Şimdi Ara

Kod yazmaktan sıkılmak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bazen kodu zevkle yazdığım oluyor fakat zevkle yazamayınca kod yazamadığımı fark ediyorum. Mesela şuan bir proje geliştiriyorum bitiş günü 14 Kasım fakat 2-3 gündür kod yazmıyorum. Zevkle yazamayınca hiç yazamıyorum. Proje bitiş tarihi uymayınca ise hepten allak bullak oluyorum.

Bir çözüm öneriniz var mı ?

• Oluyor,

Sıkılıyorsun ve hallederiz kamile bağlıyorsun

Bağlama...
  • Bence bunu iş olarak değil de hobi olarak yapabilirsiniz. Sınırlandırılmak sizi sıkıyor anlaşılan. Ya da kendi işinizi kurup ve kendi uygulamanızı yazıp pazarlayabilirsiniz.
  • bence de sürekli kod yazmak çok iyi değil arada ara verip uygulamayı değerlendirebilirsin ben şöyle yazıyorum ama ileride şöyle sıkıntılar olursa bunu çevirmem gerekir o yüzden böyle yapayım gibisinden
  • herkesin cok yuksek tempolu motivasyonlu zamanlari dusuk tempolu motivasyonunu kaybetmis zamanlari olur. normal bunlar. kafana takma devam et.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese cevaplar için teşekkürler.

Sanırım şu zamanlar çok şarkı dinlemediğimden oluyor. Çünkü şarkı dinleyince beyinde dopamin salgılanıyor özellikle trap,az notalı beatler dinleyince beyin öndeki notayı iyi tahmin edebildiğinde kendi kendine zevk alıyor ve diğer işlerimi daha iyi yapmamı sağlıyor. Çünkü dün böyle oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8F0924900 -- 31 Ekim 2019; 8:10:33 >
  • Spotify
    lofi hip hop music - beats to relax/study to, a playlist by chilledcow on Spotify
    https://open.spotify.com/playlist/0vvXsWCC9xrXsKd4FyS8kM?si=x6CE2oZoSy-sISZ-V4rE7g

Sorununu çözüdüğüne sevindim. Ben de bu listeyi dinliyorum genelde kod yazarken veya ders çalışırken. Söz yok, hip hop tarzı beatler var ama aynı zamanda sakin. Belki hoşuna gider bir bak istersen.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Pomodoro tekniğini öneririm. Bir de spor ya da hobi edinmelisin. Kendini tamamen işe adama.
  • Start Again kullanıcısına yanıt
    Zaten spor olarak neredeyse hergün basket oynuyorum. Fakat hobiyi düşünmem gerek.
  • Zagor0167 kullanıcısına yanıt
    Spotify 'ın linkini tıkladım 2017 Torbrowser'ım için "tarayıcını desteklemiyoruz ya onu değiştir ya da desktop app indir" dedi. sadece spotify . com 'u açtım "ülkenizde spotify desteklemiyoruz" dedi. Tor'dan girdiğim için, özel bilgilerimi hortumlayamacağı için öyle yapıyor tabi. Böyle şeyler yapan siteyi çizerim.

Ben harddiskte 200GB büyüklüğünde mp3 arşivim var hepsi en az 192 coğu 256 veya 320kbps kalitede; arkadaşların harddiskinden kopyaladığım ve kendi indirdiğim mp3'lerle oluşturduğum bir arşiv.

Birkaç yıl önce Rock müziği dinleyen bir arkadaşa arşivden bir şarkı dinlettim, şarkının adı Eddie & Flo - Goodbye Surprise arkadaş harikaymış diyerek hemen cebinden Spotify açıp baktı "Spotify'da yok" dedi. Bırak o oyuncağı, harddisk getir benim arşivi kopyalayım dedim, kopyaladım, arşivimde tabi ki Rock haricinde elektronik, pop, caz, klasik ve fransızca, almanca gibi değişik dillerde de yüzlerce değişik müzik var, arkadaş beni ne zaman görse hayatımda hiç duymadığım cok değişik gruplar tanıdım sayende der bana :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Linkte bir sorun yok gibi gözüküyor, ben rahatlıkla açabiliyorum hocam. Linki spotifyda aramaya yapıştırıp dener misin bir de?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Spotify'da var o şarkı. Şimdi baktım.
  • Zagor0167 kullanıcısına yanıt
    Linkten değil Torbrowser'la girdiğim için açmıyor, yani spotify, müzik streaming'ten cok kişileri takip etmeye çalışan sitelerden biri, problem o.

@Start Again yıllar zarfında koymuşlar. Fakat yine de birçok şarkı yok. Örneğin, şu şarkıları bulamazsın:

yadi.sk
    Melotron - Ich will dich.mp3 — Yandex.Disk
    https://yadi.sk/d/KxZa4wZYOPxPKg
    Melotron - Ich Will Dich
    yadi.sk
    DJ'S FACTORY 1985 A VIEW TO KILL.mp3 — Yandex.Disk
    https://yadi.sk/d/na__qA6YZXXVAQ
    Dj's Factory - A View To A Kill
    yadi.sk
    02. Shall We Dance.mp3 — Yandex.Disk
    https://yadi.sk/d/9VnQUUOLmrxOCA
    Bram Tchaikovsky - Shall We Dance
    yadi.sk
    Jean-Michel Jarre 2001 Crockett's Theme (with Vangelis).mp3 — Yandex.Disk
    https://yadi.sk/d/bCDsNR8UCRfHUQ
    Jean-Michel Jarre - Crockett's Theme
    yadi.sk
    17 - Das war's dann (feat. Sven Regener on vocals & trumpet).mp3 — Yandex.Disk
    https://yadi.sk/d/UbPCNw905i8EHw
    Element Of Crime - Das War's Dann
    yadi.sk
    Shakin Stevens - As Long As.mp3 — Yandex.Disk
    https://yadi.sk/d/JJv8JjrVJnJThg
    Shakin Stevens - As Long As

2. sıradaki Dj's Factory, 1980'lerde Almanya'da yaşayan bir Türk'ün grubu.
    Son sıradaki Shakin Stevens İngiltere'nin Elvis'i denilen ve 1980'lerde İngilterenin en başarılı rockçısı.
    1. sıradaki Melotron, Rammstein gibi bi Alman grubu fakat asla Rammstein gibi cok satmak üzere müzik yapan bir grup değil.

Bunun gibi daha 10'larca 100'lerce Spotify'da bulunmayan mp3 bulabilirim, arşivimden.

• Hiç sıkıldığımı hatırlamıyorum, üç senedir çalışıyorum. Zorlayan bir algoritma veya bir konu olduğunda sıkılmanın aksine daha da heyecanlanıyorum.

Eğer sıkılıyorsan ya hobi olarak yap ya da hiç yapma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ElwinVanDyke kullanıcısına yanıt
    Bir sorunu günlerce çözemeyince ve yeterli kaynak bulamayınca oluyor sadece. Yoksa zorlayan algoritmaları seviyorum.
  • vonderplanitz, Tor Browser dediğin zaten CIA projesi değil mi? Bu arada Apple Music'in şarkı repertuvarı daha genişmiş. Spotify'da benim de aradığımı bulamadığım oluyor.

Sorunu, gayet iyi anlıyorum. Bu işlerde en büyük motivasyon, o projeyi bitirmek oluyor. Öğrencilikte bu iyi not; iş hayatında ise para veya terfi ile daha çok para olarak dönüyor. Yapılan projelere iş gibi yaklaşmak lazım. İş hayatında, bahane ile gelenler değil de kriz anında çözüm üretebilen mühendisler tercih ediliyor. O yüzden takıldığınızda moral bozmak yerine bu konuyu bir şekilde çözmeliyim diye uğraşmanız lazım. Internet çok büyük kaynak. 1 konuyu, 3-4 farklı kaynaktan araştırmak lazım.
  • CIA değil, ABD deniz kuvvetleri araştırma labovatuarı sonra DARPA tarafından geliştiirilmiş 2004'te 100% açık-kaynak kodlarıyla yayınlanmış.

https://en.wikipedia.org/wiki/Tor_(anonymity_network)

100% açık-kaynak old için herhangi bir back-door yerleştirilmesi mümkün değil. İletişim 3 farklı Tor-düğümü üzerinden gerçekleştiği için ve düğümlerin önemli kısmı CIA veya benzeri örgütlerden bağımsız kişi ve kuruluşlarca işletildiği bir güvenlik zafiyeti oluşması imkansıza yakın. Bu arada deneme amaçlı olarak Tor protokolünü 100% kaynağından derleyip bilgisayarımda çalıştırdım ve o çalıştırdığım Tor üzerinden sitelere ssh bağlantı dahi yaptım yani örneğin sunucunda sshd çalıştırıyorsan ve bana ssh UN&PW gönderip bağlan desen Tor üzerinden bağlanabilirim ve bağlantı yaptığım gerçek adresimi tespit edemezsin ::)

Apple Music, ülkelerin müzik firmalarıyla da anlaşmalı old için cok geniş repertuarı var. Bir Türk şarkıcının mp3'ünü hiçbi yerde bulamadım, Apple Music te buldum ve $0.99 ödeyerek tek mp3 olarak satın aldım. Bu arada rutracker.org Rus Federasyonu ve Ukrayna nın işlettiği tahminen onlarca sunucu destekli bir torrent arama sitesi, orada birçok şarkıcının albumunu yüksek kalitede mp3 veya Flac olarak bulabiliyorsun. Bu şartlar altında spotify bana oyuncak gibi geliyor.

• Bu bazen banada oluyor ancak üstesinden gelmenin yolunu buldum. Ben biraz şanslıyım ama :) . Oyun geliştirme sektöründe olduğumdan, bizde çeşit çok, saf programlama dışında UX/UI gibi farklı şeylere yönelebiliyorum sıkıldığımda. Bazen problemleri çözemeyip tıkandığımda da bunu yapıyorum.
  • Kod yazmaktan sıkılmak.

Türkiye'de oyun geliştirme sektörü 2018'de 1.050.000.000 Dolar ihracat gerçekleştirdi haberi cıktı, sizce bu haber gerçeği yansıtıyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 4 Kasım 2019; 1:22:16 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.