Arkadaşlar bu makineyi bende daha yeni aldım. Fotoğraf çekimi gün ışığında mükemmel. gece çekimi berbat. zaten gece çekim modu diye bir şey yok. ışığı yetersiz ortamlarda flash patlıyor ama mesafe uzaksa oda yetersiz kalıyor. Makro çekimi var ama süper makro değil yani 5 cm den daha yakın çekimlerde odaklanamıyor. Genel manada makro çekimi güzel. Bunların yanında video çekimi çok güzel. Hele gündüz standart ışıkta mükemmel. Uzak nesneler çok detaylı verilmiyor ama yakın nesneler gayet net. Gerçekten de 1280x720 30 fps pixel video çekebiliyor. 320x240 30fps, 640x480 30 fps düşük kalite, 640x480 30 fps high kalite, 1280x720 30 fps düşük kalite, 1280x720 yüksek kalite gibi video çekim seçenekleri var. ben genelde 1280x640 30fps yüksek kalite ve 640x480 30fps yüksek kalitede video çekimleri yapıyorum. Video çekerken 3x optic (dikkat edin digital değil yani bozulmadan) zoomla video çekilebiliyor fakat zoom yaparken netlik bozuluyor ve videoya video zoom motoru sesi azda olsa geliyor. 1280x720 30fps yüksek kalitede 60 sn de ortalama 90-100 mb yer kaplıyor bence iyi. Az ışıklı ortamlarda biraz kumlanma yapıyor ama genelde iyi. hee bide işin bi kötü tarafı mov. formatında video çektiği için birçok video player oynatamıyor oynatsa bile sesi çıkmıyor. ama VLC player ile oynatırsanız çok güzel ve takılmadan sesli olarak izleyebilirsiniz. Ayrıca 3" genişliğinde çok parlak ve çok net bir ekranı var beni almaya iten bir sebepte bu. videolar ve fotoğraflar çok net bi şekilde izlenebiliyor. Kendi içinde çok güzel bir müzikli slide programı var. (+) YÖNLERİ - 10 mp olması (bence gerçektende 10.0 mp) - 3” çok kaliteli ve net bir ekranı - 1280x720 30fps yüksek kaliteli videosu (çok güzel çekiyor) - Çok şık ve ergonomik dizaynı - Video çekerken 3x optik zoom yapması - Kendinden şarjlı pili - Kullanışlı ve kolay tr menüsü - SD HC hafıza kartı desteklemesi - Panoromik fotoğraf çekimi ( çok kaliteli bir panaromik fotoğraf çekiyor. Kendisi birleştiriyor)
(-) YÖNLERİ - Gece çekim modu olmaması - Süper makro çekimi olmaması - Az ışıklı ortamda video çekerken kumlanma yapıyor olması - Mov. Formatında video çekmesi. (ama VLC PLAYER programı bu sorunu ortadan kaldırıyor.)
Makine bu bence her şeye rağmen çok kaliteli bir makine. Kendi sınıfında bu fiyata (340-400 TL civarında değişiyor) bu özellikte pek makine yok. Bu sebeplerle benim notum 100 üzerinden 92 puan. Sorarsanız tavsiye edermiyim? TAVSİYE EDERİMM!! SİZİNDE EKLEYECEĞİNİZ VE SORACAĞINIZ KONULAR YARSA YAZIN (bluetooth368@hotmail.com)
BUmakinayı geçen ay bende satın aldım . çokta memnun kaldım güzel bir aletmiş. Almak isteyenlere tavsiye ederim gerçekten. Makinanın tek kusuru diyebileceğimiz şey ise gece modu olmaması ama profesyonle değilseniz daha çok amatör çekim yapanlar için çokta önemli değil. Çünkü yakın çekimlerde gayet iyi sonuç veriyor. Gündüz çekimlerine ise diycek kelime bulamıyorum. Harika
Senin kendi makinan diye övüyosun diye düşünenler varsa kendileri bilirler. Ama bu fiyata bu özellkte makina güzel bence. eeeeeeeeeee üç kuruşa beş köfte olmuyoo Gözü kapalı herkes alabilir 800 tl ye bi makina. Amma fiyattta dikkat
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme