Şimdi Ara

Köpek saldırısına uğradım. 3 köpeği nasıl püskürttüm?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün akşam yürüyüşümü yaparken saat 22.10 civarı bir spor kompleksinin önünden geçiyordum. Bahçenin içinden bir anda hırıltılı şekilde havlayan artarak koşmaya balayan köpekleri gördüm.
    Bahçenin içinde oldukları için bir anlık rahalık sonrası çitleri aşıp aşamayacaklarını düşündüm.

Ama zaten çitleri aşmaya pek niyetleri yoktu, derken 2 metre önümdeki sürgülü araç giriş kapısının bir adım genişliğinde açık olduğunu farkettim.

Karar vermem gereken sadece 1 saniyem vardı, o an.

Ya geriye doğru kaçacaktım, ki beni yakalamaları çok kolay olacaktı üstelik daha da cesaretli olacaklardı. O durumda kurtulmam hemen hemen imkansızdı.
    Ya yolun karşısına koşacaktım, bu durumda nadir de olsa geçen bir arabaya çarpılma tehlikem vardı.
    Ben hemen o anda orada çakılı kalmaya karar verdim. Bu arada her nedense bundan birkaç gün önce aklımdan köpek saldırısı olsa ne yaparım gibi bir düşünce geçmişti ve bazı şeyler kurmuştum kafamdan.

Tam o kurguladığım şeyi yaptım ve kurtuldum.

Kapıdan çıkıp üzerime koşan ilk köpeğe doğru sağ ayağımı öne doğru atarak iki kolumu öne doğru havaya kaldırıp köpeğin üzerine hafif eğildim. Aynı anda sağ ayağımla yere vurup HU! diye en yüksek sesimle bağırdım.
    Bir anda kollarımın altında kalan köpek çıkan sesle de ürktü ve havlayarak biraz geri çekildi, tam o anda ikinci köpek geldi ve ikisine birden aynısını yaptım.
    Üçüncü çıkan köpeğe ve hepsine birden yine bir-iki defa daha yaptım, teker teker va geri geri havlayarak içeri girdiler. Ben ise bu sırada şeklimi hiç bozmadım.
    Onların içeri girmesiyle sanırım diğer köpekler dışarı çıkamadı, bense hızlı adımlarla uzaklaştım.

Eminim oradan bir bayan geçiyor olsaydı kesinlikle parçalarlardı. Bu durumu anlatmamdaki sebep, her zaman başımıza böyle birşey gelebilir, sizler de böyle durumlarda sonuç alınmış bu yöntemi
    deneyebilirsiniz.

Not: Konuyla ilgili telefon ve maille uyarılarımı yaptım.

• Zebaniler konuya ne zaman dahil olacak diye bekledim ama gelmediler.

Bu köpeklerde eğitim falan olmuyor zaten. Ne kadar üstünüze yürürse yürüsün "De get lan" falan diye bağırıp kolunuzu sallarsanız kaçarlar. Doğru yapmışsınız yani. Ama abartmışsın :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla can tatlı, ne yapayım olabildiğince tepkimi gösterdim, çok bir fikrim yoktur köpeklerle ilgili.

Zamanında kedi, akvaryum vs. vardı, ama asıl muhabbet kuşları ilgi alanımdır benim.
    Evcil hayvanlar her zaman hayatımın bir parçası olmuştur, hayvanları çok severim ama iş sokağa gelince değişiyor tabii.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nokmen -- 14 Kasım 2016; 13:35:59 >
  • Küçükken köpekten çok kaçmaya çalıştığım ve hiç bir zaman kaçamadığım için korktuğum zaman kaçmayı bırakmıştım Ne kadar hızlı koşarsan koş yakalıyor namussuzlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cazoria

Küçükken köpekten çok kaçmaya çalıştığım ve hiç bir zaman kaçamadığım için korktuğum zaman kaçmayı bırakmıştım Ne kadar hızlı koşarsan koş yakalıyor namussuzlar

Mümkünatı var mı :). Fil bile insandan daha hızlı koşabiliyor.
    Koşarak kaçabileceğin hayvan sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Koaladan başla :).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nokmen -- 20 Ekim 2017; 21:55:43 >
  • cinsi neydi hocam köpeklerin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RUST CHOLE

cinsi neydi hocam köpeklerin

sokak köpeği :).

(yani, pek anlamam cinslerinden, anlasam da o an anlayacak durumda değildim hehe))
  • Kimse kusura bakmasın ama bu hayvanları bu hale getirenlerde yine bizleriz.Karşılaştığınız köpeklere belkide nasıl insanlık dışı davranışlar sergilendiyse daha önceden, kendilerini otomatik olarak koruma moduna almışlar ve insanlara güvenleri kalmamış belli ki.Bireysel olarak pek terapi edilebilir bir durum değil tabi ki o açıdan sizin yapabileceğiniz bir şey olduğunu düşünmüyorum ama belediyeyi arayıp hayvanları toplatmakta çözüm değil maalesef.Çünkü ya uyutulacaklar ya olumsuz şartlardaki barınaklarda ölecekler yada ormanın içerisine bırakılacaklar.Keşke barınaklarımız daha bilinçli daha hayvan sever kişiler tarafından yönetilse de bu gibi hayvanlara bir çözüm olsalar.Keşke insanlarımız daha bilinçli ve hayvan sever olsalar da sokak hayvanlarına eziyet edip piskolojileriyle oynamasalar; onlarda insanlara bu şekilde saldırıda bulunmasalar.

Geçmiş olsun bu arada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teufel

Kimse kusura bakmasın ama bu hayvanları bu hale getirenlerde yine bizleriz.Karşılaştığınız köpeklere belkide nasıl insanlık dışı davranışlar sergilendiyse daha önceden, kendilerini otomatik olarak koruma moduna almışlar ve insanlara güvenleri kalmamış belli ki.Bireysel olarak pek terapi edilebilir bir durum değil tabi ki o açıdan sizin yapabileceğiniz bir şey olduğunu düşünmüyorum ama belediyeyi arayıp hayvanları toplatmakta çözüm değil maalesef.Çünkü ya uyutulacaklar ya olumsuz şartlardaki barınaklarda ölecekler yada ormanın içerisine bırakılacaklar.Keşke barınaklarımız daha bilinçli daha hayvan sever kişiler tarafından yönetilse de bu gibi hayvanlara bir çözüm olsalar.Keşke insanlarımız daha bilinçli ve hayvan sever olsalar da sokak hayvanlarına eziyet edip piskolojileriyle oynamasalar; onlarda insanlara bu şekilde saldırıda bulunmasalar.

Geçmiş olsun bu arada.

Teşekkürler. bahsettiğiniz konuyla ilgili olarak, oturduğum sitedeki bir amca her gece bir pazar arabası ve ellerinde yem poşetleriyle dışarı çıkar, çıktığı gibi etrafı en az 10'ar tane kedi ve köpekle dolar, cadde boyu yemlerini dökerek gider gelir. Sanıyorum belediyeden maddi yardım alıyormuş, bir nevi hayvan bakım gönüllüsü gibi bir durumu varmış tam ismini bilmiyorum.

Hayır, ben bile o kadar tanımıyorum kendisini hayvanlar nasıl tanıyorsa hayret ediyorum, bir de gecenin o karanlığında :).

• nokmen kullanıcısına yanıt
    Hocam en hayvan sever belediyenin bile o şekilde bir hizmeti olduğunu sanmıyorum açıkçası.En iyi belediye bazı noktalara kediler için barınmaları adına kedi evleri yapıyor,otomatik mama ve su kapları koyuyor (çoğu çalışmıyor ve içleri pislik içerisinde).Muhtemelen amca kendi maaşından yada çevreden topladıklarıyla o hayvanlara yardım etmeye çalışıyordur.Allah razı olsun kendisinden.

Vallahi aç kalınca öyle bir koşarak geliyorlar ki bazen tarif edemem.Beslemelere sizde katılırsanız muhtemelen sizi de benimserler kokudan
  • Evet o su içme yerlerinden bizim sitenin önüne de koydular, içleri genelde kirli oluyor ama yine de hiç yoktan iyidir, yağmurlarda filan kendi kendine temizleniyor az da olsa.
  • nokmen kullanıcısına yanıt
    Temizlendiği falan yok hocam yağmurda.Sigara izmaritlerini atıyor çoğu kişi içerisine.Olmayanlarında dibi çamur içerisinde.Onu içen hayvanın böbreklerine direk zarar zaten.Hayvanlarda biliyorlar genelde su içmiyorlar içerisinden çok zorda kalmadıkça.
  • Belediyeler sahipsiz hayvanlara besleme yapan insanlara sözde mama yardımı yapıyorlar. Ama ben şuana dek görmedim öyle bir şey. Bir çok kişi cebinden para vererek besliyor. Söze gelince atıp tutuyorlar ama icraat yok. Sadece kısırlaştırma konusunda iyiler. Ondada uğraştırıyorlar eğer yoğunlarsa. Onun dışında hasta gidip canlı gelen hayvan pek görmedim maalesef.
  • Merhaba,

Öncelikle köpekler senin gergin olduğunu anlar ve buna tepki gösterir. Sen gergin ve ürkek olursan senin beden ilini okuyan köpekte gergin olur ve sana baskınlık kurmaya çalışır. Baskınlık kurmaya çalışırken de geri adım atar ve boyun eğersen seni kovalar, ısırır vb şeyler olur.

Üstüne koşan bir köpek gördüğünde sende ona doğru ayaklarını yere yüksek ses çıkartacak gibi vura vura koş, özel bir bekçilik eğitimi almadıysa kaçacaktır.

İnsanlar köpekleri yalnız başına doğada yaşayamayacak şekle soktu. Tek yapılması gereken onların dilinden anlamak. Onlar zararsız, çabuk heyecanlanan ve devamlı sürü piskolojisi ile bulunduğu yeri korumaya çalışan dostlarımız.

şu yazıyı okuyabilirsiniz;https://dikkatkopekvar.org/kopek-dili-ogreniyorum/

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.