Şimdi Ara

kopegim surekli isiriyor!! her tarafim yara bere!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
5.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kendi kedilerimden deneyimli olarak söylemeliyim ki anne sütünden ne kadar erken kesilirse o kadar çok ısırıyor kedi-köpekler. satıcının ahlaksızlığı nedeniyle olmuş bu tabii, sizin suçunuz değil. ama sizden ricam n'olur bu adamlara prim vermeyin hayvan satın almayın bir daha, almak isteyenlere de bu başınızdan geçen olayı anlatın onlar da almasınlar.
    konuya gelince, hayvandan 'genel olarak' ilgiyi kesmek, ona tepki göstermek vs. doğru bir hareket olmaz çünkü o bu ısırma davranışını bir sevgi göstergesi olarak yapıyor ve siz onu azarlar, aşırı tepki gösterir ve iterseniz kendini reddedilmiş hissedecektir.
    daha önce bahsedildiği gibi tepkisiz kalmak güzel bir çözüm. artı olarak bol bol diş kaşıma oyuncağı almanızı ve onla oynatmanızı öneririm. böylece o ısırma isteğini öyle tatmin edecektir. ayrıca sizi ısırdığı spesifik yerler varsa(parmak, bilek gibi) oralara acı bir şeyler sürerseniz ısırdığında bu tat ağzına gelir ve onu ısırmamaya şartlamış olursunuz.

• öncelikle köpeği emriyoken mi aldın vs diyene aldırma durumunu özetlemişsin

köpek ısırdığında çok acıtmaz şu küçüklükte, birşey olmaz diye asla ama asla umursamamazlık yapma çünkü ileride oynarken o kadar kötü ısıracak ki onu vermek zorunda kalıcaksın . Bu durumda köpeğe ne sert tepki verilmeli nede yumuşak . Husky kırması olduğuda çok belli ve husky genleri ona geçtiyse her zaman kendini patron görmek ister özgürlüğü çok seven bir köpektir sana en az 1 yıl alışmadan tasmasız gezdirme bile sonra tek başına eve dönmek zorunda kalabilirsin . Seni ısırdığında şu fısfıslardan yüzüne birazcık su fışkırt ne ağır bir ceza olur ne de çok hafif . Onun haricinde burnuna parmağınla yavaşça vurabilirsin tercihim köpeği profesyonel bir eğitime göndermen olacaktır dediğim gibi husky cinsi köpekleri eğitmek çok ama çok zor

• merhaba. bende 2 gun once 2 bucuk aylık bır golden aldım. ılk geldıgı gun cok hırcındı sımdı bırazcık daha sevecen. ellerımı ısırıyo. hırlıyo sınırlenıyo bende de problem aynı yanı. pacalarımı falan yırtmaya calısıyo. bazen dokundugumda bıle hırlıyo. veterıner parazıt hapı ıcırırken saldırıp hırladıgı ıcın kotu bakılmıs sert sevılmıs olabılır dedı. sureklı sevıyorum. hırlayıp havlagıdında psıkopata bagladıgında yuksek sesle hayır dıyorum ve 2 gundur artık sınmeye basladı.umarım hırcın bısey olmaz...bolca sevın hata yaptıgında 1 kez hayır dıyın derım ben..
  • quote:

Orijinalden alıntı: IHebele

öncelikle köpeği emriyoken mi aldın vs diyene aldırma durumunu özetlemişsin

köpek ısırdığında çok acıtmaz şu küçüklükte, birşey olmaz diye asla ama asla umursamamazlık yapma çünkü ileride oynarken o kadar kötü ısıracak ki onu vermek zorunda kalıcaksın . Bu durumda köpeğe ne sert tepki verilmeli nede yumuşak . Husky kırması olduğuda çok belli ve husky genleri ona geçtiyse her zaman kendini patron görmek ister özgürlüğü çok seven bir köpektir sana en az 1 yıl alışmadan tasmasız gezdirme bile sonra tek başına eve dönmek zorunda kalabilirsin . Seni ısırdığında şu fısfıslardan yüzüne birazcık su fışkırt ne ağır bir ceza olur ne de çok hafif . Onun haricinde burnuna parmağınla yavaşça vurabilirsin tercihim köpeği profesyonel bir eğitime göndermen olacaktır dediğim gibi husky cinsi köpekleri eğitmek çok ama çok zor

egitim konusunda cok bilgisizim. kopek egitilirken ac birakip dovduklerini bile duydum. o yuzden tedirginim. bunlari kesinlikle yapmayan bildiginiz bir egitimci vars keisnlikle hemen yollarim..selamlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• nogreyincolor N kullanıcısına yanıt
    Eline köpeğinin en sevdiği mamayı yada yemeği(sosis vb...) al eğitimi böyle gayet kolay oluyor.Mesela oturu öğreteceksen mamayı alıp yavaşça arka tarafına bastır bir kaç kez tekrar et kendi yapmaya başladığı zaman mamayı ver ve iyi bir şey yaptığını anlasın.
  • Şu an çok acıtmıyordur ısırmaları ama bağırman bir işe yaramaz ben teneke bir kutuyu madeni para koyup sallıyorum çıkan rahatsız edici bir ses ama köpek birden duruyor hayır anlamına geldiğini anlıyor denemeni tavsiye ederim bir de oyuncaklarını sen ona tut yani elinde oyuncak olsun ve onu ısırsın oyuncaklarını tek başına oynamıyorlar daha küçük zaten zamanla geçer büyük ihtimalle. Ama sana yada başkasına zarar vermeye başlarsa eğitime göndermen şart bu arada çok tatlıymış
  • Ben o sorunu elime sirke dökerek çözmüştüm ama her cinste veya köpekte işe yaramayabilir labrador benim ki. Sirkeden nefret ediyordu kokusunu aldığı an bırakıyordu bir süre sonra tamamen ısırma olayından vazgeçti. Köpek eğitmek ve büyütmek çok zor ve sabır isteyen bir iş kolay gelsin dostum
  • O yaşta köpeğe dışarda gezdirmediğin zamanlar tasma takmaman lazım. Hatta bence büyüyene kadarda boyun tasması yerine sokaktaykende bel tasması takmalısın.
  • kalsıyum kemık al yada yeşil kemikler var veterinerlerde ağız sağlığı için onları hem yer hem kasınması geçer birde o tasmayı çıkar hayvandan maazallah ters bir harkette kırılabılır boynu fısıldayan adama bakma elektrikli tasma ile eğittiği çıktı ortaya
  • benim kopegim varken soyle yapardim eger beni kizdirirsa ensesinden yakalar hafifce sallardim ve kopek kotu bisi yaptigini anlardi ama seninki eger durumu hemen duzeltmezssen ilerde cok sorun yasarsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hem çok küçük hemde oynamak istiyor ayrıca husky ler sürü hayvanıdır yanlız kalmak onları asileşmesine neden olur nefret ederler . ve o yaştaki bir köpek ısırsada o kadar zarar veremez . hem eminim saldırmak için değil de oynamak için ısırıyordur . ilgi herşeyin çözümü galiba ama tuvalet ve havlama sorununa kesinlik le iyi gelmiyo .
  • Mrb polis köpek egitmeniyim arkadaşlar cevap yazmış ama köpekler hep farklıdır köpegi görmeden şöle yap böle yap şunu dene öle bişey olmaz köpegi görmek lazım isyanbuşdaydanız görüşebiliriz yardımcı olurum

• Agızlık al
    Hiç acma serumla besle...
    Yada sevmedigin bi kiz arkadasin varsa hediye et...

• Köpek daha çok küçük dişleri kaşınıyor ve sizi tanımıyordur.Bağırmayın sakın.Sesiniz kararlı olsun ama bağırmayın korkutursunuz.Söylememe gerek yok herhalde vurmayında sakın ona.Daha yaşı küçük olduğundan eğitim vermek imkansız sadece liderin kim olduğunu kavrasın yeter ona.
  • nogreyincolor N kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam bu yaşlarda köpekleri ısırması çok doğal. Hem doğaları gereği kardeşleriyle oynarken ısırarak oynadıkları ve dişleri kaşındığı için. Size önerilerimde şöyle olurdu. Elinize kolonya sürün bol bol ve normal rutininizde devam edin. Isırdığın da elinizi kolonyanın acı tadıyla mutlaka irikilecektir ve tadı güzel olmadığı için artık elinizi ısırmaya daha hevesli olamayacaktır. İkinci olarak köpeğinize bağırmayın, özellikle husky gibi hırçın olabilecek ırklara bağırmak ilerisi için güvensizlik yaratır ve bunun acısını çok çekersiniz. Köpeğinize elinizi ısırdığında sert tonda "hayır" diyin. Ve köpeğinizin gözlerinin içine bakın o sizin gözlerinizden gözlerini kaçırana kadar. Bu ona güvensizlik vermeden liderin siz olduğunu anlatmaya yetecektir. Umarım yardımcı olmuşumdur.
  • Bu köpekte böle bi hapçı psikopat bakışı var dikkat et bence nolur ne olmaz,

kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gazozvar

Bu köpekte böle bi hapçı psikopat bakışı var dikkat et bence nolur ne olmaz,

kolay gelsin.

haha hic gulesim. sen de hapcisin heralde bildigine gore.

• Sırtüstü yatır, işaret parmağı ve orta parmağın arasına al boynunu, avucun göğsünde olsun. bastırmadan öyle beklet, çırpınırsa hayır diye ikaz et, durduğu zaman aferin diyip bırak. liderliğin, evin güçlüsünün sen olduğunu hissettir ona.

• insan gibi karşına al konuş ilişkinizin böyle yürümiyeceğini kendini toplaması gerektiğini anlat ona
  • quote:

Orijinalden alıntı: Encinyır.

Sırtüstü yatır, işaret parmağı ve orta parmağın arasına al boynunu, avucun göğsünde olsun. bastırmadan öyle beklet, çırpınırsa hayır diye ikaz et, durduğu zaman aferin diyip bırak. liderliğin, evin güçlüsünün sen olduğunu hissettir ona.

hocam ben martta yazmışım sen agustosta, işaret parmağınla orta parmakla bynunu kavra diyosun adamın boyu benim kadar oldu
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.