Şimdi Ara

[Konuda 4. yıl] EA Boğaziçi Tercih Rehberi [Soru-Cevap] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
168
Cevap
14
Favori
5.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam tarih bölümü haklında neler söyleyebilirsiniz is ımkanları nelerdir Boğaziçi mezunu olup siyaset mastırı yapabılır miyiz Amerikada

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lucas1111 L kullanıcısına yanıt
    En uzak olduğum bölümlerden birisi tarih emin ol ne iş yaparlar bilmiorum ama kafanda baya netleştirtiysen pm den yaz bana kontak sağlamaya çalışalım öğrencilerden
  • İşletme bölümü genel olarak nasıl ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

İşletme bölümü genel olarak nasıl ?

okul içinde genel olarak çoğu kişi Bir insan niye işletme okur kafasındadır bakınız:
    Ancak iş dünyasında girişte eğer bi firmada işe başlıyorlarsa hemen hemen aynı işleri yaparlar ve çoğu zaman da benzer maaşları alırlar. Bu dediğim mezuniyetten sonraki ilk yıllar için geçerli sonrasını gözlemleme imkanım henüz olmadı. Okuması kolay bi bölüm akademik yönden ancak özel sektöre hazırlık ya da değişen şartlara uyum konusunda olsun emek isteyen başarılı bir mezunuyla normal mezunu arasında dağlar kadar fark olan bir bölüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuzucu00 -- 22 Temmuz 2016; 20:36:30 >

• kuzucu00 K kullanıcısına yanıt
    Siz bilgi sahibiyseniz biraz bilgi verir misiniz? İş alanı nasıl?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • beliefisabeautifularmor B kullanıcısına yanıt
    hangi bölüm sosyoloji mi
    pardon pdr ymiş. Okullar var en çok çalışılan yerlerde klinik psikoloji yüksek lisansıyla aynı bi psikolog gibi çalışma imkanları mevcut. Akademi de her bölüm gibi devam şansları var bazı kurumlarda da psikolojik destek ekiplerinde veya insan kaynaklarında görev alabiliyorlar mezunları
  • Hocam ben hep bilgisayar muhendisi olmak istedim ama son zamanlarda dusundum

Zor bir bolum yogun ders ve odev yuku olacak stres ustune stres olacak.

Ayrıca sektore gerekmeyen bazı gereksiz derslerle ugrasacam.

Bunun yerine boun isletme tercih etsem daha rahat bir bolum tartısmasız.
    Ilerde ticaret uzmanı olabilirim ama aynı zamanda yazılımda kendimi gelistirebilirim bos vakitlerde.

Yani hem kendime yetecek kadar yazılım hemde iyi bir bolumde olmus olurum.Ilerde de yazılım sektorune girmek istiyorum bunun yanında finas veya ticaret uzmanı olabilirim sizce bu dusuncem mantıklı mı?

Ineklemek istemiyorum surekli oyle insanlarla olmak bile istemiyorum.

Sen hangi bölümdesin?

• Massohcu kullanıcısına yanıt
    Soru biraz bana tricky question lar gibi geldi ama :)) Senin ne isteğinle alakalı git istersen Harvard da oku. Madem ben çok kasmak istemiyorum biraz rahat üni hayatım olsun o arada da zaten yazılıma ilgim var devam ederim diyosan güzel olur senin için.
    İşletmedeyim konuda yazmıştım.
    Aynen rahat bir uni hayatı yasayıp yazılım ogrenmek istiyorum kendime yetecek kadar.

Var mı bu sekilde olan bolumde?

• Massohcu kullanıcısına yanıt
    Birebir de tanımıyorum ama illaki vardır.
  • Hocam bana haksızlık gibi geliyor.

Siz daha rahat bir uni hayatı yasıyorsunuz hatta sosyallesmeniz lazım kuluplere gidiyorsunuz falan ama sizin de meslek garanti digerleri derslere abanıyor odevlerden odevlere kosuyor bilmiyorum bu durum bana garip geliyor.

Onlarda derece yaparak giriyor o konuda da fark yok.Degisik geliyor bana.

Kusura bakma gözümden kaçmış. Konu dışı ama yardımcı olursan minnettar olurum. Ben başından beri iktisat istiyordum aslında ama ygsde talihsizlik yaşadım tm1 8k tm3 4,5k geldi odtü itüde iktisat geliyor. Gsude siyaset. Gsu siyasete gidip iktisat alanında yoğunlaşıp işletme kulübünde aktif rol alırım diye düşündüm. Elimden gelirse yandal,çap... Fransızca da yanıma kâr kalır. Bu düşünce doğru mu sence yoksa odtü itüde doğrudan iktisat mı okumalıyım? Ya da bölümü boşver üniversite önemli boun pdr yaz mı dersin?

• Benim kişisel görüşünüzü öğrenmek istediğim bi sorum olucaktı sıralamamla boğaziçi işletmeye giremiyorum iktisata girebiliyorum işletmeyi istemiştim ama olmadı ne yazık ki :D sizce boğaziçi iktisata mı gitmeliyim yoksa odtü işletmeye mi? Ve bazı ortamlarda odtü işletme boğaziçi işletmeden daha iyi deniyor bu konuda ne düşünüyorsunuz?

• Koltuk filozofu K kullanıcısına yanıt
    Neye göre aptal? Adam ilk 2000 e girdiyse bırakın kendi tercihini kendi yapsın belki özel üni ya da kendi şehrinden istiyor ya da bounu beğenmedi adam?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Şimdi açıkcası ortada var olan bir ilgi varken ve iyi üniler Galatasaray ve Odtü varken pdr gel demem pek uygun olmaz Galatasaray ve ODTÜ tercihi sana kalmış. Ama seçerken başta şehirlere dikkat et ardından mezunlarına vs bakarsın orda okuyanlarla konuşman iyi olur

Şehirlere dikkat et derken neyi kast ettin?
    Okuyanlarla olabildiğince konuşuyorum. Ama mezun bilgilerine ulaşamadım

Ankara ve Istanbul ayrimina dikkat cekmeye calistim. Anlatsin.com a bi bak istersen olmadi okullarin tanitim ofisini arar talebini soylersin hallederler gibi geliyor bana
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.