Şimdi Ara

KÖRFEZ Biyoloji Sorularım (GÜNCEL:23/06/2011)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sınava az bir süre kala sorularda kafamı karıştıran noktalarda bana yardımcı olursanız sevinirim.
    Şimdiden teşekkürler
    Kalitesiz çekim ve soru fazlalığı için özür dilerim

1

2

3

4

5

7
    Cevap:260

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Forzaaa! -- 24 Haziran 2011; 0:26:13 >

• yukarı
  • hepsiyle tek tek uğraşamam da şu populasyon genetiği olanı çözeyim sana.(balıklı soruyu)
    baskın gen frekansı + çekinik gen frekansı = 1
    0,7+0,3=1
    (çekinik gen frekansı)^2=çekinik birey oranı
    (0,3)^2=0,09
    0,09'u 72 ise tamamı kaçtır?
    800.

hardy-weinberg eşitliği.
    alttaki soruyu da bununla çözersin hadi kolay gelsin.
  • teşşekkür ettim hocam...
    Orda dikkatsizlik yapmış ve soruyu eşbaskınlık varmış gibi almışım.(alabalığı ayrı bir tür diye almışım)
  • Son sorunun üstündeki genetik sorusu -> II ve III nolu sağlıklı bireylerden hasta bir oğul meydana gelmesi demek, bu özelliğin ikisindede çekinik olarak hetorozigot halde bulunuyor olması demek. yani baba'da Aa annede Aa. İlk soruya gelirsek de sanırım aminoasitte karasız kaldın. aminoasit kökte glikoz yaprakta sentezlenir yani doğru önerme.

ADH'lı sorun'un IV.maddesi için şöyle düşünüyorum. Örneğin doku kılcallarında atar damar ucundaki kan basıncı kanın ozmotik basıncdan yüksek olduğu için madde geçişi dokulara oluyor. toplar damar ucunda ise ozmotik büyük kan basıncı oldugu için dokulardan doku kılcallarına geçiş oluyor. e, sen 2..maddeye yani ozmotik basıncın artmasına doğru demişsin ki bu da dokular arası sıvısının azalacağını gösteriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huddleston -- 24 Haziran 2011; 0:47:22 >
  • ADH lı soru için doku sıvısı olayına takılmışsın galiba. ADH az olduğu için çok fazla su kaybı var zaten. Bu durumda kandaki sıvı miktarı da azalacak. kan basıncı düşecek. böyle olunca doku sıvısı miktarı artmaz ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: NHC

ADH'lı sorun'un IV.maddesi için şöyle düşünüyorum. Örneğin doku kılcallarında atar damar ucundaki kan basıncı kanın ozmotik basıncdan yüksek olduğu için madde geçişi dokulara oluyor. toplar damar ucunda ise ozmotik büyük kan basıncı oldugu için dokulardan doku kılcallarına geçiş oluyor. e, sen 2..maddeye yani ozmotik basıncın artmasına doğru demişsin ki bu da dokular arası sıvısının azalacağını gösteriyor.

Bende şöyle bir mantık kurdum o soruda...Şimdi ADH azalırsa,suyun geri emilmesi azalır.Dolayısıyla osmotik basınç yükselir kanda.Ve daha çok doku sıvısı kana geçer.Böylece doku sıvısı miktarı artabilir ama önceki durumla aynıda kalabilir ne kadar arttığını bilemiyoruz ki
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 24 numaralı soru için şöyle yorumladım. Az ışık olduğu için gözbebeği genişler. Yakındaki cisme bakıyormuş bu durumda göz merceği kalınlaşarak kırıcılığı artar. Az ışıklı ortam dediği için yine burada önemli görev çomak reseptörlerinin. Şekli algılamak önemli yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: kimyahatun

ADH lı soru için doku sıvısı olayına takılmışsın galiba. ADH az olduğu için çok fazla su kaybı var zaten. Bu durumda kandaki sıvı miktarı da azalacak. kan basıncı düşecek. böyle olunca doku sıvısı miktarı artmaz ki

Şimdi anladım ya...Benim doku sıvısı mantığım yanlış sanırım...
    hocam doku sıvısı hiçbir şekilde kana geçmez değil mi?
  • ozmotik basınç artarsa doku sıvısından kılcala geçiş olur. verdiğim örneği bir daha incele istersen, atardamar ucu toplar damar ucu.
  • Tam da onu diyecektim:) LEnf sistemi sayesinde geçer tabi ki
  • Sanırım anladım

NHC ve kimyahatun çok teşekkürler
  • belki cevaplanmıştır fakat en üstteki soru için bilmemiz gereken bilgi, bitkiler 20 çeşit esansiyel aa lerin hepsini sentezleyebilme yeteneğine sahiptir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.