Şimdi Ara

Köpegim kemik kanseri oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 9.5 yasinda ki rottweiler cinsi köpeğim Skati nin bu gun kemik kanseri oldugunu ogrendim.

Yapilacak pek bir sey olmadigi soyledi veteriner arkadas. Bacak kesilse, kemik kanserin tum vucuda yayilma ihtimali zaten oldugundan bosa olacagini soyledi.

Kemoterapi versek 1 sene o surecek bir sene kadar omru anca olabilecegini soyledi.

Su an yapabilecegimiz tek sey agrisini dindirmek. Rimadyl 50 mg lik bir agri kesici kullaniyoruz fakat uzun sureli kullanimda mideye zarar verebiliyor.

Aylik olarak kullanilan bir ilac daha var. Trocoxil 75 mg.
    Turkiye de bu ilac yok. Abd den getirtmem gerekecek. Proseduru tam olarak bilmiyorum ama tahminen abd de ki bir veterinerin bu ilaci yazmasi gerekiyor. Sonra da birinin buraya getirmesi.

Cok dusuk ihtimaller de olsa yardimci olacak birileri umarim cikar.

Evcil hayvanlariniza cok iyi bakin. Cok iyi zaman gecirin. Giden gunler maalesef geri gelmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kötü durum benimde 6 yaşında kuşum öldü üzücü olay oluyor. kanser en lanet hastalık. up olsun belki ilaç vardır türkiye satış fiyatta ucuz

https://www.vetuk.co.uk/pet-meds-prescription-only-trocoxil-c-21_795

7-8 euro filan kargo seçenekleri bak aliexpress filan bir şeyler getir. gümrük takılma durumu var mı ona bakman lazım.
  • Tesekkurler mail atip Turkiyeye gonderim yapip yapmayacaklarini soracagim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Efsue

quote:

Orijinalden alıntı: Rapsody_izmir

Tesekkurler mail atip Turkiyeye gonderim yapip yapmayacaklarini soracagim.

merhaba, gecen zamanda olumlu bir netice alabildiniz mi ? umarim yardimci olmuslardir

Merhaba.

Trocoxil Türkiye distribütörü ile görüştüm. İlacın Türkiye'ye girişinin hala yapılamamakta olduğunu, daha önce dağıtım yaptıkları eczadepolarından ellerinde kalan varsa bana bildireceklerini söyledi. Şu an Rimadyl ağrı kesicisi ile idare ediyoruz. Son bir haftadır durumu ağırlaştı. 3 gün boyunca hiç bir şey yemedi. Sadece su içti. Bir iki günden beri de azcık azcık yiyor.

İlaçlarını içirebilmek için hapları toz haline getirip eskiden yiyebilmek için kırk takla attığı kaymaklı bisküvinin arasına koyup zorla yedirmeye çalışıyorum. Buradaki zorlanın açılımı, zaten ağzını açmam imkansız, hasta hali ile yalandan hırlayarak tehdit ediyor kerata. Kaymaklı bisküviyi ağzına uzatıyorum, o elimden alıp yere bırakıyor, ben yerden alıp ağzına uzatıyorum, o alıp yere bırakıyor ve bunu 1 saat kadar tekrar ettikten sonra pes edip yemeyi kabul ediyor.

Normalde yemek gördüğü zaman deliren hayvanın, yemek görünce klübesine kaçması çok üzücü. Allahtan bunların olabileceğini düşünüp 3 hafta boyunca yüksek kalorili mama hazırlayıp onu şişmanlatmıştım. Çaresizce iyi olacağı günleri bekliyoruz.

İlginiz için teşekkürler.

• Bilgilendirme icin tesekkurler. Veterinerimle tekrar gorusecegim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tesekkurler mail atip Turkiyeye gonderim yapip yapmayacaklarini soracagim.

merhaba, gecen zamanda olumlu bir netice alabildiniz mi ? umarim yardimci olmuslardir

Merhaba.

Trocoxil Türkiye distribütörü ile görüştüm. İlacın Türkiye'ye girişinin hala yapılamamakta olduğunu, daha önce dağıtım yaptıkları eczadepolarından ellerinde kalan varsa bana bildireceklerini söyledi. Şu an Rimadyl ağrı kesicisi ile idare ediyoruz. Son bir haftadır durumu ağırlaştı. 3 gün boyunca hiç bir şey yemedi. Sadece su içti. Bir iki günden beri de azcık azcık yiyor.

İlaçlarını içirebilmek için hapları toz haline getirip eskiden yiyebilmek için kırk takla attığı kaymaklı bisküvinin arasına koyup zorla yedirmeye çalışıyorum. Buradaki zorlanın açılımı, zaten ağzını açmam imkansız, hasta hali ile yalandan hırlayarak tehdit ediyor kerata. Kaymaklı bisküviyi ağzına uzatıyorum, o elimden alıp yere bırakıyor, ben yerden alıp ağzına uzatıyorum, o alıp yere bırakıyor ve bunu 1 saat kadar tekrar ettikten sonra pes edip yemeyi kabul ediyor.

Normalde yemek gördüğü zaman deliren hayvanın, yemek görünce klübesine kaçması çok üzücü. Allahtan bunların olabileceğini düşünüp 3 hafta boyunca yüksek kalorili mama hazırlayıp onu şişmanlatmıştım. Çaresizce iyi olacağı günleri bekliyoruz.

İlginiz için teşekkürler.

mavacoxib etken maddesi karaciger tahribine neden olabildigi icin veteriner hekimler kullanmaya cekindiginden sadece turkiye degil abd ve bir cok ulkede temin edilmesi guc bir ilac oldugunu ogrendim maalesef, ben sorarken agri kesici degil tedaviye destek bir urun oldugunu dusunmustum. universitesitedeki veteriner asistandan aldigim bilgiye gore boylesi bir durumda biran evvel kemoterapi'ye baslanmasi ve agri siddetine gore gerekirse akupunktur destegi verilmesi gerekiyor(yuksek ve dayanilmaz agri yasama orani %5) hastaligi atlatabilmesinin tek yolu bu gorunuyor, veterinerinizle veya baska bir hekimle gorusup kemoterapi ilaclarina vakit kaybetmeden baslamalisiniz.

Benim köpeğim içinde öyle demişti veteriner, keşke burada konu açmış olsaydım, keşke kemoterapiye başlatsaydım, türkiye'de baştan savma iş yapıyolar hayır madem ihtiyacı var ne diye hemen tedaviye almıyor bana bir işe yaramaz diyorsun, 2 ay oldu geceleri ağlıyorum, arkadaşlarımdan bazıları alay ediyor, yaşamak istemediğimi farkettim bir şey olsada ölsem keşke diye dua ediyorum

• Geçmiş olsun. Köpeğin belli ki büyük acılar çekiyor ve bayağı yaşlanmış. İlaçların bile etki edemeyeceği duruma gelirse acısını dindirmeyi düşün derim. Çok zor bir karar
  • Iki hafta once skatiyi kaybettik. Geride kalan minik dostlarimiza allah uzun omur versin.

• quote:

Iki hafta once skatiyi kaybettik. Geride kalan minik dostlarimiza allah uzun omur versin.

Başın sağolsun
  • Başın sağolsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağolun arkadaşlar.
  • Başın sağolsun dostum, benim kızları yerine koydum Skati'nin de gözlerim doldu. Öbür tarafta buluşursunuz umarım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.