Şimdi Ara

Kombi ve Doğalgaz Tasarrufu 0 dan 100 e her-şey! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
4
Favori
5.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mutluus

Yine de cevaplayayım :)

Eğer bir markanın termostatını alırsanı kombinizin yaşı ne olursa olsun, firma yı aramanız ve kendilerine taktırmanız gerekmektedir.

Akıllı ülkelerde termostat kombi ile birlikte satılmaktadır. Ne yazık ki ülkemizde verilmiyor, gerekçe olarak da "Kullanamıyorlar efendim!" deniyor.

Anlayana artık..

Niye firmaya taktırmak gerektiğini anlamadım.
    Kolayca kendimiz takabiliyorken firmalara ve servislere para ödemek niye?
    Bu forumda termostat alanların büyük çoğunluğu kendisi taktı ve bir sorun yaşamıyor.
    Bir şeyi kendiniz yapabiliyorsanız, en güzelini yaparsınız.
  • hasanemmii kullanıcısına yanıt
    vailant ücret almadığını biliyorum. diğerleri de almıyor diye biliyorum. kendi ürünlerinin başkaları tarafından ellenmesini de istemezler. ayrıca aldığınız ürün kombinize ait firmaya ait olduğu için, ücret alamazlar bu birincisi;İkincisi de ürünü başkasına taktırdığınız anlaşılır ve makineden kaynaklı bile bir sorun yaşarsanız yetkili firma bunu kabul etmez. AKLINIZDA OLSUN..

SAYGILAR...
  • mutluus kullanıcısına yanıt
    Tabi ücretsiz takarlar. Kendi markalarına ait termostat almak şartıyla. Mecburum sanki. Kombilerini aldım diye yan ürünlerini de almaya mecburum öyle mi? Bu yaklaşım müşteri kaybettirir. Onlar ayaklarını denk alacaklar. Müşteri değil.

Kombi arıza yaptı ama bunun takılan termostat ile alakası olmasın. Bunu da servis biliyor olsun.
    Ne diyecekler?
    "Siz bizden habersiz termostat takmışsınız." Garanti dışı.
    Valla kapıyı açar evden def ederim öyle insanları.
    Arıza kombiden kaynaklansa, termostatla ilgisi olmasa bile bunu söyleyen zihniyet için ancak şunu derim.

FIRSATÇILAR.

Başka servis yoksa onlara mecbursam, sökerim termostatı öyle çağırırım ben de. A
    nlayabiliyorlarsa anlasınlar bakalım.
    Bu ne yaa.
    Her tarafımızı servis korkusu kaplamış.
  • hasanemmii kullanıcısına yanıt
    Haklı olabilirsin fakat, aldığın ürünün şartnamesinde böyle yazıyor ne yazık ki!

Diğer dediğin ürünlerin de nasıl olduğunu biliyorum.

bahsettiklerinde haklısın kapitalizm hepsi. fakat marka almak artık bir lüks olmaktan çıktı günümüzde. aldığın ürünlerin garantisi veya sağlıklı koşullar taşıyormu bunu bile bilmiyorsun.

piyasada imalatında kurşun yada arsenik bulunan çin malı bıçaklar satılıyor, mantık aynı...
  • İyi aksamlar vaillant 29 kombi yogusmali aldim. Kombi balkonda buradaki öneriye uyup kopukle izole ettim. Mersinde gunduz sicak o yuzden sabah 9dan aksam 17.00 ye kadar 30dereceye dusuruyorum. Daha fazla kisarsam kapali moda geciyor. Bu durumda hepten kapatip acmak mi yoksa 30 derecede tutmak mi mantikli tuketim acisindan?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de cocuk odasindaki petek performansi dusuk sebebi ne olabilir? Simdiden tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esindirim -- 29 Ocak 2015; 19:02:32 >
  • esindirim E kullanıcısına yanıt
    Aman hocam kapatıp açma olayına girme derim.

güzel kombi almışsın ilk tavsiyem termostat alıp haftalık program sayesinde ellemeden halletmen ama, yok almim dersen kombini normalde yaktığın cıcaklıktan 3-4 derece aşağıya çekmen yeterli olacaktır. normalde kışın evin içerisi 18-21 derece arası oluyor, bu arada bir derece için kombinde 30-40 arasına çekmen kafi gelecektir. sana en fazla 1-2 metre küp zararı olur ama tekrar ısındırmada bunun karını elde edersin.

kolay gelsin.

termostatı düşün derim... ben bir yılda çıkardım parasını...
    Peteklerde performans düşüklüğünün nedenleri!

1. peteğinizin markasından (kalitesinden) kaynaklı olarak su kanallarındaki çapak, çatlak, şekil bozuklukları, ölçü hataları vb. gibi hatalardan dolayı suyun istenilen performansta akmaması.
    2. petekler üretimi yapıldıktan hemen sonra iç kısmına siyah gres yağı (türevi madde) basılmaktadır. bunun nedeni iç kısımda oluşabilecek korozyon(halk arasında pas da denmektedir) önlemek içindir. bu gres yağı hava ile temas ettiği anda yada belirli sıvılar ile temas ettiğinde reaksiyona girerek katılaşmakta (taşlaşmakta) ve peteğin kanallarını tıkamaktadır.
    3. petek vanaları arızalı olması nedeni ile giden su ile gelen suyun dengeli olmamasından kaynaklı performans düşüklükleri
    4. kombiden sonra paralel sistem yerine ( halk arasında merkezi sistem olarak tabir edilir) seri sistem ( ilk petekten son peteğe direk geçiş yapılalarak ) yapılmasından kaynaklı olarak en sondaki peteğin ilk peteğe göre daha soğuk olması ve akabinde fazla d.gaz fazla enerji ve kombinin yorulması.

bunun dışında ayrıca şu siteyi de incelemeni tavsiye ederim :

http://istanbulsutesisati.com/petek-temizligi/
    http://www.uzmantv.com/kalorifer-petegi-isinmiyor-neden-olabilir

kendin yapabileceklerini deneyebilirsin. baktın olmuyor son çare artık bilen biri...

yada denedikçe bize yaz buradan yardımcı olalım..

• Kombiye uzaklik bastan ikinci petek sorunlu . ayni ebatta sondan ikinci petek ustekik en kisik ayarda olmasina ragmen daha fazla isi veriyor. Hava varmi diye baktik su geldi. Daha 1 ay dolmadi takilali ne yapmali bilemedim tesekkurler bilgilendirme icin

Kombi şebekenizi de yeni taktırdı iseniz çağırın gelip baksınlar, işleri bu. ama eski kombi şebekesine yeni kombi taktırdı iseniz kontrol ettirmenizde fayda var.

her iki durum da da sorun var. forumda faydalı konular var bakım deneyebilirsiniz ama kış vakti artık ne kadar olursa.

kolay gelsin.
    Ters bağlantı veya hatalı kaynak vardır, tesisatçı gelip baksın.
  • Aynen oyle tesisatta problem varmis duvar kkirildi ters baglanmis boru duzeltildi ve sorun cozuldu

Geçmiş olsun.
  • Sagolun bir sey daha sormak istiyorum ben kombiyi 45 dereceye ayarliyorum ekranda 40 derece gosteriyor sebebi nedir acaba?

Bir fikrim yok servise veya marka ve modelini belirtip arızalar bölümdeki kombi ustalarına sorabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_56978922/tm.htm
  • Ariza oldugunu dusunmedim. Kombi isisini belirtirmis ekrandaki derece. Anlamadigim ise su kombi isi farki cihazin disarida olmasindan mi kaynaklaniyor? Atiyorum gostergedeki isi daha dusukse bu kombinin izolasyonu yetersiz mi demek olur? Yani cihaz hem kendini hem evi isitmak icin daha fazla enerji harcamak durumunda mi kalir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esindirim -- 6 Şubat 2015; 15:30:39 >
  • Evde 8 metre petek var. Kullandığımız alanlar salon, antre oturma odası ve mutfak. Bunlardan açık olanlar toplam 5 metre petek. Hatta salandaki 1,5 m.'lik iki parca petekten birini iyice kistim. Tasarrufa ciddi etkisi olur mu?

harici termostat bulunmayan yani klasik termostat olan ( kombinin içinde) cihazlarda kombinin çalışma mantığı şudur. kombi önce hazne içindeki suyu ısıtmaya başlar, kırmızı hattan mavi hatta doğru pompa sayesinde suyun hızlıca akmasını yani evin içinde daha da yani peteklerin giriş ve çıkışlarından hareket eder dönen ilk su kombinin içindeki termostata uğrar ve ekranda ayarladığınız ısıdan (fabrika ayarlarına göre 1-2 derece santigrattır) 1 fazla olduğunda kombi kendini kapatıp bekleme moduna alır (ingilizcesi sitent bay ;) )

bekleme modu kullandığınız kombiye göre değişir ayarlanan sıcaklıktan 3-4-5 derece vb gibi olabilir yada sizin istediğiniz bir aralığa çekilebilir.

burada dikkat edilmesi gereken iki şey var;
    1. si ; sıcak hava her zaman soğuk havaya hareket eder bu bir fizik kuralıdır. bu nedenle ne kadar yalıtım varsa evde bu ısı düşüşü o kadar yavaş olacaktır.
    2. si ; kombiniz balkonda ise ve açıkta ise kombi içindeki su kazanının içindeki sıcak suyun ısısı bir o kadar ani soğuyacağı için her bir sonraki çalışmada %15-20 oranında kaybınız olacaktır.

ÇÖZÜM İSE ODA TERMOSTATI. AL KUCAĞINA DOLAŞTIR EVDE. BİR YILDA PARASINI MUTLAKA AMA MUTLAKA ÇIKARACAKSINIZ.

TABİ SONRASI

• yüksel75 Y kullanıcısına yanıt
    Eğer oda termostatın yoksa üstteki cevapta yazdığım gibi durum aynı

şöyle anlatayım;

sen peteklerin 3 mtr sini kapadığın ve bi kısmını kıstığın için kombiden sıcak su daha erken ve daha sıcak geri döneceği için kombin daha az yanacaktır.

burada dikkat etmen gereken evin ısısının ne olduğu ve gerçekten ısınıyor olup olmadığın. üstte ki yorumu oku istersen tekrar aklına takılan olursa sor lütfen.
  • Hocam tam anlamiyla giderdim merakimi Gercekten tesekkur ederim hepinize

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.