Şimdi Ara

Kömürlü Merkezi Sistem Kalorifer Nasıl Yönetilir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
36.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: tahrikk

Kalorifer hiç sönmemeli, hatta gece bile o oda sıcaklığı sabit tutulmaya çalışılmalı. Bizim kombimiz oda termostatlı ve oda sıcaklığı sabit 23 C derecede tutuyoruz. Devamlı yandığı için daha verimli yanıyor. Sonuçta soğumuş evi ısıtmak için daha çok yakıt harcanız. En basit örnek: Kaynamış bir suyun altını beş dakika kapatıp tekrar yakın; sonuç, yeniden kaynaması için bir beş dakika kadar daha ocak yanar herhalde. Bir de o ateşi tam kısın ve beş dakika sonra yeniden tam açın; bir dakika içinde su yeniden kaynamaya başlar ki belki bir dakika bile sürmez.

kömürde o yönde aslında bir sıkıntı var sürekli besleme sorunu var, her ne kadar havalandırma otomatik olsada, fanla filan ateşi körükleyebilsede..
    ama tamamen katılıyorum, kombide bende öyle yapardım, oda termostatım yoktu ama 24 saat açık tutardık, dışarının sıcaklığına göre seviye ayarını ben yapardım :) orada yalıtım yoktu tl bazında kışın bana maliyeti şu ankiyle aynıydı.. üstelik evde yaz kış tşörtle gezerdim :) burda uzun kollu sweet hatta bazen hırka alıyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: selcuk_vs_schumi

quote:

Orijinalden alıntı: EfsaneKaşif

Kazanın kaç derecede çalıştığı değil ortamın kaç derece olduğu önemlidir. Kazan isterse 40 derecede çalışsın.

evet katılıyorum, ama bunu yöneticime anlatabilmek adına ilk başta şunu sonra bunu yap demek lazım sanırım.. sonuçta burada bunu yapıp verim alanlar vardır, fikirlerini duymak istemiştim.. geçenlerde bir ahbabımız binanın bir kısmı çok ısınıyoruz dedi bir kısmı donuuyoruz diyodu dedi.. minimum 60 derece diye karar aldık diyo, şikayeti olan peteğini kapatsın ister, ister camını açsın dedik diyo.. böyle birşeye doğru binayı sürükleyecem sanıırm ben :) yoksa düşüncesizce ince hesaplarla tasarruf ettiğini sanıp ama aslında yaptığının kimseye faydasını dokunmadığını bildiğim fikirlere göz yummak istemiyorum..
    direk cevap arama sebebim buydu :)

Kazan ihtiyaca göre ekonomizörlü olarak çalışıyorsa yönetimin neden az kömür kullandığını anlayamadım. Zaten İhtiyaca göre sarfiyat olacaktır. Ayrıca radyatör vanalarını termostatlı tip olarak değiştirirseniz sarfiyatı minimuma indirirsiniz. Tabi anlayabilirlerse.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: selcuk_vs_schumi

quote:

Kazanın kaç derecede çalıştığı değil ortamın kaç derece olduğu önemlidir. Kazan isterse 40 derecede çalışsın.

evet katılıyorum, ama bunu yöneticime anlatabilmek adına ilk başta şunu sonra bunu yap demek lazım sanırım.. sonuçta burada bunu yapıp verim alanlar vardır, fikirlerini duymak istemiştim.. geçenlerde bir ahbabımız binanın bir kısmı çok ısınıyoruz dedi bir kısmı donuuyoruz diyodu dedi.. minimum 60 derece diye karar aldık diyo, şikayeti olan peteğini kapatsın ister, ister camını açsın dedik diyo.. böyle birşeye doğru binayı sürükleyecem sanıırm ben :) yoksa düşüncesizce ince hesaplarla tasarruf ettiğini sanıp ama aslında yaptığının kimseye faydasını dokunmadığını bildiğim fikirlere göz yummak istemiyorum..
    direk cevap arama sebebim buydu :)

Kazan ihtiyaca göre ekonomizörlü olarak çalışıyorsa yönetimin neden az kömür kullandığını anlayamadım. Zaten İhtiyaca göre sarfiyat olacaktır. Ayrıca radyatör vanalarını termostatlı tip olarak değiştirirseniz sarfiyatı minimuma indirirsiniz. Tabi anlayabilirlerse.

aynen sizinde cümlenizi bitirdiğiniz gibi, anlayabilirlerse...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.