Şimdi Ara

Konu kapanabilir... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
2
Favori
3.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sicil kaydinda sunlar da varmis:Ruhsatsiz silah bulundurma,hakaret

Hic ogretmen adayi birine uygun degil.Suclu potansiyeli var gibi,Allah islah etsin ne diyelim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozanunal kullanıcısına yanıt
    Hiçbir şey olmaz. Şikayetçi davasından caydığı için. Kamu davasını gerektiren şey ne? Benim işim bu görürsünüz sonucu ;)
    Edit: tabi ki herşey hakimin insiyatifine bağlı da %95 sonuç böyle oluyor yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paco de Lucia -- 7 Ekim 2016; 10:50:02 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıkıntılı mısın kardeş ne diye aldın telefonu

• Hatalar üstüne kurmuşsun hayatını. Şu konuyu burada açman ve intihar edeceğini söylemen bile bir hata. Kendini düşünmeyen birisi intihar eder. Hem kendini düşündüğünü söylüyorsun hemde intihar edeceğim diyorsun bu çelişkiyi iyi anlamalısın üstünde uzun bir süre düşün. Hayatta insanlar birçok yanlışı yapabiliyor seninki devede kulak gibi kalır. Hatalarını kabul et ve buna göre hayatına yön ver.
  • Hayatın değişme noktasında avukata git,buraya konu açacağına avukatlar biraz da para verirsen seni çıkaracak örnek karar v.s bulurlar mutlaka. Tabi gerçekten suçun yoksa..

• diğer iki şucun hırsızlzık ile alakalıysa işin zor haberin olsun

kavgaya vs karıştıysan sıkıntı yok

son olarak bazı ufak adli olaylar 5 yıl sonra siliniyor intihar etme yani
  • O telefonu yanına almadan önce düşünecektin bunları Neyse insansın hata yapmışsın pişmansın anlaşılan.Umarım kötü bir karar çıkmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Naperva

Merhaba, 2015 tarihinde bir Restaurantta yemek yerken cep telefon buldum. Telefon Kapalıydı. Bende kalkarken telefonu aldım. Ertesi gün polis tarafıma ulaşıp elimdeyse teslim etmemi söyledi. Götürüp cihazı teslim ettim. Hiçbir şekilde kullanma-satma girişimim olmadı evde masanın üstüne bıraktım. Cihaz sahibine durumu izah ettim, cihazı teslim ettim. Daha sonra beni saldılar. Kendisi mahkemeye gelip telefonu masada unuttuğunu geldiğinde bulamadığını ifade etti. Şikayetçi olmadığını söyledi.

Şuan mahkeme 4. celsede. Hakim kamera kayıtlarını izleyip karar vereceğini söyledi. Mahkeme Kasımda.

Hakkında daha önce verilmiş denetimler var 2 tane. Yani hakimin gözünde pek temiz biri değilim. Zaten normal şartlarda Hükmün Açıklanması geri bıraklılır. Ama şuan durum içinden çıkılmaz bir halde.

24 yaşındayım. Öğretmenlik okuyorum. Babam yok, kendi çabalarımla hem okuyup hep çalışıyorum üstelik annem ve kız kardeşimde benim himayemde. Eğer "hırsızlık" sabıkası alırsam hayatım biter. Öğretmen olamam, özel sektörde çalışamam. İş kuracak param da yok.

Sizce ne karar verilir ? Normalde Denetim verir diyorlar ama benim denetimim olduğu için ceza verir diyenlerde var. Ceza verip ertelese bile Mesleğimi kaybederim. Mahvolurum.

Darmadağın oldum. 20 kg verdim bu süreçte. Uyuyamıyorum. Ruh gibiyim. Rahmetli babamın silahını elime alıp duruyorum. Hayatta tutunacak başka hiçbirşeyim yok. Zaten yapayalnız biriyim.

Anlattığın hikayeye göre hırsızlıkla suçlanman normal. Çünkü yaptığın şeyin adı hırsızlık. Amacı hırsızlık olmayan biri, telefonu görünce ya restaurant'ta bir görevliye haber verir, yada ne uğraşıcam deyip telefona dokunmadan çekip gider.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oturtan boğa -- 7 Ekim 2016; 15:35:58 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Sakat iş.

• Bence arkadaş pek masum değil, günahını almak istemem ama bi insan bulduğu telefonu neden eve götürür? Hiç mi düşünmez benden bilirler diye? Yada ertesi gün sahibine verirken sıkıntı yaşayacağını düşünmedin mi?

• Telefonu aldığında rehberden birilerini aramadın mı telefon buldum diye?

• Bu Ne vicdansizlik ya boyle
    Kendimi oldurucem diyorum. Hala bilmem ne diyen var.

Ben yaptigim dogru demiyorum. Ama cezasi butun hayatim mi olmali?

Adam sikayetini geri cekti ama dava kapanmadi

• Kardeş bıraksaydın mekana telefonu o zaman kendi yaptığın şeyin cezasını çekiyosun şuan kusura bakma da. İntihar edecem ayağı falan da yanlış et de gör öbür tarafta ebeyinkini...

Aah dostum ah keşke o anda daha dikkatli davranıp düşünerek hareket etseymişsin. Neyse hakkında hayırlısı olsun Allah yardımcın olsun inşallah. Geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eric Theodore Cartman. -- 7 Ekim 2016; 15:53:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paco de Lucia

Hiçbir şey olmaz. Şikayetçi davasından caydığı için. Kamu davasını gerektiren şey ne? Benim işim bu görürsünüz sonucu ;)
    Edit: tabi ki herşey hakimin insiyatifine bağlı da %95 sonuç böyle oluyor yani

Sizce sonuç ne olur ?

• Hangi suçtan yargılanıyorsunuz? Nitelikli hırsızlık mı, hırsızlık mı yoksa kullanım hırsızlığı mı?
  • Iddianamede hirsizlik yaziyor.

• C00L ST0RY

• quote:

Orijinalden alıntı: Naperva

Iddianamede hirsizlik yaziyor.

Takibi şikayete bağlı değil, bu sebeple davanın düşmemesi normal. Geçmiş olsun.
  • Paco de Lucia kullanıcısına yanıt
    Telefonu karakolda geri verdim. Adamda sikayetci degilim dedi mahkemede hakimde kamera kayitlarini izleyecegim dedi.

• Geçmiş olsun.

Babanın olmaması belki ruhsatsız silah ve hakaret konularını anlamamı sağlayabilir. Çünkü babası erken yaşta ölenler genelde gwenç yaşta omuzlarına aile yükü aldıkları için böyle bir korunma yoluna giriyorlar.

Ancak telefonu oradan alıp eve götürmen çok yanlış. Arkadaşların dediği gibi hiç elini sürmeyebilir yada işyerine teslim edebilirdin.

İntihar etmen yanlış olur çünkü sana muhtaç olan insanlar var ama hakimin vereceği kararda dünyanın sonu değil.

Bir daha böyle şeyler yapmaman dileğiyle.

Tekrar geçmiş olsun.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.