Şimdi Ara

KONTROL VE OTOMASYON PROJE ÖDEVİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    kontrol ve otomasyon teknolojisi okuyorum. bugün hoca proje ödevi verdi. projeyi kendim belirleyip, tüm malzemeyi temin edip, projeyi sorunsuz bir şekilde sunmalıyım.
    tüm dönem boyunca da bu dersten sadece bu projeyle ilgilenip, hem vize hem de final notumu bu ödev üzerinden alacağım.

bu proje ödevi tabi ki de basit bişey olmayacak (bit motorun hızını kontrol etme, flip-flop, vb gibi.)

kayan yazı, bir şeyi uzaktan kumanda ile kontrok etme vs gibi daha geniş kapsamlı bir ödev olması gerekiyo. yani hoca çok basit şeyler kabul etmiyor.
    bugün düşündüm, düşündüm, düşündüm, yardımlarınız olmadan kendi kafamdan bir proje fikri bulamayacağımı, bu konuda gerekli bilgimin yetersiz olduğunu anladım...

anlıyacağınız nasıl bir ödev yapabileceğim hakkında fikir arıyorum.
    yardımlarınıza muhtacım.
    hem güzel geniş kapsamlı bir kontrol sistemi projesi yapıp, hem de malzeme bakımından mümkün olduğunca ucuza kapatabileceğim bir projeye ihtiyacım var.

sizce ne hazırlayabilirim ?

teşekkürler.

• otomasyon diyince aklıma direk şu geldi örneğin yürüyen bir bant veya daha basit makaralı birşey üzerinde malzemeler hareket ettiriliyor bir sensör koyuluyor yürüyen bantın ortalarına örneğin 5 tane çimento geliyor 2 tane çimento geldiğinde bant duruyor ve yürüyen bantın sonunda bir sensör daha oluyor 2 çimento torbası alındığında devre harekete geçiyor tabi bunlar biraz plc ye giriyor aklıma bu geldi eğer ki dersen benim için zor düşünebilirim daha
  • hassasiyeti çok önemli değil dersen basit bir cnc yap bence.
    ben proje ödevimde bilgisayar kontrollü 2 metre kayan yazı yapmıştım çok zaman alıyordu. binlerce delik açmak çok sıkıyor.
  • Ucuza mal etmek ?? bu göreceli bir değer ifadesi ne kadar ucuza?? Bunu bilmeden fikir vermek zor ama...
    Garaj giriş bariyeri tasarlasan derim. Kumanda ile aç kapa, arada araç varsa kapanmasın....vb.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.