
Ülkeyi bireysele indirmeyin.
Alıntıları GösterDevletin yaptığı Ankara-İstanbul arasi otoyol ücreti 37 tl, yap işlet devret yapılan geçiş garantili İstanbul- İzmir otoyolu ucreti 367 tl. Bunun savunulacak bir yani var mi? El insaf.
-
Sonradan ortaya çıkan 40 lı yaşlarda ki Akp li vatandaş "eskiden memura mesai ücretleri bile yetmezdi" gibi bir şeyler geveliyor. Teyze de diyor ki "ben emekli ikramiyem ile daire aldım". Akp li vatandaş teyzemize bakmadan başka yöne bakarak cevap vermiyor, görmezden geliyor. Tam anlamıyla bir Akp kafası, amacı doğruyu ve gerçeği bilmek değil sadece ne olursa olsun haklı çıkmak.
-
2001 krizinden akp çıkarmadı. Ecevit hükümeti imf ile anlaşma yaptı, 3-4 ayda ortalık durulmuştu zaten. Faizler 3-4 ayda %30a inmişti bile akp geldiğinde.
Üstüne üstlük amerikan merkez bankası 2001 yılında para basmaya başladı. Sonra durdu, sonra 2008 yılında tarihinin en büyük para basımını gerçekleştirdi. O 30 trilyon dolardan bize çok ciddi para geldi. Akp hiç birşey yapmadan, başlarda önceki hükümetin politikasını devam ettirdi öyle idare etti. Sonra 2008 yılındaki fed politikası sayesinde bize gökten on milyarlarca dolar yağdı. O sayede 5 yıl daha el parasıyla sefa sürdük.
Ne zamanki kendi halimize kaldık, ki bu 2013 sonrasında yavaş yavaş normale döndü, işte o zaman gerçek ortaya çıktı.
Yani akp politikası aslında 2013 yılından sonra (o da kademe kademe oldu) başladı. Öncekilerin akp ile hiç bir alakası yok. 2018 ve sonrası öz hakiki gerçek akp politikasıdır.
1) Derviş politikaları ve akp
2) 2008 fed parasal genişleme
Yazıp internetten bakabilirsin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yol köprü diyorlar deli oluyorum ya!!
Bunlar belediyenin işi hükümetin değil.
Sen eğitimde ne yaptın onu söyle. Her yere imam hatip, her şehre üniversite açmak en büyük ihanettir.
Hak edeni mi yükselttin yalaka olanı mı? Hangi kurumda liyakat kaldı?
Fetö madik attı, 10 sene sonra tanıdın. Ama bu sefer de metöye geçtin. Bi 10 sene de bunlar mı altını oyacak ülkenin?
Bütün parayı yola köprüye bastın. Müteahhit hariç kimsede iş para kalmadı. Herkes bitince müteahhitler bile bitti, hırsız yandaş hariç kimsede para kalmadı. Bu mu ekonomik politika?
Ülkeye suriyeli afgan afrikalı doldu. Gelenler eğitimsiz cahil kesim. Ajanından teröristine kadar kim geldi belli değil.
Millet bilerek kasten ikiye bölündü. Eskiden parti muhabneti böyle değildi. Şimdi sokakta tanımadığı insanla bile bağırmadan konuşulmuyor. İç savaş için bi kıvılcım kaldı. Ve bu bilerek yapıldı.
Dış politikada bi o yana bi bu yana yanaştık, herkesle düşman olduk. Suriyede, libyada, akdenizde, egede, karadenizde müttefikimiz kalmadı. Tüm dünya karşımıza geçti. Kuzey korenin bile bu kadar düşmanı yok. Hala montrö gerekirse değişir diyorlar. Bundan bir sonra artık sevr kaldı. O da tabuta son çivi zaten.
Bütün bunlara rağmen hala köprüyü kanalı konuşuyoruz. Köprü yahu köprü. Almanyadan kredi al, japona çizdir, afganı çalıştır, hooop dünya lideri. Sizin zekanızı bilmem ama bu benim zekama hakarettir. Bari susun ya!
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X