Şimdi Ara

Köpekler hakkında Eğitim Çeşitleri-Beslenme-Tür Seçenegi Sorularınızı Sorabilirsiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
1
Favori
5.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bakıyorumda forumda her kafadan bir ses var. sokak köpegine kangal diyende var rottfigther'a golden diyeninden tutunda köpegi en etkili eğitme yöntemi dövmek diyende .... 8 Yıllık Köpek bakıcısı olarak aklınızda sorun varsa tür-aşı-eğitim-besleme-barınma gibi iletebilirsiniz. elimden geldigince tecrübelerimi paylaşırım sizinle, zamanında bnde yüzlerce insanla görüşüodum bu konular için. tecrübe edinmeden köpek almayınız. !!! Edit= (21.12.2013) Çiftlik sahibi bi arkadaş sivastaki kangal ırkına guruhlar var diyor. Neymiş ankarada büyüyen kangal ile sivastaki kangal farklı olurmuş. Ah be güzel kardeşim senin mantıgına göre hiçbir rottweiler almanya dışında, hiçbir pincher italya dışında, hiçbir van kediside van dışında yavruladıgında saf olmuyor mu ? Kendinizi aklamak için böyle bahaneler söylemeyin. Varsa Scr belgen yada kazandıgın şampiyonluk madalyası koy buraya görelim. Önüne gelen iri köpege kangal diyosunuz yazık günah ! ! !

Buda şuanki yavru aslanım (9 aylık)

Köpekler hakkında Eğitim Çeşitleri-Beslenme-Tür Seçenegi Sorularınızı Sorabilirsiniz Köpekler hakkında Eğitim Çeşitleri-Beslenme-Tür Seçenegi Sorularınızı Sorabilirsiniz Köpekler hakkında Eğitim Çeşitleri-Beslenme-Tür Seçenegi Sorularınızı Sorabilirsiniz Köpekler hakkında Eğitim Çeşitleri-Beslenme-Tür Seçenegi Sorularınızı Sorabilirsiniz Köpekler hakkında Eğitim Çeşitleri-Beslenme-Tür Seçenegi Sorularınızı Sorabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kangal3454 -- 21 Aralık 2013; 21:02:33 >

• O zaman aslında çok sorulan fakat çoğu kişinin karar veremediği bir soru sorayım size
    Evde bakmak için sizce dişi Golden mı yoksa erkek Golden mı daha uygundur? Labrador da olabilir Golden yerine gerçi bir şey fark etmiyor pek aralarında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut5513

O zaman aslında çok sorulan fakat çoğu kişinin karar veremediği bir soru sorayım size
    Evde bakmak için sizce dişi Golden mı yoksa erkek Golden mı daha uygundur? Labrador da olabilir Golden yerine gerçi bir şey fark etmiyor pek aralarında.

:) bu tamamen tecrübeyle öğrenilicek bir konu bnce :) pitbull aslında tamamen kırma bir ırktır ve hiçbir şekilde köpek ırkları federasyonundan scr alamaz ancak herkes elinde pitpull gezdirio sokaklarda bu tamamen zevk işi yani. Senin golden'a gelirsek Ancak buda tecrübeyle sabittir ki dişi köpekler daha saldırgan ve koruma güdüsü geniştir. ev ortamında dişi-erkek köpek farketmez ancak dış ortamda sorun yaratabilir buda istisna. ev için cinsiyet ayrımının bi önemi yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kangal3454 -- 29 Haziran 2013; 18:09:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kangal3454

quote:

O zaman aslında çok sorulan fakat çoğu kişinin karar veremediği bir soru sorayım size

:) bu tamamen tecrübeyle öğrenilicek bir konu bnce :) pitbull aslında tamamen kırma bir ırktır ve hiçbir şekilde köpek ırkları federasyonundan scr alamaz ancak herkes elinde pitpull gezdirio sokaklarda bu tamamen zevk işi yani. Senin golden'a gelirsek Ancak buda tecrübeyle sabittir ki dişi köpekler daha saldırgan ve koruma güdüsü geniştir. ev ortamında dişi-erkek köpek farketmez ancak dış ortamda sorun yaratabilir buda istisna. ev için cinsiyet ayrımının bi önemi yoktur.

Dişinin dönemleri yüzünden çekiniyorum aslında dişiye daha sıcak bakıyordum.

• quote:

quote:

quote:

benimde dişi kangalım var. kızgınlık dönemlerinde zincirle gezdiriyorum sadece 10gün boyunca o kadar. pek sorun olucagını sanmam

• quote:

quote:

quote:

quote:

benimde dişi kangalım var. kızgınlık dönemlerinde zincirle gezdiriyorum sadece 10gün boyunca o kadar. pek sorun olucagını sanmam

Teşekkür ederim

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Teşekkür ederim

Sanırım daha önce doğum yapan bir köpeğiniz olmadı.Adet dönemlerindeki artıklarının kokusu,zorluğu doğumdakinin yanında hiç diyebilirim.O kadar meşakkatli bir iş ki anlatamam ama sonunda o yavruları gördüğünüzde her şeye değer.Dişi veya erkek daha uysaldır demek pek doğru olmaz tamamen köpeğin karakteriyle alakalı sadece genelleme yapabiliriz.Dişiler genelde bakımı zor olmasına rağmen eğitilmesi daha kolaydır.Saldırganlığı yavrulama dönemleri dışında erkeklere nazaran daha azdır.Erkeklerde kızışma dönemlerinde başına buyrukluk olurken dişilerde bu durum görülmez.Dişiler daha minyon oldukları için ev ortamında biraz daha rahat edebilir.Eğer yılda 2 kere bu eziyeti çekerim diyorsanız kesinlikle dişi köpek edinin.

• quote:

Orijinalden alıntı: sezeryildirim

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Teşekkür ederim

Sanırım daha önce doğum yapan bir köpeğiniz olmadı.Adet dönemlerindeki artıklarının kokusu,zorluğu doğumdakinin yanında hiç diyebilirim.O kadar meşakkatli bir iş ki anlatamam ama sonunda o yavruları gördüğünüzde her şeye değer.Dişi veya erkek daha uysaldır demek pek doğru olmaz tamamen köpeğin karakteriyle alakalı sadece genelleme yapabiliriz.Dişiler genelde bakımı zor olmasına rağmen eğitilmesi daha kolaydır.Saldırganlığı yavrulama dönemleri dışında erkeklere nazaran daha azdır.Erkeklerde kızışma dönemlerinde başına buyrukluk olurken dişilerde bu durum görülmez.Dişiler daha minyon oldukları için ev ortamında biraz daha rahat edebilir.Eğer yılda 2 kere bu eziyeti çekerim diyorsanız kesinlikle dişi köpek edinin.

Teşekkürler.

• benimde şimdiye kadar 2 dişi 2 erkek köpeğim oldu.

tecrübem bana erkek köpeklerin çok yaramaz dişilerin ise çok uysal olduklarını gösterdi. ya da bana tesadüfen öyle geldi.
    ev bakımı için goldenlar iyi köpek değildir. hareket sevdiklerinden evde zorluk çıkarırlar. bu konuda buldog türlerini özellikle ingiliz buldoglarını tavsiye ederim. akşama kadar uyurlar. ancak bir golden ya da rot asla uyumaz. hep oyun ister.
  • quote:

Bakıyorumda forumda her kafadan bir ses var. sokak köpegine kangal diyende var rottfigther'a golden diyeninden tutunda köpegi en etkili eğitme yöntemi dövmek diyende .... 8 Yıllık Köpek bakıcısı olarak aklınızda sorun varsa tür-aşı-eğitim-besleme-barınma gibi iletebilirsiniz. elimden geldigince tecrübelerimi paylaşırım sizinle, zamanında bnde yüzlerce insanla görüşüodum bu konular için. tecrübe edinmeden köpek almayınız.

Merhaba,
    Öncelikle gönüllü yardımız için teşekkür ederim.
    Ben ve kız arkadaşım sokaktan bir erkek terrier sahiplendik, belediye ya da barınak tarafından kısırlaştırılmış(biz bulduğumuzda henüz kısırlaştırılalı 10 gün kadar anca olmuş, dikişlerini veterinere aldırdık). Veteriner 1.5 yaşında 1 numara safkan terrier olduğunu söyledi, biraz detaylıca konuştuğumuzda Mix malta terrieri olabileceğini fakat siyah olduğundan dolayı emin olmadığını söyledi. Köpeğim çok uysal, havlama saldırma ısırma huyları hiç yok, kendini herkese sevdirebiliyor, bazen günde 1-2 defa balkona doğru ya da balkona koşarak havlıyor o kadar, bir de kız arkadaşımın kardeşinde kalan terrier kırması(Eros) yanındayken bir şeye havladığında özenerek havlıyor. Simsiyah dostumuza ismini bilmediğimizden Zeus ismini verdik. Dostumuzun sadece tuvalet eğitimi var, fakat temel komutlardan bihaber.

Köpeğim uysal ve diğer köpeklerle de çok sosyal, acayip oyuncu bir köpek, kendini sevdirmeyi ve oyun oynamayı çok seviyor. Ağzına top ya da pet şişe alıp büyük daire şeklinde koşturup duruyor, çoğu zaman diğer köpekleri de peşinde koşturuyor(Terrier, Golden, Boxer, Pitbull, Rot). Özellikle oyun oynarken çok heyecanlı ve çağırdığımızda gelmeyebiliyor, normalde ise çağırınca yanımıza neredeyse hep gelir. Bu kadar bilgiyi bu küçük adamı tanımanız için verdim.

Benim esas yapmak istediğim bu dostumuzla birbirimizi daha fazla tanımamız. Temel komutları öğretmek istiyorum, özellikle bekleme komutuna çok ihtiyaç duyuyoruz, tasma takarken kıpır kıpır oluyor, eve girince ayaklarını yıkamak için banyoya gitmeye pek yanaşmıyor fakat ayaklarını yıkarken bekliyor. Yıkama bitince biran önce çıkmak istiyor. Bekleme komutunu öğretmemiz gerekiyor.

Diğer bir ihtiyacımız olan ise çağırınca mutlaka gelmesi, gelme komutuna da şu nedenle ihtiyaç duyuyoruz. Bazen parka kulağı kuyruğu dikilmiş köpekler geliyor, sahipleri köpeklerin canı yandığında saldırabileceğini söylediğinden ve bizim ufak oyuncu dostumuz da yerinde duramadığından tasma kullanmak zorunda kalıyoruz ve Zeus'un bu durum pek de hoşuna gitmiyor sanırım. Oyun oynamak istediği de belli oluyor. Bu yüzden eğer sıkıntı çıkarabilecek köpeklere yaklaşırsa çağırdığımızda gelmesini istiyoruz.

Bir de yemek yerken çok rahatsız ediyor, biraz hayır demekle ve reddetmekle sakinleşiyor ama başta çok sokuluyor yemek istiyor. Burada da yemeğin bitmesini, sonra ona yemek vereceğimizi bilmesini istiyoruz.

Bunlar dışında eğitim ihtiyacı duymuyoruz, zaten bize oldukça neşe getirdi, hangi odada isek oraya gelip bize eşlik ediyor mutlaka, özellikle koltuk üstünde uyuyor, ne zaman ayaklansak (mutfak-wc) bizimle geliyor. Kapıda bekliyor. Artık bir dostumuz oldu. Birbirimizi çok sevdik, sürekli onu öpüyoruz o da bizi yalıyor. :)

Sizden ricam birbirimiz ile daha uyumlu yaşamak için bu konuları nasıl aşarız?
    Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: canocan_07

quote:

Bakıyorumda forumda her kafadan bir ses var. sokak köpegine kangal diyende var rottfigther'a golden diyeninden tutunda köpegi en etkili eğitme yöntemi dövmek diyende .... 8 Yıllık Köpek bakıcısı olarak aklınızda sorun varsa tür-aşı-eğitim-besleme-barınma gibi iletebilirsiniz. elimden geldigince tecrübelerimi paylaşırım sizinle, zamanında bnde yüzlerce insanla görüşüodum bu konular için. tecrübe edinmeden köpek almayınız.

Merhaba,
    Öncelikle gönüllü yardımız için teşekkür ederim.
    Ben ve kız arkadaşım sokaktan bir erkek terrier sahiplendik, belediye ya da barınak tarafından kısırlaştırılmış(biz bulduğumuzda henüz kısırlaştırılalı 10 gün kadar anca olmuş, dikişlerini veterinere aldırdık). Veteriner 1.5 yaşında 1 numara safkan terrier olduğunu söyledi, biraz detaylıca konuştuğumuzda Mix malta terrieri olabileceğini fakat siyah olduğundan dolayı emin olmadığını söyledi. Köpeğim çok uysal, havlama saldırma ısırma huyları hiç yok, kendini herkese sevdirebiliyor, bazen günde 1-2 defa balkona doğru ya da balkona koşarak havlıyor o kadar, bir de kız arkadaşımın kardeşinde kalan terrier kırması(Eros) yanındayken bir şeye havladığında özenerek havlıyor. Simsiyah dostumuza ismini bilmediğimizden Zeus ismini verdik. Dostumuzun sadece tuvalet eğitimi var, fakat temel komutlardan bihaber.

Köpeğim uysal ve diğer köpeklerle de çok sosyal, acayip oyuncu bir köpek, kendini sevdirmeyi ve oyun oynamayı çok seviyor. Ağzına top ya da pet şişe alıp büyük daire şeklinde koşturup duruyor, çoğu zaman diğer köpekleri de peşinde koşturuyor(Terrier, Golden, Boxer, Pitbull, Rot). Özellikle oyun oynarken çok heyecanlı ve çağırdığımızda gelmeyebiliyor, normalde ise çağırınca yanımıza neredeyse hep gelir. Bu kadar bilgiyi bu küçük adamı tanımanız için verdim.

Benim esas yapmak istediğim bu dostumuzla birbirimizi daha fazla tanımamız. Temel komutları öğretmek istiyorum, özellikle bekleme komutuna çok ihtiyaç duyuyoruz, tasma takarken kıpır kıpır oluyor, eve girince ayaklarını yıkamak için banyoya gitmeye pek yanaşmıyor fakat ayaklarını yıkarken bekliyor. Yıkama bitince biran önce çıkmak istiyor. Bekleme komutunu öğretmemiz gerekiyor.

Diğer bir ihtiyacımız olan ise çağırınca mutlaka gelmesi, gelme komutuna da şu nedenle ihtiyaç duyuyoruz. Bazen parka kulağı kuyruğu dikilmiş köpekler geliyor, sahipleri köpeklerin canı yandığında saldırabileceğini söylediğinden ve bizim ufak oyuncu dostumuz da yerinde duramadığından tasma kullanmak zorunda kalıyoruz ve Zeus'un bu durum pek de hoşuna gitmiyor sanırım. Oyun oynamak istediği de belli oluyor. Bu yüzden eğer sıkıntı çıkarabilecek köpeklere yaklaşırsa çağırdığımızda gelmesini istiyoruz.

Bir de yemek yerken çok rahatsız ediyor, biraz hayır demekle ve reddetmekle sakinleşiyor ama başta çok sokuluyor yemek istiyor. Burada da yemeğin bitmesini, sonra ona yemek vereceğimizi bilmesini istiyoruz.

Bunlar dışında eğitim ihtiyacı duymuyoruz, zaten bize oldukça neşe getirdi, hangi odada isek oraya gelip bize eşlik ediyor mutlaka, özellikle koltuk üstünde uyuyor, ne zaman ayaklansak (mutfak-wc) bizimle geliyor. Kapıda bekliyor. Artık bir dostumuz oldu. Birbirimizi çok sevdik, sürekli onu öpüyoruz o da bizi yalıyor. :)

Sizden ricam birbirimiz ile daha uyumlu yaşamak için bu konuları nasıl aşarız?
    Teşekkürler.

İlk olarak hayırlı olsun dostunuz. Sondan başa dogru anlatmaya başlıyım kısaca, eksik bi yerim kalırsa tekrar sorabilirsiniz. Yemek yerken ( siz) bekletilmesinden her köpek hoşlanmaz, bu alışkanlıgı düzeltmek, ve siz yemek verene kadar yemek konusunda sizi rahatsız etmemesini saglamak İLERİ-İTAAT eğitimine girer, ileri itaat'te sizin bahsettiginiz eğitim daha geniştir ve amacı yabancıların verdigi, ve sizin verdiginiz yemekleri komut vermeden kesinlikle yememesidir, ancak köpek beslemeye yeni başlamış bu işe gönül vermiş bir insansınız, size tavsiyem önce köpeğinize basit eğitimlerle başlamanız, Örn; ( Diger Sorunuza Gelirsek) BEKLE! komutu otur ve yat! komutlarından sonra öğretilen bir komut çeşitidir. köpek eğitimi aşama aşamadır. Temel İtaat ile başlamalısınız Bunlar ; TEMEL İTAAT eğitiminde, köpeğinizin sizi çekmeden sol tarafınızda yürümesi, OTUR, YAT, BEKLE, BIRAK, GEL, GETİR, GİT, KOŞ, ÇABUK, YAVAŞ, HAYIR, AFERİN, SUS gibi temel komutları öğrenmesi sağlanır. Bu dönem bittikten sonra İLERİ İTAAT eğitimine geçilir ve bu komutları tasmasız olarak yerine getirmesi için gereken eğitim verilir. Temel itaat'te başlarken ( eğitim süresince 20dk'dır max.) köpeginizle lâbali-şımarıklık yapmadan 20 dk boyunca günlük konuşmanızı biraz sertleştirerek eğitime başlamalısınız. İlk amacınız OTUR! eğitimi olmalı. Şunu söliyim köpek eğitimi sabır işi ( biraz klişe bi söz oldu ama ) . Eğitim Süreci tamamen size baglıdır, zaten siz köpeginizle eğitim yaptıkça onun iyi ve kötü yanlarını anlıcaksınız. nese uzatmadan Otur Eğitimine gelelim. KÖPEK SOL DİZKAPAGINIZ'IN ÖNÜNE ALINIR YÜZÜ TAM SİZE BAKICAK ŞEKİLDE KARŞIYA GEÇİLİR. ARDINDAN KÖPEGİN HAFİFÇE ÜZERİNE YÜRÜYEREK ( TASMAYI KALÇA TARAFINA DOGRU ÇEKİCEKSİNİZ) OTUR ! KOMUTU VERİLMELİDİR. BU SAYEDE ÜSTÜNE YÜRÜDÜGÜNÜZDE KÖPEK OTURMA HİSSİ DUYACAKTIR. EĞİTİMDE BİNLERCE YOL VARDIR KİMİ ÖDÜLLENDİREREK,KİMİ SEVEREK, BAZI HAYVAN TACİRLERİDE PLASTİK CİSİMLE VURARAK EĞİTİM VERİR KÖPEGE. SİZ TEMEL KAVRAMLARI ÖĞRENİP KENDİ TARZINIZI OLUŞTURMALISINIZ. BİRAZ UZUN OLDU AMA YAZIYLA BU KADAR ANLATILABİLİO, YİNEDE AKLINIZA BİRŞEY TAKILDIGINDA SORABİLİRSİNİZ.

Edit= Çağırınca Gelmesi için, hergün 40 dakika ( geceli gündüzlü 20 şer dk olmak üzere) köpeginiz evinizin bir köşesinde otururken tam karşısına geçin ( en az 3 mt ilerisine) elinize onun en sevdigi oyuncak-köpek şekerlemesi, gibi bir nesneyi alın ( ancak elinizde oldugunu önceden farkettirmeyin gizleyin elinizde) ardından ismini söleyerek ( bir yandan yiyecegi yada nesneyi göstererek) GEL! komutunu veriniz.

Buda benim 11 Aylık Dişi Kangalım ZEYNA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kangal3454 -- 11 Temmuz 2013; 7:02:44 >

• ZEYNA
     Köpekler hakkında Eğitim Çeşitleri-Beslenme-Tür Seçenegi Sorularınızı Sorabilirsiniz Köpekler hakkında Eğitim Çeşitleri-Beslenme-Tür Seçenegi Sorularınızı Sorabilirsiniz Köpekler hakkında Eğitim Çeşitleri-Beslenme-Tür Seçenegi Sorularınızı Sorabilirsiniz

• Oncelikle tesekkur ederim benim 3 aylik disi goldenim var biz kisirlastirmayi dusunuyoruz bu islem ne zaman yaptirmaliyiz birde sizve yanlismi yapmis oluruz
     Köpekler hakkında Eğitim Çeşitleri-Beslenme-Tür Seçenegi Sorularınızı Sorabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tumusha

Oncelikle tesekkur ederim benim 3 aylik disi goldenim var biz kisirlastirmayi dusunuyoruz bu islem ne zaman yaptirmaliyiz birde sizve yanlismi yapmis oluruz

yanlış anlamayın bu konularda çok hassasım, haddimi aşarsam özür dilerim şimdiden ama, sizin elinizde olmadan eşinizi,ablanızı,kız kardeşini, evlilik döneminde kısırlaştırsanız sizce ne hissederler ? köpeğin size gücü yetmio diye ona her istediginizi yapma hakkını lütfen bulmayınız kendinizde. kısırlaştırma sebebiniz nedir ? sokakta erkekler peşinden koşmasın diye mi ? eger buysa kısırlaştırsanızda kızgınlık dönemlerinde yine erkekleri çeker sadece hamile kalamaz köpeginiz. kesinlikle kısırlaştırmanızı tavsiye etmem.

• quote:

quote:

Oncelikle tesekkur ederim benim 3 aylik disi goldenim var biz kisirlastirmayi dusunuyoruz bu islem ne zaman yaptirmaliyiz birde sizve yanlismi yapmis oluruz

yanlış anlamayın bu konularda çok hassasım, haddimi aşarsam özür dilerim şimdiden ama, sizin elinizde olmadan eşinizi,ablanızı,kız kardeşini, evlilik döneminde kısırlaştırsanız sizce ne hissederler ? köpeğin size gücü yetmio diye ona her istediginizi yapma hakkını lütfen bulmayınız kendinizde. kısırlaştırma sebebiniz nedir ? sokakta erkekler peşinden koşmasın diye mi ? eger buysa kısırlaştırsanızda kızgınlık dönemlerinde yine erkekleri çeker sadece hamile kalamaz köpeginiz. kesinlikle kısırlaştırmanızı tavsiye etmem.

Kesinlikle yanlış anlamıyorum sizi benimde gönlüm el vermiyo zaten annelik duygusunu tatmasını stiyorum fakat söyle bir durum var maddi açıdan çok sıkıntılı günler geçirmekteyiz. Kukimize bazen 5 tllik yemi almakta zorlanıp suyun içine ekmek dograyıp verdiğimiz zamanlarımız oluyo ve durum bizi cok üzüyor. Eğer kukimizin yavruları olursa onları barınaga bırakamayız çevremizdede yavru sahiplenecek kimse yok. Bakamıyacagımızı düşündüğümüz için bunu düşünmeye başladık.

• quote:

quote:

quote:

Kesinlikle yanlış anlamıyorum sizi benimde gönlüm el vermiyo zaten annelik duygusunu tatmasını stiyorum fakat söyle bir durum var maddi açıdan çok sıkıntılı günler geçirmekteyiz. Kukimize bazen 5 tllik yemi almakta zorlanıp suyun içine ekmek dograyıp verdiğimiz zamanlarımız oluyo ve durum bizi cok üzüyor. Eğer kukimizin yavruları olursa onları barınaga bırakamayız çevremizdede yavru sahiplenecek kimse yok. Bakamıyacagımızı düşündüğümüz için bunu düşünmeye başladık.

köpegin kızışma dönemi 6 ayda bir olur. 10 gün sürer. her 6ayda bir 10 gün boyunca zincirle gezdirirseniz hiçbir sıkıntı çıkmaz. vajinadan kan damlar bu döneminde o kadar. çiftleşicek diye bi kanun yok. 10 gün saklar gibi gezdirirsiniz köpeginizi. elbette herkesin maddi durumu ortada bnde 1ay 85tl ye kuzu etli mama alıosam öbür ay kangalıma köylerde yapılan YAL karışımından veriyorm, ev yemegi veriyorm. sizede tavsiye ederim tavuksuyu çorbası alıp 50-60 kuruş bimde, hafif suyla ocakta 5 dk pişirin ekmek dogroyıp verebilirisn hem tavuk protein var içinde hemde çok ucuz maliyetlidir.

• yani şimdi 6 aylıkkenmi kızgınlık dönemi başlar
  • quote:

yani şimdi 6 aylıkkenmi kızgınlık dönemi başlar

evet en az 6 aylıkken. bazı köpeklerde 9'u bulabilir. şuan istedigi kadar çiftleşmeye çalışsın, vajinadan kan akıntısı olmadn kesinlikle çiftleşme belirtisi göstermez
  • Çok soru sordum ama bişey daha sormak istiyorum musadenizle. Ya arkadaş heryere işiyo bu deli oluyorum :) balkonda yeri var karton koyduk oraya buyuk tuvaletını yapıyor. ama gel gelelim küçüğe neresi denk gelirse balkonda yapmadıgı yer yok. Sıkıldıgı zaman içeri alıyoruz evdede geldimi salıveriyo :) Nasıl bir çözüm yolu izlemeliyiz
  • quote:

Çok soru sordum ama bişey daha sormak istiyorum musadenizle. Ya arkadaş heryere işiyo bu deli oluyorum :) balkonda yeri var karton koyduk oraya buyuk tuvaletını yapıyor. ama gel gelelim küçüğe neresi denk gelirse balkonda yapmadıgı yer yok. Sıkıldıgı zaman içeri alıyoruz evdede geldimi salıveriyo :) Nasıl bir çözüm yolu izlemeliyiz

estagfurullah sorcksınız elbette, bnde başlarda sorck kmse bulamıyorm diye istanbulda gezmedigim veteriner kalmadı beni kovalıycaklardı artk bıkmışlardı yani bundan 4-5 sene önce :) bi makale atıyım bn size hem okuuym sonrasında video'yu izleyin yine bi çözüm bulamassanız yardımcı olurum. MAKALE= Eve aldığınız yavru köpeğin sık sık eve çiş ve kaka yapmasından şikayet ediyorsanız, ona tuvaletini tutmayı öğretmelisiniz.
    İdrar kesesindeki kaslari henüz tam olarak gelişmediğinden köpeğiniz idrarını tutamayabilir. Bu yüzden de evin hemen her yerine çişini yapabilir. İşe alkol bazlı bir temizlik maddesi ile evinizi ve özellikle de çiş veya kaka yaptığı yerleri temizlemekle başlayın.
    Tuvalet eğitimine, köpeğiniz yaklaşık dört haftalık olduğunda başlayabilirsiniz. Ona bir oda ya da odanın bir bölümünü ayırın. Burası artik onun yemeğini yediği ve uyuduğu yuvası olsun. Yemeğini ve suyunu günde 3-4 kez olmak üzere belli öğünlerde verin. Öğünlerin saatleri mümkünse aynı olmalı ve öğünler arasında beslenmemelidir. Bu dönemde köpeğinizin evin diğer bölümlerine girmesine izin vermeyin.
    Yavru köpekler tuvalet ihtiyaçlarını genellikle uykudan uyandıkları zamanlarda veya yemeklerini yedikten yaklaşık bir saat içerisinde gidermek isterler. Her yemekten veya uykudan uyandıktan sonra köpeğinizin odada yerleri kokladığını gördüğünüz ya da tuvaletini gidereceğini anladığınız anda, onu aynı odanın bir başka köşesine hazırladığınız bir kaç gazete üzerine koyun ya da bahçeye çıkartın. Yavru sizin istediğiniz yere tuvaletini yaparken yumuşak bir ses tonuyla ona olumlu bir şey yaptığını hissettirin. Odada bulunan kirlenmiş gazeteyi de en alta yerleştirin ki bir dahaki sefere çiş yapacağı yeri kolayca bulabilsin.
    Dışarı çıkma veya gazeteyi kullanma eğitimleri istediğiniz düzeyde devam ediyorsa iki haftalık bir süre sonunda köpeğinizin evin diğer bölümlerini tanımasına gözetim altında olmak kaydıyla izin verebilirsiniz. Burada amacınız , evinizin aynı zamanda onun yuvası olduğu bilincini vermeniz olmalıdır. Çünkü köpekler yaşadıkları yuvaya pislemezler.

VİDEO ANLATIM=
    UZMANTV
    Köpeklere tuvalet eğitimi nasıl verilir?
    http://www.uzmantv.com/kopeklere-tuvalet-egitimi-nasil-verilir

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.