Şimdi Ara

Konum vergisi olayının turizmine darbe vurabilme potansiyeli hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
92
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle ülke ve dünya gündemi forumuna çok sık uğrayan birisi değilim, ancak bu konu hakkında düşünülmesi için bu başlığı açıyorum.

Eğer konum vergisini uygulamalar ödemeyi kabul etmez ve türkiyenin coğrafi verilerini sistemlerinden kaldırırsa veya komple yok ederse, turizm ne hale gelir hiç düşündünüz mü?

Neden mi böyle söylüyorum, gidin yabancı turistlerin videolarına bakın, hemen hepsi bu yazılımları kullanıyor. Üstüne özellikle son zamanlarda, yabancı turistlerin popüler olmayan yerleri daha çok keşfetmeye çalıştığını fark edeceksiniz.

Şimdi, Bu vergi yasalaştı evet, fakat aksi durumlarda kim daha çok kaybeder bir düşünün.

Şahsi görüşüm bu yapılan bir hata olabilir, pirince giderken eldeki bulgurdan olabilirler, farkındalığımdan ötürü yinede sorumlu hissetmemek adına yazdım bu yazıyı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 23 Aralık 2024; 2:22:47 >

• Eğer vergi var diye piyasadan çekilecek olsalardı ülkede sektör kalmazdı. Kaz gelen yerden tavuk esirgenmez. Küçük ölçekli girişimleri etkiler belki ama büyük şirketlere dokunmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturk.b

Eğer vergi var diye piyasadan çekilecek olsalardı ülkede sektör kalmazdı. Kaz gelen yerden tavuk esirgenmez. Küçük ölçekli girişimleri etkiler belki ama büyük şirketlere dokunmaz

Sorun rakamdan çok bürokrasi yükü.

Örneğin radio garden, türkiyede yasaklı nedeni RTÜK yayın lisansının olmaması, radio garden kocaman bir kuruluş değil, kar amacıda gütmüyor, basit bir radyo sitesi. Ama gelip bizden lisans alması gerekiyor. Sonuç dünyada hitap ettiği azınlık kitle arasında popüler, burada ise engelli.

Konuya dönersek isterse çıkacak her türlü harita yaptırıma uğrasın benim umurumda olmaz, ancak bu yaptırımların zararı daha çok kime dokunur düşünülmesi gereken bu.

Sadece sadece büyük harita sağlayıcılarıda değil ki, harita API ve SDK'sı sağlayan sağlayıcılar var, bunların yapısını kullanan binlerce uygulama ve cihaz var, peki bu uygulama/cihaz sağlayıcının kaçı buradaki bürokrasiyle uğraşacak? Yapımcısının haberi bile olmadan engellenip geçilecek, çünkü uğraşmayacaklar. Kimse sineğin yağını çıkaranla uğraşmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 23 Aralık 2024; 3:0:41 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.