Şimdi Ara

Konut kiraları nereye gidiyor !! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
329
Cevap
2
Favori
14.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    o kadar komik bir yazı ki. ne yazık ki küfür etmeden bitiremedim. umarım çok düşünmemişsinidr.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1234Rambo kullanıcısına yanıt

"Ne dediysen on katı" diyeyim ki sana küfür borcum kalmasın.

Bence de senin gibilerin boş boş debelenmeleri komik.

Ağlayın ağlayın. Belki biri acıyıp beleş ev verir.  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows95 kullanıcısına yanıt

Kira çarpanının endeksi 200 aydır ortalama .1 milyonluk evin kirası minimum 5.000 olmalıdır. Bunlar milletin malına çökmek isteyen tayfa başka birşey değil.

kendini iyice belli etmişsin. yakışmış.

• Aynen öyle hocam.

Ayrıca dönem dönem ev alma fırsatları mutlaka oluyor. Ama bunlar değerlendirmiyorlar.

Kimse evlerin yüzüne bakmazken ev alınır.

Şimdi evler milyon oldu diye "vay efendim nasıl ev alacaz" diyorlar.

Zamanında alacaktınız kuzum.

Paranın bol evlerin ucuz olduğu dönemde akıllı insanlar ev alırken, benim çevremdeki kiracıların hepsi araba, iphone, büyük ekran TV gibi şeyler alıyorlardı.

Çevremde çok kiracı var. Nasıl savurgan yaşadıklarını gayet iyi gözlemledim.

• memleketin çalışanlarının yarısından fazlası asgari ücret alıyor. beyzadeler, niye zamanında ev almadınız ula? diyor. komik bile değilsiniz. trajikomik olmuşsunuz. sanki burası abd. kişi başına düşen milli gelir kaç kuruş farkında mısınız? üstelik bu ortalamadır. aslen ülkenin yarısından kat kat fazlası, bu rakamı hayal bile edemez. gidin başka yerde saçma argümanlarınızı dökün. akp sayfaları mesela.

• Ukraynada siviller şehirleri boşaltırken kimin birikimleri çöp oldu?
    Tabi ki ev sahiplerinin.
    Bugün Allah korusun istanbula iki tane bomba düşse kiracılar pılı pırtı alıp kaçar.
    Benim evim, benim birikimlerim çöp olur.

Ben bu riske giriyorsam sen de kirayı paşa paşa ödeyeceksin birader!

• 1234Rambo kullanıcısına yanıt

Bizim merdivenleri silen kadın geçen yıl ev aldı.

Mirasla değil, el emeğiyle.

Aynı şekilde geçen ay eski bir dairemizi sattık, karı koca çalışan asgari ücretli bir aileye.

Boş konuşuyorsun boş..

Kiracılık, ülkenin ekonomisiyle veya gelir seviyesiyle alakalı değildir.

Lüksemburgda da kiracılar vardır, Almanyada da vardır, Mozambikte de vardır.

Siyasete her şeyi malzeme etmeyi bırakın.

Sizin istediğiniz parti geldiğinde de kiracılar kiracı olmaya devam edecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Windows95 -- 2 Mayıs 2022; 12:43:4 >
    içme . her ne madde kullanıyorsan kullanma. apaçık gerçekliği abidik yalanlarla gizlemeye çalışma. asgari ücretli çift ev almış. ufak at da serçeler nasiplensin. ıslah olmaz ak'çı olduğun için blokluyorum seni. zamanımı harcamaya değmeyeceğini düşünüyorum.

• sallayıp sallayıp durmuş.salla gitsin palavra bedava.bu dedikleri 95 yılındaykendi.o senede kalmış. 

95 yılındayken mesela millet tek maaşla evini arabasını kredisiz alıyordu.ve ailesinede bakıyordu okadar güçlüydü alım gücü.müstakil ev yapanlarda coktu.90 lı 80 li 70 li yıllarda böyleydi.

• Tüh ya, hazımsızlığına çözüm olarak soda tavsiye edecektim, beni bloklamış.

Neyse, düşük gelirli olduğu halde tutumlu davranıp ev alanları bir daha burada anlatmayayım bari.
    Ekonomi iyiyken parayı ota boka harcayıp şimdi evsiz kalan tipler kıskançlık krizine giriyor sonra.

Bir blok da benden sana gelsin.Siz utanmaz,iflah olmazsınız.

• Gerçekleri hazmedemeyince beni akpli zanneden biri daha.

Dur bakayım şurada bir kapak olacaktı.
    Aha buldum. Binalinin seçim vaadini eleştirdiğim konu.

https://forum.donanimhaber.com/yasadiniz-beyler-otopark-bedava--138699386

Evet işinize gelmeyen herkes aktrolldü di mi?
    Ekonomi şu an berbat durumdadır, sebebi de sonuna kadar akpdir.
    Ama kiracı olmanızın tek sebebi SİZSİNİZ!
    Kendi seçiminiz, kendi yaşam tarzınız bu. Boşuna akpye bok atmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Windows95 -- 2 Mayıs 2022; 21:1:14 >
  • Kapak sonrası konuda ölüm sessizliği hakim olmuş hahahah.

• Kimse kimseye servetini peşkeş çekmek zorunda değil. Zamanında servetini eve bağlayıp bunun için çalışan didinen para artıran lüksten kaçınan insanların servetine 3 kuruşa oturmaya çalışanlar şimdiden çadır şirketlerine bakıp kendilerine çadır beğenmeye başlasınlar. Neymiş barınma hakkıymış falan filan. 1 göz evde yaşayan adamlar neden 1 göz evde yaşıyorlar acaba onların barınma hakkı yokmu? Bir sizmi akıllısınız?

• Zatı Muhterem kullanıcısına yanıt
    vallahi güldürdün. Mecbur düşecek nedir? araba fiyatları düşecek ev fiyatları düşecek diye senelerdir konuşuluyor bir kere düştüğünü görmedim. Yapma gözünü seveyim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Jax T. kullanıcısına yanıt

Arz-talep dengesi nedir bilmiyorsunuz anlaşılan.

Durun hemen öğreteyim.

Sizin sattığınız ürünü 10 bin liraya almak için can atan bir sürü müşteri varken, biri 3 bin liraya almak istese verir misiniz?

Vermediğinizde de size fırsatçı dese...

• djoz kullanıcısına yanıt

Kendileri 10 bin liraya havada gidecek şeyi hayatta 3 bine vermek istemezler.

Ama 5 bine havada tutulacak evde 1500 liraya zorla oturmak isterler.

Çünkü herkes salak, herkes enayi, bir tek bunlar uyanık. Her şeye bedavaya çökmek bunların hakkı.

• yav kiralanacak evler ev olsa amenna ama 2.5-3bin liraya kadar çıktım kiralık evler için (iç ege’de yaşıyorum) ama evlerin hepsi şekilsiz, mutfak tezgahları bile minnacık, göt göte evler. ne anladım ben bu işten? aylık 2-3 bin vereceksem ve büyükşehirde bile yaşamıyorsam o ev en azından bir şeye benzemeli ama yok. İstanbul’daki validenin evi hala 1300den kiralık sırf kiracı düzgün diye, enayilik bizde sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kangaetemo -- 4 Mayıs 2022; 23:26:6 >
  • Bundan 6-7 ay önce evini kiraya verenler cidden büyük kazık yedi. Son 3 ayda bazı illerde göç mülteci ile beraber 2-3 katına çıktı.
    Şimdi bu kontratları yapanlar eli kolu bağlı melül melül piyasaya bakıyor.

Yalnız şöyle bir gerçek de var. Bu kiraları ödeyecek bir toplum yok. Kira olarak düşünme, emlakçı komisyonu +deposito masraflı iş yani. Piyasada maaşlar da belli hayat şartları da. Ya karı koca çalışıp iyi maaş alıp aynı evde yaşayacaksın ya da zengin olacaksın.

O yüzden bence yüksek kira kontratı değil parayı tahsil edebilmek önemli.

Ve tabi ki asla ve asla Türk vatandaşından başkasına özellikle araplara evi kiralamamak. Gerçi şu ara rus akımı var. O da ayrı konu.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.