Şimdi Ara

Konserde fotoğraf çekmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sony nex 7 ve 18-55 ile konserde (akşam) fotoğraf çekmek için en doğru ayarlar ne olmalıdır? En ön sıralardan.
    Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: star74

Selamlar
    Sony nex 7 ve 18-55 ile konserde (akşam) fotoğraf çekmek için en doğru ayarlar ne olmalıdır? En ön sıralardan.
    Teşekkürler.

isoya yuklenmekten ve isiklari iyi takip edip türkücünün doğru pozunu yakalamaktan başka yapabileceğiniz birşey yok malesef.
    enstanteneyi 1/30-1/15 lere kadar düşünebilirsiniz ama bu durumda da sahnedeki eleman yuruse bile bulanik çıkar. yani duruma göre degisir
    unutmadan diyaframi her zaman en açıkta tutmalisiniz ki iyi ışık alabilsin.

eğer bu dediklerimden birşey anlamdiysaniz otomatik modlar içinde konser falan varsa onu seçin yoksa otomatikte kalsin.

"yok ya dalga mi geciyon niye anlamayayim 3milyar para saydım ben bu alete, öğrendim tabiki kullanmayı" diyorsanız RAW formatinda çekin ki düzenlemesi kolay olsun.

unutmadan ortalama hızla hareket eden birini 1/60 saniyede dondurabilirsiniz(hareket eden el kol bacak dahil değil)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• aslında aradağım rakam 1/60 dı, 1600 iso da en fazla olarak düşünüyorum.

pek raw edit işine girmek istemiyorum ama illa öğrenmek gerekecek.
    teşekkürler
  • ben hem şarkı söyleyenin hareketinden ötürü, hem de kalabalıkta sabit durmanın zorluğundan ötürü isoya biraz yüklenmeyi tavsiye ederim. ama bundan daha önemlisi - (eksi) EV kullanmak. çünkü makina çekilen sahneyi aydınlatmak için pozlamayı ona göre yapacak. ama siz bunu istemiyorsunuz ve -0.7, -1.0 EV ayarladığınızda hem daha gerçek bir görüntü alırsınız, hem de perde hızınızı kısaltırsınız.
  • işe yarar mı bilmiyorum ama TV modu varsa makinede iso yu ve -av da işinizi görebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crosshair

ben hem şarkı söyleyenin hareketinden ötürü, hem de kalabalıkta sabit durmanın zorluğundan ötürü isoya biraz yüklenmeyi tavsiye ederim. ama bundan daha önemlisi - (eksi) EV kullanmak. çünkü makina çekilen sahneyi aydınlatmak için pozlamayı ona göre yapacak. ama siz bunu istemiyorsunuz ve -0.7, -1.0 EV ayarladığınızda hem daha gerçek bir görüntü alırsınız, hem de perde hızınızı kısaltırsınız.

-Ev taktiğinde P modunda mı çekmem gerekecek?

TV modu yok.
  • S veya A kullanılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: star74

quote:

Orijinalden alıntı: Crosshair

ben hem şarkı söyleyenin hareketinden ötürü, hem de kalabalıkta sabit durmanın zorluğundan ötürü isoya biraz yüklenmeyi tavsiye ederim. ama bundan daha önemlisi - (eksi) EV kullanmak. çünkü makina çekilen sahneyi aydınlatmak için pozlamayı ona göre yapacak. ama siz bunu istemiyorsunuz ve -0.7, -1.0 EV ayarladığınızda hem daha gerçek bir görüntü alırsınız, hem de perde hızınızı kısaltırsınız.

-Ev taktiğinde P modunda mı çekmem gerekecek?

TV modu yok.

TV yazmiyorsa S yazar. ayni sey. markadan markaya fark ediyor.

• Bu tarz konular benim için çok faydalı oluyor. Bilgi veren herkese teşekkür ediyorum.

• Bu konu keşke daha önce açılsaydı dün Erkin Koray konseri vardı fotoğraf çektim orda.Zaten çekmek ayrı dert en önde değilsin.Bir kaç tane çok karanlık ve yüksek enstantene 1/15 in altında çıktı.Açıkçası uğraşmak istemedim konseri dinlemek varken.P moduna aldım isoyu 6400 e çektim birkaç foto çektim sonra 3200 e düşürdüm.1600 kurtarmıyordu.Alan derinliğinden dolayı diyafram 2.8 idi.

Makine D7000 lens AF 50mm 1.8D
  • quote:

Orijinalden alıntı: scylla_des

Bu konu keşke daha önce açılsaydı dün Erkin Koray konseri vardı fotoğraf çektim orda.Zaten çekmek ayrı dert en önde değilsin.Bir kaç tane çok karanlık ve yüksek enstantene 1/15 in altında çıktı.Açıkçası uğraşmak istemedim konseri dinlemek varken.P moduna aldım isoyu 6400 e çektim birkaç foto çektim sonra 3200 e düşürdüm.1600 kurtarmıyordu.Alan derinliğinden dolayı diyafram 2.8 idi.

Birkaç tanesini eklermisiniz f2.8 ile nasıl sonuçlar geldi merak ettim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mechaniker

quote:

Orijinalden alıntı: scylla_des

Bu konu keşke daha önce açılsaydı dün Erkin Koray konseri vardı fotoğraf çektim orda.Zaten çekmek ayrı dert en önde değilsin.Bir kaç tane çok karanlık ve yüksek enstantene 1/15 in altında çıktı.Açıkçası uğraşmak istemedim konseri dinlemek varken.P moduna aldım isoyu 6400 e çektim birkaç foto çektim sonra 3200 e düşürdüm.1600 kurtarmıyordu.Alan derinliğinden dolayı diyafram 2.8 idi.

Birkaç tanesini eklermisiniz f2.8 ile nasıl sonuçlar geldi merak ettim :)

Dostum valla cep telefonu ile çeksen daha iyi çekersin.

Zaten sahneye bir mavi ışık bir kırmızı ışık düşüyor ya masmavi ya kıpkırmızı oluyor en önde de değilim baya kötü oldu yani fırsat bulursam eklerim bir ara.

• örnek foto atta bakalım arkadaş...
  • Baris beniceyi takip edin bu konuda iyidir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bunu merak ediyordum deneyerek önceki çamur fotolara göre daha iyileri çıktı :)
    Iso 800 -0.7ev f5.0 gibi bir ayarda fena olmadı. Ama tabi diğer arkadasın da söylediği gibi takip etmen ve ışığı kendine göre de ayarlaman lazım. Tamamen kırmızı veya mavi ışıkta çokta iyi olmuyor

• Konserde dslr ile çekim yapmak tehlikeliymiş arkadaşlar.Sensöre lazer ışığı denk gelirse yanabiliyormuş.Örnek;
    http://www.youtube.com/watch?v=h_h3rmNDtYY
  • Pek tecrübeli olmadığım için P modunda çektim, ev -1 denedim
    1 örnek
    [simage]http://img135.imageshack.us/img135/6130/dsc01031tf.jpg
    [/simage]

sony nex7 55mm, iso 1600 1/125, f 6.3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi star74 -- 10 Haziran 2012; 14:13:31 >
  • konserlerde renkli flaş filtreler kullanımı güzel oluyor. flaş filtre kullanımı hakkıdada araştırma yaparken bu konuyu buldum ve buna değinen neden hiç yok onu bilemedim. Bu konuda şu yabancı siteye bakmanızı tavsiye ediyorum.http://www.gadgetinfinity.com/blog/2011/01/1244/

Türkiyedende bu dersi buldum

http://fatihnebioglu.com/flas-filtre-kullanimi/

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.