Şimdi Ara

kombi petek sıvısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
34.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dün evindeki demirdöküm kombin için bakıma gelen servis bir sıvıdan bahsetti kiri pası söker ve de çabuk ısınır geç soğar dedi daha az yakıtla 10 derece fazla ısınırsıniz dedi bu sıvı nedir ve kullanan arkadaşlar varmıdir acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

•  kombi petek sıvısı
  • quote:

Orijinalden alıntı: sesslayt

dün evindeki demirdöküm kombin için bakıma gelen servis bir sıvıdan bahsetti kiri pası söker ve de çabuk ısınır geç soğar dedi daha az yakıtla 10 derece fazla ısınırsıniz dedi bu sıvı nedir ve kullanan arkadaşlar varmıdir acaba

deterjan reklamı gibi olmus, pek inandırıcı gelmedi ama... takip edelim bakam...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogandd

quote:

dün evindeki demirdöküm kombin için bakıma gelen servis bir sıvıdan bahsetti kiri pası söker ve de çabuk ısınır geç soğar dedi daha az yakıtla 10 derece fazla ısınırsıniz dedi bu sıvı nedir ve kullanan arkadaşlar varmıdir acaba

deterjan reklamı gibi olmus, pek inandırıcı gelmedi ama... takip edelim bakam...

inanmak zorunda değilsin ayrıca bende ürünün pazarlama müdürü değilim ürün tarafımızdan denenmiş ve halen faal olarak müşterilerimize uygulanmaktadır
  • quote:

Orijinalden alıntı: abd1984

quote:

Orijinalden alıntı: dogandd

quote:

inanmak zorunda değilsin ayrıca bende ürünün pazarlama müdürü değilim ürün tarafımızdan denenmiş ve halen faal olarak müşterilerimize uygulanmaktadır

kardeş senin mesaj gözükmüyor, zaten benim yorumumda ilk mesajaydı, eğer faydalıysa alınır. kullanan ve faydasını gören varsa neden olmasın

• tamam dostum sorun yok
  • acaba kollanan yok mu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Buzdolabı termostat delikleri
    geçen yıl önce açıldı
    Vaillant Kombi Bakımı
    12 yıl önce açıldı
    Baymak Isı Pompası
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kullan gör

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: abd1984

kullan gör

fiyatı ne kadar ki???
  • parakendede 60 tl civarı
  • peki bunun kullanmaya değer mi? Toplam 9 metre uzunluğunda petek var ve 55 derecede yakıyoruz. Peteklerin 1 metresi 5 litre su hacmine sahip toplamda 45 litre ediyor.
    Bu bidon kaç litre ve bunun maliyeti ne olur?
    Her ay 350 tl fatura geliyor tahminen ne kadar düşürür?
  • bu ilaç 100lt yani 15 mt peteğe uygulabilir bizzat kendim uyguladım yakıta katkısı %3 falan olur zaten bu kadar tanııtım bu firma bana komisyon verir bu gidişle ALL-IN-ONE SCALE & CORROSION INHIBITOR
    KOMBİ KAT KALORİFERİ TESİSATLARINDA KOROZYON ve KİREÇLENME ÖNLEYİCİ

1. Kullanım alanı:
    Bireysel kullanım Kombi kalorifer tesisatlarında özel demir, alüminyum, bakır gibi çoklu metal içeren su sistemlerinde, güneş enerji kollektörlerinde ve benzeri tüm sıcak ve soğuk su sistemlerinde.

2. Avantajları:
    Yeni tesisatlarda; yüzeylerde kireç pas ve mineral tuz kalıntısı oluşmasını engeller.
    Eski tesisatlarda; kireç ve birikintileri hasar vermeden temizler.
    Yakıt ekonomisi sağlar.
    Çalışan tüm cihazların ve tesisatın ömrünü uzatır.
    Isı iletim katsayısını yüksek tutarak enerji tasarrufu sağlar. Dr. Combi aynı zamanda bir ısı transfer akışkanıdır.
    Kiri mineral tuzları ve metal oksitlerini dağıtır.
    Film oluşumu ile metalik yüzeyleri pasivize eder.
    Malzeme delinmelerini önler.
    Tüm su sistemini alkalize eder.
    Toksit etkisi yoktur, çevre dostudur.

3.Kimyasal özellikler:
    Tüm yüzeylerde aktif, nötralize edici mono aminler, yüzey aktif poliaminler uzun zincirli organik copolimerler, dispersantlar karışımı.

1 Litre şişelerde satılmakta olan PolyAMIN Dr.Combi bileşimi bireysel bir adet tesisat için idealdir.

• Teşekkürler
    Geçenlerde sistemi temizletmeye karar vermiştim bu işi iyi yapan bir firma ile görüştüm toplam 3 saat sürüyor temizlik 5 farklı malzeme kimyasal kullanıyoruz ve kesinlikle porçöz, HCL gibi kimyasallar değil bunlar dedi. Ön temizlik 15 dk sürüyormuş pompa sirkülasyonlu temizliği yapıyoruz dedi, sonra asıl temizliğe geçiyoruz o işlem 1 saat sürüyor o bitince Nötralizasyon işlemine başlıyoruz buda 30 dk sürüyor, son işlem olarak da 30 dk boyunca Koruma- İnhibitör yapıyoruz dedi. gerek varsa Kaçak Giderme işlemini de yapıyoruz dedi. Toplam 250 TL maaliyeti var bu işlemin fakat faturada en az %10 luk bir düşüş yaratırmış. 1 senede bu tasarruf kendisini amorti eder dedi ve bu temizliğin etkisi 3~5 sene sürüyormuş. Aslında tasarruf mantıklı fırsat bulursam bu yaz veya kışa girmeden yaptırmayı düşünüyorum istediğim gibi bir tasarruf olursa her 3~4 senede bir yaptırırım.

• bence gereksiz bişey onun yerine antifiriz koy peteğin içine geç sogsun
  • antifiriz koymak kimsenin aklına gelmemişti bir sana gelmiş çok akılısın sonrada kombinin eşanjörünü delsin ve tüm oring ve contaları sertleştirip kombiyi pert etsin ilk sen koy bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: kombiustası

bu ilaç 100lt yani 15 mt peteğe uygulabilir bizzat kendim uyguladım yakıta katkısı %3 falan olur zaten bu kadar tanııtım bu firma bana komisyon verir bu gidişle ALL-IN-ONE SCALE & CORROSION INHIBITOR
    KOMBİ KAT KALORİFERİ TESİSATLARINDA KOROZYON ve KİREÇLENME ÖNLEYİCİ

1. Kullanım alanı:
    Bireysel kullanım Kombi kalorifer tesisatlarında özel demir, alüminyum, bakır gibi çoklu metal içeren su sistemlerinde, güneş enerji kollektörlerinde ve benzeri tüm sıcak ve soğuk su sistemlerinde.

2. Avantajları:
    Yeni tesisatlarda; yüzeylerde kireç pas ve mineral tuz kalıntısı oluşmasını engeller.
    Eski tesisatlarda; kireç ve birikintileri hasar vermeden temizler.
    Yakıt ekonomisi sağlar.
    Çalışan tüm cihazların ve tesisatın ömrünü uzatır.
    Isı iletim katsayısını yüksek tutarak enerji tasarrufu sağlar. Dr. Combi aynı zamanda bir ısı transfer akışkanıdır.
    Kiri mineral tuzları ve metal oksitlerini dağıtır.
    Film oluşumu ile metalik yüzeyleri pasivize eder.
    Malzeme delinmelerini önler.
    Tüm su sistemini alkalize eder.
    Toksit etkisi yoktur, çevre dostudur.

3.Kimyasal özellikler:
    Tüm yüzeylerde aktif, nötralize edici mono aminler, yüzey aktif poliaminler uzun zincirli organik copolimerler, dispersantlar karışımı.

1 Litre şişelerde satılmakta olan PolyAMIN Dr.Combi bileşimi bireysel bir adet tesisat için idealdir.

Merhaba, bu ürünü satan kombi sitesi eski tesisatlar için yine sitedeki farklı bir ürünü ( Scalemaster Cleaner ) öneriyorlar. Dr. Combi Polyamine'i daha çok yeni tesisatlar için öneriyorlar. Bu konudaki deneyimlerinizi ayrıntılı paylaşırsanız biz de bilgi sahibi oluruz.

• Dr. Combi Polyamine i yeni eski bütün tesisatlarda güvenle kullanabilirsiniz.
  • konuyu hortlattım ama belki faydası olur...

alıntı:
    www.tamircim.net
    Kombinize Antifriz Koydunuz mu? - Tamircim.Net
    http://www.tamircim.net/kombi/kombinize-antifriz-koydunuz-mu.html

Kışın eksi derecelere düşen hava koşullarında balkonda duran kombinizin donduğunu Donmanın cihazınızda çıkardığı arızaların verdiği maddi zararın neredeyse yeni fiyatına geldiğini biliyor muydunuz? Böyle bir durumla karşılaşmamak için balkonda duran kominin dolaşım sistemi antifriz koyarak korumalısınız.

bilimsel deney :

Kat kalorifer petekleri ve doğalgaz peteklerinde kullanılan su yerine daha farklı bir sıvı kullanıp ısı enerjisinden daha fazla ve uzun süre yararlanarak ekonomiye katkı sağlamak.
    Proje hedefi:

Amacımıza ulaşmak için su ile birlikte, etil alkol ve antifiriz kullanarak, deneyle ısınma ve soğuma eğrilerini karşılaştırarak hangisinin daha kullanışlı ve ekonomik olduğunu ortaya koymak.

Proje özeti:

Ülkemizde özellikle bazı bölgelerde uzun ve sert geçen kış şartlarında kullanılan kat kaloriferi ve doğalgaz peteklerinde su yerine, etil alkol veya araba radyatörlerinde kullanılan antifirizi deney yaparak, ısınma ve soğuma eğrilerini elde edip karşılaştırmak, en ekonomik ve en uygun sıvının hangisi olduğunu ortaya koymak.

Gerçekleştirilen faaliyetler:

Öncelikle yaptığımız araştırmalarda ülkemizde bazı bölgelerde zor geçen kış aylarında kat kaloriferi veya doğalgaz peteklerinde ısı enerjisinden en iyi verimi alacağımız düşüncesiyle su, etil alkol ve antifirizi alıp danışman öğretmenimiz gözetiminde okul laboratuarında deney düzeneğini kurduk. 250 ml lik 3 beherglas alıp her birine eşit miktarda su, etil alkol ve antifiriz koyarak ilk sıcaklıklarını ölçüp, oluşturduğumuz sıcaklık zaman-tablosuna kaydettik. Daha sonra üç deney düzeneğindeki ocakları yakıp 5 er dakika arayla 15 dakika boyunca ısıtıp sıcaklıklarını ölçerek sıcaklık-zaman tablosuna kaydettik. Daha sonra ocakları kapatıp soğumaya bıraktık, tekrar 5 er dakika arayla 15 dakika boyunca sıcaklıklarını ölçüp ölçüm sonuçlarını sıcaklık-zaman tablosuna kaydettik. Elde ettiğimiz tablolardan yararlanarak ısınma-soğuma eğrilerini elde ettik.

Kullanılan yöntemler:

Anlatım, gösteri, kontrollü deney

Ulaşılan sonuçlar:

Isınma ve soğuma eğrilerini değerlendirdiğimizde üç sıvının ilk sıcaklıklarının20 °Colduğu görüldü, ilk 5 dakika sonunda etil alkol sıcaklığının hızlı artığını78 °Cde kaynadığı, suyun 65 ve antifirizin ise85 °Colduğu görüldü. 10 dakika sonunda suyunda100 °Cde kaynamaya başladığı, ancak antifiriz sıcaklığının120 °Cyi aştığı gözlendi, 15 dakika sonunda antifirizin150 °Cyi aştığı görüldü. Daha sonra sıvılar soğumaya bırakıldı.ilk 5 dakikada alkol 60, su 70, antifiriz120 °Cye geriledi.10 dakika sonunda alkol 35, su 50, antifiriz110 °Cye indiği görüldü. 15 dakika sonunda alkol 25, su 40, antifiriz90 °Cye gerilediği gözlendi.

(not: 15 dakika sonunda antifirizin kaynadığı gözlenmedi)

Sonuçların değerlendirilmesi:

Yaptığımız deneyler sonucu etil alkol sıcaklığının çabuk artığı ve sıcaklığının çabuk düştüğü gözlendi ve amacımıza uygun olmadığı sonucuna varıldı. Antifirizin ise ilk sıcaklığının hızlı arttığı,daha sonra sıcaklığının yavaş arttığı, soğurken de yavaş soğuduğu gözlendi. Böylece kat kalorifer kazanlarında kullanılabileceği ve ısı enerjisinden daha fazla faydalanılabileceği,soğuk kış gecelerinde donma ihtimalini de ortadan kaldırılabileceği ve amacımıza uygun olduğu sonucuna varıldı.

Kaynaklar:

Proje bankası

www.kuzeymak.com/index.php?page=shop.browse…com…

forum.donanimhaber.com ? … ?Kombi vb. Isıtma sistemleri

katkaloriferkazani.com/

www.turkoilmarket.com ?Antifrizler?Po Antifiriz

www.hepsiburada.com/…antifiriz…litre…/productDetails.aspx?…

forum.donanimhaber.com ? … ?Otomobil Yardım ve Sigorta işlemleri

Projenin Takvimi:
    12.12.2012 ilçe genelinde bu benim eserim proje yarışması tanıtımının yapılması

14.12.2012 proje egzersizinin başlanması

22.12.2012 gerekli araştırmaların yapılması

02.01.2013-09.01.2013 deneysel çalışmaların yapılması

10.01.2013 sonuçların değerlendirilmesi

14.01.2013 proje raporunun yazılması ve gözden geçirilmesi

16.01.2013 bitiş

Proje bütçesi:

Antifiriz: 7 tl

Etil alkol: okul laboratuarından sağlandı

Toplam. 7 tl

NOT: Eğer kat kalorifer kazanlarında antifiriz kullanılırsa kazan + 6-9 petek için yaklaşık 80-90 litre antifiriz kullanıldığında ve piyasada litre fiyatının yaklaşık 7-8 lira olduğundan toplamda 600-700 tl arasında bir maliyet olacaktır. Ancak 2 ile 5 sene kullanıldığı göz önüne alındığında bu maliyet kendini telafi edebilecektir.

Ayşe Aydın Ortaokulu
    KÖSELİ KÖYÜ NO:10 TUT/ ADIYAMAN
    KİMYA – ANTİFİRİZ KULLAN CEBİN YANMASIN
    YUSUF DOĞAN FATİH ORUÇ MUZAFFER YAPICI

Fen Projesi / Matematik Projesi
    Bu Benim Eserim Fen Bilimleri ve Matematik Projeleri Yarışması
    Bilim Şenliği Projeleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digiter -- 10 Ocak 2015; 22:26:35 >

• digiter kullanıcısına yanıt
    Tesisata basıp denememişler sanırım değil mi? Sadece sıcaklık eğrilerini karşılaştırmışlar?
  • Bu Kombinin veya Peteklerin içine Su yerine zararsız çok daha verimli bir Sıvı yapılamaz mı acaba ? ya da var mıdır ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.