merhabalar, daikin ndj premix 24 var, son günlerde sürekli tık tık sesler geliyor. ateşlemeyle ilgili sandım ama genleşme tankı demişler genelde. işlev olarak sorun yok ama frekans artıyor gibi, acaba kendi başıma çözebileceğim bir şey midir? şimdiden teşekkür ederim cevaplayanlara... sorun nedir, maliyeti nedir bilmediğim için usta çağırmaya da çekiniyorum açıkçası... |
***KOMBİ ARIZALARI*** [ANA KONU] (806. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
-
Genleşme tankında hava varmı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
yüksek voltaj çıkartıyor sanırım onlar ateşleme uçlarınamı gidiyor.
-
Birebir aynı sorunu yaşıyorum buna ek olarak sıcak su vanası kombiye girişte su sızdırıyor, siz nasıl düzelttiniz konuyu hortlattım ama? Bir de kombi ECA comfeo plus. Honeywell oda termostatıyla kullanıyorum.
Selamlar,
-
Herkese merhaba
Honeywell oda termostatıyla ECA comfeo plus kombi kullanıyorum. Sıcak su derece sabit kaldığından son dönem kombi kapatıp açmadan devreye girmez oldu. Bu sorun daha önce de olmuştu ama filtreleri temizleyince geçmişti. Şimdi yine son bir haftadır çalışmada dengesizlik var. Yani 1-2 kez normal çalışıyor sonra ev soğuyor petekler buz gibi oda termostat 25 derece ayarlı ama içeri 22.5 derece ama kombi devreye girmiyor. Kapat aç yapınca birden petek su sıcaklığı 35'lere iniyor ve devreye giriyor. Sıcak su hattında hiç bir sıkıntım yok. Bir de sıcak su borusunun kombiye giriş vanasında çok hafif su sızıntısı var. Direk servis mi çağırayım sensör arızası var mıdır? Bir de bu sensörler çok ucuz kendim takabilirim diye düşünüyorum.
-
Merhaba arkadaşlar. Arçelik marka kombimde petek ısıtmada sorun yok fakat sıcak suyu açınca kombi devreye girmiyor. Eğer petekler için devredeyse ara ara sıcak su geliyor tekrar soğuyor. Neden olabilir acaba? Ben akış türbini diye düşünüyorum ama emin olamıyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
%90 akış tribünü. Emin olabilmek için sökmek lazım,sökülünce akış tribünün pervaneleri kopmuşsa arıza oradadır,eğer o değilse ona takılan sensör,sensörde değilse arıza kartta. Bu sıralamaya göre gitmelisiniz. Kendiniz yapabilirseniz.
Çok teşekkür ediyorum akış tribünü ile ise başlayacağım umarım işim orada biter 😀
Bende yakın zamanda değiştirdim, pervaneleri parçalanmıştı.
Yıldız anahtar ile üç kısımdan mı soktunuz ?
Benim kombi Demirdöküm, evet uç kısmından sökerken kırıldı, sonra papağan pense ile dip kısmından,plastiğinden sökebildim.Sarı malzemeye monteli yerden.
Papağan pense benzeri varsa elinizde, önce biraz gevşetmenizi tavsiye ederim, sebebi bu parça plastik ve kalitesiz,kırılınca sökmesi çok zor oluyor.
teşekkür ederim benim de öyle olacak gibi kırılacak gibi duruyor. gevşetmekte fayda var.
-
Demirdöküm kalisto kombi var sıcak su ısıtmıyor kalorifer çalışıyor.. Sıcak su bazen kafasına göre ısıtıyordu ama kapayıp tekrar açınca tekrar ısıtmıyordu.. Eski Ntc sensörü değiştirdim yeni ile tekrar aynısı oldu çalışmadı, başka ne arazısı olabilir acaba.
-
Su akış türbini hocam büyük ihtimalle. Benim de benzer arızam vardı sokup temizledim içinde kireç kalıntıları vardı. Değişime gerek kalmadan sorun çözüldü.
O zaman internetten sipariş vereyim bir de o parçayı değiştireyim bakalım olacak mı.. Teşekkürler
-
Mrb arkadaşlar kombim protherm marka şöyle bir sorunum var, yaklaşık 1 haftadır kombim sabahları çalışıyor akşamları çalışmıyor ateşleme yapıyor ama alev işareti gidiyor yanmıyor bu sürekli 1 haftadır böyle daha açıklayıcı olarak anlatırsam, sabah 07.30 da ateşleme yapıyor akşam 17.30 kadar çalışıyor, akşam 17 ile sabah 07.30 kadar yanmıyor fan sürekli çalışıyor. sorunum neden kaynaklı değerli bilgilerinize ihtiyacım var acil olarak.
akşamları hem sıcak su hemde petekte çalışmıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakançelik -- 30 Kasım 2023; 13:29:8 > -
Once açıp kontrol edebilirsin ama çok büyük ihtimalle çözülecektir. 17 kapalı yıldız anahtar ihtiyacın olacak
güncell
-
Ok.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X