Herkese merhaba. aşağıda yazılanlar kişisel tecrübe ve fikirlerimdir.
Kale Termos firmasının ev tipi ve sanayi tipi olmak üzere iki ürününü de kullanarak optimum performansı alamayan birisi olarak tecrübelerimi aktarmak ve sorunları birkaç ana madde altında toplayarak sizden öneri/yorum almak istiyorum.
öncelikle kollu meyve presinden beklediğim 3 hayati fonksiyonu tecrübeme göre şöyle sıralayabilirim
1.) meyve suyunun tadına kabuğunun acı tadını karıştırmamalıdır. (en önemlisi)
2.) kabuk ve posada meyve suyu bırakmamalıdır. (hepsi bir miktar bırakır ama bu asgari olmalı) yani gövdesi eğilip bükülmeyecek kadar sağlam iken, üst baskı- alt tas ve süzgeç tasarımı meyvedeki suyu azami miktarda sıkmak için uygun olmalıdır.
3.) süzgeç tasarımı posayı suyuna karıştırmamalı. (hepsi bir miktar karıştırır, ama kabuk kısmını da süzgeçten geçirip suyuna karıştırmamalı ve posa asgari olmalı)
hayati olmayıp pratiklik açısından aşağıdaki özellikler de beklenebilir:
1.) kolu geri çevirdiğimizde üt baskı, araya büyük meyveleride alacak kadar mesafede açılabilmeli, ayrıca büyük meyveleride sıkabilecek kadar üst baskı-alt tas ve süzgeç tasarımına sahip olmalıdır.
2.) parçaları kolaylıkla sökülebilmeli ve temizlenebilmeli. (özellikle döküm süzgeci temizlemek işkence oldu.
3.) fazla yer kaplamamalı, ayrıca sıkma yaparken sağa sola kaymamalıdır.
4.) süzgeç kilit sistemi olmalı, yani üst baskıyı yukarı kaldırdığımızda kabuğa yapışan süzgeç yukarıya kalkmamalı.
kale marka ev tipi kollu meyve presinin gövdesi geriye doğru yamuldu, dik açısını kaybederek performansını iyice kaybetti. zaten sıkarken daha da esniyordu. firmayla görüştüm ve 25 tl farkla bana sanayi tipi gerçekten ağır ve çok sağlam bir makine gönderdiler. fakat bu öncekinden rezildi desem yalan olmaz. süzgecin en üst dilimi ile üst baskının göbeği arasında sıkışan meyvenin kabuğu deliklerden aşağıya geçiyor, meyvenin geri kalan kısmı istenen şekiklde sıkılmıyordu. tamam, alet sağlamdı ve hiç esnemiyordu sıkarken, fakat meyve suyunun yarısına posası ve tadına kabuğun acısı karışıyordu. ayrıca süzgeç kesinlikle çok zor temizleniyordu. deliklerini tek tek kürdanla temizlemek zorunda kalıyordum.
sizlerden ricam, kullandığınız ve yukarıda yazdığım hayati beklentileri karşılayantavsiye edebileceğiniz ürün marka modelini yazarmısınız?
bu sorunlşarı çözen markaları da insanlar öğrenir, herkese faydalı olur...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme