Şimdi Ara

Kod yazımında mantık..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba.. Size bi sorum olucaktı. Bi matbaa işletmesine gelir-giderlerini takip edebilecekleri, stok-cari kaydı, kasa hareketleri kontrol gibi işlemleri gerçekleştirebilen bi program yazdım. 3-4 kişi ayrı yerlerden kayıt girdisi giriş çıkış gibi işlemleri yapıcaklar. Daha ilk işim ve okuldan çıktıktan sonra yaptığım ilk projem. Fakat bazı sorularım, çekincelerim var. Ben programlamayı kullanırken class yapılarını falan kullanmadım. Düz bir mantıkla kodlama yaptım. Genellikle veritabanı işlemlerimin çoğunu datareader ile gerçekleştirdim. Kayıt yaparken, güncellerken, silerken veya sorgulamalarda. Log dosyalarını göstermek için trigger ve sqldatasource kullandım. Biliyorum şuan bilgim geniş değil. Ama datatable, dataset falan kullanmaya hiç gerek duymadım. Çünkü bütün işlemlerimi datareader ile gördüm. Sizce böyle bi programı faaliyete geçirsem çok sorun yaratır mı? Birde dataset veya datatable şu noktalarda kullanmanda fayda var diye önerileriniz varsa süper olur. Teşekkür ettim şimdiden..

• Ben sql den anlamasam da şunu söyleyebilirim. Programın işlediği veriler hafif olduğu için kullandığın tekniğin pek önemi kalmıyor çünkü ne kadar verimsiz yazarsan yaz güncel donanımlarda fark hissedilmez. Fakat ilerde ağır işlerle uğraşmak zorunda kalırsan düz mantık iş görmez. Şimdiden oop ve kompleks veri yapılarına aşina olursan ilerde rahat edersin. O programa class lar iyi giderdi mesela, bakımı ve güncellemesi de kolay olurdu.
  • Haklısın dediklerinde C#ın ne kadar esnek bir dil olduğunu biliyorum fakat şu halimle bu kadar yazabildim. Zaten kendimi geliştirdikçe böyle düzensiz ve esnek olmayan bir programcı olmak istemiyorum. Şuan dediğin gibi ilk olarak OOP öğrenerek kendimi geliştirmeye başlıcam. Önerilerin için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *miRa* -- 6 Ocak 2013; 17:17:07 >
  • ben de yazılıma ilk basladıgımda irili ufaklı bircok uygulama gelıstırdım ve su anda baktıgımda ya neden oyle yapmısım dıyorum. Acıkcası her gecen gun kendını ılerletıkce uygulamaları da o kadar ıyı gelıstıyorsun. ılerıde bır degısıklık yapmaya kalktıgında kotu yazdıgın kodlar epey bır basını agrıtabılıyor. bu yuzden paternlerı ogrenmenmenı tavsıye ederım. ayrıca yazmıs oldugun uygulamalar cok buyuk capta degılse (aslında buyuk de olsa farketmez) DB ıle baglantını Entıty Framework ıle yaabılırsın. Ayrıca DB yıne buyuk degılse ve de tek makıne de kullanacaksan da Sql Compact kullanabılırsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.