Şimdi Ara

Kontakt Lens deneyimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
59
Cevap
1
Favori
7.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Aranızda kontakt lens kullanmak isteyenler vardır belki bende -2.25 gözlere sahip birisi olarak deneyimlerimi aktarmak istiyorum

Alcon air optix- hava geçirgenliği konusunda piyasadaki en iyi lenslerden birisi derler.Bu lensi 3 ay kullandım. Çogu konuda beni rahatsız etmedi fakat istediğim o net görüntüyü elde edemediğini düşünüyorum. Lensin kalınlığı idare eder,rahat bir lens fakat ben gözümde hissettim açıkçası.Firmanın menşeisi abd.

Acuvue oasys- bana kalırsa air optixten daha rahat bir lens.Oksijen geçirgenliği daha az olmasına rağmen alınan görüntü daha güzel.Bu firmada abd.

Carl Zeiss- şuan kullandığım lensler.Gerçekten işin hakkını veriyor hem incelik,konfor ve net görüntü anlamında şuana kadar kullandığım en iyi lens markası diyebilirim.air optixten daha ince acuvue oasys'den daha keskin görüntü veriyor. Firmanın menşeisi Almanya.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kontakt Lens Deneyimleri: Seçim, Bakım ve En İyi Markalar

Kontakt lensler, görme sorunlarını düzeltmek için kullanılan popüler bir yöntemdir. Çeşitli tiplerde ve markalarda mevcut olsalar da, kontakt lens seçimi ve bakımı, optimal görme ve göz sağlığı için çok önemlidir.

Kontakt lensler ilk kez uygulanırken, gözlerinde bazı rahatsızlıklar hissedebilirsin. Bununla birlikte, zamanla lenslere alışacak ve onları takmanın rahat olduğunu göreceksin. Kontakt lenslerin doğru şekilde bakılması ve temizlenmesi, enfeksiyonları önlemek ve göz sağlığını korumak için hayati önem taşır.

En İyi Kontakt Lens Markası Seçimi

En iyi kontakt lens markası, bireysel ihtiyaçlarına bağlı olarak değişebilir. Önde gelen markalar arasında şunlar yer alır:

• Acuvue: Geniş bir kontakt lens yelpazesi sunan saygın bir marka.
    • Air Optix: Uzun süreli kullanım için tasarlanmış yüksek oksijen geçirgenliğine sahip lensler.
    • Bausch + Lomb: Hem yumuşak hem de sert kontakt lensler üreten köklü bir şirket.
    • CooperVision: İleri teknoloji kontakt lensleriyle bilinen yenilikçi bir marka.

İhtiyaçlarına en uygun kontakt lens markasını belirlemek için bir göz doktoruna danışman önerilir.

Kontakt Lens Bakımı

Kontakt lenslerinin doğru şekilde bakılması, göz sağlığı için çok önemlidir. Lenslerini her gün temizlemeli, dezenfekte etmeli ve lens kabına yeni solüsyon koymalısın. Kontakt lensleri aşınmaları gerektiği süreden daha uzun süre takmaktan kaçınmalı ve lenslerin kullanım süresine uymalısın.

Sonuç

Kontakt lensler, görme sorunlarını düzeltmenin etkili bir yoludur. Doğru seçim, bakım ve düzenli göz muayeneleri, kontakt lens deneyiminden en iyi şekilde yararlanmanı ve göz sağlığını korumayı sağlayacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • fiyatlari nedir

• air optix kullaniyorim 4 yildir,memnunum hic degistirmek gelmedi aklima.

• Takıp çıkarması zor oluyor mu? Sabah takıp gece yatarken mi çıkarıyorsunuz? Fiyatı nedir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Helcarax kullanıcısına yanıt
    5 senedir 2 numara Acuvue oasys astigmat lens kullanıyorum konfor düzeyi en iyi lens diyebilirim. Ben ay başında takıp ay sonunda çıkartıyorum ancak bunu kimseye tavsiye etmiyorum. Bu süre zarfında gözümde zedelenme yada istenmeyen başka bir durum oluşturmadı tabi bu sizde sorun olmayacağı anlamınada gelmez çıkartıp takmak alıştıktan sonra 30sn kendi deneyimim bu yönde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cx7

fiyatlari nedir

Vallahi ben internetten sipariş ediyorum hocam.Optisyenler air optix ve acuvue oasys için 75-90 tl,carl zeiss içinde aynı fiyat, carl zeiss'ın air olanı için 130 tl fiyat çekiyorlar.ben internetten daha uygun fiyata alıyorum.Bunlar 3 aylık lens paketinin fiyatları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medizinischen Labor -- 11 Mart 2017; 12:46:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Helcarax

Takıp çıkarması zor oluyor mu? Sabah takıp gece yatarken mi çıkarıyorsunuz? Fiyatı nedir?

Sabah takıp gece çıkarması en doğru olandır.çünkü her ne kadar 1 ay çıkarmadan yada gece kullanım özelliği vadeden lensler olsa bile sağlıklı değil maalesef.Takıp çıkarmak çok kolay 1-2 güne alışırsın hocam.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ieyegosubu

air optix kullaniyorim 4 yildir,memnunum hic degistirmek gelmedi aklima.

İşte hocam bu işle bu şekilde.Bazı insanlar air optix ile çok rahat edebilirken bazılarına başka markalar daha rahat gelebiliyor.Sebebini bende çözemedim.

• Gerçekten iyi bir oyuncu seneye de bizde olması lazım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sunstorms

5 senedir 2 numara Acuvue oasys astigmat lens kullanıyorum konfor düzeyi en iyi lens diyebilirim. Ben ay başında takıp ay sonunda çıkartıyorum ancak bunu kimseye tavsiye etmiyorum. Bu süre zarfında gözümde zedelenme yada istenmeyen başka bir durum oluşturmadı tabi bu sizde sorun olmayacağı anlamınada gelmez çıkartıp takmak alıştıktan sonra 30sn kendi deneyimim bu yönde.

Ben günde 12 saat takıyorum ortalama. Haftada ortalama 5 gün takıyorum. Evdeyken kesinlikle gözlükten yanayım. İyi bakarım solüsyonunu bol tutarım 1 ayı çıkartıyor böylelikle. Zaten lens eğer gözünüze batmıyorsa zarar vermez. Lens göz üzerindeki gözyaşı tabakasının üzerinde bulunuyor. Yani su üzerinde yüzen gemi gibi düşünün. Nem azaldığında korneaya temas etmeye başlıyor ve batma yapıyor. Bu durum riskli sadece. Bunların dışında Oasys'teki rahatlık bırakılmaz, gözde yokmuş gibi resmen.

Air Optix kullandım. Görüntü olarak bir fark yok ama airoptix gün içerisinde gözde hissetirebiliyor kendini birkaç defa ve irisin dışına taşıyor ben de çünkü benim b.c ayarım 8.80. Bunu bir tek oasys tam karşılıyor. Ama airoptixten de şikayetçi değildim kullanırken. Sadece oasys gibi mükemmelin mükemmeli değil.

• Bu lenslerden sonra cooper vision- biofinity markasını deneyeceğim sizler için

• DaYWaLkeR kullanıcısına yanıt
    Herşey iyi güzelde şu solüsyon işini halletmem gerek. Şuan biotrue kullanıyorum ancak gözde yeteri kadar kayganlık sağlayamadığını lensi daha kolay aşındırdığını(beyazlattığını)düşünüyorum. nedense...
  • Daywalker'a sormuşsunuz ama ben de cevap yazmak isterim.Şuan kullandığınız bausch+lomb'un biotrue solüsyonu iyi bir solüsyondur aslında.Yine aynı markanın renu multiplus var onada bakabilirsiniz ama memnun kalacağınızı zannetmiyorum.Onun dışında opti free'ye bakın belki o iyi gelebilir.

• quote:

Herşey iyi güzelde şu solüsyon işini halletmem gerek. Şuan biotrue kullanıyorum ancak gözde yeteri kadar kayganlık sağlayamadığını lensi daha kolay aşındırdığını(beyazlattığını)düşünüyorum. nedense...

Biotrue kullanıyorum hiç sorun yaşamadım gayet güzel.
  • Dediğiniz gibi renu kullandım ve hiç memnun kalmadım. Optifree ye bakabilirim
  • quote:

Dediğiniz gibi renu kullandım ve hiç memnun kalmadım. Optifree ye bakabilirim

Renu biotrue'ya göre bile vasat geliyor bazı insanlara.

Opti free iyi diyorlardı hocam, zeiss'ın all in one var ama onuda bilemiyorum denemek lazım.

Wöhlk saline serisi var birde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medizinischen Labor -- 11 Mart 2017; 13:13:43 >
  • DaYWaLkeR kullanıcısına yanıt
    Şöyle bir durum var acuvue oasys ambalaj içersindeki lens sıvısı ile kullanırsam kayganlık ve aşındırmama özellği çok iyi ancak çeşitli sebeplerle lensi çıkartıp geri takmak gerekiyor o zamanda biotrue nun çokta iyi olmadığını gözlemliyorum.
  • Zeiss'ler fiyat olarak nasıl peki? Ben 6 ayda bir Air Optix'e 140 lira civarı para bayılıyorum, 200'e kadarsa Zeiss'e de verebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Straw Hat

Zeiss'ler fiyat olarak nasıl peki? Ben 6 ayda bir Air Optix'e 140 lira civarı para bayılıyorum, 200'e kadarsa Zeiss'e de verebilirim.

hocam reklam olur mu bilmiyorum ama internette senelerdir bu işin içinde olan bir lens sitesi var.Ben siparişlerimi ordan veriyorum çok hızlı geliyor ve bizim optikçilerden daha güvenli.%100 orjinal garanti sertifikaları,lot numaraları vs. var.

şunu öneririm
    www.lensmarket.com
    Contact Day 30 Air Saydam Lens
    http://www.lensmarket.com/zeiss/contact-day30-air

2 kutu alsan 200'e yakın bir fiyatı var.Fakat bunlar 1 ay gözde durabilen lensler.Ama ben günlük olarak takmanı tavsiye ederim.

buda senin markan
    www.lensmarket.com
    Air Optix AQUA Saydam Lens
    http://www.lensmarket.com/ciba-vision/air-optix-aqua

hepsi standart 6 çift var içinde.3 aylık paketler yani... 89 liralık zeiss'a optikçi 130 lira fiyat çekti bende internetten getirttirdim.
    bunada çok iyi diyorlar
    www.lensmarket.com
    Biofinity Saydam Lens
    http://www.lensmarket.com/cooper-vision/biofinity2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medizinischen Labor -- 11 Mart 2017; 14:10:42 >

• 6 yıldır gözlük kullanan birisi olarak artık lens kullanmaya karar verdim. Önümüzdeki cuma göz için randevum var daha sonra da lens almaya gidicem. Başlangıç için hangi lensleri önerirsiniz? 2.75 astigmat var bu arada.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.