Eğer sizde benim gibi bir sabah bilgisayarınızı açıp dvd/cd sürücünüzün yok olduğunu görürseniz şaşırmayın. Akıllı! Windows işletim sisteminizin bir süprizi ile karşı karşıyasınız. Çözümü şu şekilde; Başlat – Çalıştır menüsünden Regedit’i çalıştırın. (Run – Regedit ) HKEY_LOCAL_MACHINE SYSTEM CurrentControlSet Control Class {4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} Bu anahtarı bulun. Sağ tarafta UpperFilters veya lowfilters isimli değeri silin. (Delete UpperFilters) Sonra aygıt yöneticisinden DVD sürücüsünü kaldırın. (Remove DVD Drive from Hardware Manager) Tekrar donanım ara işlemi yaptırın. Sorunsuz bir şekilde dvd sürücünüzü görebilmeniz lazım. ( Add New Hardware )
alikayhan'a teşekkürler
Bendede benzer sorun usb 2.0 sürücüleri için oldu, {4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} bu sıranın birkaç üstünde usb yazan bir tane buldum, aynı upper silme işlemini yaptım, aygıt yöneticisine geçip usb sürücülerini kaldırdım, donanım değişikliklerini tara dedim tak diye buldu yükledi hepsini, hemen usb yi taktım, eskisi gibi güzel güzel çalışmaya başladı.
Teşekkür ederim, iki dakkada çözüldü problem.
quote:
Orijinalden alıntı: miralay24
DVD-CD Sürücülerde Kod:39 Hatası
Eğer sizde benim gibi bir sabah bilgisayarınızı açıp dvd/cd sürücünüzün yok olduğunu görürseniz şaşırmayın. Akıllı! Windows işletim sisteminizin bir süprizi ile karşı karşıyasınız. Çözümü şu şekilde; Başlat – Çalıştır menüsünden Regedit’i çalıştırın. (Run – Regedit ) HKEY_LOCAL_MACHINE SYSTEM CurrentControlSet Control Class {4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} Bu anahtarı bulun. Sağ tarafta UpperFilters veya lowfilters isimli değeri silin. (Delete UpperFilters) Sonra aygıt yöneticisinden DVD sürücüsünü kaldırın. (Remove DVD Drive from Hardware Manager) Tekrar donanım ara işlemi yaptırın. Sorunsuz bir şekilde dvd sürücünüzü görebilmeniz lazım. ( Add New Hardware )
alikayhan'a teşekkürler
Teşekkürler. OLDU
miralay24M
kullanıcısına yanıt
Sonunda çözüldü ya :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme