Şimdi Ara

Kombiniz bir günde veya saatte kaç metre küp gaz yakıyor ? (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (3 Mobil) - 5 Masaüstü3 Mobil
5 sn
1.566
Cevap
29
Favori
415.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: anatolian7x

Teknik olarak detaylı bilgi veren arkadaşlar olmuş. Bu anlamda ilave edecek bir şey görmedim. Ancak kullanıcı etkisine yeterince değinilmemiş. Bir ev kombiyi 50 de yakarken ( çıkış suyu sıcaklığı ) diğer ev 40'ta yakıyor olabilir. Ben 18 derecede konforlu hissederken bir başkası 22 derecede üşüyorum diyebilir ( biraz da psikolojik sanırım ). Biri gün içinde pencereleri açıp evini iki saat havalandırıyorken bir başkası yarım saat havalandırıyor olabilir. Biri sıcak suyu diğerinden daha çok kullanıyor olabilir. Yani iki evin özellikleri dışında o evde yaşayanların kombi kullanım şekli de doğalgaz tüketiminde etkilidir. Günümüzde verimliliği yüzde 95'in altında pek kombi modeli kalmadı zaten. Bu açıdan Kombiler en son sorgulanması gereken cihazlardır. İçlerinde kullanılan malzemeler de belli standartları sağlamak zorundadır bu açıdan firmalar arasında büyük kalite farkı malzeme açısından olmaz. Ancak üretim tekniği ve kalitesi açısından farklılık olabilir.

Siz servis misiniz acaba?
    Tam servislerin oyalama ağzı olmuşta...(Bu ara bolca duyduğum lafların aynıları...)
    Yazanların çoğunluğu oda sıcaklıklarını, hangi derecede yaktıklarını ve tüketimlerini birlikte yazmış zaten. Bir kısmı da benim gibi detaya girip evi,binası,cephesi,kullandığı malzeme, komşusu hatta metrekaresi hakkında teknik bilgiler vermiş. Eeee geriye ne kaldı? Sıcak su ve ocak kullanımı. Onuda yaz vakti ödedikleri faturaları bulup oradaki tüketimlerini metreküpten düşerler kalır geriye ısıma tüketimi..!!! Zaten bu kadar detayı düşünen arkadaşlar onunda hesabını yapmıştır...

Kombi konusunda bu kadar iddialı olmakta ilginç doğrusu. Yani çin malı ne idüğü belirsiz kombiyle viesmann aynı olmasa da çok yakın kalitede malzeme kullanıyorlar sadece farkları teknikleri ve işçilikleri olabilir öylemi...?
    Evi aldığımda söküp attığım etna marka..!!! kombiyle çok şikayetçi olduğum bosch kombi malzeme kalitesi açısından pekte birbirlerine yakın değildi de.... Hani çok şikayet ettiğim bosch kombinin malzeme kalitesi etnayı 5'e katlarda...

İnsanları yanıltıcı bilgi vermekten özenle ve dikkatle kaçınalım lütfen....! Buradaki arkadaşlar genelde ya yeni kombi ve tesisatını alacak insanlar yada ellerindekilerden şikayetçi ve/veya memnun olanlar. Kısacası burada yazılanları baz alan bir çok üye var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mors -- 27 Ocak 2012; 18:35:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mastor1

quote:

Orijinalden alıntı: mors

quote:

Gunluk takibe basladik, Son 3 gunluk ortalama 8.3m3

Kazan sicakligi 35-40 arasi otomatik ayar modulasyonlu termostat dis sensor mevcut 24 saat devamli yanis ic sicaklik 21 derece

Kar yagisi basladi mutlaka artis olacak ama 240m2 icin sonuc iyi

o metre kare için çok iyi bir tüketim

Bugün 14m3 ama dışarısı -2 kazan suyu 45 civarında içerisi 24 saat sürekli 21 e ayarlı

bu hava şartlarında yinede çok iyi bir tüketim bence. 24saat için ve 240 metrekare ısıtmaktan bahsediyoruz. Saatte yarım metreküp kullanıyorsunuz. Neredeyse 100 metre kare civarındaki evlerle aynı. ısınız bir çoğumuza göre düşük gelebilir. Mesela bizim ev yanmadan zaten 22 derece bu günlerde. Dışarıda karakış varken bile. Ama metrekaremiz sizin 1/4 'ü gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mors -- 27 Ocak 2012; 18:25:04 >

• Duvarların tüm ytong olması farkediyor ama bizden daha az yakan komşular da var iyi bir mantolama yapılırsa farkediyor.

Bina bu şekilde resim başka bina ama birebir eş aynı sitede, ikiz yapıda 80 m2 üzerine 3 kattır.

Kombiniz bir günde veya saatte kaç metre küp gaz yakıyor ?

Kombiniz bir günde veya saatte kaç metre küp gaz yakıyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 27 Ocak 2012; 19:35:13 >

• Güzel bir binaya benziyor güle güle oturun inşallah. ytongların ısı yalıtımı hakkında çeşitli spekülasyonlar var gerçi. Tam bilemiyorum. Ama yineliyorum tüketim /ısı/metrekare oranı bence gayet iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mors -- 27 Ocak 2012; 19:43:04 >
  • quote:

Güzel bir binaya benziyor güle güle oturun inşallah. ytongların ısı yalıtımı hakkında çeşitli spekülasyonlar var gerçi. Tam bilemiyorum. Ama yineliyorum tüketim /ısı/metrekare oranı bence gayet iyi.

Çok Teşekkürler, 20 cm ytong aslında bugünkü standartlarda yeterli değil, ayrıca beton kısımlar ısı köprüsü oluşturuyor dışa bakan yer döşemeleri buz gibi oluyor mantolama gerekiyor ama masraflar çok dış boya şart olunca mantolama veya pvc siding düşünüyoruz,

M2 fazla ama evin yaygın tek kat yerine küp biçiminde olması belki ısı kaybını azaltıyor olabilir
  • yer romanya sicaklik-18 kombi sime italyan ev 2 katli mustakil kullanimalani 280 metre kombi devamli 40 derece oda termostati saat 7 -18 arasi 18 derece 18 -22 arasi 20 derece 22 - 7 arasi 16 derece ayarli yakit sarfiyati ortalama 15 meterekup .evde izalasyon var.
    kombi 30 kw ve 10 senelik.
  • arkadaşlar tesisat yeni döşendi ve bu konularda bilgisizim..

demirdöküm nitron takıldı 7mt dd radyatör var..tesisat suyu 48 derecede ve termostat daha takılmadı onu bekliyoruz.2 saattir çalışıyor kombi ve son 1 saati kıstas aldım..termostatsız 1 saatte 0.6metreküp tüketim oldu normal midir termostatsız halde?

ev zemin kat cephe yönünü bilmiyorum ama gündüz önü güneş akşamüstü arkası güneş alıyor, orta seviye yalıtım var..izmir karşıyakada oturuyoruz..daha tüketim oturur mu yoksa bahsettiğim 2 saatte oturmuş mudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ksk_mehmet -- 28 Ocak 2012; 16:49:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ksk_mehmet

arkadaşlar tesisat yeni döşendi ve bu konularda bilgisizim..

demirdöküm nitron takıldı 7mt dd radyatör var..tesisat suyu 48 derecede ve termostat daha takılmadı onu bekliyoruz.2 saattir çalışıyor kombi ve son 1 saati kıstas aldım..termostatsız 1 saatte 0.6metreküp tüketim oldu normal midir termostatsız halde?

ev zemin kat cephe yönünü bilmiyorum ama gündüz önü güneş akşamüstü arkası güneş alıyor, orta seviye yalıtım var..izmir karşıyakada oturuyoruz..daha tüketim oturur mu yoksa bahsettiğim 2 saatte oturmuş mudur?

Evin içini istediğiniz derecede tutun > termostat yoksa su sıcaklığını ayarlayarak bunu yapabilirsiniz

Tüketime günlük veya 2 - 3 günlük bakın saatlik ölçüm yanıltıcı olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: yilmazro

yer romanya sicaklik-18 kombi sime italyan ev 2 katli mustakil kullanimalani 280 metre kombi devamli 40 derece oda termostati saat 7 -18 arasi 18 derece 18 -22 arasi 20 derece 22 - 7 arasi 16 derece ayarli yakit sarfiyati ortalama 15 meterekup .evde izalasyon var.
    kombi 30 kw ve 10 senelik.

oldukça iyi bir izolasyon varmış
  • İlk defa kombi kullandığım için soruyorum. Kombinin tüketim değerlerinde sıkıntı var sanırım.

Sözleşmeyi yeni yaptım. Son endekste 31767,000 yazıyordu. 5 günlük kullanımdan sonra sayaça baktım 33231,969 yazıyor. Ben şimdi bu sürede kaç m3 yakmışım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadow3804

İlk defa kombi kullandığım için soruyorum. Kombinin tüketim değerlerinde sıkıntı var sanırım.

Sözleşmeyi yeni yaptım. Son endekste 31767,000 yazıyordu. 5 günlük kullanımdan sonra sayaça baktım 33231,969 yazıyor. Ben şimdi bu sürede kaç m3 yakmışım?

Arkadaşım bu değerlere sahip mekan nasıl bir yerdir biraz bilgi vermende fayda var. Ben mi yanlış görüyorum ama yazdığına göre sen 5 günde 1464,969 metreküp civarında yakmış görünüyorsun. yaklaşık 1300 lira civarında gaz demektir bu...
  • quote:

quote:

İlk defa kombi kullandığım için soruyorum. Kombinin tüketim değerlerinde sıkıntı var sanırım.

Arkadaşım bu değerlere sahip mekan nasıl bir yerdir biraz bilgi vermende fayda var. Ben mi yanlış görüyorum ama yazdığına göre sen 5 günde 1464,969 metreküp civarında yakmış görünüyorsun. yaklaşık 1300 lira civarında gaz demektir bu...

Mekan 2 odalı 3 petekli bir yer.Günde de 3 saat çalıştırıyorum kombiyi. Pratikte nasıl yakarsanız yakın bu kullanıma ulaşmanız mümkün değil. Sayacı yanlış mı okudular ne yaptılar anlamadım. Ne yapmayalım bundan sonra?

• quote:

quote:

quote:

Mekan 2 odalı 3 petekli bir yer.Günde de 3 saat çalıştırıyorum kombiyi. Pratikte nasıl yakarsanız yakın bu kullanıma ulaşmanız mümkün değil. Sayacı yanlış mı okudular ne yaptılar anlamadım. Ne yapmayalım bundan sonra?

Sözleşmeden sonra gaz açmaya geldiklerinde size bırakılan gaz açma belgesindeki yazan son endeks ise 31767.000 bağlı bulunduğunuz gaz firmasına müracaat etmeniz gerek. İstanbul'sa igdaş'a gibi. Bir terslik olduğu kesin.
    Kolay gelsin,

• quote:

quote:

Evin içini istediğiniz derecede tutun > termostat yoksa su sıcaklığını ayarlayarak bunu yapabilirsiniz

su sıcaklığını ayarlamak nasıl bir yarar sağlıyor şimdilik termostat yokluğunda?

• quote:

quote:

quote:

su sıcaklığını ayarlamak nasıl bir yarar sağlıyor şimdilik termostat yokluğunda?

İç sıcaklığı istenen seviyede tutmak için kazan suyunun derecesini ayarlıyorsunuz 40-45-50-55 arası civarında olacak deneme yoluyla içerisi soğuksa biraz yükseltin sıcaksa düşürün şeklinde.............

• quote:

quote:

quote:

kardeş zaten bu havalarda termostatta pek işe yaramıyor, oda sıcaklığı istenen noktaya gelince pek orda kalamıyor, tabi yalıtıma bağlı olarak kaladabilir. o yüzden termostat konusunda acele etmene gerek yok. bahar aylarında daha işlevsel oluyor termostat. bu ara havalar soğudu tüketim olarak biraz fazla tüketim olması gayet normal. nitron da 2 en ortadaki tuşun sağında ve solundaki tuşlardan sıcaklığı 50-55 yapabilirisn. duruma göre daha da arttırıp azaltabilirisn.

• 27/01/2012 okuma zamanı 07:10 okunan: 969,991
    30/01/2012 okuma zamanı 07:10 okunan:1000,710

bu hafta havalar buz buz :)
  • quote:

Biraz detaylı bilgi ve veriler vereceğim. Umarım daha faydalı olur arkadaşlara.

Diğer güncel kombi tavsiye sayfasında yazdığım sorunlarım olduğu halde alttaki verilere ve değerlere sahibim.

Ev net 74 metrekare, dış cephe yalıtımı gayet iyi, odaların zeminde 1 santimlik dow yalıtım plakası var. Kalorifer tesisatını mobil sistem yaptırdım. kollektörden peteklere giden borular dizayn oksijen bariyerli borulardan.Toplamda 8 metre D.D.Plus petek ve 1.5 metre havlupanım var. 6 petekte eca termostatik vana var. Salondaki 2 petekte yok. (Havlupanda bile termostatik vana var.) Pencereler pimapen 7000 serisi. Cephem kuzey, doğu, güney. 12. ve ara kattayım ve etrafımız tamamen açık. Sert kuzey ruzgarlarına maruz kalan bir bina. Alt katımdaki komşum gündüzleri düşükte geceleri 2. kademede yakar(Aynı kombiye sahibiz) . Üst kattaki sadece akşamları yakar kaçta yaktığını bilemiyorum. Kombim mutfakta cam kenarındaki duvarda. (Balkonda filan değil) Karı koca iki kişiyiz evde. 3-4 kişi misafir geldiğinde vücut ısılarımızdan ve nefes ısımızdan alttaki ısı değerleri en az 1.5-2 derece artıyor.

Kombim bosch classic plus ve modülasyon sorunum var. 2 aydır çözemediler. kombi bir saatte 22 kez dur kalk yapıyor. Yinede kombinin bu olumsuz yanmasına rağmen.

kombi 1. kademede: dışarısı 9 derece yağışlı. Ev 21-22 derece 10 saatte 2.2 metreküp tüketim
    kombi 2. kademede: dışarısı 9 derece yağışlı. Ev 22-23 hatta 3-4 saat sonra 24 derece 10 saatte 4 metreküp.
    Hava güneşli ve dışarısı 10 derece civarındaysa kombi hiç yanmadan ev zaten 22-23 derecedir.

Doğal gaz sayacım kapımda. Kombide ki sorunumdan dolayı ciddi ciddi takip ettim tüketimimi.

Boşver arkadaşım varsın sorun olsun böyle tüketime can kurban. ben tüketimi yazarsam sorun değil facia olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: dogandd

quote:

quote:

quote:

kardeş zaten bu havalarda termostatta pek işe yaramıyor, oda sıcaklığı istenen noktaya gelince pek orda kalamıyor, tabi yalıtıma bağlı olarak kaladabilir. o yüzden termostat konusunda acele etmene gerek yok. bahar aylarında daha işlevsel oluyor termostat. bu ara havalar soğudu tüketim olarak biraz fazla tüketim olması gayet normal. nitron da 2 en ortadaki tuşun sağında ve solundaki tuşlardan sıcaklığı 50-55 yapabilirisn. duruma göre daha da arttırıp azaltabilirisn.

iki günde ortalama 12.5metreküp tüketim var..yüksek geldi bana...bakalım daha oturup düşecek mi zamanla..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dogandd

quote:

quote:

quote:

iki günde ortalama 12.5metreküp tüketim var..yüksek geldi bana...bakalım daha oturup düşecek mi zamanla..

2 günlük tüketim mi 12,50 yoksa günlük tüketim mi?. 12.50 bile çok yüksek değil sonuçta havalar soğudu ve yaltımınız iyi değilse normal bir tüketim. ben de tüm evi açsam 13-14 m3 yakıyor bu zamanlarda.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.