Şimdi Ara

Kombiniz bir günde veya saatte kaç metre küp gaz yakıyor ? (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.566
Cevap
29
Favori
415.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bizde bir sıkıntı yok çok şükür. O sıcaklıklarda üşünüyor, kaloriferin bir anlamı kalmıyor. Ev müstakil, dört cephe açık, doğramalar yaklaşık 15 yıllık, durumu iyi ama PVC gibi de olmaz tabi. Saat 13:00'te sayaca yeniden bakacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahrikk

Kombi: Demirdöküm Isofast (25.000 kcal/h, hermatik).
    Radyatör: 60 cm üzerinden toplam uzunluk 15 metre (160x60 cm (6), 90x60 cm, 80x60 cm, 70x60 cm, 60x60 (2) cm, 60x90 cm, 50x90 cm Termo Teknik panel radyatör).
    Ev: Yaklaşık 200 m², ısıcamlı ahşap doğrama, çatı zeminden yalıtımsız OSB üstü arduvaz kaplı, duvarlar dıştan yalıtımlı (5 cm kalınlığında Dow marka mavi foamboard ile).
    Oda sıcaklığı: Program kapalı, 23 °C (Oda termostatının hassasiyeti 0,05 °C).

Sayaç:
    7 Şubat: 1067,2 m³ (Hava sıcaklığı gündüz 1°C, gece -4°C)
    8 Şubat: 1045,0 m³ (Fark: 22,2 m³. Hava sıcaklığı gündüz 3°C, gece -7°C)
    9 Şubat:

Bir hafta tüketimi izleyeceğim. Tüketim nasıl sizce?

200 m2 göre normal bir tüketim bence, yoğuşmalı olsa daha iyi olurdu.

• 9 Şubat 2012
    Yer Samsun Ev 90m2.
    Dış Sıcaklık gece 1, Gündüz 2 derece
    iÇ sICAKLIK sAAT 23:00-10:00 ARASI 20;
    SAAT10:00-23:00 arası 21 derece.
    Gece 23:00 Sabah 08:00 arasında Salondaki 180cm ve 70cm.lik petekleri kapadım. 1Mt.lik peteğin termostatik vanasını 2 kademeye getirdim.(Tabi kapısıda kapalı) (Petekler hala kapalı)(Genellikle gece Saat 11-12 arası kapatıp, gündüz 10 civarı açıyorum.)
    Dün sabah saat 08:00 Sayaç 3656
    Bu sabah saat 08:00 Sayaç 3671,5
    Tüketim 15,5m3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogant1959 -- 9 Şubat 2012; 11:42:44 >
  • Mantolamadan önce üç kat kadar daha fazla gaz tüketiyorduk. Kombiyi aldığımız zamanlarda yoğuşmalı yoktu herhalde, galiba Isofast de yeni çıkmıştı. Bu arada, verdiğim hava sıcaklıklarını telefonumdaki verilere göre (Uygulama da verileri weatherbug.com'dan alıyor) paylaşıyorum. Birkaç C derece daha düşük olması muhtemel, şehir merkezinde değilim çünkü.

• quote:

Mantolamadan önce üç kat kadar daha fazla gaz tüketiyorduk. Kombiyi aldığımız zamanlarda yoğuşmalı yoktu herhalde, galiba Isofast de yeni çıkmıştı. Bu arada, verdiğim hava sıcaklıklarını telefonumdaki verilere göre (Uygulama da verileri weatherbug.com'dan alıyor) paylaşıyorum. Birkaç C derece daha düşük olması muhtemel, şehir merkezinde değilim çünkü.

0,05 hassasiyette çok düşük geldi, kombi çok fazla dur kalk yapıyodur, tesisat suyu sıcaklığı kaç?
  • Tesisat suyu sıcaklığını bilmiyorum. Kombi ise oda sıcaklığı yarım C derece azaldığında çalışıyor galiba. Kumandada gördüğüm en düşük sıcaklık 22,3 C derece gibi bir şeydi.

• quote:

Tesisat suyu sıcaklığını bilmiyorum. Kombi ise oda sıcaklığı yarım C derece azaldığında çalışıyor galiba. Kumandada gördüğüm en düşük sıcaklık 22,3 C derece gibi bir şeydi.

tesisat suyu sıcaklığı tüketimini etkiliyor olabilir, 55 üsütnde muhtemelen. kombinin üzerinde 2 sıcaklık vardır biri musluk suyu sıcaklığı diğeride tesisat suyu sıcaklığı.. tesisat suyu sıcaklığı 50-55 gibi değilse bu seviyelere çekmeyi dene. bu arada termostat 0,05 değil 0,5 aralığında çalışıyor benm anladığım. bi sıfır fazla olmus...
  • Evet, 0,5 C derece fark oluştuğunda çalışıyor olabilir ama hassasiyeti 0,05 C derece. Burda küçük bir yanlış anlama oluşuyor sanırım.
    Tesisat suyu sıcaklığı yalnızca kombi elle yakıldığında ayarlanabiliyor. Kombi çalışırken, kombiye en yakın radyatörü çok rahat elleyebiliyorum. Söylediğiniz sıcaklıkları geçse ellemek zorlaşır.
    Kullanım suyu sıcaklığı ise 38 C derece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 9 Şubat 2012; 10:14:52 >
  • quote:

Bizde bir sıkıntı yok çok şükür. O sıcaklıklarda üşünüyor, kaloriferin bir anlamı kalmıyor. Ev müstakil, dört cephe açık, doğramalar yaklaşık 15 yıllık, durumu iyi ama PVC gibi de olmaz tabi. Saat 13:00'te sayaca yeniden bakacağım.

Müstakil ve soguk bölge için normal sayılabilir ama kapı ve camlara dikkat edin.

Biz 3 katlı 240m2 evdeyiz alt katı kapatıyor kullanmıyorduk poyraz fırtına olduğunda salonda rüzgarlar esiyordu, Bu sene ilave süngerleme yaptıktan sonra alt kat güzel ısınıyor,

3 kat için geçen sene 2 katta yaktığımız kadar yakıyoruz mantolama olmadığı halde tüketim ortalaması 14m3 ama yoğuşmalı ve yer istanbul biraz daha ılık olabilir.
  • Bizim evde yanmayan oda yok. Kapı ve pencerelerde kauçuk şerit var. Ahşap doğramaları sağlıklı olduğu için ömrü dolana kadar değiştirmeyi düşünmüyoruz.
  • SayıN EKOSTU; Sorularınıza şöyle cevap vereyim.
    Koblosuzu heryere taşıyabiliyorsunuz. Kablolu'da böyle bir şansınız yok. Kablosuz termostatım 450TL'di., Kablolu 190TL. idi. 45 Tl'de dış termostatı aldım.
    Kablosuzda kombi sıcaklığını ve oda sıcaklığını ben ayarlıyordum, kabloluda kombi sıcaklığına müdahale şansınız yok.
    Ayarladığınız oda sıcaklığına göre, eğer Dış termostatda takılı ise ondan aldığı bilgiler doğrultusunda oda termostatı kombi sıcaklığını kendi ayarlıyor.
    Ben 27 dereceyide, 74 dereceyide gördüm. Ama dış sıcaklık dğerlerine göre genellikle 40-60 derece arasında gidip geliyor.
    Kablolunun ayarlaması çok basitti ama kabloluda servisin gösterdiği bilgiler doğrultusunda ancak manuel öğrenebildim. Günde iki kez termostatdan İÇ sıcaklık ayarı yapıyorum. Oda sorun değil.
    Kullanım olarak kabloluyu tercih ederim, fiyat olarak daha ucuz, modülasyon özelliği var. Kablosuzda yoktu.
    Yorumcular modülasyonlu oda termostatının kombiyi daha iyi kontrol ettiğini ve daha az yaktırdığını yazıyorlar ama ben henüz bir farkını göremedim. Ama yinede kabloluyu tercih ederim.
    Benim yalıtım ve tüketim değerleri sizi yanıltmasın, yalıtım her zaman iyidir. Keşke benimde aşağıya yalıtım yapma şansım olsa, altda 2 daire var. biri boş öbüründede tek bayan oturuyor oda tek odada herhalde klima yakıyor, yani aşağıya çok yakacak bir komşu gelsin diye dua etmekten başka yapabileceğim bir şey yok. Tabana Laminat yaparken altlarını ustalara kanmayıp daha kalın yalıtım yaptırsaydım belki biraz farkederdi. Şimdi bu şansım fazla yok okadar laminat sökülüp yükselecek, Onlar yükselince Mobilya kapılar kesilmek zorunda kalacak, durduk yerde astarı yüzünü geçecek.
    Sıcaklık yukarı doğru yükseldiği için Çatıya yapılacak, ama içten değil, dıştan yapılacak yalıtım bence daha önemli.
    Bu yaz Çatı için uğraşacağım. Apt.manda oturanlar katılmadığı için Çatıyı yeniden yaptırma şansım yok, bakalım tek başıma ne yapabilirim.
    Bilmiyorum tüketimi düşürmek için daha ne yapabilirim. Ankara , Sivas ve Erzurum gibi soğuk yerlerde olsam gam yemiyeceimde Samsun'da bu tüketim ağrıma gidiyor. Emeklinin cüzdanınıda yakıyor. Maaşın 4'te birini yakıta veriyorum.Selamlar

• Çatı zeminine foamboard serebilirsiniz ama ezilmemesi gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozas

Araştırmalarımda aynı apartmanda değişik dairelerde 24 saat kombiyi kullanan vatandaşlardan bazılarına 120 bazılarına 150 bazılarına da 350 tl gibi faturalar geldiğini okudum. Bu durumda herkese faydalı olması bakımından güzel bi istatistiğimiz olması için sizlerden evlerinizde kullandığınız kombi marka modeli ile saatte veya günde kaç m3 gaz yaktığınızı yazmanızı rica ediyorum.. Mesela ECA Confeo Plus' ın çok yaktığı söyleniyor. Bu çok yakma meslesi tuhaf geldi doğrusu.

Şehir: Ankara / Pursaklar (Ankara merkeze göre 4-5 derece soğuk)
    Ev : 120 m2 (sadece 4 petek açık, 4 panel boyutu toplam 2,5 metre DD panel.)
    Kombi: Ariston (modeli yazmıyor 4 yıllık bir kombi. )
    24 saatte 45 C' de : 10 m3 yakıyor.
    Aylara göre ise sadece 1metreküp +- farkediyor.
    Termostatik vana : Yok. (ilk fırsatta alacağım)
    Oda Termostatı : Yok.
    Bina 5 katlı. Bulunduğum kat 5.
    çatıda izocam var. Onun dışında yalıtım yok.

Not: Kombi Tavsiyesi başlığı altına alacaktım ancak burada direk verileri görmek açısından daha sağlıklı olacağını düşündüm. Herkes yukardaki değerlerini girdikten sonra Kombi tavsiyesi başlığı altına alınabilir. İyi forumlar..

edit: açık panel boyutunun toplamda 2,5 mt olduğu vurgulanmıştır.

Valla bizim kombi baymak yoğuşmasız. Geçen ay 415 tl ödedim, pis koydu. İşin garip tarafı adam akıllı ısınabildik mi : yoo. Kendi kendime dedim bu işte bir gariplik var. Peteklerin tamamının alt kısımları iyi ısınmıyor. Hava desen kaç kere aldım hava mava da yok. Dedim terslik var. Boruları takip ettim ve sonuç : Sıcak su peteklere alt kısımda giriyor ve üst kısımdan devirdaimi gerçekleştiriyor. Yani anlıyacağınız bağlantı ters yapılmış. Normalde sıcak su peteklere üst kısımdan girer ve yağmurlama sistemiyle yukarıdan aşağı doğru peteğin tamamını ısıtır.Çağırdım servisi yaptırdırım.Şimdi iyi ısınıyoruz çok şükür.Hemde öyle aman aman fazla açmamıza da gerek kalmıyor kombiyi. Bu ay max. 250 tl bekliyorum. Bu arada şehir İzmir. Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoviva -- 9 Şubat 2012; 12:16:31 >

• Belki de sucu döşemiştir tesisatı. Sıcak suyun sağdan aktığı şebeke suyu tesisatlarını da kaloriferciler döşer genelde.
    Radyatörler panelse ve iki metreyi geçmiyorsa giriş ve çıkış aynı taraftan olmalıdır. Yalnızca uzun döküm radyatörlerin çıkışı karşı taraftan olması gerekir.

Kombi: Demirdöküm Isofast (25.000 kcal/h, hermatik).
    Radyatör: 60 cm üzerinden toplam uzunluk 15 metre (160x60 cm (6), 90x60 cm, 80x60 cm, 70x60 cm, 60x60 (2) cm, 60x90 cm, 50x90 cm Termo Teknik panel radyatör).
    Ev: Yaklaşık 200 m². (Tavan yüksekliği ortalama 260 cm, doğramalar ısıcamlı ahşap, çatı zeminden yalıtımsız OSB üstü arduvaz kaplı, duvarlar 5 cm kalınlığında Dow marka mavi foamboard ile dıştan yalıtımlı).
    Oda sıcaklığı: Program kapalı, 23 °C (±0,5°C).

Sayaç:
    7 Şubat: 1067,2 m³ (Hava sıcaklığı gündüz 1°C, gece -4°C)
    8 Şubat: 1045,0 m³, fark: 22,2 m³. (Hava sıcaklığı gündüz 3°C, gece -7°C)
    9 Şubat: 1025,9 m³, fark: 19,1 m³. (Hava sıcaklığı gündüz -4°C, gece -6°C)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 9 Şubat 2012; 13:12:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: prtscn

Merhaba,

Herkez de olduğu gibi benimde doğal gazla başım dertte. Kiracı olarak yeni taşındığım evde ECA Calora 24000 hermatik kombi mevcut. Kombi ile ilgili bir kaç sorum olacaktı. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

S1) Kombi teknik kataloğunda
    GAZ TÜKETİMİ
    TAM GÜÇ : 2,73 m3/h
    Min. GÜÇ : 0,96 m3/h ====> Bu duruma göre en kısık ayarda kombi saatlik minimum ~1 m3 doğal gaz harcamaktadır.(Doğru mu ?)

S2) Ev yaklaşık 120 m2 salon u yakmıyorum. Salon yaklaşık30 m2. Honeywell cmt 927 wireless oda termostatı aldım. 22 derece set edilmiş durumda.
    Bu ay ki doğal gaz tüketimim 390 m3 (imdat gemi yan yattı :) ) Bu normal sayılması gereken bir değer midir? Ev dış cephe yalıtımlı, çatı izo camlı, pencere çift cam , alt katta ki komşudan hayır yok ısınma işini nasıl yapıyorlar anlamadım. 390/33=11 m3/gün tüketim oranı.

Bir akıl, bir yol gösteren arkadaşlara sonsuuuuuuuz teşekkürler.

dostum merhaba buralarda pek yardım eden yok çok atan-tutan var sana sadece şu kadar akıl verebilrim kombinin derecesini öyle ayarla ki minimum dur kalk yapsın oda termostatında ayarlarında 2.gr-6 yapacaksın 1.ot-1 13.pb-1.5 bir de boyle dene ve şunu da söyleyeyim benim gözümde çok pahalı bir termostat almişsın open-therm özeliklli yani modulasyonlu alsaydın daha iyi olurdu fakat yapacak bir şey yok yani deneyeceksin kolay gelsin

• quote:

Çatı zeminine foamboard serebilirsiniz ama ezilmemesi gerekir.

Çatı çok alçak olduğundan içine giremiyoruz.
  • quote:

Belki de sucu döşemiştir tesisatı. Sıcak suyun sağdan aktığı şebeke suyu tesisatlarını da kaloriferciler döşer genelde.
    Radyatörler panelse ve iki metreyi geçmiyorsa giriş ve çıkış aynı taraftan olmalıdır. Yalnızca uzun döküm radyatörlerin çıkışı karşı taraftan olması gerekir.

Valla sistem en az 12 senelik.Daha önce mazotlu kullanıyorduk sonra elektrikliye geçtik son 2 senedirde doğalgazla kullanıyoruz. Çok şükür şimdi fena değil az buçuk ısınıyoruz ama yine ters giden bişiler var gibi. Mutfağa ve bir odaya birer tane uzun petek ilaveside yapıldı.Onlar biraz verimsiz çalışıyor gibime geldi.Hayırlısıyla kışı çakaralım yaza doğru tesisat borularını üstten yeniden döşeteyim diyorum.Malun eski borular çok ince.Aynı zamanda kombiden iki ana çıkış vermeyi planlıyorum. Sizce nasıl olur?

• quote:

Orijinalden alıntı: dogant1959

quote:

Çatı zeminine foamboard serebilirsiniz ama ezilmemesi gerekir.

Çatı çok alçak olduğundan içine giremiyoruz.

Hiçbir şekilde giremiyorsanız çatı açılana kadar yapacak fazla bir şeyiniz yok demektir.

@hoviva, tesisattan en iyi verimi alabilmek için radyatörlerin pencere kadar uzun olması gerekir. Ayrıca panel radyatör boru girişleri yarım inch olur ve yaklaşık her 1,5 metrelik radyatör için de yarım inch genişleyerek kombiye ulaşır. Bazı ustayım diyenlerde kombiden çıkışı bile yarım inch bağlantıyla yapabilmekte. Bir de dolanımın kolaylaşması için kombinin alçakta, tesisatın mümkün olduğunca az dirsek kullanılarak döşenmesi gerekir. Kombi önerisi başlığında konuyla ilgili daha iyi yardım alabilirsiniz.

• arkadaşlar merhabalar, bende geçen ay bosch clasic plus bağlattım, ev 100m2 ara kat, çamlar sürgülü boydan boya pvc, 6.8m dd plus 60cm petek artı 50x80 havlupan. bugün 21 günlük fatura geldi, 174 m3, 128 tl. yer izmir ve bu sene istisnai soğuk var. komşumda son anda bosch condence yoğuşmalı taktırdı, oda ara kat, onun sadece cam alanı benimki kadar çok değil ve benim üstelik tek cam. ikimizdede manuel oda termostatı var. onada 150 m3 - 108 tl geldi ana o benden 2 gün sonra bağlandı yani 19 günlük. şuana kadar ikimizde çok memnunuz. ayrıca yoğuşmalımı yoksa yoğuşmasızmı muhabetinde birisi izmir için ortalama 150 tlden 6 aygi bir hesap yapmış parasını cıkarması için, izmirde 6 ay kış olmaz ve normal kiş şartlarında zaten 150 bile ancak 1-veya 2 ay gelir. ben hermatik kombimle şu kısa süredeki bulgularım ve kararımla izmir şartlarına göre çok mutluyum.
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.