Mini led olup hdr 1000 olup 7-8 bin mi? süsleme monitörler bile bu fiyattan gidiyor hocam.Birde 576 ledli, 15 binden aşağı olmaz diye tahmin ediyorum. |
Konu Silinebilir (11. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: -SKYNET-Mini led olup hdr 1000 olup 7-8 bin mi? süsleme monitörler bile bu fiyattan gidiyor hocam.Birde 576 ledli, 15 binden aşağı olmaz diye tahmin ediyorum.
Alıntıları Göster1 - 4K değil 2K
2 - OLED değil IPS
10 bin tl nin üzerinde olursa oled tv alınır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 5 Temmuz 2021; 1:31:17 > -
quote:
Orijinalden alıntı: bjkyener1 - 4K değil 2K
2 - OLED değil IPS
10 bin tl nin üzerinde olursa oled tv alınır
Alıntıları GösterHocam Oled olayı zaten fantazi gibi. Monitörlerde yaygınlaşmasını biz görür müyüz merak ediyorum. Oled olsa zaten otomatikman fiyatları zıplar.
Onun haricinde, 2k/IPS/170HZ/HDR1000/1MS GTG vs Tek başına hdr 1000 bile fiyatını 7 binlere taşır. Bunun üstüne MİNİ LED teknolojisini kullanmışlar. Bakın piyasada bulabildiğim 4 tene FULL ARRAY, 2 Tanede direct led var. Mini led teknolojisi tamam bazı laptoplarda, bazı monitörlerde kullanılıyor ama toplasan bir elin parmağını geçmez. Aslında bir monitörde olmazsa olmazlardan birisi bu aydınlatma, led teknolosi. 100hz olsun 24 inç olsun ama mini led olsun, fullarray olsun, en az 512 local dimming zone olsun. Lakin yıllardır takip ediyorum yok, inatla çıkarmıyorlar. Kavismiş, 49 inçmiş, kıçında aydınlatmaymış zartı zurtu bol süslemeli ürünler çıkartıyorlar. Yahu 3000 serisi bile doğru düzgün sabit 150 üstü fps veremiyorken, 240/280/360 hzler veriyorlar. Birileri de hemen çıkıyor,evet ben aralarındaki farkı hissedebiliyoruma abi.Adamlar yapmış be, diyor.
Kısacası, hdr 1000 ve mini ledli 576 local dimmingle çok rahat 10 bin üstüne çıkacağını hatta 15binleri göreceğini tahmin ediyorum, oda bizim ülkeye gelirse burada. "Bu mini ledler, local dimmingler KRİPTON gezegeninden gelen parçalar, kolay kolay kullanmıyorlar monitörlerde. Kullandıkları da Ferraride, porsche sahiplerine yönelik oluyor nedense."
...Currently, AOC has only announced the Agon AG274QXM in China. It is unclear if the company plans to release the monitor globally or how much it will cost in China.
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.https://www.notebookcheck.net/AOC-Agon-AG274QXM-A-27-inch-1440p-mini-LED-monitor-with-a-170-Hz-refresh-rate-and-excellent-colour-accuracy.547258.0.html
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 5 Temmuz 2021; 11:34:40 >
-
10 bin tl üzeri olsa 5K 27" iMac alırım
5K Retina ekran
5120 x 2880 çözünürlük
500 nit parlaklık
Geniş renk yelpazesi (DCI P3)
True Tone teknolojisi
Nano-texture cam
Yanında gelen donanım bedava (işlemci ram ssd ...)
2K Mini LED 7 - 8 bin tl
4K Mini LED 10 - 11 bin tl
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 5 Temmuz 2021; 12:25:47 > -
quote:
Orijinalden alıntı: bjkyener10 bin tl üzeri olsa 5K 27" iMac alırım
5K Retina ekran
5120 x 2880 çözünürlük
500 nit parlaklık
Geniş renk yelpazesi (DCI P3)
True Tone teknolojisi
Nano-texture cam
Yanında gelen donanım bedava (işlemci ram ssd ...)
2K Mini LED 7 - 8 bin tl
4K Mini LED 10 - 11 bin tl
Genelde oyun için satılıyor bu monitörler, o yüzden oyun ayağıda önemli. Gsycn/compatible, Freesync, Düşük input lag vs
2K Mini LED 7 - 8 bin tl
4K Mini LED 10 - 11 bin tl Umarım dediğiniz gibi olur, bu teknolojinin yayınlaşmasını bende çok istiyorum, uygun fiyatlardan tabi.
Şuanda 2k mini ledli 24-27 inçlerde monitör var mı? Özellikle local dimmingli mesela?
-
Yapacakları iş çok basit
24" Tam odaklanma (183 ppi) - 4K Va Panel - 400 adet mini led - 90Hz/120Hz - Gerçek tepki süresi 10ms ve altı (hem maliyeti düşük olur hem de alıcısı çok olur 4-5 bin tl)
Not : Va panelin maliyeti çok düşüktür 1 tane HDMI 2.1 , 2 adet Type C (biri güç için)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 5 Temmuz 2021; 12:47:25 > -
quote:
Orijinalden alıntı: bjkyenerYapacakları iş çok basit
24" Tam odaklanma (183 ppi) - 4K Va Panel - 400 adet mini led - 90Hz/120Hz - Gerçek tepki süresi 10ms ve altı (hem maliyeti düşük olur hem de alıcısı çok olur 4-5 bin tl)
Not : Va panelin maliyeti çok düşüktür 1 tane HDMI 2.1 , 2 adet Type C (biri güç için)
Nerede bunlarda o kalite anlayışı, nerede tüketicide kalite bilinci. Varsa yoksa daha büyüğü ve daha hızlısı algısıyla arkasına bile bakmadan gidiyorlar. Lakin sene olmuş 2021 halen ışık sızmasından, ölü pikselden konuşuyoruz.
Edge ledler ışık sızmasına müsaittir, direct veya arrar ledler şeklinde imal edilse sızma olayı minimuma inecek veya tarihe karışacak. Oled bu konuda nirvana ama ondan önceki adım bu. Bunu bile yapamamışlarken oled beklemek hayalcilik oluyor.
G7 gibi tarihe adına yazdıracak bir hızlı va paneli gidip kavisli kutuya koyup milleti sızmayla uğraştıran algının allah belasını versin. Bir şeyin düzü yapılır, sonra üzerinde oynama yapılarak fantaziye gidilir.İsteyen istediğini alsın diye.
Tn, renkler çekici değil. Bakış açısına bağlı olarak kayıplar var diye eliyorduk.
Ips, berbat bir konstrat ve Ips glow belası yüzünden yaklaşamıyorduk.
Va, bakış açısı kaybının yanında fazla geçikme yüzünden ve hayaletlenme yüzünden yaklaşamıyorduk.
6 yıldır takip ediyorum, tek radikal gelişme hızlı VA ile G7 oldu. Ondada kavisten ötürü sızma çıkıyor.Belki düz modelini getirirler derken, alakası alakası 4-5 model geldi. Monitör sektörü ADAM OLMAZ.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 5 Temmuz 2021; 12:59:2 >
-
Arkadaşlar lg 48 c1 aldım daha doğrusu sipariş geçtim bu gün yarın gelir zannediyorum. Ancak yanma vs sorunlarından çekindiğimden kaynaklı çok küçük olmayan renkleri vs güzel olan (oyun oynamayacağım) 5 bine kadar monitör arıyorum. Öneriniz varsa hemen alabilirim bu gün yarın sipariş geçeceğim şimdiden sağolun.
-
@bjkyener Şuanda 2k mini ledli 24-27 inçlerde monitör var mı? Özellikle local dimmingli mesela? Veya 1 yıla kalmaz gelir diyebileceğiniz 10 bin altı bir monitör var mı?
Birde içerikleri ilk sayfada ilk mesajın üstünde birikecek şekilde eklerseniz daha çok kişiye daha çabuk ulaşması açısından kullanışlı olur. Diğer türlü sayfalar arasında kaynıyor gidiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 5 Temmuz 2021; 15:42:27 > -
Hala Türkiye'ye gelmedi; merakla bekliyoruz...
The Tech Chapyoutube
Huawei MateView Review - This 28-inch, 3:2, 4K+ display is Huawei's first PC Monitor, but is it worth £599? ▶ Get Surfshark VPN at https://surfshark.deals/techchap - Enter promo code TECHCHAP for 83% off & 3 extra months free! Huawei MateView: https://consumer.huawei.com/en/monitors/mateview/ 00:00 Huawei's First Monitor 00:18 First Impressions 01:26 Design & Build 02:04 Smart Bar 02:53 Connectivity 03:31 Specs 03:52 AD - Surfshark VPN 04:35 4K 3:2! 06:00 HDR & Brightness 06:30 Panel Uniformity 07:12 Colour Accuracy 07:42 Smart Extras 09:20 Speakers 09:40 Wrap up! Can't get enough of your TECH? Why not SUBSCRIBE? (it's free!) 😄 ▶ YouTube: https://bit.ly/2UyCBGq 📷 Instagram: https://www.instagram.com/TheTechChap 🐦Twitter: https://twitter.com/TheTechChap 🎵 Music by Epidemic & Artlisthttps://www.youtube.com/watch?v=DPttbRBOgdA -
GIGABYTE 28" M28U 144Hz 1ms 2xHDMI USB-C DP SS IPS UHD HDR400 KVM Gaming Monitör | ITOPYA
Merhaba, bu monitor hakkında ne düşünüyorsunuz? Türkiye'ye yeni gelmiş, 4k 144hz HDMI 2.1 destekli 600 dolarlık bir monitör ama şimdilik çok pahalı görünüyor. LG 27GP950 ne zaman gelir bilmiyorum. Gigabyte M28U fiyatı bir kaç ay sonra düşerse alınabilir mi?
-
Geçen hafta bu monitörü aldım. Görüntü kalitesi kesinlikle çok iyi. Hem konsol hem de PC bağlı.
www.vatanbilgisayar.com
VIEWSONIC 32" VX3258-2KPC-MHD 2K 144Hz 1ms HDMI FreeSync Curved Gaming Monitor fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dahttps://www.vatanbilgisayar.com/viewsonic-32-vx3258-2kpc-mhd-2k-144hz-1ms-hdmi-freesync-curved-gaming-monitor.html
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jackall mete -- 14 Ağustos 2021; 12:11:23 > -
Hocam ben linkte hdmı 2.1 yazdığını hiç görmedim ama emimisiniz acaba
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Eminim, itopya kendi sitesine yazmıyor. Gigabyte kendi sitesine yazmış.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam aynı şekilde bende sizin gibi korkular ile LG oled tv de oyunlar oynadım ve sonu hüsran oldu :) o yüzden salonda TV yi bırakıp monitör aldım ve çok memnunum kesinlikle öneririm kullanmış olduğum monitör bu aralar çok iyi indirim aldı Samsung Odyssey g7 27" 2K 120 de oynuyorum düşünün 4K 60 dan geçiş yapmama rağmen birde oled teknolojisinden kesinlikle sorun yaşamadım fark görmedim o yüzden almanızı öneririm
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
@bjkyener selamlar hocam konunuzu yeni gördüm. Gerçekten çok faydalı imiş. Bende samsung g5i araştırıyordum. dp 1.2 olup sizde 1.4 altına bakmayın diyince direk araştırmayı bıraktım. ekran kartım rtx 3060 şuanda. 24inç 144hz ips bakıyorum ama fiyatlar 2k civarı olunca dell in 3000 tlye düşen s2721dgf monitöre bakayım dedim ama onuda kaçırdım alamadım. Nasıl yapsam bilemedim. samsung g5 vatanda şubeye özel 2300 tl imiş bu fiyata rağmen gene alınmaz dimi? Hem kavisli hem dp1.2 hem gsync comp desteğide yok oyüzden vazgeçtim direk.Ne tavsiye edersiniz siz?
-
üstad selamlar
hocam senden bi konuda yardım istiyorum lutfen. aşağıda linkini koydugum monitor nasıldır? seninde inceleme sayfanda bu monitorun özelliklerini koymuşsun. seninde fikrini almak istiyorum satın almadan
bu arada şaunki kullandıgım monitorde asus pg 279q zamanın en iyi monitoruydu. halada ozellikleri cok iyi. 2k 165 hz g sync ultimate ve ips 4ms . sence asus dan dell e geçmeye degermi? almak istedigim monitor bu
www.amazon.co.uk
Amazon.co.ukhttps://www.amazon.co.uk/gp/product/B08NFBBTTL/ref=ox_sc_act_image_1?smid=A3P5ROKL5A1OLE&psc=1
-
.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 1 Kasım 2021; 11:28:20 > -
quote:
Orijinalden alıntı: bjkyener.
yani acer ımı tavsiye ediyorsunuz?
-
evet yanlış modeli almayın
bunu tavsiye ediyorum
Acer Predator XB273U GXbmiipruzx
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X