Arkadaşlar bugün birkaç saat önce golden retriever cinsi tatlı mı tatlı bir köpek aldım. Çok hareketli daha 2 büçük aylık. Eve ilk geldiğinde çok usluylu hereketliydi ama usluydu. Sonra halıları kemirmeye başlağında veterinerin dediği gibi kızdım ona yani komut verme amacıyla "yapma" dedim suratına bakarak kızgın bir ifadeyle. Ama şu an biraz saldırganlaşmaya başladı. Sürekli elimi ısırmaya kalkıyor. Paçamı ısırıyor çekiştiriyor. En çok zoruma giden bunları yaparken sürekli hırlaması. Topu ağzından almak istedim ama vermemek için diretti ve hırlamaya havlamaya başladı, bende almadım korkutmamak, zıt gitmemek için. Yani saldırganlık gösteriyor. Acaba bana kin mi tuttu diye daha ilk günden evham yaptım. Tedirginim dostlar acaba bu davranışlar normal midir?
Bilinçaltında yer edinmiş.Büyüyünce seni parçalayacak
quote:
Orijinalden alıntı: okuryazargezer
Bilinçaltında yer edinmiş.Büyüyünce seni parçalayacak
/>
Bak dostum empati kur biraz. Seni 2,5 yaşında Anan tanımadığın bir eve bıraksa. Kadın halıların üstünde yürüdüğü için seni azarlasa bağırsa. Elinden oynadığın oyuncağı alsa sinirlenmezmisin. Ağlamazmısın? He sana soruyorum?
Hırla maması lazım.
İlk günden alışmasını bekleme.. Birkaç haftada evini ve seni benimser merak etme..
Bak dostum empati kur biraz. Seni 2,5 yaşında Anan tanımadığın bir eve bıraksa. Kadın halıların üstünde yürüdüğü için seni azarlasa bağırsa. Elinden oynadığın oyuncağı alsa sinirlenmezmisin. Ağlamazmısın? He sana soruyorum?
quote:
Orijinalden alıntı: WoX~ Nefes alıyorum normalmidir ? gibi bir soru olmuş.
Bence daha çok "Kuşum ötüyor normal midir?" gibi olmuş.
oyun oynuyor. danışmanımın köpeğide benim elimi danışmanımın elini filan ısırmaya çalışıyor. ama ver elini, öyle kalıyor hayvan. hani kızdın ya şimdi sana yavşıyor beni sev diye.
not: aman hacı ısırmaz diyip kendini teslim etme hayvana, sorumluluk kabul etmem sonra.
Ciddi cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim. Ne bileyim daha önce de iki tane jago beslemiştim onları evcilleştirmem de bayağı zaman almıştı. O yüzden tedirgin oldum biraz, daha ilk günden kin mi güttü hayvan diye. Profesyonel bir cevap bekliyordum ama alaycılar dolmuş yine...
merhaba arkadaşım benimde 4 aylık golden köpeğim var.oda aynı şekilde hırlıyordu herşeyi parçalıyordu ama vahşi bi şekilde değil tabi korkmana gerek yok küçük olduğundan oyun istiyor, sürekli ilgi istiyor.Isırmasının sebebi ise dişlerinin kaşınması.süt dişleri yakında dökülmeye başlayacak.her çıkan dişin ardından acayip bi enerji patlaması yaşıyolar koltukların üstünde koşmalar, atlamalar vs. bunuda belirteyim korkma sonra
Kardeşleriyle oynarkende hırlıyorlar.
Kızgın ifadeyle karşılık verirsen köpek senden negatif elektirk alır ve ne gördüyse onu yapar. Halıyı tırmaladığı anda ona normal bi şekilde "yapma!" diyecektin ve halıya el koyacaktın köpek tırmalamayı bıraktığında onu ödüllendirecektin (okşayacaktın)
Köpek eğitimi çok ağır bir konu insan bi kaç kitap alır okur ondan sonra köpek alır böyle 0 bilgiyle sevmek için eve köpek alınmaz hem köpeğe hem sana yazık hemen git bi kitapçıya eğitim kitapları al onları oku uygula
elinden mama ver bi kaç gün golden uysaldır hiçbirşey yapmaz ama patronun kim olduğunu da bilmesi lazım hırlaması yemeğini önünden aldığın zaman da yapar dikkat ettiysen alışma zamanı geçsin eğitim filan vermeye kalkışma
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme