Şimdi Ara

KOMÜNİST KUZEY KORE'DE ÜRETİLEN TEK OTOMOBİL 'HWIPHARAM' yani FIAT SIENA :o)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
12.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

(nasıl telaffûz edildiğini bana sormayın, ben de bilmiyorum...)

Bir zamanlar TOFAŞ tarafından BURSA'da da imâl edilen FIAT SIENA güncel olarak Komünist Kuzey Kore (DPRK Democratic People's Republic of Korea - Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti) tarafından kurulan Pyonghwa Motors General Factory tarafından "büyük ümitlerle, gurur ve şerefle" üretilmektedir. Araç Kuzey Kore'deki Ryonbong Corp. ve Güney Kore'deki Pyonghwa Motors ortak girişimi ile imal edilmektedir

Tek bir resimden oluşan tanıtım fotoğrafı:
    http://www.naenara.com.kp/en/trade/

Fon Müziğine, Kuzey Kore'deki 100 Metre Genişliğindeki (!) Asfalt Yollara dikkat.

Bu da (dalga geçilmiş) altyazılı versiyon:

Vikipedi:

Fiat Siena, İtalyan üretici Fiat'ın 1995 ile 2004 yılları arasında ürettiği otomobil modelidir. Fiat Palio ve Palio Weekend ile aynı segmenttedir. 1998 yılında dünyayla aynı anda Türkiye'de satışa sunulmuştur. 2002'nin Mart ayında Türkiye'de yerini Fiat Albea modeline bırakmasına karşın birçok ülkede makyajlanarak Fiat Albea'nın yüksek donanımlısı olarak satışına devam edilmektedir. 2008 yılında yeni versiyonuna kavuşmuştur.

Üretici Fiat
    Model Adı Siena
    Üretim yılı 1995-günümüze
    Karoseri Sedan
    Motor tipi 1.2 lt 75 hp
    1.4 lt 72 hp
    1.6 lt 16v 103 hp
    Şanzıman 5 ileri düz vites
    6 ileri Speedgear
    Aks mesafesi 2373 mm
    Uzunluk 4135 mm
    Genişlik 1634 mm
    Yükseklik 1425 mm
    Tasarımcısı Centro Stile Fiat e I.DE.A Institute
    Giorgetto Giugiaro
    Platform Project 178
    Benzeri
    - Fiat Palio
    - Fiat Albea
    - Fiat Strada

Başka nerede üretilmiş:

Brezilya / Brazil (Betim Plant)
    Arjantin / (Argentina (Ferreyra)
    Türkiye / Turkey (Bursa)
    Polonya / Poland (Tychy)
    Hindistan / India (Pune)
    Güney Afrika / Rosslyn, South Africa (Nissan)
    Çin / China (Yuelin)
    İran / Iran (Saveh)
    Vietnam / Vietnam
    Kuzey Kore / Nampo, North Korea (Pyeonghwa Hwiparam)
    Kazablanka (Beyaz Ev) / Casablanca, Morocco (SOMACA)

• Web sitesindeki bahsi geçen olan aracının fotoğrafının altındaki bilgisayar fotoğrafında eski bilgisayarlar var. Sanki web sitesi eski, yıllardır güncellenmemiş gibime geldi.
  • Sayın Taner abi şu görüntüler bizim yıllarca kuş serisi üretmemize benziyor resmen. Ama Kuzey Kore, kendi çapına dünyaya boyun eğmeyen ülkelerden birisi.

Yönetilişini taktir etmesemde elin conisi sana demokrasi getireceğim demiyor. Ya da o ülkeyi yönetenlere sen bi şunlarla görüş bakalım diyip de hemen yöneticileri tıpış tıpış başka ülkelere gitmiyorlar.

O yolunda havaalanı gibi kullanılan yollardan olduğunu düşünüyorum. Propaganda amaçlı o yollarda video çekilmiştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgacem

Sayın Taner abi şu görüntüler bizim yıllarca kuş serisi üretmemize benziyor resmen. Ama Kuzey Kore, kendi çapına dünyaya boyun eğmeyen ülkelerden birisi.

Yönetilişini taktir etmesemde elin conisi sana demokrasi getireceğim demiyor. Ya da o ülkeyi yönetenlere sen bi şunlarla görüş bakalım diyip de hemen yöneticileri tıpış tıpış başka ülkelere gitmiyorlar.

O yolunda havaalanı gibi kullanılan yollardan olduğunu düşünüyorum. Propaganda amaçlı o yollarda video çekilmiştir.

Kuzey Kore'de hususi otomobil sahibi olmak (POV Privately Owned Vehicle) yasak, yollar da askeri amaçlı yapılmış olan geniş bulvarlara benziyor. FIAT SIENA ise İran, Fas ve Vietnam'da da imal ediliyor ya da edilmiş, Avrupa'da ise İtalya dışında pek bir yerlerde de satılmamış. İran'da üretilmiş fakat bizim bunu (şimdiye kadar) bilmiyor olmamıza şaşırdım. Gerçi İran'da Mercedes-Benz E 200-E 250-E 300 de üretiliyordu, Fransız otomobil sanayi ülkede uzun yıllardır da faal. Hatta bildiğim kadarı ile 206 Sedan da bize İran'dan geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: EnergyBlue

Web sitesindeki bahsi geçen olan aracının fotoğrafının altındaki bilgisayar fotoğrafında eski bilgisayarlar var. Sanki web sitesi eski, yıllardır güncellenmemiş gibime geldi.

”3000B-T” Computer
    (Achim-Panda Joint Venture Company)

LCD/LED ekran teknolojisi daha CRT'nin önüne geçememiş anlaşılan...

• quote:

Orijinalden alıntı: evolvo

hyundainin sola çektiğinden haberin var mı?

Hyundai Sonata modeline ait olan ve bazı kullanıcıların şikayet ettiği bu durumdan haberim var. Hatta Hyundai henüz çözüm bulamamış.

Espri miydi, nasıl bir şeydi bu şimdi anlamadım (: Yanlış konuya mı girdin diyeceğim ama Kore falan yazıyor, karıştırmış olabilirsin Kore'leri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetcan44

quote:

Orijinalden alıntı: evolvo

hyundainin sola çektiğinden haberin var mı?

Hyundai Sonata modeline ait olan ve bazı kullanıcıların şikayet ettiği bu durumdan haberim var. Hatta Hyundai henüz çözüm bulamamış.

Espri miydi, nasıl bir şeydi bu şimdi anlamadım (: Yanlış konuya mı girdin diyeceğim ama Kore falan yazıyor, karıştırmış olabilirsin Kore'leri.

Afferin, gündemi takip etmen güzel, bir de tanımadığın insanlara ezik dememeyi öğrendiğinde adam oldun demektir...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ortalık toz duman olmuş, Küba bile Komünizmi bırakmanın eşiğindeyken geriye bir tek Kuzey Kore kaldı, liderinin 20.000 adet DVD film koleksiyonu var, adam bir mağarada doğuyor fakat bu Güneş Dağı Efsanesi şeklinde halka anlatılıyor.

Kuzey Koreye cep telefonu ile girmek yasak. Birsürü şey daha var ama gereksiz konu diye yazmıyorum.

Konumuz FIAT SIENA'nın Kuzey Kore'de üretildiği, ama araç sahibi ve satışı yasak, bu araçlar kime? Zamanında VOLKSWAGEN de Çin'de SANTANA üretmiş ve onların da satışı yasaktı, sadece Çin Komünist Partisi Politbüro Üyelerine tahsis ediliyordu. Şimdi Çin VW'nin en büyük ve en önemli pazarlarından birisi, SKODA da üretiyorlar Çin'de, AUDI yetiştiremiyorlar, A3 veya A4 değil, A8!
  • herşeyi bi kenara bıraktım.tertemiz bir siena görmek,paha biçilemez
  • bende siena sahibiyim Taner hocam oruç başıma vurdu yazıyı okuyamadım ama arabam hakkında iyi şeyleri mi söyleniyor yoksa kötü mü? Bi de avrupada palio varda siena(palio sedan) neden yok?
  • Kuzey Kore'de ortaklaşa fabrika kuran Güney Koreli şirketin ürettiği araçlara bakılırsa bunlar sadece Kuzey/Güney Kore ike sınırlı kalmayacak, bir distribütör bulunursa Türkiye'ye de getirilebilir.

http://www.pyeonghwamotors.com/eng/

Kuzey Korede yıllara göre üretilen araç sayısı (adetlere dikkat!)

Üretim Prosedürü

Hazır Araçlar

FIAT SIENA hiç bu kadar çok insan tarafından karşılanmamıştır!

• quote:

HWIPHARAM

(nasıl telaffûz edildiğini bana sormayın, ben de bilmiyorum...)

yazılışı HWIPARAM

intenetten korece telefuz kısmından araştırınca okunuşu HAYPARAM olarak olduğunu ve bizim forumdaki tartışmaların aksine çok farklı bir firma yapısı ve üretim çeşidi olduğunu gördüm.

daha detaylı bilgi alamak isteyenler linki okumadan yorum yapmasınlar gerçekler çok farklı ...

sonuçta kuzey güney kendi aralarında bir bağ kurmuş ama bizim forumdaki arkadaşlarımız bu bağı daha göremediler herhalde !

ayrıca hwiparam 3 hiçde hafife alınacak araç değil kendi çağında bir ilerleme söz konusu (neye benzediğini sizler söyleyin) automobile info alt sayfalarında

http://www.pyeonghwamotors.com/eng/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 12 Ağustos 2011; 17:50:08 >

• Kaç kişi şu siteye girip otomobil bolumune baktı acaba.http://www.pyeonghwamotors.com/eng/
    siena yani hwiparam 2002-2006 arasında doblo yani ppoggugi 2003-2004 arasında uretılmış şuan uretilmiyor
    şuan uretilenlerde orda yer alıyor ve şuan uretilenlerin hiçbir firm ile alaksı yok kendi tasarımlaarı gordugum kadarıyla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aadrty

quote:

Orijinalden alıntı: EnergyBlue

Web sitesindeki bahsi geçen olan aracının fotoğrafının altındaki bilgisayar fotoğrafında eski bilgisayarlar var. Sanki web sitesi eski, yıllardır güncellenmemiş gibime geldi.

Adamlat internete giremiyor ki zaten bir girseler dünyadaki güzellikleri görseler kesin ortadoğuya benzer isyanlar çıkar...

Bugün Somalide açlık var ama bana göre kore halkının yarısı aç-sefil...

şu fotolara bakın...

http://www.theatlantic.com/infocus/2011/08/inside-north-korea/100119/

35 Fotoda LED/LCD Monitör var ama propaganda amaçlı olabilir!

Fotoğrafları inceledim ; En azından trafik derdi yok

• quote:

Orijinalden alıntı: discrepancy

Kaç kişi şu siteye girip otomobil bolumune baktı acaba.http://www.pyeonghwamotors.com/eng/
    siena yani hwiparam 2002-2006 arasında doblo yani ppoggugi 2003-2004 arasında uretılmış şuan uretilmiyor
    şuan uretilenlerde orda yer alıyor ve şuan uretilenlerin hiçbir firm ile alaksı yok kendi tasarımlaarı gordugum kadarıyla.

neyse en azından bir arkadaşımız olayı farketmiş, bu da başlangıç sayılır

• quote:

Orijinalden alıntı: vezir

quote:

Orijinalden alıntı: discrepancy

Kaç kişi şu siteye girip otomobil bolumune baktı acaba.http://www.pyeonghwamotors.com/eng/

neyse en azından bir arkadaşımız olayı farketmiş, bu da başlangıç sayılır

Arabanın ağırlığına dikat eden oldu mu? 1445 Kg

• adamlar doblo bile üretiyor yahu
  •  KOMÜNİST KUZEY KORE'DE ÜRETİLEN TEK OTOMOBİL 'HWIPHARAM' yani FIAT SIENA :o)

Trafikte yokmuş ne rahat.

• Cenaze araçlarına dikkat.

Mercedes-Benz S Class
    Volkswagen Passat B5.5
    vb.

Cenaze aracı 1975 model LINCOLN CONTINENTAL SEDAN "Moloney Stretch"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner Göde -- 28 Aralık 2011; 21:50:50 >

• kadın trafik polisleri programlı robotlara benziyor hayret gerçekten nasıl bir eğitim verilmiş bu insanlara Kuzey Kore gerçekten çok farklı bir ülkeymiş masallara konu olacak cinsten
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.