Sıcak soğuk su borusunda olur gibi ama diğer ikisi çok yakın birbirine . dönüş suyu borusu çok zor.... tabliyede 8-9 cm alta ineblsem bir dirsek 1 T ile olur ama üstten olursa yüksek kalıyor malesef... hemde 25 lik olduğundan malzeme daha büyük kaba..
quote:
Orijinalden alıntı: Zebza
Kavisli boru ile alttan geçemez mi?
kombi bağlantı seti plastik olması ile metal olması arasında ne gibi fark var?her ikisinde de pislik tutucu filtre var ve plastik bağlantı seti de hareketli metal bağlantısı var?
ahmetdoger2A
kullanıcısına yanıt
Plastik bağlantı setini iki şeritli yol, metal setini dört şeritli yol kabul edersek hangisinde trafik akışı daha rahat olur? Metal vanaların içi çok daha geniştir ve su sirkulasyonu çok daha rahat oluyor.
Kıyaslamayı kendiniz yapın:
Dikkat ederseniz metal setler bile aynı olmuyor. Şu an piyasanın en iyi markası GK'dır (Günay Kalıp)
quote:
Plastik bağlantı setini iki şeritli yol, metal setini dört şeritli yol kabul edersek hangisinde trafik akışı daha rahat olur? Metal vanaların içi çok daha geniştir ve su sirkulasyonu çok daha rahat oluyor.
Dikkat ederseniz metal setler bile aynı olmuyor. Şu an piyasanın en iyi markası GK'dır (Günay Kalıp)
kombi dönüş ve soğuk su girişe metal gk takıp diğer 2 sini direk bağlasam olurmu?
quote:
aslında bauhaus ta yoğuşmalı set satılıyordu aldım ama buderusun girişleri duvara çok yakın o setteki kavis uymadı geri iade ettim. bende 2 adet gk vardı birde plastik set aldım nasipse takacağım çok fark etmezse diye sordum. gk seti 70 liraya aldım 2 adeti diğer set 20 lira(8 parça).
quote:
Orijinalden alıntı: ahmetdoger2
kombi dönüş ve soğuk su girişe metal gk takıp diğer 2 sini direk bağlasam olurmu?
Filtreleri sadece kombi girişine takmanız yeterlidir, çıkışlara gerek yok, alt ve üstlerine birer vana takarsanız temizlinmeleri daha kolay olur.
quote:
quote:
Filtreleri sadece kombi girişine takmanız yeterlidir, çıkışlara gerek yok, alt ve üstlerine birer vana takarsanız temizlinmeleri daha kolay olur.
ÇOK yan yana olan tesisatı ancak bu şekilde aşabildim aklıma başka bir çözüm gelmedi mutfak komple parke ve orayı açmadan ancak böyle halledebildim.bu içerde kalan boruları izolasyon yapayım mı yoksa alçıyla kapatayım mı? tüm tesisat çıplak olarak betona gömüşlü 2 metreyi izole etmek fark edermi mutfakta cihaz sonuçta.
quote:
quote:
AYRICA kombinin eski yeri balkondaydı. radyatör gidiş ve dönüş ağzı açık kesilmişti. bunları kapama ile kapatmalımıyım yoksa birbirlerine eklemeli miyim yani en uygunu nedir? orada ısı kaybı olmaması için ne yapmalıyım. resim ekliyorum.
ahmetdoger2A
kullanıcısına yanıt
Ev içerisi olduğu için izolasyon şart değil alçı ile kapatabilirsiniz. Balkona çıkan boruları kör tapa ile kapatın o yöne su akışı olmayacağı için ısı kaybınız olmaz.
quote:
Ev içerisi olduğu için izolasyon şart değil alçı ile kapatabilirsiniz. Balkona çıkan boruları kör tapa ile kapatın o yöne su akışı olmayacağı için ısı kaybınız olmaz.
teşekkür ederim...eve bomba düşmüş gibi...birde son sorum. yoğuşma suyu mutfak giderine bağlasam sorun olurmu?gaz açımında ona bakıyorlarmı?
ahmetdoger2A
kullanıcısına yanıt
Herhangi bir kapalı gidere bağlayabilirsiniz, mutfak, banyo, balkon v.s. fark etmez sorun olmuyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme