Şimdi Ara

Kopma ve Aşırı Yavaş Bağlantı Sorunu(Çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
2
Favori
723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba 4 yıldır Turknet kullanıyorum son 10 gündür hem download hem de upload hızlarında aşırı yavaşlık ve sürekli kopma sorunu yaşıyorum.

Turknet bağlantı probleminin kendisinden kaynaklanmadığını ve ev içindeki kablolarda sorun olduğunu iddia ediyor ve sorunun çözümü için 108 TL (kablo değişimi gerekirse ekstra kablo ücreti) ücret istiyor

Ben bu sorunun santral kaynaklı olduğunu düşünüyorum çünkü evdeki kabloları kontrol ettim ve hiç bir problem olmadığını gördüm.

@TurkNetDestek Lütfen yardımcı olur musun?

Yaklaşık 3 yıl öncede böyle bir hız sorunu yaşamıştım o sorun da benden kaynaklı değildi ve 1 ay sürede ancak çözülmüştü.

75 Mbps olan Hızım 23 Mbps Düştü (Sorun çözüldü)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 25 Ocak 2022; 17:7:13 >

• Merhabalar, öncelikle yaşamış olduğunuz sorun nedeniyle üzgün olduğumuzu bilmenizi isterim. Kaydınızın içerisinde size yardımcı olan arkadaşlarım yerinden destek ekibini önermiş sanırım. Evet, dediğiniz gibi 108 TL'lik bir ücreti var ancak sorunu yerinde tespit edip sorun iç tesisatta çıkmazsa sizden herhangi bir ücret alınmıyor. İsterseniz bunu bir deneyin. Ne olur ne olmaz belki de sorun iç tesisatınızdan kaynaklıdır. Zaten kontrol ettirdiğinizi söylemişsiniz...

Kayıt numaranızı bana özel mesaj üzerinden iletirseniz size elimden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya ve destek vermeye çalışırım.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

Kayıt numaramı özelden yolladım şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

• MRT_ kullanıcısına yanıt
    Anlayışınız için ben teşekkür ederim. İyi ve sağlıklı günler dilerim.

Az önce aradılar görüştük arıza olarak bildirdiklerini söylediler gelişmeleri buradan aktaracağım.

Sahada fiziksel bir sorun tespit edilmiş. Ekipler çalışmasını tamamladığında gelişmeleri paylaşacağız.
  • Senin hat bir yerden kopmuş, onu tamir ettiklerinde düzelir

Kopma sorunu çözülmüş gibi fakat hız sorunu hala devam ediyor.

Merhaba, henüz çalışma tamamlanmadığı için bu şekilde hız alıyorsunuz. Çalışma tamamen tamamlandığı zaman hız sorunu da çözümlenecektir.

Türktelekom aradı 1 saat önce yine suçu bizim üzerimize attı tabi ki her zaman ki gibi bina daki kutuya kadar 75 megabit hız geliyormuş bizim bina içindeki ve daire içindeki kablolarda sorun varmış.

Siz diyorsunuz "Sahada fiziksel bir sorun var" onlar diyor evinizde sorun var ne olacak şimdi bu sonun kim düzeltecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 14 Aralık 2021; 16:13:38 >
    Merhaba, iç tesisat kaynaklı olarak bilgi verdiler ama net uzmanımız tekrar kontrol etmeleri için bilgi verdi. Gelişme olması durumunda sizinle paylaşacağız.

İç tesisat dediğiniz sorun Modem Firmware downgrade i ile çözüldü.

Kullandığım Modem ASUS DSL-N16

En güncel olan firmware'yı kullanıyordum yani aşağıdaki sürümü

Sürüm 1.1.2.3_858

2020/05/27

Bir önceki sürüme geri dönünce problem çözüldü.

Sürüm 1.1.2.3_805

2019/12/27

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 25 Ocak 2022; 16:56:24 >

1 aydır sürekli kopmalar yaşadığım tplink 9970 modemim yerine Asus DSL-n16 almıştım. Evin tesisatı ıvırı zıvır herşeyi değiştirsemde fark etmedi. Aldıktan sonra araştırınca gördüm kronik sorunu olduğunu. Modemi hala iade etme hakkım var bu sürecte güncel versiyonda kopma yaşattı. Sizin paylaşımınıza göre yazılımı düşürdüm bu sürecte test edeceğim teşekkürler. Sorun devam ediyor mu başka bir internet sağlayacısına mı geçtiniz?

• OgoX kullanıcısına yanıt

Sorun üstteki yorumu yazdıktan 1 hafta sonra tekrar baş göstermeye başladı tekrar arıza kaydı oluşturdum.

Türktelekom ekipleri binadaki kutuya kadar müdahele ediyorlarmış diye arıza kaydını sürekli kapattılar ve daire iç tesisatına attılar hep suçu Türknette bende tahmini olarak 120 TL gibi bir ücret ile daire içindeki tesisatı kontrol edebileceğini söylüyordu.

Bende arıza tekrarladıkça arıza kaydı açtım Türk telekom ekipleri en sonunda bıkıp dairenin zilini çalmışlar ben evde yoktum.

Odamdaki prizi söküp kablolarla oynamış ne yaptı bilmiyorum ama şuan sorun yaşamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 27 Mart 2022; 15:50:55 >
  • Sorunu çözüme ulaştırabildiniz mi? Bana da defalarca iç tesisat ıvır zıvır dediler, tüm kabloları yeniledim sorun devam etti, gelin ücretli kontrol edin tesisatımda sorun varsa dedim geldiler tesisatta sorun bulamadılar hızınızı düşürelim dediler düşürdüler 1 hafta sonra tekrar sorun başladı. Tekrar kayıtlar açtım en son modemde sorun olduğunu söylediler, firmware güncelledim 7-8 gün sorunsuz kullandım sonra tekrar kopma başladı. Modemde sorun olsa nasıl bunca zaman kopmadan çalışacak?

Kalkıp arızanın kesin sebebini bilmeden yeni modem almak istemiyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.