Şimdi Ara

kod yazmaktan anlamayan, sevmeyen biri Bilgisayar Mühendisi olabilir mi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bilgisayar mühendisliği okuyorum ve pandemi vs derken 2. sınıfın ortasında başladı uzaktan eğitim ve hop 3. sınıf birinci dönem biticek nerdeyse şuan ..Bölüm değiştirmeyi düşünüyodum sık sık ama vaz geçtim

Sevmiyorum kodla uğrşamayı yazılımda bilmiyorum ..İlerde bilgisayar mühendisliğinde farklı bi işte çalışcağıma eminim ama ne olur inan bende bilmiyorum

Kısacası denediysen ve ilgin yoksa kesinlikle gelme bu bölüme çünkü gerçekten sevmeyen için işkence

• Ben biraz bilgisayar mühendisliği, biraz da yönetim ve işletme derslerini içeren Yönetim Bilişim Sistemleri okudum. Yazılımı sevmediğimi, yazılım derslerinde zamanın akmadığını fark ettim ve seçmeli derslerde olabildiğince yönetim, muhasebe, liderlik, iktisat vs. içeren dersleri aldım. Temel bilgisayar mühendisliği derslerini de almış oldum. Tam tersini yapıp yazılımda kendini ilerleten insanlar da vardı sınıfımda. Bu bölüm elastikiyet konusunda bayağı iyi aslında bu yönden önerebilirim ama ne tam bir yazılımcı ne de yönetici olabiliyorsun işte öyle bir sıkıntısı var çok ortada kalıyorsun. Bir de düşünürsen Düzce'de okuma. Boğaziçi, Özyeğin falan tutarsa yaz derim.

• Pek ala olabilir ama Türkiye şartlarında olabilir mi bilmiyorum. IT sektöründe ve yönetim vs. alanlarda çalışabilirsin. Bilişim dünyası oturup şakır şakır kod yazmak değil. Kod yazmak işin ameleliğidir bir noktada. Ama pek çoğu o üst noktalara gelebilmek için kod yazarak işe başlıyor.

• Merhaba öncelikle bilgisayar, yazılım, programcılık gibi bölümlerin tümü bizde bilgisayar bilimleri tadında geçiyor.

Bu ne demek ?

Şöyle açıklayabilirim; Bilgisayar bilimi, bilgisayarların tasarımı ve kullanımı için temel oluşturan teori, deney ve mühendislik çalışmasıdır. Hesaplamaya ve uygulamalarına bilimsel ve pratik bir yaklaşımdır.

Yani bizde bu bölümler sırf adı mühendislik olsun diye bilgisayar mühendisliği adı altında bilgisayar bilimleri dersi veriliyor. İyi günler.

Not: Üniversitede ağırlıklı olarak yazılım dersleri alacaksın.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.