Şimdi Ara

Konsol kalitesinde grafikler bu kez gerçekten mobile geliyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konsol kalitesinde grafikler bu kez gerçekten mobile geliyor mu?
    Qualcomm’un her yeni amiral gemisi yonga tanıtımında yer verdiği konsol kalitesinde grafikleri bugüne kadar gerçek anlamda tecrübe etme şansımız olmamıştı ancak ışın izleme ile birlikte bir şeyler değişiyor gibi.

Mobil dünyada ışın izleme

Masaüstü ekran kartlarında gördüğümüz ışın izleme sahnelerde ışık yansımalarını gerçeğe en yakın şekilde simüle edebiliyor. Böylece çok gerçekçi görseller ortaya çıkıyor. Aslında bu konuda alkışı hak eden Samsung zira pek başarılı olamasa da Exynos 2200 yonga setinde ışın izlemeli Radeon grafiklerine yer vermişti. Sonrasında ARM, MediaTek ve Qualcomm da bu yarışa dahil oldu.

Ayrıca Bkz.Oppo A96 ülkemizde satışa çıktı

Snapdragon 8 Gen 2 tanıtımında Oppo’nun da bir sürprizi vardı. Camp Guard adıyla geliştirilen bir demo oyun, mobil ışın izlemenin avantajlarını ortaya koydu. Daha gerçekçi görseller, yansımalar, dalgalanmalar bir görsel şölenin bizi beklediğini gösteriyor. Sahne gerisindeki nesneler de bu oyunda işlenebiliyor. PhysRay Engine 2.0 sürücüsü ile desteklenen oyun 720p 60fps olarak yaklaşık 30 dakika oda sıcaklığında oynanabilmiş.

Artık gerçekten konsol kalitesinde grafikler görmeye çok yakın gibi duruyoruz. Geliştiriciler bu kaliteyi yeni optimizasyon yöntemleri ile birlikte bugünkü seviyesinden çok daha iyi noktalara götürecektir.

Kaynak:https://www.gsmarena.com/oppo_camp_guard_shooter_shows_the_best_of_snapdragon_8_gen_2s_ray_tracing-news-56541.php

• olacağı o 2k 60fps yi samsung dex ile oynatsın yeter gamepad desteğiyle şimdilik yeter gerisi sonra gelse de olur

• Pcde açamıyoruz rt telefonda açarız artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brnk -- 16 Kasım 2022; 18:20:59 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • RT açınca 4090 bile yamuluyor ama gt 1030'dan güçsüz mobil gpu ile açacağız yav he...

• Hayatımda yediğim en büyük yalanlardan biri de bu tarz başlıklardı. Sene 2009,2010 veyahut 2011. Bu yıllarda sürekli mobil grafikler şöyle olacak böyle olacak dendi. Seneler sonra gelinen nokta ortada.

• Yogamina daha neler

• Hele ps3 kalitesini yakalasın gerisini düşünürüz.

• mobilin pc grafigini yakalamasi 15 yil surer

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    150 gblık oyunun verisi ile 3 gblık oyunun verisi bir mi? Bunlar tamamen matematik hesabı. İşlemci gücü yetiyorsa elbette hesaplar.

• Çok güzel, yıl başında Rtx'in mobile geleceği duyurusu yapılmıştı, şimdi tech demolar çıkmaya başladı. 3 seneye kalmaz mobilde oyun sektörü değişir. Apple'da yok sanırım, M3-M4 serisinde o da geçiş yapar ufaktan.

• abi bence çok gerek yok ya, zaten ekranlar küçük olduğu için pc monitörlerine göre piksel yoğunluğu acayip fazla, mobilde enerjiyi çok daha verimli kullanmak lazım çünkü alan kısıtlı, donanılar kısıtlı.. ama siz yine de denemeye devam edin tabi bana bakmayın, rekabet, ilerleme iyidir

• şu anda zaten ps4 kalitesinde bir çok oyun var..

• Ne gerek var küçücük ekran oyna geç işte.

• Stablerevulation bana bakmayın siz devam edin dedi diye iletiyorum. haber bekliyoduk çünkü,bilgi veriyorum devam etsinler

• Ekrem71.5 kullanıcısına yanıt
    Anca dandik grafikli mobil oyunlar popüler olduğu için (ki genellikle kendileri de dandik) mesela Modern Combat Versus'ta bir ışıklandırma var RTX gibi şok oldum. Bilgisayar oyunlarında RTX geldiğinden beri, RTX kapayınca ışıklandırmayı kasıtlı olarak kötüleştirdiler gibime geliyor. Kısaca RTX'e gerek yoktu daha temel şeyler var ama hadi bakalım.

• Konsol kalitesine erişmek için Raytracing'e gerek yok.

• napolyon94 kullanıcısına yanıt
    Aynen bunu yazacaktım, yıllardır aynı haberler. Ayrıca sanki ray tracing off iken yetişmiş de ray tracing geldiği zaman tamamen eşitlenecekmiş gibi bir anlam. Çok bekler mobilde oyun oynayanlar.

• Ahmetoyunbros A kullanıcısına yanıt
    Kasıtlı olarak yapmıyor olsalar bile uğraşarak yapabildikleri şeyleri ray tracing'e bırakıyorlar geri kalan da iğrenç şekilde kalıyor tembellikten tamamen.
    Hatta geliştiricinin tüm detaylarıyla anlattığı bir video var metro exodus enhanced edition'la oyununda. Kendim yapsam 24 saat uğraşırım ray tracing'e bırakıyorum kendi anında yapıyor diyor.
    Üzücü.

• rt denen şeyin oyunun boyutu ile bir ilgisi yok. donanımı ne kadar zorladığı değişmez.

• TiesTorN kullanıcısına yanıt

Var dostum var, veri miktarı ne kadar fazla olursa gereken işlemci gücü de o kadar fazla olur.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.