Şimdi Ara

Kombi Sigorta Bağlantısı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
30.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Cevap icin tesekkurler, kullanma kilavuzunda aynen bu sekilde yaziyor " kontak acikligi 3mm olan 2 amper cift kutuplu sigorta kullanilmalidir". Kastedilen faz ve notr girisi olan fotodaki gibi 2 girisli sigorta ama bunun da 2 amperlik ve sivaustu hazir kutulu olani bulamadim. Neyse birkac elektrikci daha gezicez sanirim.

Kombi Sigorta Bağlantısı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Graig74 -- 14 Kasım 2019; 22:19:6 >
  • Gerek yok tek 2A alsanız yeter.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt
    oyle yapicam sanirim. bende cift fazli kullanan gormedim henuz. tesekkurler tekrar.
  • Arkadaşlar kusura bakmazsanız yardıma ihtiyacım var. Kombide regülatör bağlı idi ve bu sabah çok kötü yanık kokusu ile uyandım. Regülatörün içinde kablolar resmen erimiş. Aradan regülatörü söktüm ve kombiyi bağlantı yapacağım sigortada. Fakat elektrikçi kombiden gelen toprağı bağlamamış ve nötr ü toprağa bağlamış. Toprakları birbirine bağlayacağım fakat nötr nasıl olacak. Duvarda birde ucu bantlı siyah kablo vardı. Nötr mü acaba ?
     Kombi Sigorta Bağlantısı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar. Mutfakta başka bir pirizi söküp bağlantıya baktım. Toprak kablosu olan kablo nötr. Ev yapılırken tesisatı çeken öküzler, toprak kablosu ile nötr çekmişler. Siyah kabloda toprağa bağlı pirizde. O zaman siyah toprak oluyor dimi. Ama anlamadığım kombi sigorta bağlayan elektrikçi, neden kombi toprak kablosunu bağlamamış ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saheemr -- 2 Nisan 2022; 9:0:46 >
  • saheemr kullanıcısına yanıt

Sıkıntılı bir bağlantı olmuş. Hem cihazınız için hemde sizin için. Duvardan gelen Renklere aldanmayın fazı kontrol kalemi ile tespit edebilirsiniz. Sigorta panosundan nötr hattını devre dışı bırakın ve bir ampül ile birini faza diğer ucunu da kalan iki kabloya sırayla değdirin. Hangisi Kablo da yanmazsa o nötrdür. Ona göre Kablo bağlantılarını ayarlayın

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.