Şimdi Ara

Kod Yazmak İstiyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar izlediğim bir kaç filmden sonra bu kod yazma yazılım işlerine bir hayli merak sardım. Bu konu hakkında hiç bir alt yapım yok. Ama bunu öğrenmek için şimdiden basit bir kaç şeyden başlamak istiyorum. Bana önerebileceğiniz bir kitap veya site gibi şeyler var mı? Başlangıç seviyesi olmak zorunda. Cevap verirseniz sevinirim

• Kitaba gerek olduğunu sanmıyorum açıkçası. Birkaç aya kadar böyle düşünmüyordum ama neyse. İnternet gerçekten tapılası bir kaynak. Tavsiyem w3schools. Sitenin İngilizce olmasına bakma. Try it yourself(Kendiniz deneyin) diye bir bölümü var. Canlı olarak kodların ne işe yaradığını görüyorsun. Yazılanların ne olduğunu anlamasan bile herhangi bir kodu silip neyi değiştirdiğini görerek kendini geliştirebilirsin. Başlangıç tavsiyem HTML.
  • Sırası ile şunları öğren
    1.HTML
    2.css
    3.JavaScript
    4.jquery
    5.PHP
    6.ASP
    Veya hazır şablonlar kullanabilirsin mesela joomla wordpress falan bunlar serverlerde çalışır bazıları PHP bazıları ASP idir ASP Microsoft un cikardigi bir dil tüm vindowslarda yüklü gelir sen sadece kurucaksın

Bir sitede bir çok dil kullanan lazım mesela üyelik için PHP veya ASP kullanan lazım
    Tasarım için HTML ve css kuillanman lazım

Dreamweaver ile bir çok şeyi kod yazmadan yapabilirsin hatta sınırı yok

Öğrenebiliceğin kaynaklar
    Sanalkurs
    Anarsamadov

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok sağolun beyler. Üniversitede de yazılım falan okuyup bu işin üstüne gitmek istiyorum. Bir merakla başladık hadi hayırlısı :)
  • Web kodlarını mı öğrenmek istiyorsunuz ? Sitelerden HTML ve DREAMWEAWER öğrenin, gerisi gelir.

Eğer masaüstü yazılım geliştirmek istiyorsanız Visual Studio Programına göz atın, öğrenin. C# veya Java yazılım dillerinden birini seçmenizi öneririm. Başarılar...

• web kodlarını ctrl+u kısa yolu ile ulasabılıyorum ancak bu kodlar üzerinde değişiklik yapamıyorum. nasıl değişiklik yapabilirim ?
  • e_sytkn E kullanıcısına yanıt
    Sayfada herhangi bir yere sağ tıkla Ögeyi İncele/Ögeyi Denetleye bas. Oradan kuralları değiştirebilirsin.
  • Matrixteki gibi kod yazıldığını düşünüyorsan boşuna heves etme, filmlerdeki gibi olmuyor
  • ZT7 kullanıcısına yanıt
    eyw aga ben sekmedeki logoyu değiştirmek istiyorum ama ico uzantılı dosyayı kök dizine yükleyemedim yardımcı olursan sevinirim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: --BlueMountainState--

Arkadaşlar izlediğim bir kaç filmden sonra bu kod yazma yazılım işlerine bir hayli merak sardım. Bu konu hakkında hiç bir alt yapım yok. Ama bunu öğrenmek için şimdiden basit bir kaç şeyden başlamak istiyorum. Bana önerebileceğiniz bir kitap veya site gibi şeyler var mı? Başlangıç seviyesi olmak zorunda. Cevap verirseniz sevinirim

Hangi filmler ?
  • http://goo.gl/q1faMq girip bi bak derim
  • okan yıldız kullanıcısına yanıt
    Arkadasin yaptigi siralama cok dogru

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.