Bildirim
Köpekler Hakkında Sorular - Cevaplar (2. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orjinalden alıntı: NovariX
Arkadaşlar, apartmanımızın bahçesi var birtane. Dışarıdan girilmiyor, apartmanın içinden çıkılabiliyor bahçeye. 400 metrekare falan.
Şimdi orada bir köpek bakmayı düşünüyorum. Apartman sakinleriyle anlaşacağım büyük ihtimalle.. O açıdan bir sorun yok yani.
Ancak tür konusunda kararsızım. Bir klubesi olacak orada. Acaba Alman Kurdu olabilir mi? Yada kışın rahatça dayansın diye Husky?.. Husky'ler uluyorlarmış çok fena? Doğrumudur?
Huskylerin uluduğu doğrudur.İşin tuhaf yanı ulumaları diğer köpeklerin havlamalarından daha çok rahatsız ediyor insanları. -
novarix önce istersen aradıın özellikleri sööle... bn olsam napolitan mastif alırdım. danuada fena deil ama önemli olan senin isteklerin. nası bişi aradıını açarsan daha rahat yardımcı olabilirim. -
Çok pısırık ve yavşak olmasın. Böyle ortamda bir ağırlığı olsun. Yani mahallenin kabadayısı olmasada ağır abilerinden olsun..
Hırsızlık olmuyor bizim oralarda çok şükür ki zaten onun bahçesine geçiş yok. Yinede bekçilik özelliği olsa fena olmaz.
Çok iri olmasın. Soğuklarda kulubesinde kalacağından dayanıklı olsun.
İnatçı bir cins olmasın. Çok havlamasın ve ulumasın..
Atletik olsun. Kolay eğitilsin. Ama öle goldenlar gibi süper zeki olmasına gerek yok.
Birde bulaşıkları yıkasın, evi silsin süpürsün... -
Köpeğinizi çok sık yıkamayın, yıkayacaksanız da onların deri ph sına uygun köpek sampuanlarını tercih ediniz, eğer normal sabun veya sampuanla yıkarsanız köpeğinizin derisinden salgılananan ve ısı regülasyonundan tutun da savunma sisteminin aktif çalışmasına kadar önemli olayları elemine etmiş olursunuz , özellikle dermatit olgularında deri savunma sisteminin aktif olarak çalışamaması bu hastalığa çanak tutmaktadır...Bir de yavru köpekleri hele hele aşıları tamamlanmadan sakın yıkamayın, hasta olursa immun sistemi baskılanacak ve diğer viral hastalıklara karşı vücut direnci çok düşük olacağından köpeğinizi kaybetmeniz çok olası olacaktır...köpeğinizle birlikte sağlıklı günler dilerim -
Canary dog, napoliten mastiff, amerikan bulldog, dev schnauzer, rottweiler, alman kurdu senin için iyi seçimler olabilir. bi bak araştır... öncelikle senin sevmen önemlidir. ama bn sonuna kadar napolitan mastiff derim... -
@TheM
Resimdeki 4 Belçika kurdundan birisi olan groenendael'dir.Çoban köpeğidir.Çok çevik ve zekidir.Akrabası olan malinois şu anda koruma köpeği olarak dünyada 1 numaradır.Ve tüm koruma köpeği yarışmalarında 1. gelen bir ırktır.Groenendael ve diğer Belçika kurtları çoban köpekleridir.Sakin tipli olmalarına rağmen iyi eğitim almaları gerekir.Yabancıları topuktan ısırabilirler.Çeneleri AÇK kadar güçlü olmasa bile(aşağı yukarı 195 lbs basar) kaptım mı bırakmazlar.Son olarakta bu cinsi Türkiye'de bulmak zordur.Belçika'da şecereli, çipli...vs'si olanlar yaklaşık 400€ civarındadır.Ama 250€'ya da bulunabilir.
@spinalsurgeon
Kardeş sen köpek besliyor musun?Ya da besledin mi?Eğer yanıt evet ise köpeğinin resimlerini görebilir miyiz?Bahsettiğin cinsler herkesin girdiği ortamlarda beslenecek köpekler değiller.Tabiri caizse adamı yerler.Verdiğin cinsler arasında yer alan en masun köpek AÇK fakat o bile başlı başına bir güç.
@NovariX
Bu ilk köpek deneyimi mi olacak?
-
Ata bn köpek besledim bi boxer dı elli defada söölemiştim forumda.... ancak resimler digital deil ve dersaneye başlıom. ama vakit bulduum ilk anda albümlerden bulup, scan edip koyarım... köpeim öldü... ayrıca bn kimseye bişey ispat etme zorunluluuu hissetmiom. inanan inanır, inanmayan inanmaz. çokta umrumda.... bn sadece samimi olarak birilerine yardım etmeye çalışıom. kime ne yalan borcum var? bahsettim cinslerde dahil hiç bi köpek adam yemez. sn golden ı bile çiğ etle besleyip, karanlık rutubetli ortamlarda bırakıp, ağaçta ipe asılı bırakırsan saldırgan olur. o bi golden bile olsa ısırdıında snde hatıra bırakabilir. önemli olan hangi karakteerde bi köpek aldııın(köpek yavrularındaki karakter testi kasıt), senin hangi karakterde olduun ve nasıl eğittiindir. hayvanlar görünüşlerine göre değerlendirilmemeli. hatta söölediim türler düzgün eğitiildiinde acı eşikleri çok daha yüksek oldukları için çok daha toleranslı oluolar(özellikle çocuklara)... bn bütün bunlar yerine bunları alcak insan bunları nası bakar derdindeyim. alman çoban çok ciddi eğzersiz gerektiren ve çok aktif köpeklerdir. bunun sahibinin zamanıda çok olmalıdır. bn arkadaşın o kadar zamanı olmadıından yola çıktım. tavsiye ettiiim köpekler o kadar fazla idman gerektirmeyen, sakin, ağırbaşlı, aynı zamanda da gerektiinde daireyi deil tüm siteyi koruyabilcek hayvanlardır... ayrıca adamı yer dediin tek köpei mastif olarak düşünüorum. çünkü geri kalanı o kadarda sert mizaçlı deildir. schnauzerlar çok iii bekçi olmalarına rağmen yakın koruma köpekleri olamazlar.... kaldıki bu hayvanlar kışın souktada dert olmayacaklardır. köpekler dışarda yatar genel kanısına rağmen çou köpek dışarda bakılamayacak kadar hassastır. bn kimseye dingo veya tibetli mastif türünden bişey tavsie etmedikçe söölediklerin anlamsız kalıo. bi köpee nası davranılcaını biliosan bi kaç nadir cins dışında bütün köpekleri kontrol edebilirsin. sn zayıfsan köpek bundan faydalanır. ayrıca köpek sahibinin karakterini alır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spinalsurgeon -- 16 Ağustos 2008; 1:48:40 >
-
@spinalsurgeon
Tüm mastiff türleri zamanında köpek ve diğer hayvanlarla dövüştürülmüş köpeklerdir.Canary dog'un tam adı el presa canario'du.Tehlikeli bir köpektir.Cüsse olarakta iridir.Apartman bahçesine farklı insanlar inecektir.Bu köpek herkesle anlaşamaz.Korkan olursa kovalar ve büyük ihtimalle ıssırır.Amerikan bulldog zamanında dövüştürülüyordu.Her ne kadar uysal olarak yetiştirilsede agresif genleri her zaman üstünde olacaktır.Benim Alman kurdum var.Ciddi aktivite gerektirmiyor.Her köpeğin günlük hareket ihtiyacına sahip.Presa canario'da aynısına ihtiyaç duyar, başka köpekte(genel olarak)... Muhtemelen soruyu soran arkadaş ilk defa köpek besliyor.İlk deneyiminde, hele ki birçok insanla aynı ortamda yaşayaca bir köpeğin bahsetttiğin türlerden olması çok riskli olur(dev schnauzer'ı konu dışında tutuyorum çünkü hakkında bilgim yok).
Boxer bahsettiğin köpeklere benzemez.Bir Alman kurdundan daha hafftir.Bir presa canario'dan(70kg'yi geçen bir köpekten bahsediyoruz) çooook daha hafif ve küçüktür.Karakterleri çok farklıdır.Özetle boxer ile diğer sürekli eklemiş olduğun sabıkalı cinsleri karıştırma derim
-
quote:
Orjinalden alıntı: Ata
@TheM
Resimdeki 4 Belçika kurdundan birisi olan groenendael'dir.Çoban köpeğidir.Çok çevik ve zekidir.Akrabası olan malinois şu anda koruma köpeği olarak dünyada 1 numaradır.Ve tüm koruma köpeği yarışmalarında 1. gelen bir ırktır.Groenendael ve diğer Belçika kurtları çoban köpekleridir.Sakin tipli olmalarına rağmen iyi eğitim almaları gerekir.Yabancıları topuktan ısırabilirler.Çeneleri AÇK kadar güçlü olmasa bile(aşağı yukarı 195 lbs basar) kaptım mı bırakmazlar.Son olarakta bu cinsi Türkiye'de bulmak zordur.Belçika'da şecereli, çipli...vs'si olanlar yaklaşık 400€ civarındadır.Ama 250€'ya da bulunabilir.
Bu köpek hakkında fazla bilgi bilmiyorum ama koruma köpeği olduğunu biliyorum,yazlıkta bi evin bahçesinde var bundan,orda görmüştüm simsiyahtı çok bakımlıydı bayağıda hoş duruyodu bahçede...Gelene geçene ses çıkartıyodu zaten..
Yakınına gitme şansımız olmadı
-
quote:
@NovariX
Hayır. Daha önce uzun bir süre Golden baktım. Apartman dairesinde.
Hatta sen "bayılıyorum senin şu köpeğe yaa" demiştin fotoğraflarını yayınladığımda.
Vodka..
Hatırlarsın belki?.. -
quote:
Orjinalden alıntı: NovariX
quote:
@NovariX
Hayır. Daha önce uzun bir süre Golden baktım. Apartman dairesinde.
Hatta sen "bayılıyorum senin şu köpeğe yaa" demiştin fotoğraflarını yayınladığımda.
Vodka..
Hatırlarsın belki?..
İçimden o golden NovariX 'in miydi diyordumÖyleymiş
-
quote:
Orjinalden alıntı: hidoretti
Köpeğinizi çok sık yıkamayın, yıkayacaksanız da onların deri ph sına uygun köpek sampuanlarını tercih ediniz, eğer normal sabun veya sampuanla yıkarsanız köpeğinizin derisinden salgılananan ve ısı regülasyonundan tutun da savunma sisteminin aktif çalışmasına kadar önemli olayları elemine etmiş olursunuz , özellikle dermatit olgularında deri savunma sisteminin aktif olarak çalışamaması bu hastalığa çanak tutmaktadır...Bir de yavru köpekleri hele hele aşıları tamamlanmadan sakın yıkamayın, hasta olursa immun sistemi baskılanacak ve diğer viral hastalıklara karşı vücut direnci çok düşük olacağından köpeğinizi kaybetmeniz çok olası olacaktır...köpeğinizle birlikte sağlıklı günler dilerim
Ve kesinlikle köpeğinizi yıkadıktan sonra tüylerini tarayın. Köpekler en çok tüyleri yıkanıp kuruduktan sonra dökerler.
-
Arkadaşlar ben 20-25 m2 lik bir bahçede köpek bakmak istiyorum, bu bahçe İstanbul Ümraniye'de (bilen bilir, hırsız çoktur oralarda...).Hırsızlığa karşı kapı falan yapacağım fakat yine de az da olsa hırsızlık ihtimali var.Şöyle biraz havlayan bir cins olsun fakat canavar olmasın çünkü köpeğe beraber bakacağım kişilerden biri köpekten korkuyor. Çok canavar olmasa köpeklere alışabilirim dedi. Köpeği barınaktan alma kararı verdik. Tuzla Köpek Barınağı'nın web sitesinden baktık ve karar veremedik.www.tuzlaninkopekleri.com daki sahiplenin linkine tıklayınca çıkan köpeklerden hangisi bize daha uygun sizce? Ayrıca 1 yaş + olmasın.
-
Bulduğun dobermanı alBahçenin önünden geçemezler.Korkan arkadaşınada besletirsen onada alışabilirç -
quote:
Orjinalden alıntı: AsterStyle
Arkadaşlar ben 20-25 m2 lik bir bahçede köpek bakmak istiyorum, bu bahçe İstanbul Ümraniye'de (bilen bilir, hırsız çoktur oralarda...).Hırsızlığa karşı kapı falan yapacağım fakat yine de az da olsa hırsızlık ihtimali var.Şöyle biraz havlayan bir cins olsun fakat canavar olmasın çünkü köpeğe beraber bakacağım kişilerden biri köpekten korkuyor. Çok canavar olmasa köpeklere alışabilirim dedi. Köpeği barınaktan alma kararı verdik. Tuzla Köpek Barınağı'nın web sitesinden baktık ve karar veremedik.www.tuzlaninkopekleri.com daki sahiplenin linkine tıklayınca çıkan köpeklerden hangisi bize daha uygun sizce? Ayrıca 1 yaş + olmasın.
Alman kurdu ya da boxer olabilir.Arkadaşın köpekten korkuyorsa doberman ya da rottweiler gibi cinslerden uzun durun.Hele ki karakteri oturmuş ve yaşını doldurmuş dobermanla baş etmek zor olabilir.Irk olarak tamamen koruma amaçlı üretildiğinden, korkan arkadaşın işin sorun yaratabilir.
NOT: Köpek bahçede kalacaksa ve bahçe sokakta geçenler tarafından görülüyorsa koruma özellikleri olan bir köpek seçmeniz gerek.Her cins köpek koruma yapacak diye bir kaide yok.Mesela yukarıda doberman korumacıdır dedim ama çok uysal da yetişmiş olabilir.Barınaktaki görevlilerden karakteri hakkında bilgi almanızda fayda var.Eğer hiç köpek beslemediyseniz büyük ihtimalle doberman ya da rott.'u size vermezler zaten.
Yedi Kule Barınağı'ndan beğendiğin köpekler:
En alttaki 7 aylık dediği dişiye her ne kadar kurt köpeği desede bence Alman kurdu.
http://www.fatihbelediyesiyedikulehayvanbarinagi.com/bolum/ilan-panosu/yedikuleden-ilanlar/page/2/
Büyük köpek bakabilirim derseniz Kangal melezi yavrular hem sizle büyür, hemde bekçilik yapar:
http://www.fatihbelediyesiyedikulehayvanbarinagi.com/bolum/ilan-panosu/yedikuleden-ilanlar/page/3/
Burada da 6 ve 8 aylık iki tane Kangal var:
http://www.fatihbelediyesiyedikulehayvanbarinagi.com/bolum/ilan-panosu/yedikuleden-ilanlar/page/4/
Belçika çoban köpekleri çok iyi bekçilik yaparlar.Koruma şampiyonalarında da hep 1.'dirler.Çok zeki köpeklerdir.Bunlar melez ama yine de özelliklerini kısmen de olsa taşıyorlardır.
http://www.fatihbelediyesiyedikulehayvanbarinagi.com/bolum/ilan-panosu/yedikuleden-ilanlar/page/8/
En alttaki köpek çok güzel ama başa çıkabilir misiniz bilemem
http://www.fatihbelediyesiyedikulehayvanbarinagi.com/bolum/ilan-panosu/yedikuleden-ilanlar/page/9/
En alttaki bebişler de size uygun bence:
http://www.fatihbelediyesiyedikulehayvanbarinagi.com/bolum/ilan-panosu/yuva-arayanlar/page/4/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 22 Ağustos 2008; 15:23:48 >
-
VEEEEEEE YIKAMA KONUSUNDA AYDA 1 KEZ YIKAYIN VE NORMAL DE PUBRALAYIN
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cPufi -- 22 Ağustos 2008; 16:12:24 > -
arap sabunuylada yıkanabılır hocam
ama sakın normal ınsanların kullandıgı sampuanla yıkamayın ınsanların hassasıyetıyle kopeklerın bır degıl kopek sampunlarının ph degerlerı farklı kullandıgınızda derıde kuruluk fılan oluyor -
arkadaşlar bende köpek almak istiyorum fakat ilk köpeğim olacak.
tür konusunda kararsızım ama rott. isteğim daha ağır basıyor.
konuştuğuım kişiler
"barınaktan al","köpeğim sağlık raporunu iste","annesi ve babasını gör" gibi önerilerde bulundu.
izmir'de yaşıyorum,önerebileceğiniz bir barınak var mı?
zemin katta oturuyorum,benim odam bahçeye çkıyor,yani rahat bir alanım var köpek için.
siz neler önerirsiniz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Radionomy -- 4 Kasım 2008; 18:22:38 > -
Sağlık karnesi önemli bende yeni iki tane safkan alman kurdu aldım.Güvenlik firmasından.Güvenlik firmalarından da bakılabilir.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X