Şimdi Ara

Kombi ve Tesisat Öneri-eski- (161. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.287
Cevap
16
Favori
377.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 159160161162163
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: memint

quote:

Orijinalden alıntı: djinn_inc

Net alanı 120m2 olan yeni bir ev için kombi düşünüyoruz, ev kuzey-güney cepheli, dış-iç ısı yalıtımları yapılmış durumda, yoğuşmalı bir kombi istiyoruz tavsiyeniz nedir arkadaşlar kendimiz kullanacağız sağlam bir ürün olmalı bir de 20k kalori olan kombiler bu daire için yeterli olur mu yoksa 25k kalori mi almalıyız?

Sadece net alan/hacim ve yalıtım durumuna göre kapasite belirlenmez. Bunlarla birlikte bulunan yerin ısı/iklim özellikleri de dikkate alınır. Örneğin Doğu Anadolu'da 20000kcal/h kapasite kombiler orta yalıtımlı 130-140 m2 evlere kadar yeterli olabilirken, Akdeniz'de ise 220-240 m2 evlere kadar yeterlidirler. Piyasada ve zaman zaman forumda yanlış olarak ısıtılacak alanın büyüklüğüne göre kapasite önerildiğine tanık oluyoruz. Bu formül pratik olmakla birlikte yanıltıcıdır.
    Eviniz soğuk iklim bölgesinde olsa bile maksimum ısı kaybınız kabaca Q=120m2 x 2,7m(tavan yüksekliği) x 55kcal/h.m3 (ortalama ısıl değer) = 17820 kcal/h olur.
    Dolayısıyla eviniz Erzurum'da olsa 20000kcal/h, hatta 18000kcal/h kapasiteli kombiler bile yeterli gelir.

Petek miktarları yeterliyse premiks yoğuşmalı kombi öneririm:
    Ferroli Econcept Tech 25C,
    Bosch Classic Condens,
    ECA Confeo Premix-S,
    Ariston Clas Premium,
    DD Nitromix
    forumda da kullanıcıları olan, olumsuz geri dönüşleri olmamış, fiyatları 2400-1600TL arasında konumlanan cihazlardır.
    Bütçenize, bölgenizdeki servis kalitesine bakarak tercih yapabilirsiniz.

Cevabınız için teşekkürler hocam, mesajı atarken şehiri de belirtecektim ama çıkmış aklımdan, petek miktarlarının yeterli olup olmadığını nasıl anlayacağız acaba?

• quote:

quote:

quote:

Net alanı 120m2 olan yeni bir ev için kombi düşünüyoruz, ev kuzey-güney cepheli, dış-iç ısı yalıtımları yapılmış durumda, yoğuşmalı bir kombi istiyoruz tavsiyeniz nedir arkadaşlar kendimiz kullanacağız sağlam bir ürün olmalı bir de 20k kalori olan kombiler bu daire için yeterli olur mu yoksa 25k kalori mi almalıyız?

Sadece net alan/hacim ve yalıtım durumuna göre kapasite belirlenmez. Bunlarla birlikte bulunan yerin ısı/iklim özellikleri de dikkate alınır. Örneğin Doğu Anadolu'da 20000kcal/h kapasite kombiler orta yalıtımlı 130-140 m2 evlere kadar yeterli olabilirken, Akdeniz'de ise 220-240 m2 evlere kadar yeterlidirler. Piyasada ve zaman zaman forumda yanlış olarak ısıtılacak alanın büyüklüğüne göre kapasite önerildiğine tanık oluyoruz. Bu formül pratik olmakla birlikte yanıltıcıdır.
    Eviniz soğuk iklim bölgesinde olsa bile maksimum ısı kaybınız kabaca Q=120m2 x 2,7m(tavan yüksekliği) x 55kcal/h.m3 (ortalama ısıl değer) = 17820 kcal/h olur.
    Dolayısıyla eviniz Erzurum'da olsa 20000kcal/h, hatta 18000kcal/h kapasiteli kombiler bile yeterli gelir.

Bosch Classic Condens,
    ECA Confeo Premix-S,
    Ariston Clas Premium,
    DD Nitromix
    forumda da kullanıcıları olan, olumsuz geri dönüşleri olmamış, fiyatları 2400-1600TL arasında konumlanan cihazlardır.

Cevabınız için teşekkürler hocam, mesajı atarken şehiri de belirtecektim ama çıkmış aklımdan, petek miktarlarının yeterli olup olmadığını nasıl anlayacağız acaba?

Evinizin hangi il/ilçede olduğunu,
    Peteklerinizin tip (22/600 panel kullanılır genellikle ve 60cm yükseklik, 10,5cm derinlikte olur) ve toplam metrajını

yazarsanız yaklaşık bir değerlendirme yapılabilir...

• quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

quote:

Orijinalden alıntı: Drysdale

quote:

quote:

arkadaşlar kombi almayı düşünüyorum ama bu konuda maalesef hiç bir bilgim yok desem yeridir. başvurduğum bir firma bugün "immergas eolo star"
    adlı kombiyi tavsiye etti. ek ücret ödemeden de 10 yıl garanti verdiğini belirtti. verilen teklifleri de upload ettim. bi' bakıp yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
    immergas'ın bulunduğu listede istendiği takdirde ECA cofeo plus (immergas'dan 100TL Daha ucuz)' da takılabileceğini söylediler. Toplamda da 3250 fiyat
    verdiler ödemenin peşin olması durumunda. başka bir firma da VALİANT PROO 202-3 modeliyle bir teklif verdi. bunun için ortalama 3.700 fiyat verdiler.
    bi' göz atıp yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. dediğim gibi bu konuda hiç fikrim yok.

immergas eolo star bitermik eşanjörlü, minimum ısıl güç tüketimi piyasadaki diğer kombilere göre nispeten düşüktür,ayrıca bu kombi oda sıcaklığına göre modülasyon yapabilir
    ama bu kombi eca confeo plus'a göre daha ucuzdur.
    internette immergas eolo star 1000lira civarında,eca confeo plus 1200-1250lira civarında

immergas kombilerini 10 yıl garanti yaptı,ama yıllık bakım yaptırma zorunluluğu var.immergas yetkili serviste yıllık bakım 70lira
    listede panel radyatörlerin markası yazmıyor,markasını öğrenirseniz daha iyi olur

panel radyatörde marka önemlidir.her markanın kalitesi aynı değildir.

panel radyatörde öncelikle demirdöküm plus tercih edin.en iyisi bu markadır.daha sonra vairad,eca ve baymak lux

demirdöküm plus,eca,baymak lux gibi panel radyatör markalarında: çinko fosfat ve kataforez boya vardır

diğer birçok vasat panel radyatör markasında ise: demir fosfat ve yaş boya bulunur

çinko fosfat ve kataforez boya teknolojisi hem daha iyidir hemde daha maliyetli hemde daha uzun ömürlüdür

termoteknik marka panel radyatörlerden bahsedilmişti.

ayrıca ben de internetten araştırdığımda eca'nın biraz daha pahalı olduğunu gördüm. sanırım adam yanlış bi bilgilendirme yaptı o konuda.
    peki eca ya da vailant marka kombi alacak olsak bile yıllık bakım yaptırma zorunluluğu yok mudur?

bence de yanlış bilgilendirme yaptı eca confeo plus,immergas eolo star dan biraz daha pahalı

vaillant ve eca da bakım yaptırma zorunluluğu yok

immergas 10 yıl garanti için böyle bir koşul koydu

peki bu 3 kombi arasından hangi sistemi ve kombiyi tavsiye edersiniz?
    fiyat bakımından nasıl ayrıca?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bosch Classic Condens,
    ECA Confeo Premix-S,
    Ariston Clas Premium,
    DD Nitromix

Peteklerinizin tip (22/600 panel kullanılır genellikle ve 60cm yükseklik, 10,5cm derinlikte olur) ve toplam metrajını

Ev Eskişehir merkezde hocam, petek boylarını ise anca hafta ortasında ölçebilirim galiba.

• Sn @djinn_inc,

Evinizin ara kat, net alanın (balkon, kiler, WC hariç) 120m2 ve peteklerin 22/600 panel tipte olduğunu varsayarak en az 7,5-8m petek olmasının yoğuşma verimi açısından gerekli olduğunu söyleyebilirim. Daha düşük metrajlarda ısınabilmek (22C civarı ev içi sıcaklığı sağlamak) için kombiyi soğuklarda 60C veya üstünde kullanmak gerekebilir. Bu durumda da yoğuşma verimi düşer veya kaybolur. Eskişehir soğuk kış geceleri -12C'leri ve daha düşük değerleri görebilen bir ilimiz. Bu yüzden petek metrajlarını yüksek tutmakta yarar var. Malum petek miktarları ne kadar fazlaysa o nispette düşük kombi sıcaklığında ısınmak mümkün...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bosch Classic Condens,
    ECA Confeo Premix-S,
    Ariston Clas Premium,
    DD Nitromix

Ev Eskişehir merkezde hocam, petek boylarını ise anca hafta ortasında ölçebilirim galiba.

Marka ve modellere göre kapasite başlangıç değerleri değişiyor size 20-22-24 kw ürünler yeterli olacaktır alacağınız modele göre bu değerler arasından seçim yapabilirsiniz. Marka model seceneklerini @memint yapmış bütcenize uygun olanı tercih edebilirsiniz. Petek metraj bilginizi vereceğinizi söylemişsiniz ölçüm yaparken oda m2 leri ve mevcut petek metrajını yazarsanız daha net cevaplar alabilirsiniz.

• quote:

arkadaşlar kombi almayı düşünüyorum ama bu konuda maalesef hiç bir bilgim yok desem yeridir. başvurduğum bir firma bugün "immergas eolo star"
    adlı kombiyi tavsiye etti. ek ücret ödemeden de 10 yıl garanti verdiğini belirtti. verilen teklifleri de upload ettim. bi' bakıp yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
    immergas'ın bulunduğu listede istendiği takdirde ECA cofeo plus (immergas'dan 100TL Daha ucuz)' da takılabileceğini söylediler. Toplamda da 3250 fiyat
    verdiler ödemenin peşin olması durumunda. başka bir firma da VALİANT PROO 202-3 modeliyle bir teklif verdi. bunun için ortalama 3.700 fiyat verdiler.
    bi' göz atıp yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. dediğim gibi bu konuda hiç fikrim yok.

Aldığınız teklifte cihaz fiyatı nedir bilemiyorum ama vaillant 202 3-5 modeli kombi.com sitesinde 1560 tl 3-3 modeli 1.360 tl 202 serisinin hangi modeli olduğununda sorun aralarında 200 tl fark var.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

immergas eolo star bitermik eşanjörlü, minimum ısıl güç tüketimi piyasadaki diğer kombilere göre nispeten düşüktür,ayrıca bu kombi oda sıcaklığına göre modülasyon yapabilir
    ama bu kombi eca confeo plus'a göre daha ucuzdur.
    internette immergas eolo star 1000lira civarında,eca confeo plus 1200-1250lira civarında

immergas kombilerini 10 yıl garanti yaptı,ama yıllık bakım yaptırma zorunluluğu var.immergas yetkili serviste yıllık bakım 70lira
    listede panel radyatörlerin markası yazmıyor,markasını öğrenirseniz daha iyi olur

panel radyatörde marka önemlidir.her markanın kalitesi aynı değildir.

panel radyatörde öncelikle demirdöküm plus tercih edin.en iyisi bu markadır.daha sonra vairad,eca ve baymak lux

demirdöküm plus,eca,baymak lux gibi panel radyatör markalarında: çinko fosfat ve kataforez boya vardır

diğer birçok vasat panel radyatör markasında ise: demir fosfat ve yaş boya bulunur

çinko fosfat ve kataforez boya teknolojisi hem daha iyidir hemde daha maliyetli hemde daha uzun ömürlüdür

termoteknik marka panel radyatörlerden bahsedilmişti.

ayrıca ben de internetten araştırdığımda eca'nın biraz daha pahalı olduğunu gördüm. sanırım adam yanlış bi bilgilendirme yaptı o konuda.
    peki eca ya da vailant marka kombi alacak olsak bile yıllık bakım yaptırma zorunluluğu yok mudur?

bence de yanlış bilgilendirme yaptı eca confeo plus,immergas eolo star dan biraz daha pahalı

vaillant ve eca da bakım yaptırma zorunluluğu yok

immergas 10 yıl garanti için böyle bir koşul koydu

peki bu 3 kombi arasından hangi sistemi ve kombiyi tavsiye edersiniz?
    fiyat bakımından nasıl ayrıca?

her 3 kombiyi de öneririm.sorunsuz cihazlar,

isimleri dandik veya sorunluya çıkmamış kombiler

vaillant 202-3 pro modeli 20kw,immergas eolo star ve eca confeo plus 24kw

her 3 kombi fiyat ve özellik açısından orta düzeyde cihazlar,kendi aralarında ufak tefek farklılıklar var

immergas eolo star bitermik eşanjörlü diğer ikisi çift eşanjörlü

vaillant 202-3 pro : sıcak su verimi 1dk/30c: 9,6 litre sıcak su
    immergas eolo star: sıcak su verimi 1dk /30c: 11,1 litre sıcak su
    eca confeo plus:sıcak su verimi 1dk/33,5c: 10 litre sıcak su

eca confeo plus ve vaillant 202-3 pro : modülasyon aralığı %35 - %100 civarında

her 3 kombide full alev modülasyonlu cihazlar.

ama her 3 kombinin fiyatları arasında farklar var.internette immergas 1000lira,eca 1250lira,vaillant 1350lira civarında

immergas 10 yıl garanti (her yıl yetkili servise bakım yaptırma zorunluluğu var)

vaillant 2 yıl,eca 3 yıl garanti

ekleme yapmak istiyorum vaillant'ın satış sonrası hizmetleti çok pahalı,kombinin 2 yıllık garantisi bittikten sonra işçilik ücretleri ve yedek parçaları diğer markala göre pahalıdır,

alternatif olarak ferroli domiproject veya ferroli domitech öneririm..

• Üstadlar ben de 1-2 ay sonunda firmanın beceriksizliği ve yavaş davranması sonucunda doğalgazla tanışacağım hatta bu süre zarfında salonda bekleyen falke condanse kombi salı günü takılacak.Bu sürede forumu takip edip uzman arkadaşlardan faydaları bilgiler öğrendim.
    1-İlk olarak firmanın belirlediği petek boylarını beğenmeyerek arttırdım.
    2-Takacakları vanaları beğenmediğim ve forumdan Bircan Bey'in yönlendirmesiyle GK'dan gidiş ve dönüş vanaları ve ayrıca metal filtre ve tam geçişli vana aldım.
    3-Balkona konulacak kombime takacakları dolap çok uyduruktu onun yerine kombinin alt bağlantı borularına da içine alacak çift camlı pimapenli dolap yaptıracağım.
    4-Firmadan 4 tane termostatik vana istemiştim."Pakkens" marka termostatik vana getirdiler.Onu da değiştirmeyi düşünüyorum.Sanırım Baymaka üretim yapıyorlarmış.
    5-Koridora Siemens QAA73 modülasyonlu oda termostadı ve ayrıca dış hava sensörü almayı düşünüyorum.
    6-Koridorda mütahit petek bağlantı yeri yapmamış.Oraya çocuk odasından hat çekilecek.
    7-Salondaki hazır petek bağlantı yerine enfazla 1 metre petek takılabildiği için oradan pencerenin diğer tarafına 1 metrelik daha petek eklenmesi için hat çekilecek
    Evim Mersin'de ve wc,küçük banyo hariç net 104 m2.Ev tek daire üzeri olduğu için büyük çoğunluğu dış cephe ve yalıtım yok.Radyatörler Baymak Lüx. Toplam Radyatör boyu 7,9 metre. Planı da ekliyorum.
    Eksik veya yanlış bir şeyler var mı?Yorum yaparsanız sevinirim
     Kombi ve Tesisat Öneri-eski-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jack33 -- 24 Haziran 2012; 16:50:47 >

• slm arkadaşlar yeni aldığımız eve kombi taktırmak istiyoruz ev dubleks net 140 m2 5 oda peteklerin toplam uzunluğu 10m aşağıda 6.5 yukarıda 3.5 m. petek var bina bantolama var hangi marka kombi önerirsiniz ve kaç kw olması lazım acil cvp yazarsanız sevinirim fazla vaktim kalmadı 3-4 günden taktırıcam
  • Selam Ben Mersin İli Tarsus ilçesinde oturuyorum. 150 Mt2 kuzey doğu yönünde 1 katta oturuyorum . Zemin katta ev bulunmakta.
    Evime temmuz ayında kombi, tesisat ve radyatörleri döşettireceğim.
    Salon: 27mt2
    Oturma odası: 16,5 mt2
    mutfak: 12 mt2
    yatak odası: 13,5 mt2
    Çocuk odası: 10 mt2
    Banyo: 5 mt2
    antrel: 8,15 mt2

Sizden kombi, tesisat ve radyatörler hakkında bilgi istiyorum yardımcı olursanız sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: borasezer

slm arkadaşlar yeni aldığımız eve kombi taktırmak istiyoruz ev dubleks net 140 m2 5 oda peteklerin toplam uzunluğu 10m aşağıda 6.5 yukarıda 3.5 m. petek var bina bantolama var hangi marka kombi önerirsiniz ve kaç kw olması lazım acil cvp yazarsanız sevinirim fazla vaktim kalmadı 3-4 günden taktırıcam

yazdığınız bilgilere göre evinize 24kw bir kombi yeter

hangi şehirdesiniz ? ve kombi için bütçe yazmadınız

ama her duruma modülasyon aralığı geniş premix yoğuşmalı kombi öneririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: jack33

Üstadlar ben de 1-2 ay sonunda firmanın beceriksizliği ve yavaş davranması sonucunda doğalgazla tanışacağım hatta bu süre zarfında salonda bekleyen falke condanse kombi salı günü takılacak.Bu sürede forumu takip edip uzman arkadaşlardan faydaları bilgiler öğrendim.
    2-Takacakları vanaları beğenmediğim ve forumdan Bircan Bey'in yönlendirmesiyle GK'dan gidiş ve dönüş vanaları ve ayrıca metal filtre ve tam geçişli vana aldım.
    3-Balkona konulacak kombime takacakları dolap çok uyduruktu onun yerine kombinin alt bağlantı borularına da içine alacak çift camlı pimapenli dolap yaptıracağım.
    4-Firmadan 4 tane termostatik vana istemiştim."Pakkens" marka termostatik vana getirdiler.Onu da değiştirmeyi düşünüyorum.Sanırım Baymaka üretim yapıyorlarmış.
    5-Koridora Siemens QAA73 modülasyonlu oda termostadı ve ayrıca dış hava sensörü almayı düşünüyorum.
    6-Koridorda mütahit petek bağlantı yeri yapmamış.Oraya çocuk odasından hat çekilecek.
    7-Salondaki hazır petek bağlantı yerine enfazla 1 metre petek takılabildiği için oradan pencerenin diğer tarafına 1 metrelik daha petek eklenmesi için hat çekilecek
    Evim Mersin'de ve wc,küçük banyo hariç net 104 m2.Ev tek daire üzeri olduğu için büyük çoğunluğu dış cephe ve yalıtım yok.Radyatörler Baymak Lüx. Toplam Radyatör boyu 7,9 metre. Planı da ekliyorum.

herşeyi düşünmüşsünüz,kombi seçiminiz güzel

kalorifer tesisatı evde mevcut mu? yoksa yapılacak mı?

petek boylarında bir sorun göremedim.koridorunuz büyükmüş,koridora belki daha büyük bir petek olabilirdi

• Hayırlı Olsun Jack33
  • quote:

Orijinalden alıntı: göktürk33

Selam Ben Mersin İli Tarsus ilçesinde oturuyorum. 150 Mt2 kuzey doğu yönünde 1 katta oturuyorum . Zemin katta ev bulunmakta.
    Evime temmuz ayında kombi, tesisat ve radyatörleri döşettireceğim.
    Salon: 27mt2
    Oturma odası: 16,5 mt2
    mutfak: 12 mt2
    yatak odası: 13,5 mt2
    Çocuk odası: 10 mt2
    Banyo: 5 mt2
    antrel: 8,15 mt2

Sizden kombi, tesisat ve radyatörler hakkında bilgi istiyorum yardımcı olursanız sevinirim

merhaba

evinizi 150m2 olarak belirtmişsiniz ama odaların m2 lerini yazınca net alan 92,15m2 bir büyüklük çıkıyor

binanızda yalıtım var mı?

kombi: kombi olarak 24kw (20000kcal) kapasitede modülasyon aralığı geniş premix yoğuşmalı kombi öneririm.kombi için bütçe yazmadığınız için marka model yazmadım
    ama bu tip kombiler 1500liradan başlar 3000liraya gider

tesisat: bölgenizde bakır boru tesisatı yapan varsa bakır boru öneririm.eğer yoksa

kompozit boru veya cam elyaf katkılı boru önermem.piyasada genelde bu tip boruları kullanıyorlar.bu tip borular tesisata oksijen sokar ve kombinizin parçaları zamanla bozulur

1) dizayn oksi plus
    2) veya deliksiz alüminyum folyolu boru öneririm. marka olarak:fıratpen,kalde,vesbo,hakan plastik...gibi

bu tip boru cinsleri tesisata oksijen sokmaz.oksijen geçirgenliği yoktur

radyatör: demirdöküm plus,vairad,eca,baymak lux gibi markalar öneririm.önerdiğim radyatör markalarda çinko fosfat ve kataforez boya vardır

diğer birçok vasat panel radyatör markasında: demir fosfat ve yaş boya bulunur

çinko fosfat ve kataforez boya teknolojisi hem daha iyidir+ daha maliyetli + daha uzun ömürlüdür

• quote:

Orijinalden alıntı: Hasanbatuhan

Hayırlı Olsun Jack33

Teşekkürler Hasanbatuhan,ben de senin gibi forumdan araştırarak iyi bir şeyler ortaya çıkarmaya çalıştım.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jack33

Üstadlar ben de 1-2 ay sonunda firmanın beceriksizliği ve yavaş davranması sonucunda doğalgazla tanışacağım hatta bu süre zarfında salonda bekleyen falke condanse kombi salı günü takılacak.Bu sürede forumu takip edip uzman arkadaşlardan faydaları bilgiler öğrendim.

herşeyi düşünmüşsünüz,kombi seçiminiz güzel

kalorifer tesisatı evde mevcut mu? yoksa yapılacak mı?

petek boylarında bir sorun göremedim.koridorunuz büyükmüş,koridora belki daha büyük bir petek olabilirdi

Kalorifer tesisatı evde vardı.Mütahit işi yani.Koridora çekilecek hat sonucunda konulacak petek boyutu duvar boyundan dolayı en fazla 1 metre olabilir.Aslında şöyle de olabilir;Salona eklenecek 1 metrelik petekle koridora eklenecek 0.80'lik peteği değiştirebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jack33 -- 25 Haziran 2012; 0:20:00 >

• Merhabalar. Ailemin oturduğu eve doğalgaz sistemi döşenecek. Anneciğim maalesef adı kötü bir hastalıktan muzdarip olduğu için sorunsuz kış geçirmeleri benim için ayrı bir önem addediyor. Sizden kombi konusunda önerilerinizi rica edeceğim, şimdiden teşekkür ederim.

Ailem Safranbolu/KARABÜK' te ikamet ediyor. Kusura bakmayın bu konuda gerçekten bilgisizim, asker olduğum için ailemden uzağım.

BİNA : 3 Kat
    DAİRENİN KONUMU : 3 üncü kat
    YÜZÖLÇÜMÜ : 100
    YALITIM : Balkonlar dahil pencereler Pimapen, Dış cephe mantolama yapılmıştır.
    KONUM : Kuzey, Doğu, Batı yönleri açık olup, Doğu yönü kapalıdır.
    PETEK : Balkona koymak istediğimiz ilave petek ile toplam petek uzunluğu 8,5 metredir.
    İKLİM : Normal şartlarda Ekim ila Mart ayları arasında toplam 6 ay kalorifer yanmaktadır.
    BÜTÇEM : 1400-1500 TL

Yardımınızı istediğim konular;

1. Kombi önerisi (immergas önerisi ve Demirdöküm önerisi aldım)
    2.Tesisat konusunda nelere dikkat etmeliyim ve ne istemeliyim.
    3.Oda termostadı yararlı mıdır? Püf noktaları nelerdir.

Benim sormayı unuttuğum fakat bunlarada dikkat etmelisiniz/ilave etmelisiniz dediğiniz önerilereden memnuniyet duyarım.

Hayırlı akşamlar.

• Binamızda ısı yalıtımı yok Pencereler pimapen ama ısı camlı değil. Ayrıca Radyatör borularının çapı kaç mm olsun. Kombi için ise 1500 ile 1800 tl arası fiyat aralığı var kombi markası önerirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi göktürk33 -- 25 Haziran 2012; 0:41:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legedemas

Merhabalar. Ailemin oturduğu eve doğalgaz sistemi döşenecek. Anneciğim maalesef adı kötü bir hastalıktan muzdarip olduğu için sorunsuz kış geçirmeleri benim için ayrı bir önem addediyor. Sizden kombi konusunda önerilerinizi rica edeceğim, şimdiden teşekkür ederim.

Ailem Safranbolu/KARABÜK' te ikamet ediyor. Kusura bakmayın bu konuda gerçekten bilgisizim, asker olduğum için ailemden uzağım.

BİNA : 3 Kat
    DAİRENİN KONUMU : 3 üncü kat
    YÜZÖLÇÜMÜ : 100
    YALITIM : Balkonlar dahil pencereler Pimapen, Dış cephe mantolama yapılmıştır.
    KONUM : Kuzey, Doğu, Batı yönleri açık olup, Doğu yönü kapalıdır.
    PETEK : Balkona koymak istediğimiz ilave petek ile toplam petek uzunluğu 8,5 metredir.
    İKLİM : Normal şartlarda Ekim ila Mart ayları arasında toplam 6 ay kalorifer yanmaktadır.
    BÜTÇEM : 1400-1500 TL

Yardımınızı istediğim konular;

1. Kombi önerisi (immergas önerisi ve Demirdöküm önerisi aldım)
    2.Tesisat konusunda nelere dikkat etmeliyim ve ne istemeliyim.
    3.Oda termostadı yararlı mıdır? Püf noktaları nelerdir.

Benim sormayı unuttuğum fakat bunlarada dikkat etmelisiniz/ilave etmelisiniz dediğiniz önerilereden memnuniyet duyarım.

Hayırlı akşamlar.

Geçmiş olsun Annenize acil şifalar diliyorum.

1- Kombi olarak yoğuşmalı almanızı öneririm ama yoğuşmalı düşünmüyorsanız 5 yıl garantili uygun fiyatlı ve verimli olduğunu düşündüğüm ferroldi domitech öneririm burda bir çok kişiye aldırdım memnun kaldılar.

2- Tesisat konusu tam anlamadım petek metrajı belirtmişsiniz radyatörler bağlımı değilmi.

3- Isı yalıtımlı bir konut oda termostadını mutlaka öneririm. Belirtmiş olduğum ferroli domitechle birlikte modülasyonlu oda termostadı kullanabilirsiniz.
    Püf noktası vs gibi kullanımında özellik arz eden bir durumu yok. Kapı pencereye uzak ısı ve ışık yayan cihazlara uzak, iç duvarda, duvar yüksekliğinin yarısına denk gelecek şekilde ortalama 1.50 mt yükseklikte bir alana bağlantısını yapacaksınız. Kombi bağlantı yerinin hemen arkasındaki duvar oturma odası yada salon ise kablolu uygun fiyatlı modelleri rahatlıkla bağlatabilirsiniz. Cihazın yaşam alanında olması gerekiyor referans oda kullanılan bir alan olması gerekiyor.

• 
Sayfa: önceki 159160161162163
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.