Şimdi Ara

Konut kredisi konut sigortası iptal edilebilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba . Akbank’tan konut kredisi kullandım. İlk yılını doldurdu. Konut sigortasını yenileyeceklermiş. Ben bu sigortası yaptırmak zorunda mıyım? Tek zorunlu olan dask diye biliyorum. Forumdada detaylı bilgi bulamadım. Öneriniz nedir ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Zorunda değilsin. Hesabında nakit olmaz ise yenileyemezler, kendiliğinden iptal olur.

• oldbeer O kullanıcısına yanıt
    Tek zorunlu olan dask değil mi ?

• Genelde krediye bağlı kmh hesabı açarlar ve kapattırmazlar. otomatik olarak buradan parayı çekerler. Eğer kmh hesabı tanımlı değilse hesapta para olmadığı için çekilmez iptal olur. Eğer kmh varsa dilekçe ile istemediğinizi iptal edilmesini istemeniz gerekiyor. Biraz uğraştırır, banka sigorta şirketine, sigorta şirketi de bankaya yönlendirir genelde.

• camokasahin C kullanıcısına yanıt
    Kredi faizinin değişmesi gibi bir durum olur mu ? Birde tüm bunları yapamazsam BDDK ya mı şikayet etmeliyim ?

• Benzer durumdayım ben de. Konut sigortasını, bilgisayardan akbank online işlemlere girerek iptal ettim(mobil uygulamadan olmuyordu). Deneyebilirsin istersen. Benimki hemen iptal oldu. Dask için krediyi çektiğim şubeden bankacı aradı ve mobil uygulama üzerinden yeniledim. İşlemi yaparken bankacıya, konut sigortasını iptal ettiğimi ve agesa üzerinden yapılan hayat sigortasını da iptal edeceğimi söyledim. Agesa’yı arayarak iptal edebilirsiniz dedi. Bu hafta içerisinde agesa’dan hayat sigortasını iptal etmeye çalışacağım. Umarım sıkıntı çıkarmazlar geri ödeme ile ilgili. Dolar üzerinden hayat sigortası yapmışlardı yıllık olarak. 1. yıldan sonra %15 kesintiyle iptal edebileceğim yazıyor sözleşmede ama yine de güvenemiyorum. Forumda veya internette bununla ilgili bilgi bulamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gfreeman -- 11 Mart 2025; 17:39:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • byzamane kullanıcısına yanıt

kredi faizi değişmez, bazı bankacılar korkutmaya çalışıyor faiz yükselir diye ama aldırış etmeyin. Eğer iptal edemezseniz edevletten türkiye bankalar birliğinden sigorta iptali için dilekçe yazmanız gerekiyor. Bu şekilde yaparsanız tbb iptal kararı verecek ve o yazı ile banka sigortayı iptal etmek zorunda.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Konut kredisi sigorta iptali
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.