Şimdi Ara

Kola Yerine Gazoz, Aromalı Soda Gibi Şeyler İçmek Fark Yapar Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
3.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 5 gündür kolayı tamamen bırakma kararı aldım. Artık zaten daha çok sevdiğim şey olan ayranı tüketiyorum tavuk, et yanında. Ama bugün balık yerken ayran olmayacağı için gazoz içim dedim.

İnternette bazıları onları içiyorsan kola iç daha iyi gibi şeyler demiş. İkisi arasında sağlık açısından çok fark yok mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-12E5A8814 -- 7 Ağustos 2017; 23:41:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• gazlı olduğu için aynı etkiyi yaratabilir
  • Cok degil hiç fark yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Master Mirror

gazlı olduğu için aynı etkiyi yaratabilir

Aynen bende öyle düşünüyorum, şalgam sevmediğimden içim dedim, mantıksız hareket oldu galiba.

• quote:

Orijinalden alıntı: fantastik canavar

Cok degil hiç fark yok

O zaman arada bir mecbur kola içiyim, ayranın gitmeyeceği yerde.

• quote:

Orijinalden alıntı: ViaEA

quote:

Cok degil hiç fark yok

İçmek zorunda değilsin, illa gazlı bir seyler içeceksen sade soda ic. İçine limon falan sıkarsın guzel oluyo.

• FARK YOK, ikiside mukoza tahriş eder ikiside bolca şekerlidir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ViaEA

quote:

Cok degil hiç fark yok

İçmek zorunda değilsin, illa gazlı bir seyler içeceksen sade soda ic. İçine limon falan sıkarsın guzel oluyo.

Hocam ona alışmam şart. Acı geliyor içince.

• Aga doğduğum yıldan 3 yıl önceye kadar kolayı dışarda yemek yerken falan içerdim. 3 sene önce -cipsi hayatım boyunca çok yerdim.- Baktım kuru kuru gitmiyor artık. Kolaya başladım. 3 paket cips yanında 1,5L kola tek başıma. Artık bir dur dedim bu olaya. Geçen sene Temmuz ayında kolayı ve cipsi bir anda kestim. Bir yıldır ağzıma sürmüyorum. Kola artık bağımlılık efsane yapmıştı. Cips zaten ölücem artık. Bir oturuşta 3 paket cips 1,50₺'lik o zamanlar öyle idi. Çok zorlandım ilk başta. Kolanın yokluğunu Sprite ile kapatmaya başladım. Ama kola kadar çok içmiyordum. Sprite'ıda kestim Ramazan bittiğinden beri. Şekeri de kestim. Ama aşırı bir sıcak hava var. Arada bir içiyorum tam kestiğimi söyleyemem. İkisinin arasında pek fark yok ama kola biraz daha zararlı. Şu da var. Kolanın bir şeyi vardı. Verdiği zararı temizlemek için 32 bardak su içmek lazım diye. Günde 3L su içtiğim için pek takmıyordum ama yinede bir an önce kes ve içme.

Bu arada evet ayran. Çok severim onu 4 yıldır alışkanlık yaptım. Bir oturuşta bir litre ama çok pahalı be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3189175C2 -- 7 Ağustos 2017; 23:50:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Furkanİpek

Aga doğduğum yıldan 3 yıl önceye kadar kolayı dışarda yemek yerken falan içerdim. 3 sene önce -cipsi hayatım boyunca çok yerdim.- Baktım kuru kuru gitmiyor artık. Kolaya başladım. 3 paket cips yanında 1,5L kola tek başıma. Artık bir dur dedim bu olaya. Geçen sene Temmuz ayında kolayı ve cipsi bir anda kestim. Bir yıldır ağzıma sürmüyorum. Kola artık bağımlılık efsane yapmıştı. Cips zaten ölücem artık. Bir oturuşta 3 paket cips 1,50₺'lik o zamanlar öyle idi. Çok zorlandım ilk başta. Kolanın yokluğunu Sprite ile kapatmaya başladım. Ama kola kadar çok içmiyordum. Sprite'ıda kestim Ramazan bittiğinden beri. Şekeri de kestim. Ama aşırı bir sıcak hava var. Arada bir içiyorum tam kestiğimi söyleyemem. İkisinin arasında pek fark yok ama kola biraz daha zararlı. Şu da var. Kolanın bir şeyi vardı. Verdiği zararı temizlemek için 32 bardak su içmek lazım diye. Günde 3L su içtiğim için pek takmıyordum ama yinede bir an önce kes ve içme.

Bu arada evet ayran. Çok severim onu 4 yıldır alışkanlık yaptım. Bir oturuşta bir litre ama çok pahalı be

Hocam bende o kadar bağımlılık yoktu, ayda 3-4 kutu içiyordum max zaten ama o her içtikten sonra dişte falan yaptığı rahatsızlıktan fark yapıyordu. Hiç içmemek lazım.

• Fark yok demek yanlıxş olur.Gazoz asitli şekerli su
    Kola içinde farklı şeyler var

Asit açısından bakarsan evet aynı şeker evet aynı ama kolanın içinde no olduğu beliriszi
  • Gazoz yine de koladan iyidir ama o kadar zararli seyi almisken bence biraz daha zararli madde alip cok cok daha iyi bir tat almak daha mantikli. Ama koladan sıkılınca iyi bir alternatif yine de

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çare diş teli ne kola ne gazoz içersin

• Hocam meyveli soda için. Hem daha lezzetli hem daha serinletiyor.

• Limonlu Maden Suyu kullanıcısına yanıt
    1.5 yıl taktık kola da içtim gazoz da,ısırarak elma da yedim hiçbişey olmadı

• quote:

Orijinalden alıntı: maşık

Fark yok demek yanlıxş olur.Gazoz asitli şekerli su
    Kola içinde farklı şeyler var

Asit açısından bakarsan evet aynı şeker evet aynı ama kolanın içinde no olduğu beliriszi

Hocam yine de @NoNickMan dediği gibi o kadar zarara kola tercihi daha mantıklı gibi. Ama yine de çare arayacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: 28kerem28

Hocam meyveli soda için. Hem daha lezzetli hem daha serinletiyor.

Hocam ona da zararlı diyorlar. Bende onu seviyorum ama sade soda gibi değilmiş galiba.

• Kola daha zararlı. Bağımlılık yapan maddesi var. Diğer içeceklere göre daha asitli mideye çok daha fazla zarar verebiliyor. Diş çürümesi vs. Daha zararlıdır kola. Sade gazoz öneririm
  • Kolanın sıkıntısı çok asidik oldugundan dolayı dişleri sıkıntıya sokması,geri kalan tatlandırıcılar falan gazozda falanda var zaten.Meyveli soda içmeyin 100 ml de 10gr şeker var.Ice tea olabilir 6gr/100ml veya şekersiz limonata (sükraloz,aspartam var) ama asidik değil.
  • Hocam herşeye zararlı diyor millet. Faydalı bişey bırakmadılar saolsunlar. Soda sindirim sistemine fayda sağlar diye biliyorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.