Şimdi Ara

KÖPEK SEVERLER BAKARMISINIZ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bugun barinaktan bi köpek sahiplendim.
    Ilk kez kopek besliycem.
    Neler yapmam lazim,bu konuda tecrubelerinizi paylasirmisiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Charismaw06 -- 12 Ağustos 2016; 0:56:34 >

• Charismaw06 C kullanıcısına yanıt
    Yavru köpek maması,mama-su kabı,zincirsiz bir tasma alman gerekecek ilk başta istersen bir veterinere kontrol ettir barınaklarda çok özen göstermiyorlar hayvanlara.Onun dışında günde 4 öğün beslemelisin yemek yedikten 10 dakika sonra çıkarmalısın tuvaletini yaptığında severek ve ödül maması vererek ödüllendirmelisin.Evden çıktığında havlıyorsa onunla ilgili videolar var onlara bak onun dışında hayvana sakın bağırma ve vurma yanlış bir şey yaptığında yüksek sesli şşşt de.Tuvaletini eve yaparken yakalarsan uyar fakat yaptıktan sonra uyarmanın bir anlamı yok paşa paşa temizleyeceksin.Bir de köpeği bağlı tutma istersen büyük köpek kafesleri var biraz tuzludur 200 tl falan onlardan alabilirsin yararlı da olur sizle vakit geçirmediği süreleri orada geçirir sadece o alanı koruyacağından siz gittiğinizde kapınızın önünden geçenlere falan havlamaz havlaması azalır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strange01 -- 11 Ağustos 2016; 17:09:47 >
  • strange01 kullanıcısına yanıt
    Mamasini ne kadar vermem gerekiyo?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    aldığın mamanın üstünde veya internet sitesinde yazar her mamanın farklıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strange01 -- 11 Ağustos 2016; 18:08:36 >
    Hocam kopegi saat 14.00 gibi getirdim.eve.Geldiginden beri yatiyo , cok mutsuz gozukuyo.ayrica.Hic.hareket yok hayvanda.
    Biraz su iciyo,cok az yedi.Tuvaletini bile yapmadi.
    Cok hareketsiz,toplasan 10 dakika ayakta durmamistir.Hic sesi cikmiyo,havlamiyo etmiyo.Biraz oynamaya calistim,hırlar gibi yapti,biraktim tekrar rahatsiz oldu diye.

Barınaktan bir can kurtarmışsınız öncelikle tebrik ederim ama kablolarla hayvanı bağlamanız hiç hoş olmamış.Zaten barınakta olduğu süre içerisinde nasıl bir travma yaşamış olduğunu biraz empati kurarak düşünmenizi rica edicem.Üstüne tam ev bulmuşken esaret altında bir köşede yaşayan hayvanında mutlu olmasını çok fazla beklemeyin.Evin içerisinde yada baktığınız alanda özgür olması gerekir tam anlamıyla mutlu olabilmesi için.Ancak yinede hemen mutlu olmasını beklemeyin bir süre size güvenme konusunda zamana ihtiyacı olacaktır.Bu sürede onun size yaklaşmasını ve güvenmesini bekleyin.Eğitim konusunda hemen ısrarcı olmayın, tuvaletini yaparsa ilk dönemlerde sert tepkiler vermeyin.Biraz özgür bırakın zaman her şeyi düzeltecek ve mutlu olacaktır.
  • Ayrıca bir veterinerden de aşıları ve parazit tedavileri için destek alın.
  • Banyo yaptirirken sudan kaciyodu yikayana kadar takmistim coktan cikardim hocam.tasma fln olmadgi icin mecburiyetten gecici olarak bagladim.ama cikardim tekrar

Çok tatlı maşallah. Ayrıca satın almayıp barınaktan sahiplenerek çok örnek bir davranış sergilemişsiniz tebrik ederim.
  • Tamamdir hocam yarin ilk is zaten veterinere goturcem
    Bu mesaja eklenen görseller:

KÖPEK SEVERLER BAKARMISINIZ? KÖPEK SEVERLER BAKARMISINIZ? KÖPEK SEVERLER BAKARMISINIZ?

• supernova034 kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim hocam

Daha yeni bir ortama girmiş yeni bir yer yeni bir dünya orası onun için biraz zaman tanıyın düzelecektir bu arada çok şirin bir köpek uzun sağlıklı bir ömrü olur inşallah.
    Anladim.Amin hocam tesekkur ederim insallah.

• Allah razı olsun.Umarım,ömrü boyunca beraber ve mutlu olursunuz.çok sevimli bir köpek.
  • aprmo kullanıcısına yanıt
    Amin,insallah hocam sagolun.

Ne kadar tatlı bir köpek bu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başka bir çevreden başka bir yere geldi alışması orayı tanıması kendine yer bulması zaman alıcaktır hatta geceleri ağlayabilir bile. zamanla düzelir merak etme tasmasını uzun ayarlanabilir şekilde yapıp biraz koştur bence.
  • Çok tatlı be.. Öncelikle barınaktan aldığınız için çok mutlu oldum. Bizde barınaktan almıştık ilk aldığımız zaman alışamamıştı ya da önceki yaşamış olduğu şeylerden dolayı mesafeliydi, huysuzluk yapardı ama aradan 6 sene geçmiş ve ben yine iyi ki barınaktan almışız diyorum.maalesef petşopların hayvanlar için cehennem olduğunu bilmiyor insanlar. Köpeğinizle nice birlikte senelere

• :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.