Şimdi Ara

KONU SİLİNEBİLİR!..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 4 Aralık 2017; 11:47:35 >

• Multitasking performansi Android 6 ve android 7 de ayri ayri yaparasaniz daha iyi olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Kvnç kullanıcısına yanıt
    O hocam hallederiz elbet, tekrardan selamlar
  • Genel olarak kamera kullanımını ve performansını nasıl buldun hocam? Varsa pratik tavsiyelerini mutlaka dinlemek isterim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arapkahvesi A kullanıcısına yanıt
    KONU SİLİNEBİLİR!..

Loş ışıkta otomatik ayarda 20mpde çektiğim fotoğraf. Yazılım 6.0.1
    KONU SİLİNEBİLİR!..

Aynı poz aynı koşullar, yazılımı 7.1.1, ilk tavsiyem güncel yazılımda kullanmanız olur hocam, yorumu sizin;)
    Yarın gene araziye çıkacam hocam kamerasını 7.1.1'de test etmek için, yarın bu saatlerde size tam yorumumu örneklerle kıyaslamalı yaparım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 1 Haziran 2017; 21:15:26 >

• BRC_KHAN kullanıcısına yanıt
    İki fotoğraf da çok başarılı elbette ama 7,1,1 daha canlı olduğu kesin. Bir de sen de takdir edersin ki yakın (makro?) çekimlerde XZ cidden güzel işler başarıyor hocam sorun sadece manzara çekiminde

• Bunlar da gece çekimleri:
    Z2 Gece Çekimi (Manuel Mod 14 mp 4:3 ISO:100 SS:1sn)
    KONU SİLİNEBİLİR!..

Bu da XZ Gece Çekimi (Manuel Mod 8mp 4:3 ISO 125 SS:1 sn)
    KONU SİLİNEBİLİR!..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 5 Haziran 2017; 22:2:41 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Konu silinebilir.
    4 yıl önce açıldı
    Konu silinebilir
    geçen ay açıldı
    KONU SİLİNEBİLİR
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Keyifli sıcak bir haftasonundan hepinize merhabalar...

Geçtiğimiz cuma günü cihazı teslim edip yorum videosunu çektim (O video 5 güne hazır olur diye tahmin ediyorum!..). Yaklaşık 45 dk gibi kısıtlı bir süremiz olduğu için söyleyemediğim kısımlar ile beraber yorumlarımı direkt buradan yapacağım arkadaşlar: (NOT: Yorumlarım cihazın son android sürümü için geçerli.)

+ları:
    1. Cihazın Performansı.
    2. Ekran kalitesi üst düzeyde (Parlak ve doğal renklere sahip, kontrast oranı ayarında...)
    3. Ses netliği ve kalitesi çok iyi.
    4. Isınma durumu normal.(Yoğun veri transferleri ve kamera kullanımı dışında genel anlamda serin çalışıyor. Ha yazın sıcaklık etisiyle bir ısınması var o ayrı...)
    5. Bataryayı çok cimri kullanıyor, hele ekran kapalı oldu mu hiç gitmiyor. (Ömrü azalmasına rağmen günü rahatlıkla çıkardım)
    6. Manuel modda özel ayarlamalar yapılarak harika fotoğraflar çekilebilir. Odaklaması gayet hızlı ve seri.
    7. Video kalitesi ve performansı (FHD 30 fps'de 5 yönlü stabilizasyon canavar gibi çalışıyor.)
    8. Selfie kamerası çok başarılı.
    9. Cihazın tüm bağlantıları çalışıyor (En üst modelde çalışmaması şaşırtıcı olurdu o yüzden bahsetme gereği bile duymadım.)

-leri:
    1. Çerçevesinin polikarbon olması.
    2. Açılış süresi bir İphone ve diğer rakiplerine kıyasla bana biraz uzun geldi. (Yaklaşık 45 sn)
    3. 12 gb dolulukla gelmesine karşın içerisinde FM Radyo, Ekran kaydedici, Small Apps gibi Sony'i sony yapan uygulamaların olmayışı (Xperia klavye yerine Swiftkey gelmesini yadırgayacak arkadaşlar da olabilir fakat ben yadırgamadım, bu nedenle de bahsetmedim, tercih meselesi...)
    4. Kamera yazılımının otomatik modu hiç sağlıklı çalışmıyor, çekim hızı ve fotoğrafı işleyip kaydetmesi eş zamanlı rakiplerine kıyasla yavaş...
    5. Manuel mod tam da manuel kontrol sağlamıyor. (Bkz. ISO, SS'den bağımsız ayarlanamıyor, SS veya ISO ayarlı iken sahne modu seçilemiyor, RAW Çekim desteği yok SS max. 1sn vs.)
    6. Ram yönetimi stabil değil, bence BAŞARISIZ. (Merak edenler için bkz.https://drive.google.com/open?id=0BzcE73ZGg6jOM0hseVIwMV9WMEk )
    7. Ses çıkış şiddeti düşük. (Hem kulaklık hem de hoperlor olarak...)

Videoda bahsetmediğim fakat bahsedip bahsetmeme konusunda kararsız kaldığım, ya da daha öncesinde bahseden olduğu için değinmediğim konular:

1. Cihaz ile Miracast denemesi yaptım, OTG kadar verimli çalışmasa da (Sorun telefondan değil tamamen internet hızı ile alakalı) görüntünün hızı ve işlemesi gayet yeterli düzeydeydi.

2. Android Beam özelliğini Z2 ile beraber aktif kullandım fakat ben XZ'de NFC'nin konumlandırılışını tam sevemedim, tam noktasına getirmeniz gerekiyor o da ekranın sağ üst köşesinden biraz daha ortasına doğru ekran üst çizgisi üzerinde kalan bir bölgede. (Göreceli bir mesele olduğu için değinmedim.)

3. Parmak izi gayet seri ve hızlı çalışıyor fakat eliniz benim gibi terlemeye müsaitse o parmak izini kurmanız ayrı bir eziyet hale geliyor. (Kurabilirseniz dünya sizin tabii ki , defalarca bahsedildiği için gerek duymadım...)

4. Cihazda bir kez GEBZE'de SIM KART algılamama gibi bir durumla karşılaştım, SIM Kartı çıkartıp tekrar düzgün taktığımda tekrar yaşamadığım için anlık bir problem olduğunu düşünüyorum. (Bu yüzden de bahsetmedim.)

5. SAR Değerlerine dikkat eden arkadaşlar için bu cihazın SAR Değerleri piyasada bilinen cihazların çoğunun üzerinde (Bkz.http://www.devicespecifications.com/tr/model-sar/7a833e33 , bilgilerin doğruluğunu cihazın yasal bilgileri kısmından bakarak teyid edebilirsiniz), Fakat çoğu cihaz çalışırken üzerinde yazan SAR değeri kadar bir EM dalga yaymadığı için 1'in üzerinde olmadığı müddetçe ben pek bakmıyorum fakat tercih sizin (Bu detayı unuttuğum için bahsedemedim )

6. Diğer kamera modları ,arka plan bulanıklaştırma, ar efekt, timeshift vs. , 8mp ayarında olmasına karşın Snapchatteki kadar verimli çalışıyor.

7. Hızlı şarjı orj. adaptörü elimde olmadığından deneyemedim...

8. Keşke Sony şu SIM Karttaki yazılımsal alışkanlığını değiştirip bi Apple gibi yapsa, SIM Kart çıkınca telefonun hard reset atması biraz saçma olmuş, zaten biraz yavaş açılan bir telefon...(Daha önce birisi bu konuya değinmişti galiba)

SONUÇ: Önceden söylediğim gibi ben bu cihaza 2000tl'den fazla para vermem. Şimdi şimdi fiyatlar istediğim noktaya geldiği için tercih listemde 1. sıraya girdi. Fiyat kıstasım olmasaydı ben açıkçası Mate 9 alır geçerdim gerek kamerası gerekse 4 amper/saatlik pilinin hakkını vermesinden ötürü fakat önceliğim fiyat performans olunca benim aradığım kriterlere en uyan cihazın XZ olduğunu açıkçana söylemem gerek...

Buradan bana bu imkanı veren HWP ekibine ve desteklerini eksik etmeyen DH Xperia Ailesi'ne sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Saygılarımla,

HEPİNİZE İYİ FORUMLAR!..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 11 Haziran 2017; 19:16:8 >

Eskilerin hepsine imzamı atarım.

Tel bir madde hariç, ram yönetimi. 6.0.1 39.0.a.1.213'te hiç sorun yokken 7.1.1de kötü. Bu da yazılımsal. Ya eskitme yapıyorlar ya da güncellemeyi beceremediler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctrl-alt-delete -- 11 Haziran 2017; 19:32:23 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sağolun hocam teşekkürler Telefonun stabilite konusunda alması gereken daha yol var, bence daha tam olmamış. Android'in 7.1.2 güncellemesinde XZ'nin de adam olacağını ben düşünüyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 11 Haziran 2017; 19:36:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BRC_KHAN

Sağolun hocam teşekkürler Telefonun stabilite konusunda alması gereken daha yol var, bence daha tam olmamış. Android'in 7.1.2 güncellemesinde XZ'nin de adam olacağını ben düşünüyorum...

Saolun hocam herşey den bahsetmişsinz gerçekten

• Hocam kaça aldınız?
  • qwsehmus kullanıcısına yanıt
    Almadım hocam
    Eline sağlık, videoda yorum link olduğundan gözükmüyor bana bildirim geldi. Uzunca yazmışsın vakit bulunca okuyacağım, videoyu bekliyorum heyecanla..

Dayanamadım okudum, genel anlamda memnun etmedi sanırım. RAM yönetimi başarısız değil, RAM yönetimi YOK :) Android 7 de 60 uygulama yüklü olsun 60 uygulamayı açın ve arka plana atın. Sonrasında gezinmeye çalışın bu uygulamalar arası cihaz kasmaz ve hepsini açarsınız aaa ne kadar harika demek yanlış olur, çünkü arka plana atılan her uygulama Android de durduruluyor.. iOS da ise arka planda hazır halde bekletiliyor eğer uygulama aşırı kaynak tüketmiyorsa.

Yani daha net anlatayım, Facebook aç at arka plana Android de Facebook yeniden yüklenir, iOS da aç at arka plana yeniden açtığınızda direk önünüze getirir. RAM yönetimi bu oluyor.. Java ile sistem yazmak en baştan yaptıkları bir hataydı bence Google un. Açık kaynak kodlu oldu, geliştirme için çok iyi oldu ama Java demek Ram düşmanı demek. Sınırsız Ram sunulsun yinede diğer dillerin gerisinde kalacak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVerge -- 12 Haziran 2017; 16:24:2 >

• theVerge T kullanıcısına yanıt
    Hocam kendi çapımda karşılaştırmalı bir hız testi yapmıştım, finallerim bitince editleyip 1 hafta içinde Youtube'a yükleyeceğim. Çünkü Z2'nin ramde yüklü uygulamayı geri çağırma konusunda hiçbir sıkıntısı yok iken XZ'nin hemen hemen neredeyse tüm uygulamaları baştan yüklemesi ram kapasitesinin yetersizliğinden ziyade işletim sisteminin yeterince iyi optimize edilmediğini gösteriyor. Apple optimizasyon konusunda gayet başarılı, çünkü Appstore'da yayınladığı uygulamalara ve kendi işletim sisteminin stabilitesine dikkat ediyor...

Cihazdan genel anlamı ile memnun kaldım fakat Z2 varken pek fazlasını vaad etmediği için pek tatmin olamadım. Aradan 3 sene geçmesine rağmen ciddi bir fark görememek doğal olarak insanın canını sıkıyor fakat bu ocakta mecbur bir telefon alacam kendime ve aradığım uygun fiyat, akıcı bir performans, ileri seviye bir işlemci ve 2 günü çıkartacak bir pil olunca (kamerası genel anlamda tatmin etsin kafi...) mecburen tercihim XZ'ye kayıyor, çünkü telefonu servise verince yedekte kullanabileceğim adam akıllı cihazım yok, o yüzden bana sağlam bir android şart ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 12 Haziran 2017; 16:55:41 >

• İkinci el XZ sorun çıkartır mı hocam?

Mesela adam evkur dan almış. Taksidini ödemez ise benim cihaz aramaya falan kapanmaz değil mi?

• 2. el cihaz alacaksanız dikkat etmeniz gerekenleri şöyle sıralayayım size:

1. Buluşmaya gitmeden evvel 2. El Satış Sözleşmesi'ni iki nüsha halinde hazırlayın ki bir sıkıntı çıkması halinde elinizde geçerli bir belgeniz olsun. Şu formatta hazırlanacak bir belge: (https://store.donanimhaber.com/0a/3b/49/0a3b49046ba6ecbb0843163af0547a7f.jpg)
    2. Buluşmaya gittiğiniz gün ilk aşamada cihazın IMEI numarasını kontrol edin, kaydı kuydu düzgün mü, serviste işlem görmüş mü, çalıntı cihaz mı, yurtdışı cihazı mı, cihaz organize bir suç için kullanılmış mı, terörde mi kullanılmış falan hepsi IMEI'den çıkar. Ayriyetten cihaz operatörden taksitle veya kurumdan senet ile alınmışsa taksitlerinin ödendiğinden emin olun yoksa o cihaz elinizde patlar.
    3. Telefon menüsünü açın ve *#*#7378423#*#* ü tuşlayın. Karşınıza gelen menüde Service Tests kısmına tıklarsanız cihazın hangi fonksiyonunun ne derece düzgün çalıştığını kendiniz test edebilirsiniz.
    4. Alacağınız kişi mümkünse cihazı ilk aldığı yere ait faturası ve ,halan geçerliyse, garanti belgesi ile beraber tüm kutuyu size teslim etsin. Unutmayın bir paketi satın alacaksınız, sadece telefonu değil, ha kulaklığı devreden çıkarırsınız falan o sizin artık anlaşıp arayı bulacağınız mevzu.
    5. Cihazın önceden Rootlu olup olmadığını, BL kilidinin açılıp açılmadığını kontrol edin (Service Info menüsünde Configuration kısmına girerseniz en aşağıda yazması lazım) Root durumunu ayrıca Rootchecker gibi uygulamalarla da kontrol edebilirsiniz. BL kilidi açıksa SAKIN ALMAYIN!..

Peki cihazı alacağımız kişi başka bir şehirdeyse? Sahibinden get seçeneği güvenilir midir?

• Valla çok güvenilir bir kaynak olması lazım, sizin de satıcıya güvenmeniz lazım bu konuda, çünkü 2. el alım satımlar biraz riskli olabiliyor. Tek güvenceniz 2. el satış sözleşmesi olabilir bu noktada...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.